Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hieronymus

veterán

LOGOUT blog (1)

Királyom!

Ez a termén nagyon szép példája a teljesítmény kamuzásnak.
    A 100W, 50 lesz. A tápegység kevesebb mint 32 wattot vesz fel a hálózatból. Nagy közelítéssel 25W juthat az erősítőbe. A legjobb esetben is 2x10W jut a hangfalaknak.
    Azt gondolom hogy az antik időkben vásárolt és már akkor eladott Oriszter erősítő a maga 2x2W kimeneti teljesítményével gyorsan tenne tönkre passzív hangszóróként használva a bemutatott termék hangfalait.

A nagyobb testvér sub kimenete adja át, a (nagyon) mély hangokat a mélynyomónak. Ami aktív szokott lenni. A kis szettek esetében abban van az erősítő is.
    Ezzel esély van a mélyebb hangok megszólaltatására. Ezzel a felállással egy robbanás inkább csak puffanás.

Az első képen már tökéletesen látszott, hogy miről lesz szó. A távirányító mérete meghatározta a hangdobozok méretét is.

Ennek a szettnek egyetlen baja van. nem cserélhetőek a hangszórók.
    Az erősítője bizonyosan elfogadható. Ha találsz bizományiban vagy akárhol használt márkásabb szatelliteket vagy polc hangszórókat olcsón, akkor nem tudod egyszerűen cserélni.

Az első házimozi erősítőm egy 5.1 Samsung volt. Az új tévé élvezhetetlen hangja miatt vettem. Olcsó volt és sokkal jobb hangot adott. A meglepetés csak akkor ért, amikor ajándékba kaptam egy komplett H-K AVR rendszert. Régi volt, de nem használta az eredi tulajdonosa, A HDMI hiánya okán az erősítőt én sem használtam. Viszont a szatellit hangszóróit átraktam a Samsunghoz. És hatalmas minőségi ugrás jött a hangzásban.

Később költöttem némi pénzt a hangzásra. Szóval a robbanás, az robbanás. :DD A zenében is vannak mély és magas hangok, ha a szerzők úgy akarták.

• Hieronymus

veterán

LOGOUT blog (1)

válasz SunMount3r #2 üzenetére

Igen.
    Ha a tévé ARC HDMI csatlakozójába van dugva a kábel, akkor letolja a hangot az erősítőbe. Ha engedélyezve van a távirányító jelek átküldése, akkor a tévé be és kikacsolja az erősítőt. Fordítva, az erősítő viszont nem kapcsolja be a tévét.
    A tévé átküldi a hangerő szabályzás jeleit.
    Tévézéskor olyan, mintha az erősítő része lenne a tévének, mivel nem igényel saját állítgatást.

Új hozzászólás Aktív témák