- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Mindent a StreamSharkról!
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Érdekes történések a hardveraprón...1.
-
LOGOUT.hu
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Kétlem, hogy bárkinek is lenne ilyen tapasztalata, egyik sem olyan jó, hogy megérje vele vesződni. A7 classicon nem lesz használható AF; rekeszt jó eséllyel tudsz állítani, valószínűleg a stabi is működni fog, és az EXIF-adatokat is átadja - ennyire számíthatsz.
Jmakk: "Egy kitolós orrú obi sokkal sérülékenyebb a mechanikai behatásokkal szemben is."
Egy belső-zoomos sem komálja a fizikai behatásokat. Elmozdulhat lencsetag, ha valaminek nekiütődik.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Uzi74
senior tag
Főleg családi képek, megnézem van-e ahol nem sértem senki személyiségi jogait..
A Sigmák 100Eur-ra leestek időközben, én 160-ért vettem még az első példányom. A végén tényleg veszek mégegyet, hogy sehol nem kapható a sel35f18 a közelben (egy angol kereskedőt kivéve) - egy másik 3-10 napon belül ígéri -
Uzi74
senior tag
Visszanéztem pár karácsonyi sigma 30-al készült felvételt és nem tolakodóan a kit vakuval megtámogatva nem születtek rossz képek.
Én az enyémet visszaküldtem, de ha nem lesz 2 héten belül elérhető a sel35 lehet újra veszek egyet, csak most 40 Eur-al olcsóbban mint először.
Nem low light király, de korrekt és éles obi azért. -
Uzi74
senior tag
Portréra rövid a 30mm és a 2.8 éppen lassú beltérbe, ha nem akarsz állványozni. Nem rossz obi, csak nekem pont azt nem adja meg, amire leginkább kellene: beülsz barátokkal valahova és akarsz pár képet lőni vaku nélkül. Mint lejjebb írtam az OSS miatt a kit is jobb tud lenni ilyenkor.
Az 1.8-asod 1 1/3 stoppal gyorsabb, ha lereteszeled 1/2.0-ra akkor is dupla annyi fény jut bele (igaz 2 emberre már szűk lehet az a mélységélesség), nekem canon fd 50 1.4-es van, ami viszonylag nehéz, de elég gyors tud lenni és 1.7-en már éles.
A gyors régi manuál objektívek a 30-as tartományban meglehetősen drágák, nem gombokért kapni őket. Alpha-ra van 28 f1/1.8-as, de adapterrel majdnem ott vagy a SEL35F18 áránál és nincs OSS.
Beltérre vaku nélkül azt mondom SEL50F18 vagy SEL35F18
Sigmával pár videót lőttem, rendben voltak, videóra a 2.8 is elég gyors volt, jó fényben a folyamatos fókusz is rendben volt, nem is váltottam át manuálra.[ Szerkesztve ]
-
sebgutkopf
őstag
A nex3-nál a videó hosszát nem a szenzor melegedés korlátozza, hanem a fájlméret és nem indít új fájlt folytatólagosan.
Egyébként a felvetésed abszolút jogos, mert az extrém hosszú záridőnél már valóban téma a szenzor melegedés. Még az is lehet, hogy azért voltak Madgie korábbi képén azok a kockás fura részek.
-
madgie
titán
Ez abban más és keményebb dió, hogy a Micro 4/3 a NEX bázistávjához sokkal közelebb áll, mint bármelyik tükrös rendszeré, nehezebb korrekt adaptert gyártani hozzá. Ebben az esetben nem is sikerült, konkrétan fogóval (!) kellett megnyomorgatni, hogy normálisan felmenjenek rá a Micro 4/3 objektívek.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- Router gondok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Politika
- További aktív témák...