Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1517) FazekasLaci válasza viglaci (#1513) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

A jogszabályok szerint, ha kicseréled a vinyót és a gép garanciális időn belül olyan meghibásodást produkál, ami nem vezethető vissza a vinyó cseréjére (ld. tönkremegy a venti, érintkező hiba, stb...), akkor a gyártónak kötelessége magjavíttatni a garancia elvesztése nélkül.

Ebből évekkel ezelőtt voltak komoly problémák (ld. Suzuki autók szervíze - miért is olcsó elvitelkor, aztán mennyi a szervíz...), az EU azonban azt a határozatot hozta, hogy pl. ha a gyártó által javasolt szabvány olajat vásárolod a gépkocsiba és a számláját, stb. megőrzöd az autójavító számlájával együtt, akkor pl. olajcserét Te is csináltathatsz nem Suzuki szakszervízben és ettől a garancia nem vész el...

Mellesleg én azt csinálnám, hogy vinyó kivesz, garis probléma esetén vinyó visszarak, gyártó felhív és hallgatni róla, hogy más hardver volt benne. Ugyanis neki kell bizonyítania a gari alatt, hogy nem gyártási hibából eredt a meghibásodás... Bár ez egy belső gépleolvadásnál (ld. túlzott hőtermelés) azért látszik, hiszen a kivett vinyó épségben marad :)

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.