Hirdetés

2021. május 14., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Spirit


Spirit
őstag

Telepítés
Általános kérdések, tanácsok

Üdv. mindenkinek!

A Berkeley Open Infrastructure for Network Computing egy felhasználók által használható keretszoftverből, és több különböző szerveroldali alkalmazásból álló szoftver, melyet elsősorban elosztott számításokat végző projektek használnak annak érdekében, hogy minél több erőforrást, minél egyszerűbben használatba vehessenek.
Konyhanyelven BOINC egy kliens alapú keretprogram, melynek segítségével a szabad gépidődet a tudomány szolgálatába állíthatod.
Számítógépre telepítés után a BOINC tetszőleges számú projekthez csatlakoztatható.
Csak a saját számítógépeden futtasd ezt a szoftvert, vagy ahol rendelkezel a tulajdonos engedélyével.

A rosetta@home a proteinek (fehérjék) szerkezetének vizsgálatával és tervezésével foglalkozik, a projekt fő célja sok súlyos vagy halálos betegség gyógymódjának megtalálása.
Ezen betegségek közé tartozik a HIV, malária, rák és az Alzheimer kór.
Mivel ennek a vizsgálatához hatalmas számítási kapacitás szükséges, ezért projectet hoztak létre, ami a kliensek számítógépeire telepítve felgyorsítja ezeket a kutatási eredményeket.
Ennek a projektnek az átlag ember számára is hasznosítható eredményei lehetnek (lesznek), mivel betegségek gyógyítása a cél, nem csillagászati, vagy nagyon spec fizikai, matematikai kutatás. (több haszna van, ha sikerül valamit gyógyítani, mint azt, hogy tudjuk van sok millió fényévre e.t. :U
Beállítható a program úgy is, hogy csak akkor végezze ezeket a számításokat, amikor a felhasználó nem végez munkát, ezért a háttérben diszkréten meghúzódva úgy segíthetünk, hogy közben a munkában egyáltalán nem hátráltat minket.
Sokan használják gépeiket állandó üzemmódban, kikapcsolás, -és effektíve hasznos munkavégzés- nélkül.
(pl:Torrent, kiszolgáló..etc.). Szívesen fogadjuk segítséged. Csatlakozz!
Lehet, hogy pont a te géped találja meg a rák ellenszerét.....
Ez nem verseny, itt nem számít milyen tudású a géped.
A lényeg a hosszútávú kapcsolat.

Jellemzői (kockák részére):
* Rugalmas keretrendszer a különböző alkalmazások számára
* Digitális aláírással és nyilvános kulcsú titkosítással akadályozza a vírusfertőzést.
* Többszerveres rendszereket nagy hibatűréssel kezel, aminek köszönhetően a program alternatív kiszolgáló keresésébe kezd, ha az eredeti elérhetetlen.
* A BOINC rendszer forráskódja hozzáférhető a GNU Lesser General Public License keretében.
* A rendszer biztosítja a nagyméretű adatok kezelését is.
* A kliensek több operációs rendszeren is elérhetők (Mac OS X, Windows, Linux és egyéb Unix rendszerek)
* Webes felhasználói felület a projektben való részvétel beállításaihoz.

Forrás Wikipedia

*Rendszer stabilitás tesztelésére kiválóan alkalmas, közben segítesz is másoknak.
Ha viszont megkedvelted a nagy Tuning közben a Rosetta@Home-t és érzel annyi kitartást, hogy csatlakozz a Prohardver csapathoz hosszabb távon, akkor szívesen várunk.

Kapcsolódó hivatkozások:

Letöltés
Prohardver csapat
Saját accountod

Statisztikák:
Rosetta@Home BOINC Country Statistics
Rosetta@Home BOINC Country Statistics for Hungary
Rosetta@Home BOINC Team Statistics

Angol bemutató videó
Angol nyelvű segítség
Angol FAQ
Rosetta@Home fóruma (angol)

A leírást a Prohardver Rosetta@home csapata készítette. Hozzájárulunk a leírás nyilvános közzétételéhez azzal a feltétellel, hogy a közölt dokumentumban fel legyen tüntetve a forrás és a készítők!
Készült:
2010.06.09

Készítette: dutsh, Geller_1972, Brae, kingabo, ZCoyote, szacsee

[ Módosította: #65675776 ]

(#2) Spirit


Spirit
őstag

Telepítés:

Hogyan tudunk részt venni a projektben? (akármelyikben, az itt leírtak a legtöbb projektre érvényesek)
1: Regisztrálunk a Boinc weboldalán, létrehozva a profilunkat. kapunk egy ID-t és egy jelszót. Az ID az email címünk, a jelszó tetszőleges.
2: Letöltjük a klienst a hivatalos oldalról. Nem kell keresgélni, rögtön a mi rendszerünknek megfelelőt fog felajánlani.
3: Feltelepítjük a klienst. (Ekkor még semmilyen projektnek nem vagyunk tagja, csupán a héj programot telepítjük fel)
A telepítés után a gépünket újra kell indítani!! (Természetesen Win esetén, Linuxban nem)
A telepítés során meg fogja kérdezni, hogy új felhasználók vagyunk e, vagy már regisztráltunk e. Ha még nem regisztráltunk, itt megtehetjük. Ha már regisztráltunk, ki kell választanunk az ennek megfelelő menüpontot. Be fogja kérni a felhasználó nevünket, és a jelszavunkat. Továbbá kérni fogja egyúttal, hogy melyik projekthez kívánunk csatlakozni.
4: Meg kell adni a projekt URL-t. A Rosetta (A mi Rozink.:D) project linkje.
Majd a befejezés gombra kattintva gyakorlatilag készen is vagyunk. A gépet újraindítva amennyiben aktív internet kapcsolatunk van, a program megkezdi a work unitok letöltését és a számolást.
Lehetőség van egyénileg, vagy akár csapatba tömörülve számolni. Létre is lehet hozni egy csapatot, de célszerűbb egy már meglévő, kreditekkel bőven ellátott, előkelő rangot elfoglaló csapatba belépni, mint amilyen a prohardver csapata. (Self manifest rlz!..:D)
Itt, amint látjátok, a mi team ID-nk a 3797. Szóval, ha ellátogattok a fenti címre és a "Join this Team" linkre kattintotok, akkor onnantól fogva hozzánk tartoztok, és majd amikor glória osztás lesz, jöhettek velünk fel a ceremóniára MÁV másodosztályon, 10 rekesz/cupé leosztásban..:DDD.

Vigyázzunk, mert lehet, hogy a program 100%-os processzorterhelésre van beállítva, és előfordulhat, hogy valakinek a hűtési rendszere gyenge, és nem fogja bírni a terhelést, túlmelegszik, lekapcsolja a gépet. (Jobb esetben.:D) ennek beállítását mindenkinek egyénileg kell a saját konfigurációjához kikísérletezni. A számítógép ha van elegendő memória nem lassul be az eddigi tapasztalatok szerint, mivel a program alacsony prioritásra van beállítva, így ha bármilyen programot indítanál nem befolyásolja a sebességét (játéknál, videókonvertálásnál sem).

Rendszerkövetelmények:

Windows
* Operációs rendszer
o Windows 98 vagy újabb, Windows 2000 Service Pack 4
* Hardver
o Pentium 233 MHz (Ajánlott minimum: Pentium 500 MHz vagy nagyobb)
o 64 MB Ram (Ajánlott minimum: 128 MB Ram vagy több)
o 20 MB-s lemezterület
* Engedélyek
o Rendszergazdai jogosultságok szükségesek a telepítéshez

Macintosh
* Operációs rendszer
o Mac OS X 10.3.9 vagy ezutáni verzió.
* Hardver
o Egy Intel x86 rendelkező Mac vagy PowerPC g 3, g 4, vagy g 5 processzoros
o 128 MB Ram (Ajánlott: 256 MB Ram vagy több)
o 200 MB-s lemezterület

Linux
* Operációs rendszer
o Linux kernel 2.2.14 vagy magasabb verzió
o glibc* 2.3.2 vagy magasabb
o A BOINC zárolja a fájlokat. (File locking). Ha NFS-ben futtatod a BOINC-ot, győződj meg róla, hogy a háttérben fut e az NFS lock Daemon.
* BOINC menedzsernek:
o XFree 86-3.3.6 vagy magasabb
o gtk+2.0 vagy magasabb
* Alkalmazási grafikáért:
o OpenGL támogatású grafikus gyorsító (VGA kártya) az X szerverben. (Az OpenGL verziója és a grafikus hardver a projek követelményeitől függ, egymástól eltérő lehet).
* Hardver
o Pentium 500 MHz vagy nagyobb
o 64 MB RAM
o 50 MB-s lemezterület

Bi-arch (32+64) distro* feljegyzések
Ha a projectnek csak a 32 bites Linux applikációkhoz van hozzáférése, a BOINC meg fogja próbálni futtatni őket.
A program grafikus megjelenítéséhez a rendszernek szüksége lehet a feltelepített 32-bit libglut library-ra (vagy annak valahol máshol elhelyezett másolatára) ami általában a /usr/lib , de az adott disztribúciótól függően a /usr/lib32 alatt is lehet.
Ha az alkalmazások még mindig hibákat adnak, le kell futtatni az ldd-t, ( A project könyvtáraiban.) hogy kiderüljön, melyik libraryk hiányoznak.

Debiant/Ubuntu
A BOINC alkalmazások hibázhatnak, ha nincsenek az "ia32" és a hozzá tartozó függő csomagok feltelepítve. Ezek a csomagok néhány Linux64 disztróban benne vannak, de nem mindben. Például nem építik be alapból Ubuntu 6.10 és 7.04-be. (De manuálisan fel lehet telepíteni).

openSUSE*
Elvileg a beépített alap glibc-32bit valószínűleg elég lesz (nem grafikus). Grafikus outputtal rendelkező programokért vagy GLUT NÉLKÜL fell kell telepíteni a freeglut-32 bites verzióját, valamint a szükséges GL és X.org függőségekre kell figyelni, de elvileg ezeket viszi magával a telepítéskor. Ha még mindig hiányzik library, akkor ugyanúgy kell futtatni az ldd-t.

[ Módosította: #65675776 ]

(#3) Spirit


Spirit
őstag

Általános kérdések, tanácsok:

A BOINC-ot telepítés után át kell állítani advanced view-ba, a leírt dolgok nagy része onnan érhető csak el.

Mi a project címe?
A project címe: Rosetta@Home

Hány gépen lehet futtani a Boincot?
Korlátlan számú gépen.

Mi az a Credit, Total Credit, Recent Averge Credit stb?

Pontot jelent, viszont mint mindenütt máshol itt is van egy pontozási rendszer.
A számítógéped letölt egy csomagot, amit a kliens segítségével elemezni kezd, majd a számítások végeztével (vagy a beállított időpontban) visszaküldi a kiszolgálónak.
A számítógéped teljesítményétől- és a csomag elemzésének idejétől függően kapsz egy pontot, a szerver miután jóváhagyja ezt Granted Credit-ként látod. (result utolsó sorában) Ezek összegét adja a Total Credit.

A Recent Averge Credit (RAC) a napi átlagosan elért pontjaidat jelenti, amit az utóbbi 1 hónapban elért eredményeidből számolja a rendszer.

Mi történik, ha leállítom a számítógépem, míg egy feladat fut?

Minden feladatban vannak checkpoint-ok.Pl egy csomagban 6 proteint elemzel, és mind a 6 után a rendszered elmenti, viszont előfordulhat az is hogy a fehérje nagyon bonyolult és az általad beállított csomag ideje alatt nem végez, így megesik, hogy csak a végén van checkpoint. Amikor leállítod a géped, vagy lefagy, akkor újraindítás után leellenőrzi milyen csomagok futottak és az utolsó mentett checkpoint-tól folytatja a munkát.
Amennyiben le akarod állítani a számítógépet érdemes a projekt fülnél frissítést, majd felfüggesztést nyomni, így jó eséllyel onnan folytatod, ahonnan abbahagyod a számítást.

A projekt munkaidejének testreszabása:
Ha tudod, hogy kb hány órát fogod használni a géped, akkor meg lehet adni, hogy hány órás csomagokat töltsön le a szerverről, így ha pl csak pár órát megy naponta, akkor ideális az 1 órást beállítani, ha viszont többet használod a géped, akkor lehet nagyobb csomag szimpatikusabb.

Ennek mértékét itt tudod átállítani:
Itt Resource share and graphics: Rosetta@home preferences. Target CPU run time (órában megadva)

Ha több gépen is futtatod a Rosetta@Home-t, akkor:
Itt Resource share and graphics: Rosetta@home preferences.
Ott Separate preferences for ... beállítasz egy új sémát és abban
Target CPU run time (órában megadva).
Majd a Your computers-nél Computer ID -> Location és itt azt állítod be ami a Separate preferences for után volt.
Update. Kliensben is és máris a beállított értékű csomagokat kapod.

Egy feladatot tovább számol mint kellene:
Előfordulhat, hogy a szerver rosszul saccolta meg a számítási időt, és a géped tovább számolja mint ahogy megszoktad, vagy beállítottad. Néha a hátralevő idő is megáll, de ha a %-os érték növekszik, akkor sikeres lesz, csak türelemmel kell várni.
Ha viszont beragad, vagy más bug-ot produkál... nem indul, nem tölt le újabb csomagokat, stb. - Ilyenkor Frissíts a Projekt fülnél, majd Felfüggesz gomb.
Ezután várj pár másodpercet, és Folytatás gomb.. ha nem sikerül, akkor a klienst indítsd újra... vagy a számítógépet. Ezek ha nem segítenek és egy feladat "beállt", akkor érdemes eldobni.

Letöltendő feladatok száma és azok beállítása:
Ha már tudod, hogy mennyi időt használod a géped, akkor be lehet állítani, hogy mennyi munkát bízzon rád a szerver:
Boinc Managerben menj a Haladó fül-re (angolnál Options), majd itt a Beállításokra. A megnyíló ablak hálózatkezelés fül-re:
Ahány naponta csatlakozol az internetre, azt beállíthatod, valamint, hogy mennyi csomag álljon mindig a rendelkezésedre ( további munkatárolónál ).
Ez akkor jön jól, ha nem rendelkezel állandó internetkapcsolattal és be tudsz spájzolni egy kis időre, de csak óvatosan mivel a feladatoknak van egy lejárati ideje,amire el kellene készülni, ha úgy érzed, hogy ez nem sikerül, akkor a további munkatároló méretén csökkents!

Fogyasztás és teljesítmény és egyéb beállítások:

Akad a gép, ha megy a rozi? ;]
Sokan vannak akik a számítógépüket speciális célra állították össze, mint például játékra, videó szerkesztésre, tervezésre stb. Bizonyos esetekben megesik, hogy a számítógép a fogyasztását és hőtermelését tekintve kezesbárányként működik. A rosetta@home, viszont eléggé számítás igényes feladat, ezért leterheli a számítógépünket teljes egészében. Ezeket a problémákat is orvosolhatjuk könnyedén, ha beállítjuk a BOINC Manager-t vagy a Rosetta web-es felületét. Be lehet állítani a klienst, hogy csak akkor dolgozzon, ha a processzor X% alatti terhelésnek van kitéve, így nem zavar a munkánkban. Ezt megtehetjük a Managerben - Haladó - Beállítások - Processzorhasználat fülnél. Ha nagyon visszafogja a gépünket, akkor a "Ha a processzorhasználat kevesebb mint... xx%" jelölőnégyzetben levő értéket állítsuk kisebbre. Ha ennek nem jelentkezik eredménye, akkor ugyanitt fentebb "Ha a számítógépünk használatban van" jelölőnégyzetből vegyük ki a pipát.
Többmagos processzor használatakor beállíthatjuk, hogy hány processzormag dolgozzon a projekten összesen. Ezt megtehetjük a Manager - Haladó - Beállítások - Processzorhasználatnál alul: Többprocesszoros rendszereken legfeljebb xx%-át használja a processzoroknak jelölőnégyzetben vegyük kisebbre az értéket ( 2 magosnál 1 mag 50%, 4 magosnál 1 mag 25% stb). Ez a beállítás a webes felületen is elérhető, itt a When and how BOINC uses your computer Computing preferences-re kattintva Processor Usage mezőben : On multiprocessors, use at most 16 processors -ra van alapértelmezetten állítva, állítsuk át a mi igényeinknek megfelelően.
Ha a processzorunk fogyasztását, hőmérsékletét soknak találjuk, viszont nem szeretnénk lemondani emiatt a projektben való részvételről, akkor a Manager - Haladó - Beállítások - Processzorhasználatnál alúl A processzoridőnek legfeljebb a xx% CPU time. Az itt megadott értéket beállítva terheljük a processzorunkat, tehát ha 60%-ra, akkor pl a Windows feladatkezelőben magonként 60%-ra lesz leterhelve a CPU-nk.

Belassul az "internet", ha megy a rozi? ;]
A BOINC Manager alapértelmezettként a maximális le és feltöltési korlátra van beállítva limit nélkül. Ezt korlátozhatjuk a Managerben - Haladó - Beállítások - Hálózathasználat fülnél a maximális le és feltöltési korlát megadásával (KiloBájt-ban megadva).
Ha nem tudod milyen internettel rendelkezel, akkor itt megnézheted.

Teker a vinyó, ha megy a rozi? ;]
A fentiekhez hasonlóan beállíthatjuk, hogy a BOINC milyen időközönként erőltesse a chekpoint-ok mentését (azért írtam, hogy erőltesse, mert nem mindig teszi ezt meg).
Leállításkor általában úgy is a projekt frissítése, majd felfüggesztés után lépünk ki a BOINC-ból, így ezt a funkciót érdemes kikapcsolni, mivel a HDD-nek így is van dolga bekapcsolt virtuális memóriánál. Manager - Haladó - Beállítások - Merevlemez és memória használat: Feladat ellenőrzőpont lemezre írása minden x másodpercben - ezt növeljük meg. Itt beállíthatjuk azt is, hogy a lapozófájlból hány százalékot használjon, illetve testre szabhatjuk egyéni igényünknek megfelelően mind a memória, mind a merevlemez használatát. Érdemes megjegyezni, hogy processzormagonként általában 4-500Mb-al érdemes számolni memóriahasználatot illetően, de ez változhat... csupán iránymutatás. Ha biztosra akarunk menni, akkor processzormagonként (szálanként) 1Gb rammal számolunk.

RAC megsaccolása:
Könnyedén ki lehet számolni, ennek értékét nagyjából:
Átlagosan megsaccolod, hogy naponta hány órát futtatod a rosetta@home-t és ezt az időtartamot másodpercben feljegyzed. (jele a számításban t)
Megnézel egy átlagos csomagot az eredményeidnél amit már a szerver jóváhagyott a Granted Credit mezőben.
Kb így néz ki:...... Over Success Done 13,514.64 77.98 58.42

(t / CPU time <sec>) x Feldolgozóegységek száma x Granted Credit = Recent Averge Credit (közelítő meghatározás)

Feldolgozóegységek száma = Ha többmagos processzorral rendelkezel, akkor processzormagok száma + Hyper Threading szálak, amennyiben engedélyezve van.
Mivel egy hónap után áll be az átlagkredited, ezért ne aggodalmaskodj, ha most kezdted.
Jó taktika az is, ha a csapat tagjai közül kiszemelsz valakit akinek tudod, hogy hány órát megy a gépe, milyen beállításokkal és az alapján, vagy az Ő csomagértékei alapján megsaccolod... bár ezek a számítások, mint a fenti saccolós módszer sem pontos és a valóságnak nem megfelelő (Message Board-ban pontosan le van írva, de ahhoz matematikusnak kellett volna születni, hogy megértsük). :DDD

[ Módosította: #65675776 ]

(#4) Spirit


Spirit
őstag

Csapatunk máris 2238. helyen áll, pedig csak egyedül vagyok benne(mai napon 358 hellyel jöttünk feljebb)..Gyertek, segítsetek..

A program semmit nem lassít, még játék közben sem, azonnal leszabályozza magát, ha bármit csinálok. Csak onnan látni,hogy dolgozik, hogy mindig 100% a prociterhelés.

[Szerkesztve]

(#5) LeC válasza Spirit (#2) üzenetére


LeC
addikt

33. helyezés
hajrá magyarok :))

◄► !!! FIGYELEM !!! E-MAILT ÍRJ!!!! Nem tudok a privikre válaszolni!!!!!! ◄► ◄► [Eladó Hardverek: www.LeC23.uw.hu] ◄► TEL: [06-20/520-48-93] ◄►

(#6) Spirit válasza LeC (#5) üzenetére


Spirit
őstag

New Zealandot elméletileg 3 hét múlva megfogjuk ezzel a tempóval, mert napi 1400 ponttal jövünk fel...bár nekem még nem állt be az átlagpontom, ami valahol 1500 pont körül lesz(jelenleg 650), szal még egy ezrest rá lehet tenni a magyarok napi termelésére....
Napi 24-ben járatom az X2 -met 2,66ghz-en, egy A64-et 2,51ghz-en, emellett napközben néha megy egy A65 2,45ghz-es példány, és egész nap napközben egy Sempron 2ghz-es darab...jah, és a barátom délutánonként 5-6 órát számolgat egy 2,3ghz-es a64-en...szal teperek, ahogy csak tudok:D

Még egy dolgot nem tudok.. lehetőeség van csomagok kérésére is, hogy mennyi idő legyen egy csomag..ha akarom 10 órás feldolgozási idejűeket küldenek. Hogy milyen sebességgel számolsz, attól függ a pont, amit kapok érte...de arányítva vajon többet kapok, ha nem 3 órás csomagokat kérek?(ez az alapbeállítás)

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#7) LeC válasza Spirit (#6) üzenetére


LeC
addikt

huh akkor ezzel elég sokat kell dolgozni, mellette meg ugy nem lehet játszani mer zabálja a procit :(

◄► !!! FIGYELEM !!! E-MAILT ÍRJ!!!! Nem tudok a privikre válaszolni!!!!!! ◄► ◄► [Eladó Hardverek: www.LeC23.uw.hu] ◄► TEL: [06-20/520-48-93] ◄►

(#8) Motion_Blur válasza LeC (#7) üzenetére


Motion_Blur
félisten

''A program semmit nem lassít, még játék közben sem, azonnal leszabályozza magát''

;)

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#9) Spirit válasza LeC (#7) üzenetére


Spirit
őstag

Nálam cod2 server szokott futni, plusz játszok a gépen...ha nem fut a boinc, akkor nagyjából 80% terhelése van az egyik magnak, és 20% a 2-nak..ha fut a boinc, akkor mindkettő 100%-on megy, az fps nem csökkent egyet sem.

(#10) LeC válasza Spirit (#9) üzenetére


LeC
addikt

hm akkor lehet majd én is kipróbálom :))

◄► !!! FIGYELEM !!! E-MAILT ÍRJ!!!! Nem tudok a privikre válaszolni!!!!!! ◄► ◄► [Eladó Hardverek: www.LeC23.uw.hu] ◄► TEL: [06-20/520-48-93] ◄►

(#11) LeC


LeC
addikt

Csak onnan látni,hogy dolgozik, hogy mindig 100% a prociterhelés.

tehát ha semmi más nem megy, akkor ez 100%-on futtatja magát?

◄► !!! FIGYELEM !!! E-MAILT ÍRJ!!!! Nem tudok a privikre válaszolni!!!!!! ◄► ◄► [Eladó Hardverek: www.LeC23.uw.hu] ◄► TEL: [06-20/520-48-93] ◄►

(#12) Spirit válasza LeC (#11) üzenetére


Spirit
őstag

igen, ez így van..ha meg game-elsz, akkor leveszi magát...szal az összes szabad cpu időt megeszi, de semmi elöl nem vesz el egy hz-et sem...de most a te kedvedért kipróbáltam 3dmark06-al: nélküle 4082 pont, boinccal 4071 pont:D Szóval hazudtam, mert egy kicsit tényleg lassít:D

Most nézem, a csapat már 2194. helyen áll...gyere, szállj be te is:D

[Szerkesztve]

(#13) ballington válasza Spirit (#12) üzenetére


ballington
addikt

ha 5x egymás után lefuttatnád a 3dmark-t ugyan úgy, sose fogsz ugyanolyan eredményeket kapni. :DDD

Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.

(#14) Spirit válasza ballington (#13) üzenetére


Spirit
őstag

Tudom-tudom, csak poéénak jó volt..szal nem lassít semmit, nah:D

(#15) Motion_Blur


Motion_Blur
félisten

Ha egy 2300MHz-en futó Sempronnal beszállnék, az jelentene valamennyit? Mondjuk napi 10 órában...

És kb. mennyivel nőne a villanyszámlám? :D

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#16) ÉM válasza Spirit (#14) üzenetére


ÉM
tag

Sziasztok!
Csatlakoztam a csapathoz, úgy néz ki, hogy mindent sikerült beállítani. Ha nem akkor majd kérdezek! :)
Hajrá!

(#17) Spirit válasza ÉM (#16) üzenetére


Spirit
őstag

Az activitynél állítsd be,hogy ''mindig fut'' és hogy ''hálózati forgalom mindig engedélyezett''. Mert akár 1-2%-os prociterhelésnél is hajlandó teljesen kikapcsolni magát, aminek semmi értelme. 2002-ek vagyunk egyébként!

(#18) Spirit válasza Motion_Blur (#15) üzenetére


Spirit
őstag

sempron proci max 50w-ot ehet 100%-os terhelésnél, idle-ben mondjuk 40-et...10w napi 10 órában..számold ki :D Egyébként jelentene persze, minden egyes mhz-re szükségünk van:D

(#19) ÉM válasza Spirit (#17) üzenetére


ÉM
tag

Beállítottam!
Viszont a futtatás alatt proci hőmérséklete nem kis mértékben emelkedett.

(#20) Spirit válasza ÉM (#19) üzenetére


Spirit
őstag

100%-os prociterhelésnél mit vártál? :P

(#21) Spirit válasza ÉM (#19) üzenetére


Spirit
őstag

Ohh, még egy jó...a fiók beállításainál találsz olyat, ahol a screen saver fps-ét tudod állítani..én felvittem 30-ra, és egész látványosan mozog a fehérjebontás :D Éjszakára be szoktam lökni.

(#22) ÉM válasza Spirit (#20) üzenetére


ÉM
tag

Hát ez az! :D Olyat nem lehet beállítani, hogy mondjuk csak 50% legyen? Mert így befűtöm vele a szobát. :B

(#23) Spirit válasza ÉM (#22) üzenetére


Spirit
őstag

Nem tudom, de körülnézek Neked...Egyébként miről is beszélgetünk? Ha játszol, akkor még a vga is fűt, miért is baj ez? nálam a szobámban egy x2-es van széthajtva, és mind a két mag maxon teker, emellett egy a64-es is fűt 1,6v-on

Boind, ''az ön beállításai'', ott general preferences, és ott be tudod állítani..

[Szerkesztve]

(#24) ÉM válasza Spirit (#23) üzenetére


ÉM
tag

Köszönöm, megkerestem beállítottam! :R A háznak nem túl jó a szellőzése, meg azt sem tudom mennyi hőmérsékletet visel el egy prescott proci vagy mennyi számít még megfelelőnek. játszani amúgy is ritkán szoktam, inkább csak internetezésre használom a gépet.

(#25) Motion_Blur válasza ÉM (#24) üzenetére


Motion_Blur
félisten

Hány fokos?

60 alatt nem gáz!

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#26) ÉM válasza Motion_Blur (#25) üzenetére


ÉM
tag

Ez már inkább 70 fölött volt :U (az everest szerint)

[Szerkesztve]

(#27) Spirit válasza ÉM (#24) üzenetére


Spirit
őstag

ejnye-ejnye...mondjuk fogtátok már meg autóban a motort, miután hajtottatok autópályán?ne fossatok már szaros kis 60-70 foktól..a szilicium nem fog nektek füstölni 100 fokon sem. nekem volt Celeron procim, aminél nem vettem észre,hogy nincs rajta hűtő(leszakadt), és 120 fokos volt..napokig próbálkoztam, miért fagyhat, mikor megnéztem a hőmérsékletet...:D

Amíg stabil a rendszer, addig nincs baj, általában a stabilitásukat az A64-ek 65 fokig, az XP-k 70-ig, Prescottok 80-ig őrzik meg..szal ha csak melegszik, nem fagy, akkor mehet...Ha meg fagy, akkor nem stabil a rendszered. Vagy vegyél jobb hűtőt, vagy adj kisebb feszt:D

[Szerkesztve]

(#28) Spirit


Spirit
őstag

Hmmm, a Rosi statja azt írja,hogy 4-en vagyunk a csapatban, holott én csak 2 tagot látok..csatlakozott még valaki?

(#29) ÉM válasza Spirit (#27) üzenetére


ÉM
tag

Oké rendben, amíg megy a gép rendesen addig nem aggódom :)
Processzoros altopik lezárva! :D

(#30) gery03 válasza Spirit (#1) üzenetére


gery03
senior tag

Csatlakoztam a projekthez, és a Prohardver! csapathoz!

(#31) Motion_Blur válasza gery03 (#30) üzenetére


Motion_Blur
félisten

Én is :)

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#32) Spirit válasza gery03 (#30) üzenetére


Spirit
őstag

Köszönjük! :R

(#33) Spirit válasza Motion_Blur (#31) üzenetére


Spirit
őstag

Szintén!
Én a helyedben viszont gyorsan regiznék újra, mert még nem dolgoztál sokat...nem adtál meg országot, így egyéniben nem a a magyarok között versenyzel, és összesítve sem a magyaroknak dolgozol.

[Szerkesztve]

(#34) Motion_Blur válasza Spirit (#33) üzenetére


Motion_Blur
félisten

Country Hungary

Bár a csapaton belül Active members-nél tényleg ''nincs hazám'' :F

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#35) Spirit válasza Motion_Blur (#34) üzenetére


Spirit
őstag

Akkor bocsi, én is ott néztem. Egyébként jövünk fel,mint a talajvíz, 1926-ok vagyunk. :D

Ha nem írtam volna, itt a csapatok állása, eszerint nézem az állásunkat:
[link][Szerkesztve]

(#36) Spirit


Spirit
őstag

Wow, már 5 tagunk van, kezd beindulni a project...és úgy lett, ahogy gondoltam..az itteni emberkék gépparkja valami rettentő állat. Végignéztem mindegyikőtök küldött csomagjait, és a pontszámot, amit kaptatok érte. Mivel a csomagokat állástól függően 3 óra meló után küldi fel, ezért a gépeink sebességét a kapott pontszámok alapján lehet megítélni. Ha mind az 5 tagunk így fog dolgozni a jövőben is, az első 100-ban benne lehetünk...még 4-5 ember, és be tudjuk fogni a több,mint 160 taggal rendelkező HUNGARY csapatot is. Ti is tuningőrültek vagytok, vagy mi? :)

(#37) Spirit


Spirit
őstag

1776-ok vagyunk... :C

(#38) gery03 válasza Spirit (#36) üzenetére


gery03
senior tag

2400-on megy a proci. Lehet ez számít. :)

(#39) t1


t1
addikt

Erre a hétre napi 15-16 órában betok száálni.Utána napi 1-2max.. jöhetek?

(#40) gery03 válasza t1 (#39) üzenetére


gery03
senior tag

Persze, hogy jöhetsz. A legkisebb segítség is segítség!

(#41) t1 válasza gery03 (#40) üzenetére


t1
addikt

és itt hogy kell beállítani elvileg megy mert cpu time-ot számolja.gondolom ehez net is kell.. :)

(#42) ngabor2


ngabor2
nagyúr

van egy testvér-projekt is: [link]. félreértés ne essék, nem ellenfél, nem helyettesítő, másik grid-projekt, hasonló céllal. ott is van Prohardver team. mindegy, hogy ki melyikben van, a cél a számolgatás, és nem a verseny. csak az is vele jár :D

jó számolgatást kollégák!

(#43) gery03 válasza t1 (#41) üzenetére


gery03
senior tag

Nem kell semmi különöset állítgatni rajta. Net kell neki ja, mert leszedi a netről a csomagokat, amit miután kiszámolt a gép, vissza is küld.

(#44) Spirit válasza t1 (#41) üzenetére


Spirit
őstag

Be lehet viszont állítani,hogy előre tárazzon be csomagokat..Szóval,ha nincs folyamatos net elérésed, elég, ha mondjuk hetente egy órát tudsz neten lenni.

(#45) Spirit


Spirit
őstag

Találtam egy másik jó statisztikát, amiben külön lehet szedni a magyar csapatok állását..E szerint 13-ok vagyunk a magyar csapatok között. :D
[link]

Holnap fogjuk előzni a Hungary Wolfard csapatot, holnapután meg a Team Hungary-t, és a BME-t :D

[Szerkesztve]

(#46) ÉM


ÉM
tag

A csapatok között az 1632. hely :))

(#47) t1 válasza Spirit (#44) üzenetére


t1
addikt

Azt meg tod mutatni hogy hol mert csak napi 1-2 óra net van de a többi időben tom nyomatni főleg ha unatkozok

(#48) t1 válasza Spirit (#45) üzenetére


t1
addikt

megnéztem de én nem látom sehola nevemet.. bekell vmit állítani hogy a PH!-nak számlálja?

(#49) ÉM válasza t1 (#48) üzenetére


ÉM
tag

Be bizony, az oldalon a ''your account''-nál csapatot kell választani

(#50) t1 válasza t1 (#48) üzenetére


t1
addikt

Mondjatok pls mindent el hogy lehet rendesen csatlakozni.Regelni és kell az oldalon?Immár 8 órája fut egy 2.8GHz-es P4-el.Ha hazajön fater akkor rádumálom őt is hogy ízzítsa be a Core Duo E6400-ét :)

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.