Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
GTA3 on the Sega Dreamcast is incredible
Hivatalosan ugyebár nincs „letölthető” verzió ebből, a gyári CD-s verzióból kell „fordítani” egyet
Fentiek ellenére találtam egy cdi verziót, kafául fut.
-
Ma megérkezett újabb két alkatrész:
- Resettable Fuse 72V 0,4A
- 1,8m-es RGB Scart kábel -
-
Barret001
addikt
Nekem is volt! Sőt a roncsa még meg is van! Idióta fejlesztő mérnökök szénkefés motorral hajtották meg a lemezt...Szénkefe elkopott,a zárlat szétégette a vezérlőt. Már itt is dolgozott a tervezett elavulás!
-
Nézgelődtem ismételten...
1. RESET kapcsoló a Dreamcast-ra
2. RESET kapcsoló a Dreamcast kontrolleren
3. Tegnap itt járt a fiam, megnézte a kicsikét. Közben eszembe jutott, hogy jelen állapotában a konzol cseppet sem melegszik, mi a fenének zúg az a szerencsétlen ventillátor benne?
Kipróbáltam, mi történik, ha lehúzom a ventillátor csatlakozót a panelről. Azon felül, hogy tök csend lett (szinte már zavaró volt), a konzol 3-4mp után kikapcsolt.
Ma megtaláltam ennek okát, ez egy direkt belső gyári védelem, az esetleg bekrepáló ventillátor miatti túlmelegedés elkerülésére.
A lényeg, hogy ez a funkció kiiktatható, azaz a ventillátor akár ki is köthető (lesz).
4. Megvan a megoldás azokra a PAL régiós játékokra is, amik jelenleg nem (jól) futnak.
Egy egyszerű hw mod segítségével előállítható a gyári PAL 50Hz helyett PAL 60Hz-es kimenet, amivel az én TV-m is jól fogja ezeket futtatni.
5. Találtam egy csomó patch-et (majd később már átalakított csomagokat is), amik a gyári 4:3-as képarányt módosítják a mai kijelzőknél általános 16:9 arányra (Widescreen).
Három gdi pakkot módosítottam kísérletképpen, gyönyörűen működik ez is. -
-
Ma, 15 nap után megérkezett szinte minden.
A legfontosabb a Dreamcast maga. VA1 alaplapos, a japán tápot cseréltem egy DreamPSU-ra, a kontroller vezetékét kicseréltem.
A 3,3V-os GD-ROM-ot ki, a GDEMU-t beszereltem gond nélkül.
A videokábel (3 eres) kontakthibás valóban, de kis mozgatással használható lett. Úton van egy SCART kábel, „szakértők” szerint ez ad TV-n a legjobb képet.
A ventillátor nem túlzottan halk, egyelőre marad a gyári, most az SD kártyát töltöm fel cuccokkal.
Ami egyelőre fura, hogy „szinte az összes” PAL régiós játék a videokábel/LCD TV kombómmal furcsán indul, gyakorlatilag le van csúszva kb. 1/3 képernyőt és fekete-fehér a kép.
Az NTSC USA/JAP régiós játékok gyönyörűen futnak.
A kontroller kábele nekem rövid, vagy egy hosszabbító kell, vagy valami vezeték nélküli megoldás.
A belső takarítás és az accu mod, pár nap múlva, most az újdonság varázsával eltelik minden szabadidő.
-
Egy gyári Dreamcast-ben az ML2032 tölthető akku az alaplapra van forrasztva. A mod többrészből áll:
1. az alaplapra forrasztott eredeti gyári elem helyére egy foglalat kerül
2. az új foglalatba már egy egyszerű cserével tehető CR2032 vagy ML2032
3. a csere szükséges, mert 26 év után már nem igen működnek a gyári akkuk, így mindig gyári dátummal indul a konzol
A töltő elektronika „kikapcsolása” akkor kell, hanem tölthető akku kerül a gépbe, mert egy sima elem nem csipázza ha rátöltenek, pláne folyamatosan -
Tegnap (9 nap alatt) megérkezett az Aliról egy GDEMU Mount kit és egy Battery mod + Color power LED kit
Kérdés, hogy vegyek-e ML2032-es tölthető akkut, vagy „átálljak” a sima CR2032 elemre?
Utóbbi esetben a feleslegessé váló töltő elektronikát egy diódával inaktiválni kell. -
bati67
csendes tag
Igen, a végén már 99 Euro-ért lehetett megvenni az utolsó darabokat Németországban. Az én kedvencem a Tokyo Bus Guide volt (megvan eredetiben is).
De azért a Metal Gear Solid-ot is végignyomtuk rajta a kisfiammal...
-
Q
senior tag
Már el is felejtettem, hogy volt egy ilyen konzolom. Nagyon szerettem. Internetezésre is használtam Axelero feltöltőkártyával. Mekkora királyság volt a Metropolis Street Racer, ami ha neten volt a gép, a valós idő szerint változtatta a helyszíneken is az időt. Londonban még világos volt, de Tokióban már sötétben versenyeztél. Vagy a Shenmue a nyitott világával, a QTE gombnyomogatós jelenetekkel, vagy a VMU kártya, de lehetett venni hozzá olyan kártyát is ami rezgő funkciót adott a kontrollernek. Érdekes gép volt, jó játékokkal.
-
Úgy fejezet: A Dreamcast másolásvédelme
-
Úgy tűnik, az AI ráérzett, hogy miket kell mostanában feldobnia nekem...
Pár napja Reddit-en került elém ez a poszt:Interview with the creator of bleem! / bleemcast! revealed Sega quietly sent Dreamcast dev kit!
2 óra 35 perc, még nem értem a végére, de nagyon élvezem...
-
Imádtam a gépet. Anno a Resident Evil Code: Veronica miatt vettem meg . Grafikában szerintem letudta győzni a Playstation 2-t , mint ahogy az N64 is a PS1 -et.
-
Találtam egy érdekes, két részes videót a YouTube-on, melyekben egykori, híres SEGA Dreamcast fejlesztők beszélnek a múltról és a cégről.
[ 1. rész ]
[ 2. rész ] -
A cikkben eredetileg megemlített ChuChu Rocket lemez tegnap megérkezett, de megy vissza az eladónak...
Arról nem volt szó, hogy törött a tokja. Én nem kérdeztem rá, ő meg ezt nem írta meg a termékleírásban.
Ennek kapcsán felmerülő kérdés:
Tud-e valaki, valahol üres, sértetlen Dreamcast tokokat emberi áron?
-
Hol így, hol úgy nevezik, de én a PS1-re gondoltam, amit bevezetés előtt PSX-nek bevezetést követően meg PS-nek neveztek.
Átírjam PS1-re?
-
-
-
A CD-I a CD Interactive szabvány volt, nem azzal van keverve?
Az kicsit régebbi, mint a Dreamcast, a CoV-ban olvastam róla még
-
-
-
Vladi
nagyúr
seeeegaaa micsoda egzotikus cucc.
nem úgy a megadrájv alias genesis amiből nekem kettő is van. Az egy ilyen történelmi konzol war volt.
Én úgy tudom a deamcast semmilyen másolás védelme nem volt ,ergó mentek rajta az írott lemezek minden mod nélkül.
-
-
Vannak azért érdekes dolgok ebben a gépben.
- 32 bites proci 64 bites busszal
- Azért van két 8MB-os RAM, mert a két 32 bites RAM a 64 bites buszra külön van bekötve
- 200MHz-es proci
- PowerVR2 GPU (igazából csak a raszterizálást csinálja, ha jól értem) -
Érdekelne (gondolom másokat is), hogy a Dream-mel kapcsolatos dolgot hol olvastad?
Az eredeti táp 12V-os ágának „kikötéséről” én meg azt olvastam, hogy nem jó megoldás, mert SCART kábelen a 12V-nak kapcsoló szerepe van, ha nincs 12V, a SCART kimenet garantáltan nem fog jól működni. -
Th3Ac3
tag
Vettem egy ilyen konzolt pár éve hogy CRT-n élvezhessem ami kimaradt a gyerekkoromból. Kapott GDEmu-t, amúgy nagyon szuper kis konzol, sokkal többet érdemelt volna.
Szét kell szednem, mert random újraindul játék közben. Megpróbálom a tápot újrakondizni, ha nem akkor kap egy másikat. A Dream PSU-ról azt olvastam hogy kinyírhatja a gépet, nem biztos hogy azzal kockáztatnék. -
MagicT
csendes tag
Hát itt ( mint oly sok esetben is ) nem az idő a fő tényező, hanem a penzmag..
Annyiban volt szerencse kb 15+ éve, hogy Japánból tudtam venni még vadonatúj gépeket, lásd képek, és a legtöbb játékot is újonnan, fóliásan. Meg persze barátságos áron, a maiakhoz képest
( a két gépből az egyik még mindig új, mert a másik köszöni, teljesen jól van
)
( egyébként csak ntsc / 60hz , az eredeti sebesség miatt ) -
-
MagicT
csendes tag
-
Skillet
addikt
Volt nekem még a legelején, nagyon szerettem. Később is vettem egyet, gdemu, táp és egyéb mod-okat is kapott...
Pl a Resident Evil Code Veronica dreamcast exkluzív volt. De nekem az egyik kedvencem volt a floigan brothers is. Kis zagyva, de aranyos.
De ezeket már hibátlanul viszi egy tablet is. Gyerekekkel játszottunk is a floigan brothers-szel, nagyon szeretik.
Szép időszak volt, mikor megjelent ez a gép. Szép emlékek.
Nagyon sajnálom is a Sega-t, hogy megszívták... A Sega mindig is közelebb állt a szívemhez, mint a Nintendo. -
-
laed
senior tag
Hát szomorú, hogy nem sikerült befutniuk.
-
Pl. PS3 (amit oda-vissza végigolvastam meg szereltem is) esetében a flash (BIOS megfelelője, de amúgy ez közel sem a PC-s BIOS) érdekes volt modding szempontjából is.
Az architektúra meg mindenképpen érdekes ezeknél a konzoloknál, mert szoktak meredek megoldások lenni, főleg a 90-es évek cuccaiból kihozni annyit, hogy menjen rajta egy játék
(Pl. a PS3-ban a PS2 kompatibilitás is meredeken volt megoldva
) (Na majd jól elolvasom a linkeltet.) -
Elsőre nem akartam „ennyire” mélyen belemenni dolgokba, de természetesen ezek is elérhető infók.
Majd kiegészítem egy direkt erről szóló oldallal a leírtakat.
Flash-en gondolom a bios flash-t érted, annak ma már nincs nagy jelentősége, ahogy eddig láttam a tecső videókon, legtöbbször sima BIOS cserével oldják meg (fizikailag).
A GDEMU a régiófüggetlenítést megoldja, emiatt megfelelőek a piacon nagyobb mennyiségben elérhető Japán modellek. -
-
Open
Új hozzászólás Aktív témák
- Assetto Corsa EVO
- Crimson Desert
- Mi lesz a Facebook fiókoddal, ha meghalsz?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 3D nyomtatás
- Múltidéző, bézs toronyházakkal villant a Thermaltake
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- XPEnology
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Legújabb Thinkpad T14 gen6 - Bontatlan + magyar! - Core Ultra 7 255U - 16/32GB - 512GB - Gyártói gar
- 96GB DDR5 ECC RDIMM 5600MHz szerver RAM
- Eladó AMD Ryzen 7 9700X, RTX 3070, 32GB 6000MHz DDR5, 1TB M.2, 850W +80 Gold Gamer PC!
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- AKCIÓ! GIGABYTE RTX 5080 AERO OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 13 mini 128GB 88% (1év Garancia)
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- iPhone 15 256GB 91% (1év Garancia)
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest