Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sixpak
    nagyúr

Voltam itt vagy ötször, de már egy ideje nem megyek. Csodás hely, tényleg kivételes, nem szabad kihagyni, legalább egyszer látni kell. Csak sajnos az utóbbi időben ellepték az arabok, de nagyon durván. Beszéltem helyiekkel, azt mondták, menekülnek a meleg elöl és tavasztól őszig, komplett szinteket bérelnek ki panziókban, szállodákban. Ezek nyilván a jobb módú arabok, de nagyon kemény, ahogy jön szembe 10-15 talpig feketébe öltözött nő egy csordában/csadorban, akiknek csak a szeme látszik ki, miközben követnek 1-2 faszit, gondolom utóbbiak hozzák a háremüket, vagy a t*köm tudja, nem is nagypn érdekel, de iszonyatosan bunkók és agresszívek a férfiak. A nők nem, azok attól is megrémülnek, ha eléd lépnek. Szóval ma már messze nem olyan sajnos mint régen volt, mármint a környezet az maradt csodás, de szezonban olyan szinten van tele emberekkel, hogy néha be sem lehet jutni a településre, már az alagutak előtt áll a kocsisor, ha meg be is jutsz, az utcák zsúfolásig megteltek. A helyiek már kiírják a házaikra, hogy egyébként ők ott laknak, és legyenek szívesek a turisták bekussolni legalább este, mert már aludni sem tudnak az állandó randalírozástól.

Kár érte, kiváló ügynök volt... Aki viszont még nem volt itt, az menjen el, mert a környezet miatt még mindig megéri legalább egyszer látni.

A sóbarlag fent a hegyen nem nagy szám, inkább a kilátás miatt érdemes femenni. A barlang az semmi különös.

A vezetett túráról beszélsz a sóbányában?
    Nekem az nagyon tetszett anno, tényleg profi az egész, gyalog kell bemenni, a végén meg a bányavasút átalakított kocsijai hoznak ki.
    Rengeteg látnivaló, a hegy belsejébe óriási hall, filmet vetítenek, hologramos okosságokkal fűszerezve, szenzációs az egész.
    Ha nem akarsz lépcsőzni lefelé, akkor egy helyen van csúszda, amit a melósok használtak, én nyilván csúsztam. :D
    Van saját telefonos applikációja a sóbányának, túra közben rengeteg dolgot lehet csekkolni ott is, ha valamiről lemaradtál.
    Egy dolog nem tetszett, hogy be kell öltözni melósruhába, különben nem engednek be.
    Nekem egy pompás lila overáll jutott. :D

A cikkhez: pedig a felvonó lefelé jövet döbbenetes és a skywalk is frankó.
    Érdemes visszamenni ezek miatt még egyszer.

Új hozzászólás Aktív témák