Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Samsung S8500 Wave

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-03-06 11:41:03

LOGOUT.hu

SAMSUNG WAVE SZAKMAI TOPIK!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7987) s4tch válasza David3 (#7976) üzenetére


s4tch
veterán

Wandorkának nem az angol tudásával van a baj, az látható, hogy megértette, mit válaszolt neki az ügyfélszolgálat. Inkább arról lehet szó, hogy nem rutinos fordítóként. Könnyen dumálok, szakfordítóként is végeztem az egyetemen (igaz, francia nyelvből), de annyit azért be lehet látni képesítés nélkül is, hogy a magyar szövegnek magyarul kell értelmesnek lennie. Sosem cél a tükörfordítás, sőt, a tükörfordítás csak a legritkább esetben jó. A lényeg az információ: ha nem tudod lefordítani normálisan a szöveget, de érted, miről van szó, fogalmazd nyugodtan át az eredetit. Ezek nem jogi szövegek, nem használati útmutatók, nem gyógyszerismertetők, ahol minden kötőszónak súlya lenne... A válasz "lényege nagyjából" egy mondattal összefoglalható, ehhez nem kell szóról-szóra megpróbálni lefordítani az eredetit. Wandorkának a magyarral vannak problémái (ez a kiemelt magyar mondatból kiderül, amiben nincs megfelelő központozás), amit egy nonprofit blognál tulajdonképp el lehet nézni.

Ilyen kritikák esetén kétféle reakció kerül elő általában: 1. "csináld jobban" 2. "akkor nem csinálom". Egyik sem célravezető. Dolgozzon a srác a magyarján, ez mindenkinek pozitív eredménnyel jár.

Az invitálás megtisztelő, de találtok nálam ráérőbb, ügyesebb, a bada felé elkötelezettebb tagot is. Wandorka is biztos ilyen, lehet, hogy csak rossz napja volt.

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Samsung S8500 Wave
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.