Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Samsung S8500 Wave

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-03-06 11:41:03

LOGOUT.hu

SAMSUNG WAVE SZAKMAI TOPIK!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8051) consono válasza osztraksajt (#8050) üzenetére


consono
nagyúr

Miért nincs itt like gomb?

"In God we trust. All others must bring data"

(#8052) leslieke válasza osztraksajt (#8050) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Ez jó. Like. :C

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#8053) osztraksajt válasza consono (#8051) üzenetére


osztraksajt
őstag

Mert túl jó vagyok a fészbukhoz. :DDD

(#8054) ABal


ABal
őstag

Nálam frissült a KIES, de ez maradt a régi.

(#8055) leslieke: Úgy vettem észre, hogy az utóbbi két frissítés hozott némi sebességbeli javulást (az én gépemen legalábbis), egyebet nem láttam, de nem is kerestem. Nem hinném, hogy bármi feltűnőt alkottak volna.

[ Szerkesztve ]

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#8055) leslieke válasza ABal (#8054) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Van változás is a Kiesben vagy csak a szokásos semmi?

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#8056) David3 válasza consono (#8046) üzenetére


David3
őstag

Erről lehet írok egy cikket, engedelmeddel. :)

(#8057) David3 válasza ABal (#8054) üzenetére


David3
őstag

(#8058) gelbelex válasza osztraksajt (#8050) üzenetére


gelbelex
őstag

:C

(#8059) Kal-El


Kal-El
senior tag

Hol lehet beállítani, hogy a telefon SIM-re mentse az új neveket?

(#8060) TomWexX válasza osztraksajt (#8050) üzenetére


TomWexX
addikt

Ez jó volt. :DDD

NxAlex: 1.2-n, vagy 2.0-n? Ha 2.0-n, akkor új névjegy hozzáadásán belül legalul.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#8061) Kal-El válasza TomWexX (#8060) üzenetére


Kal-El
senior tag

Megtaláltam.
Köszi!

(#8062) a510


a510
aktív tag

Sziasztok.
Megcsaltam a badát, de nem a wave-et cseréltem, hanem beszereztem egy droidos tabletet a telefon mellé. Ebben az összeállításban azt kell mondjam, hogy tévedtem, és nekem hiányzik/hiányzott a sok app, ami a badában nincs. Félreértés ne essék, le nem cserélném droidos telefonra a wave-et (ha lenne rá droid talán váltanám a badát), szeretem úgy ahogy van a zenéjével meg a fényképeivel/videójával, a hiányosságát pótoltam a tablettel. Szükség is van a telefonra, mert nincs se 3G, se kamera, se GPS a tabletben, a választás ezért is esett a $200-os Kindle Fire-re, sikerült behozatni egyet, ilyen "olcsón" kár lett volna kihagyni.
Másrészről úgy érzem most, hogy 3,5" (vagy legyen az akár 4, bár hosszabb távon ilyet nem próbáltam) nagyon kicsi ahhoz, hogy igazán élvezni lehessen a böngészést/játékot. Persze, igen, laggol a menü, valóban, de az alkalmazások szépen futnak, ezzel együtt tudok élni (bár azt gondoltam, hogy zavarni fog) A 7" sem sok, de még nem nehéz tartani akár egy kézzel, és a hordozhatóságnál is jól jön.
Szóval nekem bejött ez az összeállítás, ha jól emlékszem többen is mondták, hogy ez a tervük, őket bátorítanám.

(#8063) a510 válasza a510 (#8062) üzenetére


a510
aktív tag

Ha valakit érdekelnek esetleg a Kindle Fire előnyei, hátrányai írjon privit, szívesen megosztom a tapasztalataimat.

(#8064) leslieke válasza a510 (#8063) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Már ment is PÜ! :))

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#8065) leslieke


leslieke
Jómunkásember

Újra elérem telefon a FB-t. A hiba forrása az volt, hogy paranoid módba kapcsoltam és letiltottam minden alkalmazás a FB-n. Emiatt nem tudott csatlakozni egyik program se. :W

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#8066) consono válasza leslieke (#8065) üzenetére


consono
nagyúr

Ezt jó tudni!

"In God we trust. All others must bring data"

(#8067) F-ECT$ válasza a510 (#8063) üzenetére


F-ECT$
titán

Bőven elbírja a topic, ha off-ban kiírod ide (lásd pl az előző hozzászólás információ tartalmát.)

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#8068) leslieke válasza consono (#8066) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Valami még mindig nem tökéletes, mert az értesítéseket egyik se tölti le. De legalább a hihetetlenül fontos eseményeket el tudom olvasni. :DDD

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#8069) Fogash válasza a510 (#8062) üzenetére


Fogash
tag

Nekem hasonló motivációból már úton van egy iPad2... :DD

(#8070) Fogash válasza Kal-El (#8059) üzenetére


Fogash
tag

az mire jó? a simre egy (korlátozott hosszúságú) névhez csak egy szám tartozhat, semmi kieg. adat, ráadásul összesen is elég kevés szám fér rá...

vagy te az "anyu mobil' "anyu munkahelyi" "anyu otthoni" jellegű telefonkönyv-használó vagy? Nem kötekedés, csak mióta egy névhez több szám is tartozhat, azóta nem értem az ilyen jellegű adatrögzítést.

(#8071) consono válasza Fogash (#8070) üzenetére


consono
nagyúr

A SIM-et át lehet tenni több készülékbe is, nekem is van egy ezeréves "bulizós" telefonom, azt viszem, vittem oda, ahova a Wave-et sajnáltam...

"In God we trust. All others must bring data"

(#8072) F-ECT$ válasza consono (#8071) üzenetére


F-ECT$
titán

A bulizós telefonba hány szám kell? 6-8? Azt akár arra is rá lehet menteni.

Dive ever, work never.

(#8073) consono válasza F-ECT$ (#8072) üzenetére


consono
nagyúr

Na de akkor honnan tudom, hogy ki hív??? :)

"In God we trust. All others must bring data"

(#8074) leslieke válasza consono (#8073) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Megkérdezed. :P

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#8075) a510 válasza F-ECT$ (#8067) üzenetére


a510
aktív tag

Remélem nem kell elhagynom a topicot, mert túl nagy lett (vagy valami más miatt :Y), szóval Kindle Fire Wave mellett tapasztalatok:
Ismerős jött a tengerentúlról ezt kihasználandó gondolkodtam ocsló tableten. A Fire, a Nook 8GB-os verzió, illetve Lenovo Ideapad A1 volt képben, noname-et nem akartam. A Nook-ra nem volt egyértelmű a root, ráadásul elkeztek védekezni is ellene, nem akartam megkockáztatni, hogy nem sikerül alap droidot rárakni. IPS paneles, van SD kártya hely benne, ez lett volna a legjobb választás (vagy $250-ért a 16GB, 1MB RAM verziója). A Lenovo az LCD-n bukott, a videókon elég rossz a betekintési szög, meg csak 1 magos 1GHz-es proci van benne, de ezt nem kellett volna törni, van GPS és kamera. Szóval maradt a Fire, előnyeivel: IPS panel 1024x600, Gorilla Glass, van root, készül az ICS, hátrányaival: nincs se hw, se dedikált sw menü/back/home gomb, nincs hangerőszabályozó gomb, kamera, 3G, GPS, SD kártyás bővítés, 8GB memória. Így leírva nem is túl megnyerő, de a Wave-vel kiegészítik egymást.
A Fire-ön alapban Amazon által teljesen módosított droid van, saját polcos felülettel, appstore-ral, google market (play) nélkül, és csak amerikai (talán angol) címről lehet vásárolni, tehát kis hazánkban tdkp. használhatatlan. Ezért szükséges a rootolása.
Ideérve első bekapcsoláskor frissítette magát 6.3-ra, ami nem volt túl szerencsés, mert nagyon új verzió és még nincs kijárva teljesen a root, mint az kiderült. A Kindle Fire Utility-t használtam a rootoláshoz a leírása szerint. A root pikkpakk sikerült, felkerült a Go Lancher EX is sikeresen, valamint a TWRP backup is, viszont a leírás ellenére a Google Apps (root, market) nem. Lett egy tablet váltható felülettel, de market nélkül. Szerencsére a TWRP-vel (boot processben ez indul először) le lehet menteni a rendszert és feltölteni custom romot, így CyanoGenMod7 -et raktam fel rá. Megoldották már a hw videólejátszást és az audiót is, sokáig ezek nem mentek, kis keresgélés után a market/play is felkerült.
Android alap gombok hiánya: nem tudom, hogy a CM7 találmánya-e (inkább) vagy a droidé tableten, de a képernyő alján elvesz néhány pixelt ezeknek a gomboknak. Be lehet állítani, hogy állandó legyen-e vagy eltűnős, ha állandó, akkor ennyivel csökkenti az alkalmazások területét, ami általában nem zavaró, elég nagy a felbontás, hogy elférjen. Van néhány app ami jobban néz ki teljes képernyőn, ekkor el lehet rejteni. A gond az, hogy visszahozni nehezebb, vagy orientáció váltással lehet előcsalogatni, vagy ha az app ezt nem teszi lehetővé, akkor a bekapcs gomb hosszú megnyomásával home/menü képenyőre lehet lépni.
Hangerőszabályozó gombok hiánya: egy service-ként is futni tudó app hajlandó a képernyő vmelyik szélén bal/közép/jobb oldalon hangerőszabályzóként működni. Ha az alap gombokat tartalmazó oldara definiálom középre, és beállítom, hogy az alap gombsor a közepén ne legyen érzékeny, akkor tdkp, annak a részévé tud válni, senkit nem zavarva. Gond csak akkor lehet, ha eltüntetem a gombsort, ekkor az éppen futó app fölött marad a hangerőszabályzó. Orientáció váltáskor a természetesen a hangerőszabályzó is jó helyen lesz.
Videó, audió: láttam olyan 1080p-s videót, amin működött a hw dekódolás, folyamatosan, röccenésmentesen játszotta. Hw nélkül a 720p-s mkv-kal azért küszködik (nem tudom lejátszó probléma-e vagy kevés a vas hozzá), néha meg-meg akad. Sima egyCD-s avik simán mennek természetesen. Saját hagja meglepően jó, két kis hangszóró a tetején jól szól. Fülessel hallgatva a Wave sokkal szebben és főképp zajmentesebben szól, de filmet nézni bőven elég.
Appok: eddig minden alkalmazás amit letöltöttem minden gond nélkül megy (AB :), baromi gyorsan elindulnak, a nem butított felbontású játékok elképesztően néznek ki, és a sebességük is kifogástalan. Dombornyomott MasterCarddal simán vásroltam appot. 1 GB van dedikáltan az appoknak, de 8GB-ból elérhető kb. 5GB SD kártyahelyként használható.
Böngészés: ebben a méretben már élvezhető a böngészés, én nem is mobil eszkönek állítottam be, landscape módban az 1024 képpont pont jó. Youtube és flash videók mennek böngésző ablakban, YT teljes képernyős HD videók minden gond nélkül.
Menü, főképernyő: A sok letöltött app miatt baromira laggol, nem is tudom mi értelme az összess appot egyben mutatni. A kategorizálás segít, de macerás egy kicsit (persze ez nem a Fire baja). Érdemes task killer appot használni, az segít a sebességen (windowson is ezt csinálom :)). Élő háttér folyamatos, a főképernyő váltás kicsit jobb, mint a menü, de az is be tud lassulni.
WiFi: stabil, még sosem kapcsolt szét. A Wave-et hotspotként használva jól működik a net (szerencsére, ettől tartottam, hogy valami nem lesz jó)
Összegezve: sok sebből vérzik a Fire, de nagyon olcsó a jó képminőségét és Gorilla Glasst kétmagos procit figyelembe véve a Wave mellé. Ami a legfájóbb az az SD kártyás bővíthetőség hiánya, aki zenével, filmmel akarja telepakolni, ammak rossz választás. Jön az ICS hozzá, ha az kezelne pendrive-ot USB-n az némi gyógyír lehet, de nem fűzök hozzá nagy reményeket. Ha a Nook utolsó verzióit sikeresen rootolják jobb választás lehet, de úgyis jönnek majd a trónkövetelők.
Én jelenleg elégedett vagyok ezzel az összeállítással.

(#8076) leslieke válasza ABal (#8054) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

A Samsung Appshoz meg plug-in frissítés érkezett ma. Gőzerővel dolgozik a Samsung. ;]

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#8077) Fogash válasza F-ECT$ (#8072) üzenetére


Fogash
tag

@ consono, @leslieke: látom nem vagyok egyedül a pragmatizmusommal :)

(#8078) San398 válasza leslieke (#8076) üzenetére


San398
őstag

Gőzerővel, de a hivatalos S8500-as kiadásán is dolgozhatna. :K

-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!

(#8079) leslieke válasza San398 (#8078) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Nem véletlenül tettem a végére ezt: ;]

Most néztem, hogy a lengyeleknél már szolgáltatói mobilokra is elérhető a 2.0

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#8080) Necro_Ramone


Necro_Ramone
tag

1.2-re ajánljatok már valami használható RSS appot vagy widgetet. Köszi!

(#8081) David3 válasza leslieke (#8079) üzenetére


David3
őstag

...méghozzá márciusi LB2.

(#8082) consono válasza leslieke (#8076) üzenetére


consono
nagyúr

Ilyen régen indítottam el a Kies-t, hogy volt közben verzió frissítés is? Mert nekem először azt frissített, csak utána az appsot...

"In God we trust. All others must bring data"

(#8083) leslieke válasza Necro_Ramone (#8080) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Widget:

RSS World
RSS hírfolyam a képernyődre

App:
Aggregator

Illetve a böngésző is kezeli az RSS-t.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#8084) leslieke válasza David3 (#8081) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Az még nem jelent semmit. Újítás nem biztos, hogy van benne.

(#8082) consono sok értelme nincs minden nap elindítani.

[ Szerkesztve ]

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#8085) ABal válasza leslieke (#8076) üzenetére


ABal
őstag

Vajon (és ezt most komolyan kérdezem), mi lehet az, amin gőzerővel dolgoznak?

Ezek a KIES frissítések csak nekünk jönnek, vagy a többi platform is használja? Valamit csak csinálnak basszus, ha egyszer frissül a kliensprogram. Így is valahogy olyan összevissza érzete van az egésznek. még mindig nem látom, hogy mit is frissítenek pontosan ilyenkor.
Nálam viszont egyértelműen pozitív a tapasztalat, ami a KIES sebességét illeti. A betöltés lassú, de a menüben mozgás sokkal gyorsabb lett.

[ Szerkesztve ]

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#8086) leslieke válasza ABal (#8085) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Mai hírek szerint a ICS frissítésekkel és egy reklámplatform kialakításával foglalkoznak. De nem a badával, az biztos.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#8087) ABal válasza leslieke (#8086) üzenetére


ABal
őstag

Igen, a badával már csak mi foglalkozunk

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#8088) leslieke válasza ABal (#8085) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

A többi telefonjuk is használ(hat)ja, a telefonválasztó menü tele van androidos mobilokkal/tabletekkel.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#8089) Aryes válasza San398 (#8078) üzenetére


Aryes
nagyúr

Szerintem egyszerűen csak totál elfelejtették, hogy még MO-n nem adták ki. :D

(#8090) ABal válasza Aryes (#8089) üzenetére


ABal
őstag

Én már akár ezt is elhiszem.

Kárpótlásul viszont óriási meglepetéssel készül a Samsung a magyar s8500 tulajdonosoknak: mi nem a bada 2.0-át, hanem az Android 4.0 ICS-t fogjuk megkapni!!! :D

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#8091) F-ECT$ válasza ABal (#8090) üzenetére


F-ECT$
titán

Ahhoz kevés a memória :)

Dive ever, work never.

(#8092) ABal válasza F-ECT$ (#8091) üzenetére


ABal
őstag

Ez a memória már most is szinte mindenhez kevés.

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#8093) leslieke válasza Aryes (#8089) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Akár még igazad is lehet.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#8094) Shurycen válasza ABal (#8090) üzenetére


Shurycen
tag

Én egyébkén most próbáltam ki az ICS-t egy Galaxy Nexus-os.. áááá nem olyan szép az nem olyan jó az nem kell az nekünk ;)

(#8095) Silenzio


Silenzio
addikt

Mennyi RAM van a Wave 1-ben, 256 vagy 512? Mert a neten mindenfélét írnak.

https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR

(#8096) bexinho23 válasza Shurycen (#8094) üzenetére


bexinho23
őstag

ICS nekem személy szerint nem jön be. (haverom galaxy S telefonján láttam, frissített kernel -1400as procira húzva) Abból a szempontból viszont jobb, mint elődje, hogy állítólag kevesebb ramot eszik a rendszer.

(#8097) Necro_Ramone


Necro_Ramone
tag

Az aggregator appot használja valaki? Kéne egy kis megerősítés arról hogy használható, mielőtt megveszem. Nem a 300 forintos ár tart visdza, hanem a hányadék taknyolás a bankkártyával a kiesban. Meg persze mivel a kies-om már vagy két hetes gondolom komplett reinstall kell neki mert frissítést talál és összeszarja magát miegymás...

(#8098) duvi válasza Silenzio (#8095) üzenetére


duvi
nagyúr

(#8099) ABal válasza Necro_Ramone (#8097) üzenetére


ABal
őstag

Én szoktam használni és meg vagyok elégedve vele. (Persze a saját érdeklődésemnek megfelelő oldalakon)
Azt tudd, hogy a híreknek csak az elejét tölti le, a teljes hírhez a böngészőt használja mobilnézetben. Lehet, hogy ez máshol is így van, én csak ezt használtam eddig, úgyhogy nem tudom összehasonlítani.

(#8101) leslieke: Akkor jó. :)

[ Szerkesztve ]

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#8100) consono válasza duvi (#8098) üzenetére


consono
nagyúr

Elmondtam már párszor, tényleg :)

"In God we trust. All others must bring data"

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Samsung S8500 Wave
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.