Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1381) gege71.hu


gege71.hu
addikt

Vaio VGN-FW21E-n Vista home premiummal talaltam egy külföldi vistás fórumon egy-két trükköt amivel a bootolás ideje érezhetően javítható.(kb 30-40 szazalekkal)

Start menü/Futtatás.../msconfig beír majd Enter..rendszergazdaként bla bla...
Rendszerindítás fül/
speciális beállítások/
Processzorok száma checkbox kipipál és a szám 2 legyen
(ez érvényes minden két vagy többmagos notinál és asztalinál is természetesen, 4 magos asztalinál értelemszerűen 4et választunk, 2 magosnál ezt fel sem ajánlja ofkorz).

Szolgáltatások közt is érdemes szétnézni. A futók közül vegyétek ki a pipát azok mellől amik egyértelműen baromságok. PL google minden formában, plusz én mivel van fenn egyéb vírus és féregkergető a windows defendert is kiiktattam. Adobe active file monitor is pl egy felesleges szar.

Az automatikus indítás részlegnél is érdemes kigyomlálni a felesleges ganét (minden acrobat cucc, updater meg ilyesmik, googli szarságok amiketa vaiohoz felszemeteltek gyárilag és uninstallok után is hagy a nyavalyás maga után nyomokat.

Ezután "alkalmaz" majd újraindítás és örül a hamarabb lábra kapó sallangmentesebb tisztább szárazabb érzésű visztának, mert loreál mert megérdemli :D

Nálam most olyan 35-45 mp alatt áll a rendszer(nod32 viruskergeto es ati ccc indulasokat is beleszamolva). Előtte bőven 1 perc körül volt.

gege

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.