- MasterDeeJay: A száz dolláros RTX 3060-as kártya tesztje (Jieshuo RTX 3060M 6GB)
- PSti: "Új" VGA kártya jelent meg: Gainward GeForce RTX 3060 Python II OC
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 17 – Nyári töltöttkáposzta
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sidi: SBC, avagy ipari számítógép ISA kártyán
- bitpork: Balcsis tali 2026
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Victoryus
addikt
Ezek az osztrák/szlovén/olasz kis települések alapból szépek az alpokban. Templomka, tipikus alpesi muskátlis házak, jó esetben tó is van a közelben.
De sok esetben csalódás éri az embert a YT videók alapján. Kranjska Gora tavai élőben nekem annyira nem tetszettek, lehet a rohadt sok turisa miatt. A település is dugig emberekkel, pedig van mellette pár másik település, ami majdnem ugyanolyan, és sehol senki. Szerencsére. Turisták zöme szerencsére birka, oda megy, ami felkapott éppen. De azt ellepik, mint a döglegyek.
Villach melletti Ossiachi-tó is kicsit csalódás, valahogy többet/szebbet vártam.
De ugyanez volt itthon is a Megyer-hegyi "Tengerszem" esetén, képeken türkiz tiszta víz, valóságban büdös ganajos barna posvány.
Az alföld meg... ahogy írtam már több helyen, utálom Békéscsabát, mert itt nincs semmi. Bihar van legközelebb, ezért oda járunk. Szebb, olcsóbb, újabb szállások vannak, mint itthon, és remek at utak minősége... a legutolsó vízesésig új aszfalt.Átutazóban 2 napot töltöttünk a Balatonfenyvesen, hát a Balaton az egy vicc. Drága a szállás, jó szándákúan inkább retró - amúgy lepusztult fapados vackok, (van képük kiírni hogy VILLA!!! ) és többe kerülnek, mint a szlovén mindennel is felszerelt, gyönyörű panorámás kilátású apartman. Csak ugye Szlovéniához át kell szelni kicsiny hazánkat is, meg a tengerparthoz is... idő+pénz.
-
Meggyi001
veterán
Hehe, most jöttünk haza Gmundenből.
Nagyon bírjuk az egész Salzkammergut régiót. Mostanában itt szoktunk megszállni, korábban Mondsee volt a favorit.
Hallstattban is voltunk párszor, tényleg nagyon szép. De nektek valami őrült mákotok volt, hogy a P1-ben volt hely, és ilyen kevés turista járt ott éppen. Mi jártunk úgy, hogy nem bírtunk a környéken se megállni, annyian voltak, és csak a kocsiból szemléltük, már amit lehetett. Aztán a panziós néni ajánlotta, hogy menjünk tovább Obertraunba és onnan menjünk át hajóval. Ez nyilván kicsit drágább így, de egy más szögből is lehet fotózni a falut.
Szóval szép. Amúgy mi még Bad Ischlbe is bemegyünk minden évben, sétálunk egyet, eszünk egy Börni burgert, és megyünk tovább...Bad Ischl-be még én is vissza akarok menni.
"De nektek valami őrült mákotok volt, hogy a P1-ben volt hely,"
Igen, mákos vagyok
-
tm5
tag
Hehe, most jöttünk haza Gmundenből.
Nagyon bírjuk az egész Salzkammergut régiót. Mostanában itt szoktunk megszállni, korábban Mondsee volt a favorit.
Hallstattban is voltunk párszor, tényleg nagyon szép. De nektek valami őrült mákotok volt, hogy a P1-ben volt hely, és ilyen kevés turista járt ott éppen. Mi jártunk úgy, hogy nem bírtunk a környéken se megállni, annyian voltak, és csak a kocsiból szemléltük, már amit lehetett. Aztán a panziós néni ajánlotta, hogy menjünk tovább Obertraunba és onnan menjünk át hajóval. Ez nyilván kicsit drágább így, de egy más szögből is lehet fotózni a falut.
Szóval szép. Amúgy mi még Bad Ischlbe is bemegyünk minden évben, sétálunk egyet, eszünk egy Börni burgert, és megyünk tovább... -
total90
támogató
-
Meggyi001
veterán
-
Sirus86
aktív tag
Mi Münchentol egy kopsre lakunk, innen kb 1 orara megtalalhato a Tegernsee. A keleti oldal altalaban nyugis, keves a turista, mert a legtobb nyugara megy. Ajanlom sok-sok szeretettel azt a reszt, hasonlo a feelingje!
-
dongettó
tag
-
Meggyi001
veterán
Kilenc európai országban van (részben) tiltva az arc eltakarása közterületen és vezetés közben.
Franciaország, Belgium, Ausztria, Dánia, Bulgária, Svájc teljes mértékben.Hollandia: Részleges tilalom van érvényben, amely a közintézményekre, oktatási és egészségügyi intézményekre, valamint a tömegközlekedésre terjed ki.
]Németország: Nincs általános országos tilalom, de több tartományban (például Bajorországban és Hessenben) korlátozzák az arc elfedését a közszolgálati alkalmazottak, valamint a diákok számára bizonyos esetekben. Ezenkívül a járművezetők sem takarhatják el az arcukat.
Olaszország: Nem vallási, hanem általános biztonsági okokból (ún. anti-mask törvények) tilos az arc eltakarása utcai viseletként több településen és régióban, ami érinti az egész arcot fedő vallási öltözeteket is.
Nyilván olyan országok nem korlátoznak, amelyek nem érintettek a problémában.
-
Hieronymus
veterán
Kilenc európai országban van (részben) tiltva az arc eltakarása közterületen és vezetés közben.
Franciaország, Belgium, Ausztria, Dánia, Bulgária, Svájc teljes mértékben.Hollandia: Részleges tilalom van érvényben, amely a közintézményekre, oktatási és egészségügyi intézményekre, valamint a tömegközlekedésre terjed ki.
]Németország: Nincs általános országos tilalom, de több tartományban (például Bajorországban és Hessenben) korlátozzák az arc elfedését a közszolgálati alkalmazottak, valamint a diákok számára bizonyos esetekben. Ezenkívül a járművezetők sem takarhatják el az arcukat.
Olaszország: Nem vallási, hanem általános biztonsági okokból (ún. anti-mask törvények) tilos az arc eltakarása utcai viseletként több településen és régióban, ami érinti az egész arcot fedő vallási öltözeteket is.
Nyilván olyan országok nem korlátoznak, amelyek nem érintettek a problémában.
-
adlersson
aktív tag
-
Meggyi001
veterán
2017 óta egyébként a törvény bünteti Ausztriában ha le van fedve az arcuk. Egy csomó videó fent van a neten, hogy miként hadakoznak a rendőrökkel és arról is, hogy egyre kevesebben mennek, épp emiatt. Itt Svájcba is behozták ezt, 2025-ben és azóta a reptéren meg úgy kb. mindenhol csekkolják a helyzetet. Azóta nem is látni egyet sem, mármint akik teljesen le vannak fedve.
Azta, erről nem is tudtam
-
total90
támogató
Voltam itt vagy ötször, de már egy ideje nem megyek. Csodás hely, tényleg kivételes, nem szabad kihagyni, legalább egyszer látni kell. Csak sajnos az utóbbi időben ellepték az arabok, de nagyon durván. Beszéltem helyiekkel, azt mondták, menekülnek a meleg elöl és tavasztól őszig, komplett szinteket bérelnek ki panziókban, szállodákban. Ezek nyilván a jobb módú arabok, de nagyon kemény, ahogy jön szembe 10-15 talpig feketébe öltözött nő egy csordában/csadorban, akiknek csak a szeme látszik ki, miközben követnek 1-2 faszit, gondolom utóbbiak hozzák a háremüket, vagy a t*köm tudja, nem is nagypn érdekel, de iszonyatosan bunkók és agresszívek a férfiak. A nők nem, azok attól is megrémülnek, ha eléd lépnek. Szóval ma már messze nem olyan sajnos mint régen volt, mármint a környezet az maradt csodás, de szezonban olyan szinten van tele emberekkel, hogy néha be sem lehet jutni a településre, már az alagutak előtt áll a kocsisor, ha meg be is jutsz, az utcák zsúfolásig megteltek. A helyiek már kiírják a házaikra, hogy egyébként ők ott laknak, és legyenek szívesek a turisták bekussolni legalább este, mert már aludni sem tudnak az állandó randalírozástól.
Kár érte, kiváló ügynök volt... Aki viszont még nem volt itt, az menjen el, mert a környezet miatt még mindig megéri legalább egyszer látni.
A sóbarlag fent a hegyen nem nagy szám, inkább a kilátás miatt érdemes femenni. A barlang az semmi különös.
2017 óta egyébként a törvény bünteti Ausztriában ha le van fedve az arcuk. Egy csomó videó fent van a neten, hogy miként hadakoznak a rendőrökkel és arról is, hogy egyre kevesebben mennek, épp emiatt. Itt Svájcba is behozták ezt, 2025-ben és azóta a reptéren meg úgy kb. mindenhol csekkolják a helyzetet. Azóta nem is látni egyet sem, mármint akik teljesen le vannak fedve.
-
Meggyi001
veterán
A vezetett túráról beszélsz a sóbányában?
Nekem az nagyon tetszett anno, tényleg profi az egész, gyalog kell bemenni, a végén meg a bányavasút átalakított kocsijai hoznak ki.
Rengeteg látnivaló, a hegy belsejébe óriási hall, filmet vetítenek, hologramos okosságokkal fűszerezve, szenzációs az egész.
Ha nem akarsz lépcsőzni lefelé, akkor egy helyen van csúszda, amit a melósok használtak, én nyilván csúsztam.
Van saját telefonos applikációja a sóbányának, túra közben rengeteg dolgot lehet csekkolni ott is, ha valamiről lemaradtál.
Egy dolog nem tetszett, hogy be kell öltözni melósruhába, különben nem engednek be.
Nekem egy pompás lila overáll jutott.
A cikkhez: pedig a felvonó lefelé jövet döbbenetes és a skywalk is frankó.
Érdemes visszamenni ezek miatt még egyszer.Én, sajnos a sóbányába sem tudtam lemenni.
-
KROK640
félisten
-
Vesa
veterán
Nekem az nagyon tetszett anno, tényleg profi az egész, gyalog kell bemenni, a végén meg a bányavasút átalakított kocsijai hoznak ki.
Rengeteg látnivaló, a hegy belsejébe óriási hall, filmet vetítenek, hologramos okosságokkal fűszerezve, szenzációs az egész.
Ha nem akarsz lépcsőzni lefelé, akkor egy helyen van csúszda, amit a melósok használtak, én nyilván csúsztam.
Van saját telefonos applikációja a sóbányának, túra közben rengeteg dolgot lehet csekkolni ott is, ha valamiről lemaradtál.
Egy dolog nem tetszett, hogy be kell öltözni melósruhába, különben nem engednek be.
Érdemes visszamenni ezek miatt még egyszer.Igen, mi is csúsztunk ott.
De nem erre gondoltam, hanem magára a barlangra, mint természeti szépségre. Lehet, hogy csak azért van mert már számos barlangot volt szerencsém meglátogatni, de ennél sokkal-sokkal szebb és érdekesebb barlangok léteznek akár az osztrákoknál, akár szlovéniában, de említhetnénk még sok példát. De abban igazad van, hogy amit ebből ki lehetett hozni, azt megtették. -
Vesa
veterán
-
ncc1701
veterán
Ennyi japánt/kínait egy kupacban egyetlen eu városban sem láttam még.

-
sixpak
nagyúr
Voltam itt vagy ötször, de már egy ideje nem megyek. Csodás hely, tényleg kivételes, nem szabad kihagyni, legalább egyszer látni kell. Csak sajnos az utóbbi időben ellepték az arabok, de nagyon durván. Beszéltem helyiekkel, azt mondták, menekülnek a meleg elöl és tavasztól őszig, komplett szinteket bérelnek ki panziókban, szállodákban. Ezek nyilván a jobb módú arabok, de nagyon kemény, ahogy jön szembe 10-15 talpig feketébe öltözött nő egy csordában/csadorban, akiknek csak a szeme látszik ki, miközben követnek 1-2 faszit, gondolom utóbbiak hozzák a háremüket, vagy a t*köm tudja, nem is nagypn érdekel, de iszonyatosan bunkók és agresszívek a férfiak. A nők nem, azok attól is megrémülnek, ha eléd lépnek. Szóval ma már messze nem olyan sajnos mint régen volt, mármint a környezet az maradt csodás, de szezonban olyan szinten van tele emberekkel, hogy néha be sem lehet jutni a településre, már az alagutak előtt áll a kocsisor, ha meg be is jutsz, az utcák zsúfolásig megteltek. A helyiek már kiírják a házaikra, hogy egyébként ők ott laknak, és legyenek szívesek a turisták bekussolni legalább este, mert már aludni sem tudnak az állandó randalírozástól.
Kár érte, kiváló ügynök volt... Aki viszont még nem volt itt, az menjen el, mert a környezet miatt még mindig megéri legalább egyszer látni.
A sóbarlag fent a hegyen nem nagy szám, inkább a kilátás miatt érdemes femenni. A barlang az semmi különös.
Érdemes visszamenni ezek miatt még egyszer. -
Vesa
veterán
Szolgálati közlemény.
Közben a tóparton megláttunk két embert, akik egy stég szélén ültek, a lábukat a kristálytiszta vízbe lógatva, kezükben egy-egy sörrel. Na, ezt hívom én életérzésnek. Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy én miért nem tudok ennyire spontán lenni? Pedig igyekszem, esküszöm. De ezek szerint jobban kell igyekeznem.
Pontosan az a baj, hogy igyekszel megfelelni valaminek, aminek a legnagyobb akadálya a megfelelési kényszer.
A széthúzott sorok olvashatósága rosszabb, a balra tolt soroknál. Ezt szoktuk meg, hiába szebb a sorkizárt.
Az írásod felkeltette az érdeklődésemet. Ha arra járok meglátogatom a falut.
Köszi.Voltam itt vagy ötször, de már egy ideje nem megyek. Csodás hely, tényleg kivételes, nem szabad kihagyni, legalább egyszer látni kell. Csak sajnos az utóbbi időben ellepték az arabok, de nagyon durván. Beszéltem helyiekkel, azt mondták, menekülnek a meleg elöl és tavasztól őszig, komplett szinteket bérelnek ki panziókban, szállodákban. Ezek nyilván a jobb módú arabok, de nagyon kemény, ahogy jön szembe 10-15 talpig feketébe öltözött nő egy csordában/csadorban, akiknek csak a szeme látszik ki, miközben követnek 1-2 faszit, gondolom utóbbiak hozzák a háremüket, vagy a t*köm tudja, nem is nagypn érdekel, de iszonyatosan bunkók és agresszívek a férfiak. A nők nem, azok attól is megrémülnek, ha eléd lépnek. Szóval ma már messze nem olyan sajnos mint régen volt, mármint a környezet az maradt csodás, de szezonban olyan szinten van tele emberekkel, hogy néha be sem lehet jutni a településre, már az alagutak előtt áll a kocsisor, ha meg be is jutsz, az utcák zsúfolásig megteltek. A helyiek már kiírják a házaikra, hogy egyébként ők ott laknak, és legyenek szívesek a turisták bekussolni legalább este, mert már aludni sem tudnak az állandó randalírozástól.
-
KROK640
félisten
-
miqlas
őstag
-
Meggyi001
veterán
-
Meggyi001
veterán
-
Meggyi001
veterán
-
KROK640
félisten
Nem gondoltál még arra, hogy pálmafás tengerpartos nyaralásokat csinálj inkább? Paralia pl jó lapos, a hotel szoba első emelete lesz a környéken a legmagasabb pont...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
KROK640
félisten
-
KROK640
félisten
Én voltam már minden évszakban és számomra a tél a legszebb ott. VIszont akkor is sokan voltak. Ti baromira kifogtátok azt a pár napot, amikor tényleg kevesebben vannak
Egyébként egy kicsit nyugatra Gosau és ott a Vorderer Gosausee, na számomra az Auszria legszebb helye. Ott van a híres Klettersteig Donnerkogel - Himmelsleiter is, ami elég jó kis adrenalin bomba. Persze ha tériszonyod van, akkor inkább ne vágj neki. Én voltam fent kétszer, de bármikor felmennék megint. Egyébként is imádom olyan helyeket.
"Klettersteig Donnerkogel - Himmelsleiter" --- Ehhez olyan sok pálinka kéne, hogy már el se tudnék indulni XD
-
KROK640
félisten
Jaja, barátnőmmel már vagy 6 éve használjuk, magasságok kifejezésére.
Az egész pont az Alpokban indult, egy hídon kellett gyalog átkelnünk, és nem mertünk, ittunk két pálinkát, és utána már mertünk 
kép : Hát nekem is elhagyta a számat egy őszinte "hűű bazzeg!". Lentről megnéztem, itt a növényzet pont takarja a pontos szélét, de egy bazi nagy sziklafal tetején álltam, aminek az alján látható autópálya alagúttal ment be a hegybe.
Eléggé sokat járok az Alpokban, a nagyrészét már bejártam, és bizony sokszor pont hóban. Volt olyan hóesés, hogy magam elé 2 méterre se láttam, gyök kettővel csúszkáltam az úton.
-
bozont
veterán
Vagy...egy olyan ember fordította, aki csak félig tudott magyarul
total90támogató : kifogtuk igen (tervezés
) Amit linkeltél, na oda csak a hullámat vinnék fel
.LnBtitán: na! Nagyon örülök, hogy megjött a kedved hozzá. Lehet még idén októberben mi is visszamegyünk.
mentor_4tag: five fingers, skywalk, stb: egyszerűen nem tudom megcsinálni, pedig szeretném. Az agyam nem engedi
Pedig tényleg érdemes valahogy erőt venni, pazar látvány fogad odafönt
:
Ott balszélen Hallstadt.Amúgy gyalogosan is fellehet jutni, nem muszáj libegővel menni.

-
Meggyi001
veterán
Általában van alattuk egy túra útvonal a csúcsra
Egyébként télen voltam a Furgglenfirst-en, ami kb. így néz ki:
A valóságban ez lényegesen keskenyebb és tényleg mindkét oldalról pár száz méteres szakadék, persze így széleslátószögű objektívvel nagynak tűnik az út.
Ment előttünk két srác és az egyikük mondogatta, hogy neki ez necces. Mondjuk télen nem látod nagyon az utat a hó alatt, így még keskenyebbnek tűnik, viszont a szakadékok ugyanolyan nagyok. A lényeg, a srác haverja valahogy rábeszélte a másik tagot, hogy induljanak el... majd egyszer csak a tag összekuporodott az út közepén és remegve segítséget kért. A probléma az volt, hogy annyira bepánikolt, hogy nem tudott felállni. Az egyikünk a két kezét, a másikunk a lábát fogta és úgy cipeltük ki a mezőre, ahol jobban lett és fel tudott álni. Mondjuk annyira ki volt akadba, hogy majdnem nekiment a haverjának, hogy miért beszélte rá ilyenre
Nem kell erőltetni ami nem megy, nem kell mindent átélni. Nem érdemes ilyen helyzetbe hozni magunkat. Én több száz túrával a hátam mögött tudom a határaimat és megtanultam nemet mondani.Nagyon durva a a táj.
Sztem engem cipeltetek ki
-
total90
támogató
Általában van alattuk egy túra útvonal a csúcsra
Egyébként télen voltam a Furgglenfirst-en, ami kb. így néz ki:
A valóságban ez lényegesen keskenyebb és tényleg mindkét oldalról pár száz méteres szakadék, persze így széleslátószögű objektívvel nagynak tűnik az út.
Ment előttünk két srác és az egyikük mondogatta, hogy neki ez necces. Mondjuk télen nem látod nagyon az utat a hó alatt, így még keskenyebbnek tűnik, viszont a szakadékok ugyanolyan nagyok. A lényeg, a srác haverja valahogy rábeszélte a másik tagot, hogy induljanak el... majd egyszer csak a tag összekuporodott az út közepén és remegve segítséget kért. A probléma az volt, hogy annyira bepánikolt, hogy nem tudott felállni. Az egyikünk a két kezét, a másikunk a lábát fogta és úgy cipeltük ki a mezőre, ahol jobban lett és fel tudott álni. Mondjuk annyira ki volt akadba, hogy majdnem nekiment a haverjának, hogy miért beszélte rá ilyenre
Nem kell erőltetni ami nem megy, nem kell mindent átélni. Nem érdemes ilyen helyzetbe hozni magunkat. Én több száz túrával a hátam mögött tudom a határaimat és megtanultam nemet mondani. -
Meggyi001
veterán
Csak vicc akart lenni
Egyébként 2000 méter körül/felett azért nem annyira meglepő a hó, bármilyen évszakról is beszélünk. Nekem van egy csomó képem/videóm nyári túrákról, ahol szakadó hóban mentünk, vagy épp a gleccser ropogott alattunk
Bocs, de azért elnevettem magam
Persze, a tériszonyt nem nagyon lehet "gyakorolni", hogy jobb legyen.
Gondolom, akkor nálad a libegők, felvonók is tabuk.Nagyon szeretném kipróbálni a libegőket, a felvonókat, a kilátókat....keresem a megoldást rá, hogy hogyan
-
total90
támogató
Jó, én ezt csak azért írtam most, mert útba esik Mo-ról. De jól teszed, nagyon szép környék(ek).
Tavaly júliusban elmentünk a családdal a Grossglocker lábához. Az volt a terv, hogy feltekerek bringával az egyik nap. Megérkeztünk, aznap gyors felmentünk kocsival, hogy a család is lássa. Szép idő, sütött a nap. Átbuktunk a Hochtor-on, valami volt a fékkel, félre álltam. Pillanatok alatt beborult az ég. Atom jégeső, köd. Nulla látási viszonyok, halálfélelem lefele kocsival. Elmentünk a szállásra. Másnap felkeltem, nézem a Grossglocker oldalt, éjjel akkora hó esett fent (júliusban
), hogy lezárták az utat fel. Egy hétig szakadt lent is az eső... Hát kreatívnak kellett lenni, hogy elüssük az időt. 
Csak vicc akart lenni
Egyébként 2000 méter körül/felett azért nem annyira meglepő a hó, bármilyen évszakról is beszélünk. Nekem van egy csomó képem/videóm nyári túrákról, ahol szakadó hóban mentünk, vagy épp a gleccser ropogott alattunk
Bocs, de azért elnevettem magam
Persze, a tériszonyt nem nagyon lehet "gyakorolni", hogy jobb legyen.
Gondolom, akkor nálad a libegők, felvonók is tabuk. -
szekera
csendes tag
Jó, én ezt csak azért írtam most, mert útba esik Mo-ról. De jól teszed, nagyon szép környék(ek).
Tavaly júliusban elmentünk a családdal a Grossglocker lábához. Az volt a terv, hogy feltekerek bringával az egyik nap. Megérkeztünk, aznap gyors felmentünk kocsival, hogy a család is lássa. Szép idő, sütött a nap. Átbuktunk a Hochtor-on, valami volt a fékkel, félre álltam. Pillanatok alatt beborult az ég. Atom jégeső, köd. Nulla látási viszonyok, halálfélelem lefele kocsival. Elmentünk a szállásra. Másnap felkeltem, nézem a Grossglocker oldalt, éjjel akkora hó esett fent (júliusban
), hogy lezárták az utat fel. Egy hétig szakadt lent is az eső... Hát kreatívnak kellett lenni, hogy elüssük az időt. 
Többször jártunk már a Großglocknernél
sajnos rohamosan fogy a jéggleccser, elképesztő visszanézni a korábbi képeimet hogy tűnik-olvad el a jég a szurdokban
a szerpentinen le és fel egyaránt érdemes többször is megállni, akár a célszerűen fékek hűtése, de főként a kilátás miatt
igen, pillanatok alatt változik az időjárás, ahogy jönnek a felhők és besötétül az ég... majd kitisztul az időnincs messze onnan a Krimml vízesés, Ausztriában a legnagyobb
-
szekera
csendes tag
Ott van még a sóbánya és felvonó is...
érdemes a tavaszi és késő őszi időszakot választani, kevesebb a turista
főszezonban rengeteg az ázsiai csoport, tömegével jönnek-mennek a buszokajánlom még a közelben Puchberg, Gmunden látogatását is
sok a szép táj, érdekesség, látnivaló -
Meggyi001
veterán
Jaja, qrwa sok az ázsiai túrista ott, de az meg van, hogy Kína komplett lekoppintotta Hallstattot?

-
.LnB
titán
Meggyi001 & mentor_4 tériszonyotok van, vagy attól féltek, hogy a konstrukcióval történik valami? Mert ha utóbbi, azon lehet segíteni. Nekem van egy haverom, aki majdnem összesza*** magát, amikor először jött velünk hegyi libegőn, sőt tiszta hiszti volt és alig tudtuk megnyugtatni. Na ő elment végül egy terápiára, aminek annyi a lényege, hogy alap dolgokkal kezded és mindig merészebb dolgokba vágsz bele. Így hozzá lehet idővel ezekhez szokni. Pár évvel később aztán meglepett, de amikor teljesen véletlen Madeirán összefutottunk, simán felment erre. Ez meg egy üveg kilátó, alattad meg ott van 580 méter
Jó persze, amit linkeltem, a Himmelsleiter az más szint, mert mozgok, illetve inog mint az állat és közben koncentrálnod kell a jó testtartásra, hogy ne mozogjon jobban. Meg ott ugye azért biztosító nélkül életveszélyes az egész.Én is tudok adni pár túrázós tippet
Volt olyan időszakom, hogy péntekenként meló után nekivágtam a világnak és szombat-vasárnaponként túráztam.Jó, én ezt csak azért írtam most, mert útba esik Mo-ról. De jól teszed, nagyon szép környék(ek).
-
miqlas
őstag
Ha jól emlékszek tavasz, de biztosan nem nyár. Egy ember sem volt sehol, lakosság az eleve nulla. Csodálatos egy hely, bárki sztem újragondolja ott az egész "létezés" lényegét. 1 héten keresztül mászkáltunk ott a környékén, csak kínai turistacsoportok voltak. Főleg itt : Rheinfall. A nyugalmasabb helyek jobban bejöttek. Mármint ahol tükörsima volt a víz

Jaja, qrwa sok az ázsiai túrista ott, de az meg van, hogy Kína komplett lekoppintotta Hallstattot?

-
total90
támogató
Meggyi001 & mentor_4 tériszonyotok van, vagy attól féltek, hogy a konstrukcióval történik valami? Mert ha utóbbi, azon lehet segíteni. Nekem van egy haverom, aki majdnem összesza*** magát, amikor először jött velünk hegyi libegőn, sőt tiszta hiszti volt és alig tudtuk megnyugtatni. Na ő elment végül egy terápiára, aminek annyi a lényege, hogy alap dolgokkal kezded és mindig merészebb dolgokba vágsz bele. Így hozzá lehet idővel ezekhez szokni. Pár évvel később aztán meglepett, de amikor teljesen véletlen Madeirán összefutottunk, simán felment erre. Ez meg egy üveg kilátó, alattad meg ott van 580 méter
Jó persze, amit linkeltem, a Himmelsleiter az más szint, mert mozgok, illetve inog mint az állat és közben koncentrálnod kell a jó testtartásra, hogy ne mozogjon jobban. Meg ott ugye azért biztosító nélkül életveszélyes az egész.Én is tudok adni pár túrázós tippet
Volt olyan időszakom, hogy péntekenként meló után nekivágtam a világnak és szombat-vasárnaponként túráztam. -
.LnB
titán
.LnBtitán: na! Nagyon örülök, hogy megjött a kedved hozzá. Lehet még idén októberben mi is visszamegyünk.
mentor_4tag: five fingers, skywalk, stb: egyszerűen nem tudom megcsinálni, pedig szeretném. Az agyam nem engedi
Azon gondolkodom -és leírom neked is, hátha még nem voltatok ott- hogy hazafele meg megállunk megint Aggstein-nél, és feltekerek oda is a várhoz. Az Aggstein-i vár elég jó hely, szép. Egy ilyen Visegrádi vár x2.
Ajánlom azt is. És Melk is szép, ott kell lemenni a pályáról Aggstein fele. Aggstein-hez infó, fel lehet menni kocsival, van fent parkoló. Mi "poénból" felsétáltunk (párom nem értékelte a "poént"
) . 23%-os rész is van az aszfaltos emelkedőben. Azért is akarok feltekerni. -
Meggyi001
veterán
-
mentor_4
tag
maga a környék nagyon szép
Hallstatt, hát ok, másik oldalról ránézni szép, de a "városban" egy-két fagyizó, meg csetreszüzletek, drága éttermek, kb ennyi. Turisták engem nem zavarnak.A tavat érdemes körbejárni, mindenképpen. Meg felmenni a five fingers-höz.
-
.LnB
titán
Na hallod. Köszi! Most hogy megláttam ezt a bejegyzést, kedvet kaptam megint elmenni.
Voltunk már, mesés hely. Nekünk barátomék a "közelben" élnek. Most is hozzájuk közel foglaltam szállást. Aztán majd Lambach-ból eltekerek Hallstatt-ba. 155-160km oda vissza. Jó lesz, imádom a környéket. Már nyomtam arra egy Gmunden Traunsee - Attersee kört is bringával. Szal' augusztus 20.-i program meg is van.
-
total90
támogató
Igen, nagyon ki kell választani ai időpontot, hogy olyankor menjen az ember, amikor még nincs túl sok turista. Nekünk sikerült sztem.
Nyáron jóidőben és főleg hétvégén hányinger lehet az egész, már bocsánat
, de akkor mozdulni sem lehet valószínűleg. De maga a környék ott mindenhol tényleg csodálatos. Jaja, vagy 2-3 film is készült, jópár jelenetet forgattak ott.
Én voltam már minden évszakban és számomra a tél a legszebb ott. VIszont akkor is sokan voltak. Ti baromira kifogtátok azt a pár napot, amikor tényleg kevesebben vannak
Egyébként egy kicsit nyugatra Gosau és ott a Vorderer Gosausee, na számomra az Auszria legszebb helye. Ott van a híres Klettersteig Donnerkogel - Himmelsleiter is, ami elég jó kis adrenalin bomba. Persze ha tériszonyod van, akkor inkább ne vágj neki. Én voltam fent kétszer, de bármikor felmennék megint. Egyébként is imádom olyan helyeket.
-
UnA
Korrektor
A lépcsőnél nekem kicsit furcsa volt a magyar fordítás, mert a német eredeti az egyszerűen "időutazás". Talán valami extrábbat akartak
-
Luck Dragon
támogató
-
Meggyi001
veterán
Nagyon szép hely, gyakran járok a közelében, de sajnos általában vagy sietek, vagy sötét van ... Egyszer világosban mentem el mellette de akkor meg szakadt a hó ...
Viszont legközelebb ha tudok megállok.Amúgy látom, hogy kissé tériszonyosra veszed a dolgot, pedig pl a templom melletti rész még nekem max 1 pálinkás magasság, a Valhalla meg kettő... Bregenzben jártam olyan helyen, amire azt mondtam, hogy na ez már vagy 5 pálinkás magasság.
Sétálok az erőben és egyszercsak elém tárul ez itt ni.Ez a pálinkás mérce jó

A képre meg: úristen, leestem volna onnan

Szakadó hóban mentél arra? Atyaúristen
-
KROK640
félisten
Nem te vagy a legrosszabb a sorkizárással.
Van kolléga aki minden sor végén entert nyom. Ezzel akadályozza
meg
az automatikus sort törést. Az eredményt most próbálom meg
mutatni.
Ez sem erősíti a könnyű olvashatóságot.
Álltalában azok írnak így, akik C64-en tanultak eleinte írni (mondjuk én is) és ezt később sem tudják levetkőzni. Több ilyen fórumozóval találkoztam már, van aki le tudja vetkőzni ezt a megszokását van aki nem. Nekem mikor PC-re kerültem hamar sikerült.
-
KROK640
félisten
Nagyon szép hely, gyakran járok a közelében, de sajnos általában vagy sietek, vagy sötét van ... Egyszer világosban mentem el mellette de akkor meg szakadt a hó ...
Viszont legközelebb ha tudok megállok.Amúgy látom, hogy kissé tériszonyosra veszed a dolgot, pedig pl a templom melletti rész még nekem max 1 pálinkás magasság, a Valhalla meg kettő... Bregenzben jártam olyan helyen, amire azt mondtam, hogy na ez már vagy 5 pálinkás magasság.
Sétálok az erőben és egyszercsak elém tárul ez itt ni. -
Meggyi001
veterán
De szép, én csak irigykedek.
Nincs olyan messze, egy hosszú hétvége alatt ki és vissza lehet jönni, pitty putty.
-
dongettó
tag
Ha jól emlékszek tavasz, de biztosan nem nyár. Egy ember sem volt sehol, lakosság az eleve nulla. Csodálatos egy hely, bárki sztem újragondolja ott az egész "létezés" lényegét. 1 héten keresztül mászkáltunk ott a környékén, csak kínai turistacsoportok voltak. Főleg itt : Rheinfall. A nyugalmasabb helyek jobban bejöttek. Mármint ahol tükörsima volt a víz

-
Luck Dragon
támogató
De szép, én csak irigykedek.
-
Meggyi001
veterán
Számomra az volt a meghökkentő kb 10 éve , hogy egy mesebeli gyönyörű hely és egy ember sincs sehol kb. ( néha 20-30 assával mentek kínaiak csoportokban de amúgy semmi )
Bárhol máshol vmi ezred rangú helyen meg egymás hegyén hátán az emberek.
Számomra ez baromi furcsa volt.
Régen is röhögtem ezeken a " gyönyörű alföld, nincs ennél szebb " elmélkedéseken, hát azok életbe nem voltak máshol.
Még a Bajkál-tóhoz lenne érdemes eljutni.Melyik évszakban voltatok: tavasz, nyár, ősz?
-
dongettó
tag
Számomra az volt a meghökkentő kb 10 éve , hogy egy mesebeli gyönyörű hely és egy ember sincs sehol kb. ( néha 20-30 assával mentek kínaiak csoportokban de amúgy semmi )
Bárhol máshol vmi ezred rangú helyen meg egymás hegyén hátán az emberek.
Számomra ez baromi furcsa volt.
Régen is röhögtem ezeken a " gyönyörű alföld, nincs ennél szebb " elmélkedéseken, hát azok életbe nem voltak máshol.
Még a Bajkál-tóhoz lenne érdemes eljutni. -
Meggyi001
veterán
Amikor 16 évvel ezelőtt Németországba költöztem, akkor egy ausztriai munkatársam mesélte, hogy onnét származik és utája a helyet, mert rengeteg a turista
Talán egy évvel később voltam ott és tényleg, rengeteg volt a turista, de mag a hely szerintem nagyon szép. Sőt, a környéken is érdemes autókázni, mert szebbnél szebb helyek vannak.
Az utóbbi 16 évben voltam ott párszor, de talán tavaly előtt volt az a pillanat, amikor azt mondtam, hogy elég volt. A sok túrista borzalmasan sok, zavaróan sok lett és a parkolás valami brutális. Vagy szerencséd van, vagy körözöl órákat, mire találsz egy helyet. Ez nekem már az a hely, hogy legyen akármilyen szép meg jó, nem érdekel, nem megyek oda többet. Vagy max ha leáll a hype. Persze az sem segít az eseten, hogy most már még mozi filmet ist forgattak ott és még híresebb lett. Gyakorlatilag már nem lakok ott senki, mindenki csak kiadja a házakat, lakásokat, vagy eladta a fenébe
Igen, nagyon ki kell választani ai időpontot, hogy olyankor menjen az ember, amikor még nincs túl sok turista. Nekünk sikerült sztem.
Nyáron jóidőben és főleg hétvégén hányinger lehet az egész, már bocsánat
, de akkor mozdulni sem lehet valószínűleg. De maga a környék ott mindenhol tényleg csodálatos. Jaja, vagy 2-3 film is készült, jópár jelenetet forgattak ott.
-
total90
támogató
Amikor 16 évvel ezelőtt Németországba költöztem, akkor egy ausztriai munkatársam mesélte, hogy onnét származik és utája a helyet, mert rengeteg a turista
Talán egy évvel később voltam ott és tényleg, rengeteg volt a turista, de mag a hely szerintem nagyon szép. Sőt, a környéken is érdemes autókázni, mert szebbnél szebb helyek vannak.
Az utóbbi 16 évben voltam ott párszor, de talán tavaly előtt volt az a pillanat, amikor azt mondtam, hogy elég volt. A sok túrista borzalmasan sok, zavaróan sok lett és a parkolás valami brutális. Vagy szerencséd van, vagy körözöl órákat, mire találsz egy helyet. Ez nekem már az a hely, hogy legyen akármilyen szép meg jó, nem érdekel, nem megyek oda többet. Vagy max ha leáll a hype. Persze az sem segít az eseten, hogy most már még mozi filmet ist forgattak ott és még híresebb lett. Gyakorlatilag már nem lakok ott senki, mindenki csak kiadja a házakat, lakásokat, vagy eladta a fenébe
-
Meggyi001
veterán
Szolgálati közlemény.
Közben a tóparton megláttunk két embert, akik egy stég szélén ültek, a lábukat a kristálytiszta vízbe lógatva, kezükben egy-egy sörrel. Na, ezt hívom én életérzésnek. Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy én miért nem tudok ennyire spontán lenni? Pedig igyekszem, esküszöm. De ezek szerint jobban kell igyekeznem.
Pontosan az a baj, hogy igyekszel megfelelni valaminek, aminek a legnagyobb akadálya a megfelelési kényszer.
A széthúzott sorok olvashatósága rosszabb, a balra tolt soroknál. Ezt szoktuk meg, hiába szebb a sorkizárt.
Köszi.Amúgy nincs túl messze. Ha az ember az országnak a bal oldali részében lakik, csak 4-5 órányi út. Az meg nem sok. 400-500km. Ha a jobb oldali országrészben lakik az ember, az már húzósabb kicsit...
-
Meggyi001
veterán
meg
mutatni.
-
Hieronymus
veterán
"Az írásod felkeltette az érdeklődésemet. Ha arra járok meglátogatom a falut.
Köszi."
Szívesen.
"A széthúzott sorok olvashatósága rosszabb, a balra tolt soroknál. Ezt szoktuk meg, hiába szebb a sorkizárt."
Megmondom őszintén, nekem jobban tetszik a sorkizárt.
"Pontosan az a baj, hogy igyekszel megfelelni valaminek, aminek a legnagyobb akadálya a megfelelési kényszer."
Akkor lehet rosszul fogalmaztam. Inkább....hogy is mondjam csak.... amikor meglátok másokat, hogy ilyet csinálnak, mint a tó esetében, hogy ittak sört lábukat lógatva a tóba, szóval ilyenkor inkább az az érzésem, hogy ezt én is akarom csinálni. Ezt én is ki akarom próbálni. Csak nem jut eszembe magamtól, látnom kell másokat hozzá....mintát....
Látod, csak sorkizárok. Sok éve így írok, sorkizárva. Bocsáss meg érte
meg
mutatni.
-
Meggyi001
veterán
Szolgálati közlemény.
Köszi."Az írásod felkeltette az érdeklődésemet. Ha arra járok meglátogatom a falut.
Köszi."
Szívesen.
"A széthúzott sorok olvashatósága rosszabb, a balra tolt soroknál. Ezt szoktuk meg, hiába szebb a sorkizárt."
Megmondom őszintén, nekem jobban tetszik a sorkizárt.
"Pontosan az a baj, hogy igyekszel megfelelni valaminek, aminek a legnagyobb akadálya a megfelelési kényszer."
Akkor lehet rosszul fogalmaztam. Inkább....hogy is mondjam csak.... amikor meglátok másokat, hogy ilyet csinálnak, mint a tó esetében, hogy ittak sört lábukat lógatva a tóba, szóval ilyenkor inkább az az érzésem, hogy ezt én is akarom csinálni. Ezt én is ki akarom próbálni. Csak nem jut eszembe magamtól, látnom kell másokat hozzá....mintát....
Látod, csak sorkizárok. Sok éve így írok, sorkizárva. Bocsáss meg érte
-
Hieronymus
veterán
Szolgálati közlemény.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- League of Legends
- Revolut
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- MasterDeeJay: A száz dolláros RTX 3060-as kártya tesztje (Jieshuo RTX 3060M 6GB)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- MÁV topic
- Viccrovat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Unod a kompakt klaviatúrákat? Akkor talán neked szól ez a modern Zboard iteráció
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Green - 2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5125
- Dell Latitude 7290,12.5",HD,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Latitude 5401,14" FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,WIN11,ÚJ AKKU
Eiffel-toronyból is van vagy 5.

: