Hirdetés

2020. január 27., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1674) FazekasLaci válasza mzeperx (#1673) üzenetére


FazekasLaci
(aktív tag)

Igen, erre céges vásárlásnál figyelni kell...

Bemásolom ide a fontosabbakat, ha valaki cégesen indul Vaio-t venni:

2009. február 1-jétől az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (a továbbiakban: Art.) 172. §-ának (20) bekezdése szerint ha jogszabály alapján bankszámlanyitásra kötelezett adózók között megkötött ügyletek vonatkozásában az ügyleti ellenérték megfizetése 250 ezer forint összeget meghaladóan bankjegy (érme) átadásával történik, a kifizetés teljesítőjére az adóhatóság ügyletenként, a 250 ezer forint összeghatárt túllépő kifizetés értékének 20%-ával megegyező összegű mulasztási bírságot szab ki. Az egy ügylethez tartozó kifizetéseket e szabály alkalmazásakor össze kell számítani. Amennyiben az ügylet folyamatos teljesítésű, minimum egy havi teljesítési időtartamra kell a kifizetéseket összeszámítani.

----------------------------
Elméletileg, ha az eladó bankszámlájárara fizeted be, az is megfelelő, de a legbiztosabb az előre utalás. Mi inkább ezt választjuk mindenkinél...
---------------------------

Ide bemásolok még egy fontos dolgot:

Az Art. nem a készpénzzel történő fizetést nevesíti, hanem törvényi tényállási elemként a bankjegy és/vagy érme átadását határozza meg. Ebből következik, hogy a pénzforgalom lebonyolításáról 21/2006. (XI. 24.) MNB rendelet 16. § (1) bekezdés c) pontja, illetve (2) bekezdése - amelyek a készpénzfizetés módjait sorolják fel -, nem alkalmazható az Art. 172. § (20) bekezdésének alkalmazása során.

Akit vállalkozási szinten érint, az utánanézhet ennek a fenti jogszabályokban.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.