Hirdetés

2020. november 30., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) scooby101


scooby101
csendes tag

Sziasztok !
Sajnso winnyomon elöjött az a jelenség, hogy bár volt rajta 1gb szabad hely, ebböl hirtelen 10 lett, és mappákat nem lehet megnyitni, de munkák is elvesztek.

NEM FOGOK 40ezret adni senkinek hogy csinálja meg. Valami erre kifejlesztett program érdekelne ! Lényegében 6db 5mb körüli fájl amit visszakellene hozni. És file recovery meg nekem csak rar exe és doc fájlokat talál. Perfekt IST kiterjesztésű lenne ami nekem kell ;]

(#2) liksoft válasza scooby101 (#1) üzenetére


liksoft
nagyúr

Op rendszer? Tárolási formátum? Lemez mérete? Particionálása? Mit tettél az adatvesztés óta? Telepítettél, használtad? :F

Talán kicsit több infot adnál meg. Lehet, hogy akkor még ötletünk is lenne.

Így ez ilyen: Ha 1 tyúk 1 nap alatt 1 tojást tojik, akkor hány tyúk, hány nap alatt hány tojást tojik? ;]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3) hightower


hightower
tag

Sziasztok! Eltűntek a partíciók az egyik vinyómról, konkrétan xp telepítés előtt, át akartam méretezni a windowsnak szánt partíciót, amikor a formázás helyett egyszercsak [ismeretlen] 120GB-os partícióval találtam szembe magam. Eredetileg 3 NTFS partíció volt rajta, nem volt fájltörlés v. formázás. A vinyó 1 éves Samsung 120Gb-os.Utána lehúztam a tápot nehogy még jobban elba....ak valamit, szerintetek mivel kellene, próbálkoznom hogy legalább a JPG képeimet vissza kapjam?Kösz a segítséget előre is.

(#4) scooby101


scooby101
csendes tag

Ez egy 120 as winyo, 2 fele particionálva.
Egiyken az xp (20gb) a másikon pedig cuccok. Nem lett nagyon birizgálva az a particio most hogy ez beütött !
Valami progi kellene rá :(

(#5) demagóg válasza scooby101 (#4) üzenetére


demagóg
aktív tag

NEM FOGOK 40ezret adni senkinek hogy csinálja meg. Valami erre kifejlesztett program érdekelne !

Tehát ha jól értem, akkor az elveszett adatok nem érnek 40 ezer Ft-ot. Akkor az előállításukba illetve újra előállításukba belefektetett munka is kevesebb 40 ezernél. Nem hinném, hogy ekkora összegért találsz pont erre kifejlesztett progit, és az adatmentéshez hozzáadott munkád 40 ezer alatt lenne tartható. Mire is lenne kifejlesztve ez a progi? A hiba kiváltó okát sem ismered. Nem ismered a meghajtód, a file rendszer adminisztrációjának állapotát. A feltárás önmagában is igényel némi tapasztalatot. Az ingyenes ''csak megnyomom a gombot és visszajött minden adatom'' progikkal gyakorolhatsz bátran. Ha nem fizikai sérült a lemez. Ha a program nem destruktív, azaz garantáltan NEM ÍR SEMMIT a mentendő lemez felületére. Ha nem most először akarsz élesben gyakorolni az adataid romjain. Ha csak érdekel a dolog és nincs veszteni valód. Hogy miért? Többször is kapok olyan romhalmazt, melyen a ''kezem alá dolgoztak''. Ilyenkor már könnyű dolgom van, mert a valahonnan beszerzett szuper adatmentő programmal hiúsították meg a lehetséges adatmentést, ezzel az esettel már nem kell dolgozni. Egy ilyen program nem egy intelligens robot, csak egy szerszám. Alá kell dolgozni, az opciókat az aktuális probléma szerint beállítani. A nagy izgalomban rosszul beállított paraméterek végzetesek lehetnek. Pl. gyakori, hogy a program átmeneti munkaterületét vagy a lementett állományok cél meghajtóját a mentendő meghajtóra állítják. Ahogy halad előre a progi a mentéssel, a visszaírás során úgy nyírja ki a felületen a lementendő adatokat. Vagy pl. ezek a csicsás progik valamilyen Windows alatt futnak (ha PC-ről van szó). De pl. az XP ha talál valamilyen értelmes NTFS file rendszert a meghajtón, akkor oda írni is fog ha akarjuk, ha nem. És ha pont akkor ír az általa szabadnak hitt, de esetleg a mi legfontosabb elveszett állományunk fejlécét tartalmazó területre? Éppen ezért fontos adatok mentésekor erre is tekintettel kell lenni. Röviden, vannak egész jó programok is. De biztonságos mentéshez biztos kezek kellenek. Ne hadonásszon, akinek szike van a kezében.

Nem lett nagyon birizgálva az a particio most hogy ez beütött ! Valami progi kellene rá.

De milyen progi? Eddig mivel próbálkoztál? Mert tapasztalat, hogy a ''nem lett nagyon birizgálva'' azt jelenti, hogy a fél utca már próbálkozott, mindenki rúgott egyet a maradványokon a tuti módszerével mielött továbbadta volna. Mi volt az a ''file recovery''?

-De ez hogy lehet? ... Tegnap még működött! ...

(#6) liksoft válasza demagóg (#5) üzenetére


liksoft
nagyúr

Hali! Valószínűleg kapott szokás szerint egy XP scandisk-et, talán egy partícionálást (azonos értékekkel) de lehet, hogy a PM csodája is ''segített'' neki. 40 ezer helyett.

De hagyjad! Aki nem látja be magától, hogy az ismeretlen hibához általában szakember kell (akit illik megfizetni), az az autójának a futóművét vagy fékrendszerét is otthon javítja. (Menni nem kötelező, de jó ha úgy tudunk megállni, ahogy szeretnénk.) Hiszen a szakember az drága. Csak ki ne jöjjön az utakra azzal a berendezéssel.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.