Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• viraga
    tag

Szerintem engedd el azt az obit... vagy legalábbis nem vadássz hozzá donort, tuti nem éri meg vele többet szórakozni. "2017-es javítás óta használtam" - kiszolgált, megszolgált, így is sokkal-sokkal hosszabb ideje megy, mint azt bárki valaha képzelte. Kommersz kütyük, kommersz alkatrészekből (pl. az elektronika), viszont mostoha körülmények között használva (hideg-meleg, beltér-kültér, pára, rázkódás, napfény, UV, mechanikai húzás-nyúzás...) csoda hogy ennyit működött. De ezt te is pontosan tudod. Úgy találom ez a Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC Macro néven fut, hiába mondod, hogy nem macro, ott van a te képeden is, hogy macro :D Pofára is ezen nevű objektívről beszélünk, lehet, hogy nincs rászitázva a névnél, hogy macro, de így hivatkoznak rá mindenhol. Na most ezt 2006 januárban mutatták be... utána még max pár évig gyárthatták, mert volt rövidesen többféle utódja is, tehát ~17-20 éves a cucc :D. Mit várunk? Szétmállik a műanyag... engedd el a francba.
    A Sigma 17-50 F2.8 EX DC OS HSM-et jó szívvel ajánlom helyette, nikonon használtam. És igen, az nyilván drágább, viszont most azt találtam, elvileg 2021-ig gyártották, szóval ki lehet fogni sokkal fiatalabb példányokat is. Ami tuti: sokkal jobb a képe, én nagyon szerettem. Bizonyos helyzetben volt egy olyan hatása a képeknek, mint ha vastag üvegen keresztül néznél. Ez hivatalosan biztos vmi obi képalkotási hiba, de nekem tetszik ez a hatás :D Kicsit retrós. Soha semmi bajom nem volt vele, mindig megbízhatóan működött. Nyitott rekesznél is abszolút használható, F4-től meg nagyon éles - volt az én példányom.
    Ami ismét azt mondatja, hogy ne feccölj bele több időt, az az, hogy volt nikon objektívem is, ami viszont a sigmával ellentétben nem volt kerek. Az közismerten szalagkábel-problémás volt, ezért mikor megvettem, egyből megrendeltem a szalagkábelt is hozzá. Kb 1 évig használtam, mikor elkezdett szórakozni, mintha kicsit félrefókuszált volna nagyobb gyutávon, vagy a stabilizátor nem működne jól, nem lehetett egyértelműen eldönteni, és nem volt szisztematikus. Szétszedtem, és minden makulátlan volt benne, gyak. gyári állapotban volt, a szalagkábeleket láthatóan gyári megoldással plusz rögzítésekkel és lefogó ragasztószalaggal látták el (netes képekhez képest), semmi nem ért hozzá semmihez, nem súrolt, és kimérve sem volt megszakadva. Szóval szépen összeraktam, mert nem volt mit javítani. Azóta is rejtély nekem, hogy mi okozta, többször teszteltem, de nem tudtam rájönni mi a rossz. Már nincs meg semmi a rendszerből. :( Szóval... nekem az a tapasztalatom, hogy rég nem a bézik púpos kondi meg elszakadt szalagkábel kora van, simán előfordulnak megmagyarázhatatlan anomáliák, de ebben is sokkal nagyobb tapasztalatod van.

;)

Új hozzászólás Aktív témák