Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszi91
tag
Sziasztok!
Most vettem egy 4K-s Samsung tv-t és az első film amit 4k-ban néztem az az egyik Star Trek volt. Azt vettem észre, hogy hol teljes képernyőn megy a film (túlnyomóan akció jelenetek) hol meg alul és felül is van egy fekete sáv (párbeszédek) mint a moziban. Azután megnéztem a Legendás állatok és megfigyelésük című filmet az meg végig nem volt teljes képernyős. Az volna a kérdésem, hogy ez miért van? Csak annyi hogy így készült a film? Csak mert teljes képernyőn azért csak jobb lenne.
Előre is köszönöm a segítséget! -
oszi91
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy Smasung 4k TV-m (Samsung UE55MU6102) és azt vettem észre,
hogy a 4K-s filmek mintha sötétebbek (homályosabb talán?) lennének, mint az 1080p vagy akár az adás. A menü felületéhez nézve egyértelműnek tűnik nekem a különbség. Vajon mi okozhatja ezt?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
oszi91
tag
válasz FollowTheORI #126184 üzenetére
Hát kipróbáltam mindent, de drámai változás nem történt. A fényerőt feljebb vettem jobb lett, de még így is láthatóbban világos minden ami nem 4K. A kontrasztot még megnézem, de már sztem mindent végig nyomkodtam és ennyit tudtam kihozni belőle. Félre értés ne essen nem rossz csak kicsit fura azért nekem.
-
oszi91
tag
Sziasztok!
Egy fura problémával kapcsolatban szeretném kérni a segítségeteket.
Adott egy Samsung UE55MU6102KXXH 4k tv. Olyan hibajelenséggel vittem szakszervizbe, hogy nem akart bekapcsolni, csak a kis led villogott alul.
Úgy használtam, hogy koax a modembe, onnan netkábellel a settopboxba, majd onnan hdmin a TVbe megy a jel.
Egy ideig úgy használtam a tv-t hogy kihúz 5 percre, majd vissza. Így működött pár hónapig majd ez se segített rajta. Alig láthatóan villogott a Samsung Smart Tv felírat a kijelzőn. Sötétben nem volt látható csak vaku mellett vagy mesterséges megvilágításnál. Illetve halk ritmikus kattogás hallatszik hátulról.
A szervizben alaplapot cseréltek 60eFt ért. Elhoztam a készüléket, majd két nap múlva ugyan ezt a hibajelenséget produkálta. Megint alaplapot cseréltek rajta, mondván hogy lehet h gyári hibás volt. Két hétig volt jó, utána megint a fenti jelenséget kezdte produkálni. (Az érdekesség az az hogy az utolsónál az energiatakarékos módot felvettem magasra ez után negyed órával magától kapcsolt ki a tv. Ezután 2 napig el sem indult. Majd egyszer bekapcsolt, ekkor megint bekapcsoltam az energiatakarékos módot ami után 15 perccel megint kikapcsolt.)
A szervizben ismét azt mondták, hogy alaplapos. Illetve, hogy valószínűleg a Telekomos set top box vagy a hdmi kábel teheti tönkre. Illetve, hogy táp oldalról nem mehet tönkre az alaplap. Vagy az elektromos hálózattal van a baj.
Azóta vettem egy túlfesz védelmes elosztót, illetve a boxot kicserélték, de még a modemet is. Továbbá vettem egy yamaha soundbart is. Most úgy néz ki hogy az új modembe megy a koax, onnan netkábelle az új boxba. Onnan a hdmi a soundbarba majd abból egy hdmi a tvbe.
Sajnsos így is tönkrement megint a TV 3 nap után.Van valami ötletetek hogy mi lehet a baja? Vagy lehetséges-e hogy a táp lapon nem jó valami ami mindig tönkreteszi az alaplapot? Ezt a szervizes kizárta, de hátha.
Amíg a tv a szerelőnél volt egy LG monitorra volt rákötve ez a box ugyan azzal a kábellel de ott nem okozott bajt. Azóta a monitor is ment a soundbarral is. Én ezért zárnám ki hogy külső hiba lenne (telekom hálózati vagy elektromos hálózati)
Köszönöm előre is a segítséget! 🙂
-
oszi91
tag
válasz Celtis #145050 üzenetére
Tudom hogy nem az én dolgom lenne, de sajnos ott tartunk, hogy legutóbb azt mondták, hogy ha megint elromlik vigyem vissza vissza adják a pénzt és hagyjuk egymást békén. De ha még ezt így be is tartják akkor én nem leszek előrébb. 3 hónapnyi huzavona illetve idő és energia mire telekomosokat hívtam, villanyszerelőt hívtam, túlfeszvédelmes elosztót vettem, illetve hurcibáltam a tv-t egy másik városba.
Beszéltem egy szerelővel aki kb azt mondta, hogy ha ezután is tönkremegy akkor el kell engedni a tvt. Csak sajnsos nem tehetem meg hogy 2 évente 220 ezerért veszek televíziót. Ezt se 2 évre terveztem ezért nem akarom elengedni. Ezért gondoltam hogy hátha van valakinek valami ötlete.
Írtam a samsungnak egy levelet, még abban bízom, hogy tudnak valamit segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Le Mans Ultimate
- iPhone topik
- Hálózati / IP kamera
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest