Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Undoroid
    őstag

Ne viccelj! A közlekedés alapja a kölcsönös bizalom. Úgy nem lehet közlekedni, hogy kétségbe vonod a többi járművezető közlekedésének jogszabály megtartását.
    Egy olyan járművezető esetében aki mögött több tucat utas ülhet, hivatásos vezető, hogy a fészkes fenében ne lehetne elvárható a piros jelzés figyelembe a közlekedési jelzéseket?!

Ez egyre inkább jellemző lesz mindenhol! Nálunk -kicsi Országunk egyik sarkában- egy nem túl forgalmas (???) úton is hasonló a helyzet! Egy óvoda előtt van egy gyalogátkelő hely és párhuzamosan mellette van egy felfestett kerékpárút is, mindkét irányból villogó sárga jelzéses lámpákkal (plusz a szokásos előjelző táblákkal) jelezve! Ezzel szemben az autósok egy része versenypályának nézi a területet és teljesen mindegy, hogy mivel akarsz átkelni (gyalog kisgyerekkel, babakocsival, kerékpárral tolva vagy felülve) sajnos van, hogy nem érsz át...

Egy ismerősöm mondta, hogy ezen a kereszteződésben már egyszer elütötték napközben...nem hittem el! Pár héttel később összefutottunk pont ott és a szemem láttára majdnem elütötték! Saját tapasztalatom eddig 'csak' az volt ott, hogy csikorgó fékezéssel állt meg az autós előttem/mellettem...pedig szétnéztem induláskor, hogy bőven messze van az érkező autós (csak éppen egy 'kicsivel' gyorsabban jött) és a másik sávon megállt és integetett a másik autós, hogy mehetek...

Szóval nem érdemes azzal magyarázni a dolgot, hogy Neked van elsőbbséged, győződj meg arról is hogy meg is kaptad! Sajnos már itt tartunk... :(((

Új hozzászólás Aktív témák