Hirdetés

2019. október 23., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#801) ateszm válasza Lauda (#798) üzenetére


ateszm
(senior tag)

azért bebaszna,ha egy szimpla 4870,kitömne egy X2-t. és hol van a GTX260?

(#802) proci985 válasza ateszm (#801) üzenetére


proci985
(MODERÁTOR)

cpu limitnél simán lehet ilyen...

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club. // Social justice in lagom amount.

(#803) katt777 válasza remington2 (#792) üzenetére


katt777
(félisten)

Én próbáltam, azért mondom, hogy egy szinten van vele, grafikailag persze nem annyira, de engem a játékélmény érdekel. Az kicsit lesújtó. SS-nél, ha elkerülöd ezeket az óvatlan helyzeteket (ami nehéz, mert nem orosz játékoknál ált. már megszoktad, hogy nincs ilyen hiba), akkor az egy egész jó kis game. Most gondolkodom - főleg a CS láttán -, hogy nekiállok +1x, hátha ezúttal végignyomom. Egyébként pont egy ilyen rühes "átlátszó, de nem átjárható" objektumokkal teli pályánál hagytam abba. Á, vissza kéne tettem a Prey-t vagy a NOLF2-t. :DDD

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#804) katt777 válasza Superman (#794) üzenetére


katt777
(félisten)

Hát, a 3870-emen mindent maxra (Enhanced) téve 17-40FPS-szel megy 1680-ban, viszont a volumetric Smoke-ot és a Wet Surfaces-t nem hagyja bekapcsolni (A műanyagszerű "nedves" talaj meg elég gagyi). Élelmosásra meg továbbra is semmi.
Javaslom neked a CPU Control progit, amellyel ezt az 1 (CPU) magos szart (monitorozd csak ki RivaTuner-rel) rá lehet kényszeríteni (1-4-et fixálva rajta), hogy több magot használjon, így javul a VGA teljesítménye. 4 magon talán még inkább, bár 2-n nálam már csak kb. 110-120%-os összesítéssel dolgozott a 100%-os 1 maggal szemben. De egy próbát megér.

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#805) Grifid


Grifid
(aktív tag)

Van egy másik megoldás több magos procikra mint a cpu control.

Elindítod a játékot (mindegy melyiket :) )
Kilépsz a feladatkezelőbe és megkeresed a folyamatoknál.
Jobb klikk - Affinitás beállítása - Itt azt fogod látni mintha használná a az összes magot (persze a teljesítmény ablak ennek ellentmondó adatokat mutat) kikapcsolod a nullás mag kivételével az összeset. Le ok-zod. Majd visszamész és bekapcsolod az összes magot az alkalmazáson. Innentől használni fogja az összes magot.

[ Szerkesztve ]

(#806) kmiki20 válasza Grifid (#805) üzenetére


kmiki20
(senior tag)

Köszi a tippet, ki fogom próbálni. Egy kérdés, mindig be kell állítani amikor játszani akarunk, vagy elég csak egyszer?

(#807) Grifid válasza kmiki20 (#806) üzenetére


Grifid
(aktív tag)

Mindig.

(#808) remington2 válasza Grifid (#807) üzenetére


remington2
(senior tag)

Én már próbáltam ezt a módszert, de nekem nem ment . . . :F

Szerk: korábban írta valaki a rejtett stash-ek szegényes cuccait, ezt maximálisan megerősíthetem. Elkezdtem bejárni Yantart, és örülök, ha 1-2 medikitet találok, a legtöbb rejtett "kincs" kimerül 100 darab pisztolylőszerben. . . viszont, végre a pda map mutatja akkor is a leírását a rejtett stashnek, ha nagyon közel állok hozzá, nem csak annyit ír, hogy "loner", és futhatok odébb 40 métert, ha látni akarom.

[ Szerkesztve ]

They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D

(#809) katt777 válasza Grifid (#805) üzenetére


katt777
(félisten)

A CPU Control azért kóval 1szerűbb, ráadásul műxik.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#810) thenew0ne


thenew0ne
(csendes tag)

Nem tudom, ki játszik tört játékkal, de nálam rengeteg hiba van. Egyszerűen elkezdi tölteni a másik mapot és kifagy a játék. 1.504-es patch fent van, angol verzió a játék, crack is fent van, travel bug fix is és mégsem jó. Most megpróbálom úgy, hogy minden mod-ot leszedek, hátha jó lesz. xrEngine is ki szokott fagyni néha. Én azt várom már, hogy kijöjjön normális töréssel egy normális verzió. :D

Az igazat megvallva minden előttünk van csak nem látjuk!

(#811) katt777 válasza thenew0ne (#810) üzenetére


katt777
(félisten)

Nem kéne warezt reklámoznod.
Amúgy nálam eddig a 3870-nel full grafikával megy folyamatosan (Volumetric smoke-ot és Wet surfaces-t továbbra sem hagyja), max. 22FPS-re esik le, az elején tapasztalható FPS-zuhanás eltűnt. Pedig lényegében továbbra is csak 1 CPU dolgozik, sztem ez a grafika legnagyobb baja.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#812) Superman válasza katt777 (#804) üzenetére


Superman
(nagyúr)

KIpróbáltam a CPU Controlt, nem látszik lényegi javulás, bár én pontosan ezért vettem le 1680-ról, mert néha 20fps-re esett vissza minden átmenet nélkül a frame. Most 1280-on átlagban 45-50fps, néha persze 29. :DDD

Ami a játék bughosságát illeti: steamen - hála Istennek - én még nem találkoztam vele. Illetve apróbbakkal igen, de olyanokkal nem, hogy a játék kilépett volna, vagy valami ilyen nagyobb hiba lett volna. Viszont: a steames játékon TAGES védelem van. :DDD Ez így azért nem semmi. Steam, meg plusz még TAGES is. Bár ha jól tudom, a dobozos változaton meg Starforce van/lesz.

[ Szerkesztve ]

--R.I.P JuanG--

(#813) katt777 válasza Superman (#812) üzenetére


katt777
(félisten)

Rohadjon meg mindenki, aki vírust (StarForce) / kémprogramot (Steam) tesz a játékokra (hja, védelem, csak valahogy engem nem véd). Ezért nem használok steam-et, és ezért az első dolgom nodvd fixet keresni minden megvásárolt játékhoz. Nekem az én pénzemért senki ne basztassa a gépemet sem hard-, sem szoftveresen. Az adataim ellopásáról már nem is szólva, mert ha nem akarnának bármit ellopni (steam), vagy felhasználni a gépem erőforrásait jól (persze nem nekem) fizetett bérszámítások elvégzéséhez, nem kellene netre csatlakoznom. Kocsog adathalászok, és még nekem kéne ezért fizetnem. :Y
Nálam annyi bug volt most a kerítések, és az üres helyet tartalmazó objektumok átlőhetetlensége, ill. a falak sarkainak átlőhetősége után, hogy a fizetségnek kapott zsákmánynak csak hűlt helye volt, a sugárzástól meg kipurcantam, amíg keresgéltem.
Egyébként normális küldetések csak azután jönnek, ha kipucoltuk a lázadókat a területről? Mert 1 helyen még vannak, de oda nem jöttek a társak, egyedül meg jobbnak láttam lelépni. Most mondjuk arra fut egy csapat, csatlakozom hozzájuk.
Nekem 10% VGA OC elég volt, hogy elmúljanak a nagy visszaesések. A hirtelen esés amúgy ritka, lassul-gyorsul. Persze ez ATI kártya, és 1 magos. Azért ciki a GX2-nek, hogy nem viszi rendesen 1680-ban, és tuti nem vagy CPU limites.

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#814) remington2


remington2
(senior tag)

Nálam - 1024x768 mellett - az átlag 40 fps, minimum 25-29, max 70-80 körül van. Papíron ez jó, de a valóságban annyira ingadozik, hogy be képes be-beakadni 1 egész másodpercre is (mondjuk nem értem, akkor hogy lehet 29 a minimum). Azért ezzel a graffal - amely pl. a crysishez képest fasorban sincs csillivilli napfénnyel együtt is - miért nem bírja el a gépem, 1024x768-ban? Pedig azért egy 3 gurigára húzott E2180 meg egy 9600GT nehogy ne vigyen már el egy ilyen cuccot . . .

Szerk : bár kicsit off, de a karim egy galaxy 9600 gt oc, amely - elvileg - alapórajelen megy, legalábbis rivatuner szerint. 675 mhz clock, 1600 mhz core clock / shader domain, ugyanakkor a húzott értékei everest szerint 730 mhz (8%), 1728 (6%). Most akkor alapon megy, vagy nem?

[ Szerkesztve ]

They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D

(#815) katt777 válasza remington2 (#814) üzenetére


katt777
(félisten)

Az ilyen akadás ált. memória-kezelési probléma. A procidban kevés a cache, esetleg lapozófájlt is használsz, nV karik meg megint nem a kiváló memóriakezelésükről ismertek. Persze driver is lehet. Az újabb kártyákhoz kiadott drivereket nem szerencsés feltenni régebbi karikra, mert azokat már hanyagolják, ugyanúgy szívunk a 38xx-ekkel, amióta kijött a 4xxx széria.
Nézd meg újabb RivaTunerrel (2.11), ill. új Everesttel (4.60.1500), vsz. egyébként előbbiből van régebbid, és nem ismeri fel a drivert, mert abból vsz frisset tettél föl. Az újban ezt javították.
Estére vagy holnapra csinálok teszteket a honlapomra a tisztábban látás végett.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#817) sakto


sakto
(senior tag)

hali! ciki nem ciki de már az elsö feladatnál elakadtam"segits a helyörségnek,vlaszolj a segélyhivásra" jo jo..de hogy nem történik semmi a kijelölt helyen..a toronynál.. :B

(#819) remington2 válasza katt777 (#815) üzenetére


remington2
(senior tag)

A driverem a legfrissebb, viszont az everestet frissítettem, így már a "valódi" értékeket mutatja, nem pedig az elméletileg túlhúzottat. Bár lehet, hogy érdemes lenne a vidikarit megpiszkálni a gyári progival, lehet letesztelem majd, mennyit hoz. Bár nem várok csodákat. :R

They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D

(#820) Superman válasza katt777 (#813) üzenetére


Superman
(nagyúr)

Na, még az elején jártam, most már kilépve a bázisról 60 és 100fps -t kapok 1680x1050-ben. Úgyhogy kezd beállni a dolog.

Engem az olyan küldetések akasztanak ki, mint az elkején, hogy védjek meg/foglaljak vissza egy területet és tartsam, amíg nem jöna s egítség. De nem jön...:DDD Elmentem "renegátokra" vadászni, de utána sem jöt senki a területre, amit elfoglaltam....

--R.I.P JuanG--

(#821) katt777 válasza Superman (#820) üzenetére


katt777
(félisten)

Bemelegedett az engine? :DDD Csodálkoztam is, hogy ott vagy a GX2-vel, mint én a szerény kis 3870-nel.
Én csak kódorogtam, mert azt sem tudtam, mikor merre menjek, végül pont oda lyukadtam ki, hogy segítettem elfoglalni egy bázist, aztán a távolban ÉK-re már csak egy van a renegátok kezén (de ott annyian vannak, mint az oroszok :D ), a többit elvégezték a kollégák. Ahogy a térképet nézem egyébként 1-1 ember van az objektumokon, nyilván azért nem voltál te sem többen. :P De akkor tapasztalataink szerint legalább nem fixen leprogramozott a játék, mindenkinél máshogy bugzik. :)
Én eleve ezt a multis beütést nem szeretem, mert ilyenre vannak kihegyezett játékok, pl. Quake 3, ami jó is, ahhoz nem kell STALKER CS. :(((

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#822) MasterDeeJay

Olyankor mi van ha nem tok továbbmeni a köv pályára? PL garbage fele fogja magát és visszadob a "move to next level"-nél. Legfrissebb patchem van fent, a menést is a legfissebbel kezdtem. (1.504)

The Glorious Dual Xeon Workstation Gaming Master Race :)

(#823) Speccy


Speccy
(aktív tag)

A második pálya elején van valami tipp mit lehetne tenni a golyózápor ellen?

Ja és várható hogy előbb-utóbb javítva lesz az hogy réseken, bokrokon keresztül nem tudok átlőni, bezzeg az ellenség az vígan lődöz rám bármin keresztül..

There is hope!

(#824) Speccy


Speccy
(aktív tag)

Ja meg amikor először indítottam a játékot, 1600x1050 felbontást , HIGH minőséget, és a legmagasabb fénybeállítást válaszottam.. aztán néztem, mert úgy szaggatott mint az állat, kénytelen voltam levenni LOW-ra és statikus fényekre, mert úgy volt normális sebességgel játszható... most viszont meg úgy játszom mint amikor először próbáltam, és teljesen normális sebességgel megy.. lehet hogy a tábort az elején optimalizálták a legkevésbé?

There is hope!

(#825) katt777 válasza Speccy (#823) üzenetére


katt777
(félisten)

Az optimalizálás hiánya feltűnő, de nem pályarészekhez kötődik, mert először akadt, másodjára meg rendben volt.
Ezt az átlövéses dolgot nem szokták javítani, orosz programoknál ált. így megy ez, a CS csak hozzájuk süllyedt. :(((

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#826) katt777 válasza MasterDeeJay (#822) üzenetére


katt777
(félisten)

Más játékoknál egy régebbi mentés visszatöltése szokott segíteni, ha nem fix a hiba. ebben a játékban kevés olyan van. :DDD

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#827) Superman válasza katt777 (#821) üzenetére


Superman
(nagyúr)

Na igen, mindenkinél máshogy bugzik, legalább nincsenek szkriptelt dolgok. :DDD

A csúcs nálam eddig az volt, hogy elindultam az outpost-ra, hogy segítsek a stalkereknek, de megálltam egy közbeeső állomáson (első pálya) és ott megcsináltam vagy két feladatot, amit kaptam (találj meg egy pisztolyt, stb.). Beesteledett, mire az outpostra értem, de mindenki ki van nyírva, néhány mutáns kódorgott ott, amiket lelődöztem és egy szerencsétlen pasas fenn a őrtoronyban, akivel megpróbáltam beszélni, de csak markolja a stukkerét, nem szól egy szót sem. :DDD Megvárom, amíg kivilágosodik..:DDD

--R.I.P JuanG--

(#829) katt777 válasza Grifid (#828) üzenetére


katt777
(félisten)

Nem vitatkozom ezen, ha nem tudsz ezekről a dolgokról, nézz utána. Vagy higgy abban, hogy minden szoftvergyártó (és egyéb cég) azért létezik, hogy a mi igényeinket kiszolgálja. :R Részemről OFF zárva.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#830) remington2


remington2
(senior tag)

Olyan bug volt valakinél, hogy pályaváltás után pár másodperccel fagy ki a játék? Van erre valami megoldás?

[ Szerkesztve ]

They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D

(#835) keldorpapa88


keldorpapa88
(félisten)

Megvettem a játékot Steam-en, nem bírtam már várni tovább...:D megyek is játszani.

(#836) MasterDeeJay válasza katt777 (#826) üzenetére

A visszatöltés sem segített, de fast travellel visszamentem a mocsárba és onnan sem tudok már kijönni. Amikor írja hogy mehetek a köv pályára, nyomok egy OK-ot és visszadob mintha NO-t nyomnék ami nincs is ott.

The Glorious Dual Xeon Workstation Gaming Master Race :)

(#837) bim


bim
(veterán)

Hy guruk!
Magyaritás van már a játékhoz?

(#838) remington2 válasza remington2 (#830) üzenetére


remington2
(senior tag)

Azt hiszem, ennek karó. Minden mentésemet kipróbáltam, újra is húztam a játékot, de akármerre indulok el, red forestbe strelok után, agropromba, néhány méter után kifagy az egész, nincs tovább. :(

Viszlát az 1.9.17-es patchnél? :C

They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D

(#839) MasterDeeJay

Megtaláltam a megoldást a problémámra. Leírom lehet hogy segít másnak is.

Tehát aki nem tud pályát váltani, azaz a betöltési zónáknál nem tud továbbmeni annak ITT egy házi patch. (csak simán ki kell csomagolni a játék könyvtárába, eddig csak Xp alatt teszteltem Vista alatt nem tom hogy megy-e) Ezzel nekem sikerült helyrerakni a rossz szövegdobozt is amelyet pályaváltáskor rak ki.
NEM kell új játékot kezdeni!!

Tesztelve Angol verzió 1.504

[ Szerkesztve ]

The Glorious Dual Xeon Workstation Gaming Master Race :)

(#840) katt777 válasza bim (#837) üzenetére


katt777
(félisten)

Van, nézd meg magyarítások portálon, asszem ott is.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#841) katt777


katt777
(félisten)

Kimonitoroztam: 22 és 34FPS között, stabilan átlag 27FPS-szel megy, de végig játszható 3870-nel (865/1265-ön) fullon 1680-ban. Még csak most esteledik, az útról is sikerült eltakarítani a banditákat, újabb bug eddig nincs.
Egyébként viszketett az agyam egy megérzésre, aztán eszembe jutott: anno a szeméttelepnél az eredeti játékban sem lehetett átlőni a kerítésen, csak a banditáknak. :(((

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#842) Grifid válasza katt777 (#841) üzenetére


Grifid
(aktív tag)

Át lehet lőni, csak a célkereszt nem vált pirosra amikor célra tartod. :C :C

(#843) remington2 válasza Grifid (#842) üzenetére


remington2
(senior tag)

De legalább relatíve normális ballisztika van benne, vagyis azoknak a kis "vonásoknak" a távcsövesen megvan az értelme is, nem csak dísznek vannak ott :R

They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D

(#844) muxi-muxi


muxi-muxi
(aktív tag)

Nagyon kezd teli lenni a brém ezzel a bughalommal. Bementem Yantarba, és találkoztam ezzel a Lefty gyerekkel, meg egy kazal spanjával. Azt írja a játék küldetésként, hogy harcoljam magam keresztül a gyáron. Közben meg folyik az az idétlen pszí sugárzás mindenhonnan, nagyon idegesítő. De nem ez a leghervasztóbb, hanem az, hogy Lefty emberei, mihelyst átugorták a kerítést (van nekik egy barikád, lépcsőnek felrakva a falra), nem csinálnak semmit, állnak, mint F@sz a lakodalomban, és a mexólításra sem reagálnak semmit. Visszacaplatok Leftyhez, ő is les, mint a sült hal., F-re nem reagál. Pusztuljanak meg, csúsztak vele ismét hónapokat, ismét tűrhetetlen lett az eredmény, ráadásul átb@sztak, mint sz*rt a palánkon, mert a beígért új pályákból én eddig csak egy ótvaros mocsarat láttam,azt meg jól kitehetem az ablakba. Három-négy hónap múlva talán kész is lesz, és végre talán a scriptek sem döglenek meg. Ülj le fiam, egyes.

Aki azért itt tud, az segítsen...

Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...

(#845) proci985 válasza MasterDeeJay (#822) üzenetére


proci985
(MODERÁTOR)

ahaha, nekem is ezt csinálja. elvileg ha teljes a kontrollja a csapatodnak a garbageon továbbenged... csak épp nem.

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club. // Social justice in lagom amount.

(#846) katt777 válasza Grifid (#842) üzenetére


katt777
(félisten)

Hát, nálam éppen hogy pirosra vált, és nem tudok átlőni. :P :)) :Y

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#847) ateszm válasza muxi-muxi (#844) üzenetére


ateszm
(senior tag)

nekem is itt lett elegem. ekkor felraktam a patchet(1.504) :F nyilván elveszett minden mentett állás. újrakezdtem... kár volt... bugok kifagyások... reinstall.. kár érte. :O

(#848) Superman válasza keldorpapa88 (#835) üzenetére


Superman
(nagyúr)

Ugyanígy jártam el én is és egyelőre nincs bajom vele, fagyások, kilépések...

Jut eszembe, időgyorsítás nincs hozzá valamilyen trainer formájában? Mert nagyon nehéz kivárni az éjszaka végét, meg a sötétben bóklészni mindig.

[ Szerkesztve ]

--R.I.P JuanG--

(#849) proci985 válasza Speccy (#824) üzenetére


proci985
(MODERÁTOR)

nekem van egy olyan nagyon rossz érzésem, hogy DX10 módban csak és kizárólag az első pálya, tehát Swamps megy, a többi nem. ezt a tényt alátámasztja, hogy a napsugarakat és egyéb szépségeket minden más pályán elfelejti kirenderelni a progi... és a textúrák se mindenhol olyan szépek, mint az elején.

Superman: elvileg numpad * és /, gyakorlatilag nem tudom müxik e, alapjátékban/alphában működött.

nekem az LG írómat valszeg pár eredeti lemez másolásvédelme b*szta -elnézést a kifejezésért, de kb szó szerint így történt- halálra ,tippre a Keresd a nőt és az Árnyék nélkül, a Sony/FHE kiadott pár mókásan védett lemezt (kedvenc akkoris a Monty Pthon Flying Circus S3 volt, első lemez ment, második nem... én meg nem tudtam mire vélni, hogy akkor most mehetek be az FHEhez cseréltetni a látszólag tökéletes lemezt, vagy álljak neki mókázni az anydvdvel). nem kicsit mérgelődtem, hogy én, aki megvettem a boltba, nézhetem a reklámokat, az ugorhatatlan warningokat és egyéb rondaságokat, tetejében pedig szívhatok a másolásvédelemmel és az anydvdvel (egy időben nagyfogyasztó voltam... gyűjtemény olyan 300-350nél tart). eredeti játéknál is kerestem már nodvd fixet, avagy anyádrakszfel securomot/starforcet. illetve nem vettem meg, ez is egy megoldás. nekem nem kötelező másolásvédelemmel szívnom...

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club. // Social justice in lagom amount.

(#850) kmiki20 válasza muxi-muxi (#844) üzenetére


kmiki20
(senior tag)

Nekem az általad írt résznél minden rendben volt. a pszi sugárzás elvileg a legalacsonyabb, mikor bemész a gyártelep udvarára (különben 1sec alatt meghalnál). A katonák rendesen jöttek utánam, előreküldtek, h tisztítsam meg az utat, de ők is irtották a zombikat. Aztán a gyár udvarán haditanács, majd harcállások elfoglalása, végül pedig a terület elhagyása (a katonák maradtak és így volt is egy bug, a térképen még mindig jelzi, hogy foglaljam el a harcállásom, amikor már rég megcsináltam az adott küldetést). Egyébként a zombikat nem nehéz kilőni - Vintar 1skulo/zombi, csak fejre kell célozni :) -

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.