Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5351) Sensut válasza nubreed (#5347) üzenetére


Sensut
őstag

Engem miután szökés közben kidobott, mindig indítottam újra és az utolsó mentéstől nem volt gond. Csakhogy az nem egy fontos feladat miatt volt, csupán csak el akartam adni neki néhány fegyvert, amit inkább kikerültem. Valószínű, hogy a széf hibát valami előzmény generálja. Próbálj meg egy jóval korábbi mentést visszatölteni. Ez segített rajtam is az első végigjátszás alkalmával, amikor végzetesen beragadtak a Szürkével és Vakonddal való találkozás feladatai. Nem kellett új játékot kezdenem, csupán betöltöttem egy olyan korábbi állást, ahol még nem volt semmi előzménye ennek a feladatnak a PDA-mon.

(#5352) Shogo_84 válasza shield (#5350) üzenetére


Shogo_84
csendes tag

Fixen kell az újrakezdés.
Ezt már jelezték is korábban is, a4es changelogban is volt.
Eddig elérhető volt, ezt kellet figyelni:
http://www.dezowave.com/lost_alpha_patch_changelog_v1.3004.txt

De most perpill nem elérhető. Lehet készül konyhán valami végleges.
Decemberre volt jelezve utoljára.

(#5353) shield válasza Shogo_84 (#5352) üzenetére


shield
őstag

Bízom benne, hogy valami végleges készül a konyhán. :)

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#5354) veteran.1978


veteran.1978
újonc

Sziasztok!Szeretném kijátszani a játékot de valamiért nem tudom a fegyvereimet tölteni,pedig a fegyver típusa megegyezik a lőszer típusával,és elméletileg tárazható kellene hogy legyen!Most kezdtem a játékot,de ezzel a problémával,így nem tudok előbbre jutni!Tudna nekem valaki segíteni?Mi lehet a megoldás?Mit tudok csinálni?Előre is köszönöm!

(#5355) Cheesus válasza veteran.1978 (#5354) üzenetére


Cheesus
senior tag

Beraktad a megfelelő töltényt az inventorydban az "övre"? (kb 10 rekeszes hely) :)

https://www.twitch.tv/csehla

(#5356) veteran.1978


veteran.1978
újonc

Cheesus:Köszönöm a segítséged!Mivel most kezdtem a játékot a legelején vagyok még,hol tudnék megfelelő lőszert venni a fegyvereimbe illetve fegyvereket is vásárolni vagy javítatni őket?

(#5357) PeL


PeL
addikt

Üdv artifakt hajcsárok!

Eltűntem jó 3 hónapja, mert a T-Home nem hajlandó bekötni költözés után az új lakásba a netet, sem TV-t. De már meg lett rendelve a 120-as konkurens net :DDD

Pár napja vittem végig a Lost Alpha-t az 1.30003-as patch-el, a játék vége felé lévő fagyások megszűntek vele teljesen, ott ahol korábban percenként kivagdalt most egy fagyás nélkül sikerült átjutni. Persze egyéb random crash előfordult máshol, de szerencsére egész játék alatt volt kb 4-5 darab. Szóval jót tett a hegesztés neki. Remélem innentől csak még jobb lesz.

Másodszor is nagy élmény volt végigjátszani, az egyetlen dolog amit sajnálok hogy továbbra is kihalt majdnem minden térkép freeplay-hez érve, annak ellenére hogy elvileg hozzáadtak free roaming npc-ket. Elvétve találni 1-2 campet ahol táborozik néhány semleges stalker, de pl. a Radar map totál üres, nincs respawn sehol sem szinte, az az egy mutáns NPC áll ott a szemétkupacok mellett akinek feladatot is kell csinálni. Pedig szívesen irtanám az ellenséges frakciók tagjait, vadásznék mutánsokra, lootra. A játék végén a kocsimban kb 600 kilónyi csetresz volt, mindenféle fegyverek, páncélok, tonnányi lőszer begyűjtött artifaktok, meg vagy 60 kanna üzemanyag, mint egy igazi STALKER-nek :DDD Remélem még fognak a freeplay-el csinálni valamit, mert így elég hamar elmegy az ember kedve tőle hogy nincs mire vadászni :) Ja és kitörés is (ami nem scriptelt) egyetlen darab volt a játék elején, onnantól semmi. Eső is kb 2x volt egész játék alatt, túl sokat süt a nap.

[ Szerkesztve ]

(#5358) veteran.1978 válasza Cheesus (#5355) üzenetére


veteran.1978
újonc

Köszönöm a segítséget!

(#5359) Cheesus válasza veteran.1978 (#5356) üzenetére


Cheesus
senior tag

Hát már régen játszottam vele, de ha jól emlékszem a csapos ad majd egy küldetést, hogy egy stalkert ments ki a banditák fogságából, Ha sikerült a küldetés akkor a kezdő stalker faluban majd megtalálod őt, talán a pincében, és nála tudsz fegyvert javítani. Illetve ha az emlékeim nem csalnak akkor ugyancsak az egyik pincében, vagy a csaposnál tudsz lőszert venni a fegyvereidbe :)

https://www.twitch.tv/csehla

(#5360) veteran.1978 válasza Cheesus (#5359) üzenetére


veteran.1978
újonc

Köszönöm!

(#5361) Aarpok válasza PeL (#5357) üzenetére


Aarpok
őstag

Üdv újra a zónalakók között!

Egyetértek veled abban,hogy a freeplay elégé szegényesre sikeredett.Eddig 4 alkalommal toltam végig a játékot és a 3. és 4. nél már nem is mentem a freeplaybe.A másik problémát abban látom bár fejlődött az AI az első kiadás óta,de még mindig buta tud lenni.Abban is igazat adok neked a sok terület ellenére üresek a pályák és tényleg alig lehet emberekbe botlani.Azonban még Dezoék hegesztik a játékot és szerintem javul még a játék helyzete.

Аарпок

(#5362) Sensut


Sensut
őstag

Szerintem a Clear Sky a legjobb rész az akciót tekintve. Ott folyton van valami, valaki mindig bajban van a frakciók közül és kiváló a csapatmunka. Ezt kellene valahogy beépíteni a Lost Alphaba is, ami ugye nem kis munka, de megérné, mivel a játékban rengeteg a lehetőség és a helyszín ehhez. Például az Erdő hatalmas ugyan, de teljesen üres. Másodjára már oda se mentem, aztán harmadjára sem. Meg is feledkeztem róla :F .

(#5363) Killer01 válasza Sensut (#5362) üzenetére


Killer01
őstag

Sajna legtöbbször a CS-ban sem működött jól -tapasztalataim alapján- a frakciósdi. Hívtak hogy támadják őket (ott sem voltak még), én kinyirtam a helyszínen minden ellenséges tagot (feladat maradt aktív), vártam hogy a postot feltöltsék (erre 3 bandázóhellyel odébb megállt a felém tartó haveri kör), várakozás tovább (szendvics majszolás + ittam egy kávét + cigi) sehol senki.....hagytam a francba az egészet.

(#5364) Sensut válasza Killer01 (#5363) üzenetére


Sensut
őstag

A Complete mod, az elég jól működik. Legalábbis nálam.

[ Szerkesztve ]

(#5365) KisBundi


KisBundi
őstag

Engem állandóan kidobál a játék. A patch-ek segítenek ebben? :F

(#5366) Balathruin válasza KisBundi (#5365) üzenetére


Balathruin
veterán

Igen, de újra kell kezdeni a játékot. Elég csak az utolsót felrakni.

(#5367) emre válasza Killer01 (#5363) üzenetére


emre
veterán

Volt valami mod, de már nem tudom melyikhez készült, ahol ha időben nem vetted fel a jutalmad egy sikeres küldetés teljesítése után akkor később már nem volt rá lehetőséged, mert azt már sikertelennek könyvelte a játék.

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#5368) Plazmacucci válasza KisBundi (#5365) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Patchek segítenek e? Az utolsó nélkül nem lehet játszani vele...

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#5369) KisBundi válasza Plazmacucci (#5368) üzenetére


KisBundi
őstag

Igen, már rájöttem. Egyébként midenkinek sokáig tölt? :)

(#5370) Balathruin válasza KisBundi (#5369) üzenetére


Balathruin
veterán

Leginkább a merevlemeztől függ a betöltés.

(#5371) Dhampir válasza Sensut (#5362) üzenetére


Dhampir
félisten

Relikviák sincsenek az Erdőben, semmi rejtekhely? :F

(#5372) Sensut válasza Dhampir (#5371) üzenetére


Sensut
őstag

Van néhány relikvia, meg egy valamiféle állomás, nem emlékszem mi, de nem fontos. Aztán félnapi gyaloglás után, a pálya közepe táján, megjelennek a szuper-mutánsok és jól lemerítik a lőszerkészleted. Ennyi.

Ma vissza is megyek egyet oda...

[ Szerkesztve ]

(#5373) KisBundi válasza Balathruin (#5370) üzenetére


KisBundi
őstag

SSD :/

(#5374) Plazmacucci válasza KisBundi (#5373) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Nem kéne sokat töltenie. Rendszergazdában fut?

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#5375) Aarpok válasza Plazmacucci (#5368) üzenetére


Aarpok
őstag

Téves már az első javítással is végig lehetett vinni. ;) Persze a harmadikkal sokkal simábban.

[ Szerkesztve ]

Аарпок

(#5376) PeL válasza Aarpok (#5375) üzenetére


PeL
addikt

Az első patchel vittem én is végig először, az erőmű belsejéig nem is volt sok gondom, onnantól viszont percenként kivágott :D Az utolsó patchel gond nélkül végigmentem ott is, egyetlen fagyás sem volt az erőműben és a Generators részen sem.

[ Szerkesztve ]

(#5377) KisBundi válasza Plazmacucci (#5374) üzenetére


KisBundi
őstag

Igen. :F Most meg ott akadtam el, hogy Szürkével kellene beszélnem, de nem ajánlja fel a beszédet. Ott áll és semmi nem történik. Fegyver el van rakva.. :F

(#5378) Antonius1978 válasza PeL (#5376) üzenetére


Antonius1978
addikt

Erdekes, nekem azzal sem fagyott ki, a Generatornal egyszer fagyott ki, nekem ment rendesen, fene erti hogy miert :D

(#5379) Aarpok válasza PeL (#5376) üzenetére


Aarpok
őstag

Nálam is ott jelentkeztek a gondok (Generátor) 5 lépésenként kiakadt,de ez sem szegte kedvem illetve ha jól emlékszem az első szabad játékos küldetés is bugos lett nálam (széfkódos Cordonban).

Аарпок

(#5380) Sensut


Sensut
őstag

Próbálom megfejteni, hogy mi lehet ezekben a STALKER játékokban az, ami ennyire megfogja az embert. Én például kezdem s végzem őket ki tudja már hányadára, egymás után, és nem unom meg. Mi több, minden alkalommal mintha új játékkal lenne dolgom, az az érzésem. Mert itt van a Far Cry 4 ugye, ezt semmi perc alatt halálra untam, és felénél már alig vártam, hogy a fő sztorinak vége legyen és letudjam a játékot végre. Isten tudja mikor fogom még egyszer elővenni. Na de ezek a STAKEREK, ezek nélkül már el se indul a gépem. Talán az "amerikai szirup" hiánya, ami lassan a COD-ból is szappanóperát csinál, ez lehet a dolog nyitja? A valós helyszínek? De hát egy csomó WWII játékban voltak valós helyszínek, de azokat hamar meg lehetett unni hacsak nem multiztál velük. A sztori se lehet a kulcs, mert azt egyszeri végigjátszás után már meg lehet tanulni. A fejlesztési lehetőségek sokat nyomnak a lantba, de az szerintem még nem elég. Mellesleg mindegyik rész tartalmaz bugokat, ami más esetekben végzetesen betesz egy-egy játéknak, de itt szó sincs erről. Még a bugok is szentek ebben a sorozatban. Ha atomról hallok, Csernobil jut az eszembe és ha óriáskereket látok, akkor Pripjáty főtere. Kedvenc fegyverem az AK és legszívesebben örökre a Zónába költöznék. Ne erre varj gombot :D .

(#5381) Killer01 válasza Sensut (#5380) üzenetére


Killer01
őstag

orvosod mint mondott rá? ;] :P poénkodást mellőzve szvsz a stalker játékokban megvan az az atmoszféra, ami a legtöbb játékból hiányzik. Anno a Fallout Tactics tudott engem még ennyire megfogni.

(#5382) SaGa59 válasza Sensut (#5380) üzenetére


SaGa59
őstag

A STALKER széria minden játéka végtelen számban ismételhető, minden újabb végigjátszáskor találkozol olyannal, amivel addig még soha.
És akkor még nem is említettem a számtalan modot, amelyek jó része már a történetbe, játékmenetbe is bele nyúl, nem csak plusz fegyverek, meg grafika. Igaz, a történet módosító vagy teljesen más történetet tartalmazó modok túlnyomó része orosz, de egyre többnek van angol vagy magyar átirata. Vannak rövidek, egy-két nap alatt végigtolhatók és nagyon hosszúak, olyan is, ami játékidőben a három alapjáték össz hosszával mérhető csak össze (pl a Secret Trails 2).

A hangulat meg csak erre a szériára jellemző.

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#5383) Dhampir


Dhampir
félisten

Érdekes, hogy a Stalker játékokban az ennivalóra nagy súlyt fektettek, de a vízivás kimaradt, holott az nélkülözhetetlen. A tiszta víz megszerzése, vagy a tisztításhoz szükséges eszközök beszerzése újabb küldetésekre adna lehetőséget.

(#5384) PeL válasza Dhampir (#5383) üzenetére


PeL
addikt

Pontosan. Ez a játék ordít az ilyen lehetőségektől, de senki sem nagyon használja ki. A Lost Alpha már tett efelé komolyabb lépést, a gondom mindössze annyi volt vele hogy túl egyszerű beszerezni az ilyen dolgokat, ill. könnyű felhalmozni, nem nagyon kell érte küzdeni. Remélem majd ehhez is fog készülni néhány HC mod, ami jobban fókuszál a survive-ra :)

(#5385) Plazmacucci válasza PeL (#5384) üzenetére


Plazmacucci
félisten

OK, csak ne túlozzák el azzal, hogy 5 perc futás után kajálni kell, és a játék végén meg mikor órákig csak az exos troopereket lövöd halomra, majd víz meg kaja után kelljen keresgélni :)

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#5386) PeL válasza Plazmacucci (#5385) üzenetére


PeL
addikt

Nem azt írtam hogy gyorsabban éhezzen és száradjon ki a karakter, az teljesen jó így. Csak legyenek ritkábbak az ilyen dolgok a zónában, ahol majdnem minden radioaktív, nem fog az ember 5 méterenként vizet és kaját találni. Legutóbbi végigjátszásom során sem szedtem össze minden megtalált folyadékot és élelmet, mert már mindkettőből kilószámra volt a kocsi csomagtartójában. Lehetne még bőven finomítani rajta. Lőszerből is tonnákat lehet felhalmozni, nekem picit hiányzik az az érzés a játékból hogy "spórolni kell, nehogy meghaljak". Bár ez elég szubjektív dolog, kinek mi a nehéz, én el tudnám viselni ha nehezebb lenne összességében a játék ilyen téren :)

(#5387) Plazmacucci válasza PeL (#5386) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Jogos. A spórolásnak akkor lenne értelme, ha egy random szörny nem 31 fejlövéstől halna meg :)

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#5388) Sensut


Sensut
őstag

Én kombinálom a vizet az energiaitallal, mert azt könnyű cipelni és két legyet egy csapásra. A vizet mindig eladom. Szerintem a sok lehetőség késztet arra, hogy újra meg újra nekifogjak. Vagyis pld. az Agropon-nál ha minél több sztalkert megmentesz a csatában, annál több fegyvert meg cuccot tudsz eladni nekik a halottaktól, mert a vásárosok itt már elég messze vannak és a teleport sem 100%-os. Az elején itt a sztalkerekre bíztam a gyilkolást és alig marad életben vagy kettő, az üzlet meg oda. Két egyforma végigjátszás nem hogy nincs, de nem is lehetséges, ami már egy ösztönzés az újrajátszásra.

(#5389) cheatergs válasza Plazmacucci (#5387) üzenetére


cheatergs
senior tag

Egyrészt. A realitás közelítése azt jelentené, h a player könnyen hal, de az enemy is. Mondjuk ez megkövetelné a pontos testrészspecifikus sebzést is, ami perpill nem igazán érezhető (fejkendős militarysok ignorálják a fejlővéseket, nem beszélve a golyóálló patkányokról).

Másrészt sok monsztából vissza kellene venni, mert ilyen feltételek mellett két csuklyás törpe instant halál lenne, nem beszélve a csalásszámba menő láthatatlan, szupergyors bloodsuckerről (egyébként nem értem, miért nem inkább kamuflázst v mimikrit használ a lény. Sokkal hihetőbb lenne, mert ilyenek léteznek a természetben). Pláne, amikor a kedves küldetés egy fészekalj közé vág...
De kapásból a banditák likvidálása a gyárból egy szál pisztollyal, egyszemélyben nem rambo, hanem az agyament kategóriája lenne.

Valszeg tudnám élvezni, de ha túlzásba vinnék a survival jelleget (ld. Skyrim egyes modjai), mert mondjuk másnapra megromlana a kaja v radioaktív területen áthaladva ihatatlan lesz a víz; akk rögvest idegesítővé válik, mert a sztorit, a fejlődést én en bloc a játékmenetet hátráltatja a nonstop kútfúrás meg kukákban turkálás konzerv után. Ez egy FPS végső soron, ahol a legtürelmesebb játékos is lövöldözni akar.

[ Szerkesztve ]

Mindig minden mindegy

(#5390) Plazmacucci válasza cheatergs (#5389) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Én azt szerettem, hogy a fegyverek tuningolásával lehet felvenni a versenyt az ellenségekkel. Ugyanazzal a fegyverrel kb végig lehet vinni a játékot. Az elején találtam valami fasza kalasnyikovot amiben benne van az életérzés is, aztán csak fejlesztettem rá ezt azt, mert alapból jól sebez. A végén meg azért lehetett vele menni mert sok páncéltörő lövedék volt hozzá. Scope a tetejére és kész.
Nem is tudom már mi volt ez.. Complete mod is jó volt meg az Oblivion Lost nagy modpack. Legjobb kiegészítők.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#5391) Sensut válasza Plazmacucci (#5390) üzenetére


Sensut
őstag

Dettó. Az egyik complete modban össze is gyűjtöttem minden fegyverből egyet, tuningolva meg minden. Egész szép kis arzenál lett és biza meg van köztük a különbség, nem csak kinézetre mások mint egy-egy játékban.
A végtelen szabadság, azt hiszem ez a dolgok kulcsa. Te is csak egy áldozat vagy egy olyan világban, ahol mindenki az és mindenki csak túl akar élni. Nincsenek törvények a túléléshez, nem mondja meg senki, hogy mit csinálj és hogy csináld. Útbaigazítanak és annyi. Ha van kajád eszel, ha nincs veszel vagy elveszel mástól. A Zónában a fő ellenség nem egy milliárdos gengszter vagy egy szuperhatalom akit ki lehet és ki kell nyírni, de még csak nem is egy földönkívüli baromság, hanem az elemek maguk, melyek előtt mindenki egyenlő. Szerintem ettől annyira irtózatos és f@sza ez a játék.

(#5392) Plazmacucci válasza Sensut (#5391) üzenetére


Plazmacucci
félisten

pont ezt írtam pár oldallal feljebb, hogy a LA cselekménye szerint minden bolondnak csicskulni kell, és ez nem jön be. Kit érdekel, hogy a dagadt fasz Sin vezér mire akar kényszeríteni, de a játék nem enged mást csinálni.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#5393) Sensut


Sensut
őstag

Aha, méghozzá jó sokat kell gyalogolni miatta. Apropó, ott van egy hiba. Először ugye elveszi a felszerelésedet és egy gyíklesővel elküld vissza a banditákhoz. A felszerelést egy ládába teszi ott a szekrényen, ami gondolom nyithatatlan kellene legyen. De nem az, nyomban vissza is vehetsz mindent onnan.

(#5394) shield


shield
őstag

Jöhetne már az új patch, eddig vártam és nem kezdtem el a modot, de most az ünnepek alatt jó szórakozás lenne. Nem szeretném a közepétől újra kezdeni.

Az előbbi hozzászólásokba kapcsolódva, valamivel több mint egy éve CSAK Stalkerezek, semmi másik játék nem volt, kivéve tegnap este a CoD Ghosts-nak álltam neki (elkészült hozzá a fordítás), gondoltam kicsit kilépek a Zónából. Én is már orvosi eset lettem.
Sokáig nem leszek távol a Zónától, mert máris állok neki telepíteni Musicking által összeállított SGM2.2ENOT Full-nak. Ha valakit érdekelne: LINK
A Zóna legyen veletek!

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#5395) PeL válasza shield (#5394) üzenetére


PeL
addikt

Egyébként azt megkérdezhetem mit módosított rajta?

(#5397) shield válasza PeL (#5395) üzenetére


shield
őstag

"SGM 2.2 Enot full

SGM 2.2 Enot MOD + absolute nature + absolute structures + tökéletesen működő Atmosfear 3-al (normal textúrák) , magyarítva.
"

Gamedata mappa betömörítve .db fájlba, ami elősegíti a akadozás mentesebb futást.

[ Szerkesztve ]

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#5398) Sensut válasza shield (#5397) üzenetére


Sensut
őstag

Ezt én is kipróbálom, köszi. Elindítottam és tetszetősen kezdődik, azt hiszem el leszek vele egy ideig.

(#5399) KisBundi


KisBundi
őstag

Vki meg tudja nekem mondani hol találom a monolitos besúgót a játék elején? A térképen a jelölt ponton csak ezt a fazont találom, de ez nem mond semmit! :F

(#5400) PeL válasza KisBundi (#5399) üzenetére


PeL
addikt

Az emeleten kell keresni ha jól emlékszem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.