Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2814) Teo70


Teo70
tag

Üdv, néktek...

Laptopot akarnék majd nyár végén vásárolni.
Gondolkozok rajta hogy mit vegyek, valami olyan notebookot akarok ami kibirja kb 4-5 évig anélkül hogy elszaródna, napi használat mellett.
Többféle notebookot is néztem, fontos szempont hogy ne legyen nehéz, ezért akár 13 colos is lehetne.

A jelöltek: Lenne ugye a Vaio 2 típust néztem: SONY VAIO VPC-EB1J8E WI vagy a Sony Vaio VPC-EB1E1E körülbelül egy árban vannak, 190 ezer körül. Igazából a teljesítmény annyira nemkell inkább a megbízhatóság, design, akkuidő, kijelző, gyorsaság számít. Játszani keveset játszok, inkább csak net, szövegszerkesztés, fotószerkesztés, retus, hd video-ra használnám.
Gondolkodom még használt Macbook 13coloson is, használtan 190 körül lehetne venni, valamint az Acer Timeline sorozat, nemrég láttam, használtam egyet élőben és tényleg gyönyörű kis noti, és a 8 órás üzemidő ami a valoságban kb 6 óra is vonzó. Továbbá az Asus is felmerült mint alternatíva. Árban ez a 190 a plafon, vagy még egy kicsit kevesebb.

Melyiket érdemes választani? A vaio tényleg annyira megbízható mint ahogy mondják? A fenn említett típusoknak meddig bírja az akksija? Meghibásodások mennyire gyakoriak?

Ja és még egy kérdés, nagyon amatőr, de jó sok éves lemaradásban vagyok IT terén, szóval ez a vaio esetében hogy a proci " i3 " mit jelent? Sejtem a magokkal kapcsolatos.

A fenn említett 2 Vaio közül melyiket érdemes választani ha a Sony-nál maradok, mert a specifikáció kb ugyanaz?

Remélem nem rémítettem meg senkit a sok kérdéssel, köszönet annak aki veszi a fáradságot és válaszol rájuk :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.