Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#951) Yodamest válasza atainprison (#950) üzenetére


Yodamest
addikt

Nagyon hasznos, jó neked már nem ennyi végigjátszás után, de megkönnyíti a harcokat azért. Főleg az olyanokat, ahol ki-be ugrálsz close és midrange között, pl. Gencsíra a tetőn amikor tol valami kanji támadást és elugrasz (vagy fel), na olyankor gyakorlatilag ingyen 2 ütés ha nem csak szimplán visszaugrasz a közelébe, hanem már ugrás közben tolod az Ichit, mert mire leérsz az 1 ütés fixen + utána jóformán instant jön a második csapás is, amíg a boss még stunolva van az első miatt.

(#952) Yodamest


Yodamest
addikt

Grafika szempontból nekem hibátlan a játék, valahogy nem is várok el ennél többet. Lényeg, hogy baromi jól megcsinálták a PC-portot és vajsimán hozza a stabil 60fps-t. Konzolon biztos gyengébb a grafek, már csak a 30fps miatt is érzetre sokkal rosszabb lehet.

Sokkal többre tartok egy jó optimalizálást, mint azt amit pl. a God of War csinált, hogy szép szép a grafika, viszont ha 4k-ban akarsz játszani akkor van ilyen 20-25 fps-ed, ergo játszhatatlan a játék mert kifolyik a szemed. (ezt redditen is rengetegen írják) Szóval mindenki 1080p-ben játszik a játékkal, úgy viszont már sokkal csúnyább, mint a Sekiro 4k-ban.

Szóval ezt ilyen mérleg szinten kell kezelni szerintem, nálam eleve handicappel indul az olyan játék, ami max 30fps-t tud, lehet az akármilyen szép.

[ Szerkesztve ]

(#953) #10186752 válasza atainprison (#938) üzenetére


#10186752
törölt tag

Nekem ez meg az endbossnál esett le tegnap. Bár már deathblowval vertem le az első fázisát, volt egy pillanat, amikor ügy elkezdtem csapkodni mérgemben, hogy csak védekezett, nem is tudott visszaütni. És láttam, hogy szépen hízik a posture-je.

Valami ott átfordult bennem, mint amikor valaki tanul biciklizni, nem megy, nem megy nem megy, és egyszer csak eljön az a másodperc, amikor megérzi az egyensúlyt és már meg tudja tartani.

Onnantól a harmadik próbára lement.

NG+t már így fogom tolni. Kíváncsi leszek a különbségre.

(#954) Kai_Rong válasza #10186752 (#953) üzenetére


Kai_Rong
senior tag

Ezt igazából már Genichiro megtanítja a játék elején. Redditen meg mindenfelé lehet olvasni tippeket néhány bossfightra, hogy szaladgálással no hitre lehet csinálni gyakorlatilag egy rakat bosst, de bele se merek gondolni, hogy ez milyen sokáig tarthat, mert ugye a játék nem vitality killekre van optimalizálva. A humanoid ellenfeleket simán lehet verni azzal, ha ütöd addig míg deflectel, megvárod, míg nyom egy kombót, azokat deflecteled, ezt megismétled várakozás nélkül még egyszer vagy kétszer, aztán amikor már elég magasnak tűnik a posture-je, akkor dobsz rá firecrackert vagy fistful of asht, megütöd még párszor és telítődik is a posture-meter, jöhet a deathblow. Két dolog adja ennek a taktikának a nehézséget:

1. A deflecttel a saját posture-öd is nő, viszont a sima blokkal szemben amíg deflectelni tudsz, addig nem tudnak megtörni. Ha viszont deflect közben elcsúszol az időzítéssel (blokkolsz vagy megütnek), akkor megtörik a posture-öd / sebződsz. Amíg összeszeded magad (felállsz a földről, healelsz, stb.), addig az ellenfél posture meterje lecsökken, szóval kezdődik minden előről. Ezt a deflect gyakorlásával lehet kezelni.

2. Az AI időnként elnyomja a szuper támadásait (vörös kanjis cuccok, egyéb nem alapvető kombók), amit meg kell tanulni kezelni (igény szerint elugrás vagy dodge/jump/Mikiri counter).

Egy (vagy inkább másfél) boss esetében ez a titok nyitja.

PSN ID: KaiRong-Sama / Switch ID: SW-2173-7086-2044

(#955) BOBAKILL válasza Kai_Rong (#954) üzenetére


BOBAKILL
őstag

Én is így látom, úgy látszik kezdjük megtanulni a lényegét a harcrendszernek. :) Nekem Gecicsírí "oktatatta", addig csak bénáztam. A játék legelején mindenféle skill nélkül azért nem hiszem hogy sokan leverték elsőre. Na majd ng+ban kap a szájára a kis genyó az elején.

A Kanji jelekkel néha az a bajom hogy nem mindig tudok gyorsan reagálni arra hogy most akkor mikirizzek vagy ugorjak a fejére vagy esetleg kidodgeoljam. De ha betanulom a mozdulatait akkor nincs gond, bár hibátlanul tuti egy boss se menne.

PC-n lehet kipróbálom hogy jobban megy-e az időzítés 60fps-el, mint ps-en. Van hogy nem stimmel az időzítés, pedig látszólag jókor nyomom a deflectet; bár lehet csak én vagyok egy kancsi kanji.

(#956) #10186752 válasza BOBAKILL (#955) üzenetére


#10186752
törölt tag

Én nem tudtam ott (NG+) levenni még egy bogyóját sem, igaz az elsőből 1 hit hiányzott, mert elfelejtettem már a movesetjét.

Kandzsival nekem is ez a bajom sokszor, hogy nem tudom, hogy most szúrás jön, ami a mikire barátja, vagy más, ami meg nem védhető. De hát ez is gyakorlás kérdése.

[ Szerkesztve ]

(#957) BOBAKILL válasza #10186752 (#956) üzenetére


BOBAKILL
őstag

Lehet túl nagyképű kijelentést tettem. :DDD

(#958) atainprison válasza BOBAKILL (#957) üzenetére


atainprison
senior tag

NG+ -ban nem olyan nehéz az elején leverni Genichirot, meglesz az. Azt meg nem hiszem el, hogy nulla gyakorlással valaki az első végigjátszásnál leverte.

(#959) chungee


chungee
addikt

Napot!

Genichiro legyőzése után hol kell tovább haladni:F

(#927)atainprison: köszönöm :R

[ Szerkesztve ]

(#960) BOBAKILL


BOBAKILL
őstag

Srácok! Genichiro után mikor válaszolni kellene Kuro-nak ott van 2 lehetőség. Az egyik hogy segítünk de ezt nem engedi az iron code vagy van a másikleetőség amire még nem nyomtam rá. Először le kellene győzni a mesterünket és utána tudnánk segítnei neki? Mennyi minden függ ettől a választól?

(#961) Kai_Rong válasza BOBAKILL (#960) üzenetére


Kai_Rong
senior tag

Ott mindegy, hogy mit választasz, ugyanaz lesz a végkimenetel. Tehát az a döntés nem befolyásol semmit. Owl-nél válik el a két fő ending (jó vagy rossz út).

[ Szerkesztve ]

PSN ID: KaiRong-Sama / Switch ID: SW-2173-7086-2044

(#962) YAKEN


YAKEN
aktív tag

No megcsinálva a Shura ending is. Azért örülök, hogy nem ezt választottam elsőre, így olyan rövidnek tűnt.

(#963) Mans20


Mans20
addikt

Ebben a játékban hogyan kell menteni? vagy checkpoint van?

(#964) Imilenni válasza Mans20 (#963) üzenetére


Imilenni
addikt

Az Idoloknál megnyugodhatsz.
Egyébként jobb felső sarok kék láng jelzi a gyors mentést :)

Press "F" to pay respects.

(#965) #10186752


#10186752
törölt tag

NG+ tapasztalatok. harom miniboss elsore, az Ogre 5 halallal, a lovas masodikra ment le. Ogre kiidegelt, ha elkap a kanji, instant halal.

Mit szoptam elso vegigjatszasnal a lovassal?! Most meg masodikra gyalu.

Az a gond, hogy a movesetek mar nincsenek a fejemben, es bizony neha betalal a pofon.

De szerintem nem fogom vegigtolni, igy a tobbi harom ending kimarad, meg a nagy szopo az endbossal. Egyiket se banom tulsagosan.

(#966) sp8787 válasza Yodamest (#910) üzenetére


sp8787
addikt

Akkor hadd reklamozzam mar az egyik chatFriend-emet meg a Nioh-s idokbol.Mar NG+8-on van es prosthetic nelkul jatszik, ne kerdezd miert.
[link]

(#967) #10186752 válasza sp8787 (#966) üzenetére


#10186752
törölt tag

Huu, olyan bosst, akivel meg nem talalkoztam, nem nezek meg :)

(#968) sp8787


sp8787
addikt

Egy erdekessseg a psc froumon linkeltek ezt.

Sekiro All Bosses But No R1 Attacks
[link]

@Ulthanito
Nezd meg ebben azokat amiket mar lattal.

[ Szerkesztve ]

(#969) Kai_Rong válasza #10186752 (#965) üzenetére


Kai_Rong
senior tag

En is most kezdtem az NG+ modot, eddig kifejezetten konnyunek ereztem, most nyomtam le Genichirot. Eddig osszvissz egyszer kellett revive-olni. Igy a jatek elejen nagyon lopakodnom se kell, ami azert nemileg illuziorombolo :D

Te a Shura endinget kaptad elsore, ha jol emlekszem. Az ugy eleg rovid jatekot eredmenyez, a masik harom endingnel total mas a foboss (bar nem konnyebb, mint a Shuras, sot :)) meg van plusz bejarhato terulet (raadasul szvsz a jatek leghangulatosabb terulete).

PSN ID: KaiRong-Sama / Switch ID: SW-2173-7086-2044

(#970) ThySoul válasza Kai_Rong (#969) üzenetére


ThySoul
senior tag

Még azért messze vagyok tőle, mert csak most voltam a majomnál, de valaki spoilerbe vagy privátban nem akarja leírni hogy mit csináljak hogy biztos a hosszabb endinget kapjam?

(#971) Kai_Rong válasza ThySoul (#970) üzenetére


Kai_Rong
senior tag

A hosszabb endinghez egy döntésre van szükség:
Miután legyalultad a három bosst Ashina Depthsben, Sunken Valleyben és a Hall of Illusionben, akkor a sztori szerint vissza kell menned Ashina Castle-be. A kastély tetején, ahol Genichiróval küzdöttél, ott lesz majd egy bizonyos hozzátartozód, aki arra kér, hogy segíts neki és áruld el Kurót. Itt lehet dönteni, hogy neki segítesz vagy pedig Kurónak. Utóbbit kell választanod. Onnan tudod, hogy jól választottál, hogy utána rögtön egy boss fight jön, amiben ezt a bizonyos hozzátartozót kell elverned.

PSN ID: KaiRong-Sama / Switch ID: SW-2173-7086-2044

(#972) #10186752 válasza Kai_Rong (#971) üzenetére


#10186752
törölt tag

Vagy ha van egy kis eszed, akkor kitartasz a hozzátartozód mellett, ahogy illik, és behódolsz a vaskódnak. Onnan fogod tudni, hogy jól döntöttél, hogy utána egy orvost kell elpicsáznod, meg Genicsiro papáját.

[ Szerkesztve ]

(#973) #10186752 válasza ThySoul (#970) üzenetére


#10186752
törölt tag

Ha van egy kis eszed, a rövidebb ending felé mész.

(#974) ThySoul válasza #10186752 (#973) üzenetére


ThySoul
senior tag

Isten ments, fanatikus vagyok ezeknél a játékoknál, szóval muszáj mindet megölnöm.

(#975) atainprison válasza #10186752 (#972) üzenetére


atainprison
senior tag

Kitartani a hozzátartozóm mellett, aki ki akart nyírni 3 évvel a cselekmény előtt? Jó terv :D .

(#976) onkelz válasza atainprison (#927) üzenetére


onkelz
aktív tag

dehát ott pont azt írja, hogy but only after you've defeated Genichiro Ashina

vagy én értelmezem félre?

amúgy nekem is megvan a sakura droplet, itt toporgok Genichiro előtt, de ha van rá mód jobb lenne 3 újraéledéssel bemenni....

(#977) atainprison válasza onkelz (#976) üzenetére


atainprison
senior tag

Nincs rá mód. Nem egy az egyben függ Genichiro-tól, mert kell a sakura droplet is a pillangótól, amit nem feltétlenül ölsz le Genichiro előtt. Ha megvan a sakura droplet, kinyírod Genichirot és utána lehet beszélni Kuroval és meglesz a 3. élesztés. Azt azért ne felejtsd el, hogy hiába van 3 újraélesztésed, azt csak akkor tudod kihasználni, ha minden halál után csinálsz egy deathblow is, különben ki lesz húzva a megmaradt élesztésed.

(#978) atainprison


atainprison
senior tag

Na kész NG+4 is, megvan az összes acsi, most pihenek egy kicsit mielőtt tovább megyek NG+7-ig. Azért most már elég keményen lehet érezni a nehezítést, egyre jobban rá van kényszerítve az ember a deflectre, mert 2-3 sima védés és már át is törik a posture.

(#979) onkelz válasza atainprison (#977) üzenetére


onkelz
aktív tag

Na most már tiszta, köszönöm :)

(#980) BOBAKILL válasza atainprison (#977) üzenetére


BOBAKILL
őstag

Nekem a Kúró nem adott semmit a sakura dopletert...

(#981) atainprison válasza BOBAKILL (#980) üzenetére


atainprison
senior tag

Pedig kellett volna.

(#982) BOBAKILL válasza BOBAKILL (#980) üzenetére


BOBAKILL
őstag

Annyit mond csak hogy keressem Isshint meg kövessem a füstjeleket. Nem értem én sem. Ugyanúgy 2 bogyom van csak.

(#983) atainprison válasza BOBAKILL (#982) üzenetére


atainprison
senior tag

Először kell beszélned Isshinnel, aztán visszamész Kurohoz, ő már a könyvtárban lesz és ott lehet vele erről beszélni. Isshint nem annyira egyszerű megtalálni, ha kinyitod Kuro szobájának ablakát el kell fordulni jobbra, ott a két legmagasabb épület jobb oldali tornyában van.

(#984) BOBAKILL válasza atainprison (#983) üzenetére


BOBAKILL
őstag

Ahaaa, sejtettem h előbb beszélni kell vele. Köszi az infót.

(#985) #10186752 válasza atainprison (#977) üzenetére


#10186752
törölt tag

Még egy fázisban csak egyszer lehet éledni, azaz, egy kétfázisú bossnál szart se ér a három éledés.

(#986) #10186752 válasza ThySoul (#974) üzenetére


#10186752
törölt tag

Te tudod...:)

(#987) Imilenni válasza #10186752 (#985) üzenetére


Imilenni
addikt

Kivéve, ha használod azt a tárgyat, ami engedélyezi.

[ Szerkesztve ]

Press "F" to pay respects.

(#988) #10186752 válasza Imilenni (#987) üzenetére


#10186752
törölt tag

Én azt nem használtam, de gondolom egyszer használatos csak.

(#989) atainprison válasza #10186752 (#985) üzenetére


atainprison
senior tag

Igen, én is ezt írtam :) .

(#990) onkelz


onkelz
aktív tag

ez a Genichiro ritka egy gyökér kéremszépen :DDD

(#991) ThySoul


ThySoul
senior tag

Közben jött a hír, hogy 10 nap alatt elment két millió, szóval eléggé bombasikernek tűnik eddig.

(#992) BOBAKILL válasza onkelz (#990) üzenetére


BOBAKILL
őstag

Magyarul: Gecicsíra
:D
Ha kiismered a támadásait akkor nem vészes.
#ThySoul: nem csodálkozom. Megérdemli a játék. Idén ritka brutáljó játékok jöttek eddig. Resi2, DMC5. stb. és idén jön még egy souls klón is.

[ Szerkesztve ]

(#993) melega válasza BOBAKILL (#992) üzenetére


melega
őstag

És a souls klón a Code Vein lenne?

(#994) onkelz válasza BOBAKILL (#992) üzenetére


onkelz
aktív tag

Hàt most inkàbb hanyagolom, úgy megcsinàlta az agyam :D

Ha Unsane Valley felé megyek nem kavarok be a sztoriba ugye?

(#995) onkelz


onkelz
aktív tag

màrminthogy Sunken Valley....

(#996) #10186752 válasza onkelz (#990) üzenetére


#10186752
törölt tag

Na, én azt hiszem, megtanultam harcolni.

Tegnap elintéztem gecicsírót, köpni nyelni nem tudott. Az első végigjátszásban vagy 4 órát szenvedtem nála.

Gecicsíra agresszív fight by Ulthi-papa.

(#997) Imilenni válasza #10186752 (#996) üzenetére


Imilenni
addikt

Fura, PS-en sokszor nem megy ez. Arra gondolok, amikor felugrik hogy megütöd, és még eltudsz ugrani. Sima PS4-en sohasem sikerül ez, egyszerűen nem elég gyors a karakter érzetre, gondolom a kis fps szám miatt.

Press "F" to pay respects.

(#998) #10186752 válasza Imilenni (#997) üzenetére


#10186752
törölt tag

Bevallom, azon én is meglepődtem, hogy meg tudtam vágni a levegőben.

(#999) #10186752 válasza onkelz (#995) üzenetére


#10186752
törölt tag

Nem tudsz bekavarni a sztoriba sehol. Ha olyan helyre mennél, ahova nem kell még, nem tudsz, egyébként mehetsz bármerre. Előbb-utóbb kikötsz a jó helyen úgyis.

(#1000) pomk válasza #10186752 (#996) üzenetére


pomk
őstag

Nálam is az agresszió vált be.
6-7. próbálkozásra meglett. Bár kellett hozzá egy Bundled Jizzo Statue is a végén, mert elfogyott a mind a nyolc Healing Gourd addigra. :U :DDD

Viszont utána mikor beszéltem Kuroval kicsit összezavart. Bár angolból elég jó vagyok, de annyi mindenről beszélt párhuzamosan, hogy fogalmam sincs merre kell mennem: valami virágot emlegetett, meg valami illatot és egy kőről is beszéltünk. Na majd kiderül úgyis nem sokára...
Apróró a három befejezés amit emlegettek az ezekkel a tárgyakkal van összefüggésben?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.