Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez a Parkside-Tuya páros nem akar nekem menni.
A Tuya app egyértelműen kapcsolódik a fűnyíróhoz, mert az akkuállapotot jelzi.A gépen beállított időzítések viszont már nem jelennek meg az appban, és ami a legfontosabb: nem tudom alindítani a robotot. Rábökök az Automatikus indítás gonbra, az szépen kékre vált -- és aztán nem történik semmi.
Hogy a fenébe' tudom a Tuya appból vezérelni a gépet? A Parkside app egyébként működik.
Köszönettel: MaCS
-
válasz
Mineral1
üzenetére
Az ügyfélszolgálat kérdése: Az objektívvédő sapkát levette?
Avagy: a kábel ellenállását (szakadásmentességét) kimérted / ellenőrizted?
Nálam egyszer jelzett kábelhibát, amit úgy küszöböltem ki, hogy a két irányból érkező kábeleket a dokkoló alatt fedésbe hozva párhuzamosítottam azon a bizonyos utolsó húsz centin.
Nálam egyébként úgy van, hogy a fekete csipeszbe érkező kábel a gép érkezési irányában távozik a dokkolóból (ami alatt egy csőben húzódik végig), azaz derékszögben a másik kábelvégre. Maga a dokkoló így értelemszerűen a sarokban van.
MaCS
-
válasz
Mineral1
üzenetére
A vezetékhez kapcsolódó fizikai kritérium nagyjából az, hogy vezessen. Rendesen. A bázis nagyjából annyit lát a vezeték paramétereeiből, hogy menni az ellenállása.
Az 1,5mm2-es rézvezeték elvben tökéletes.
A lefektetés, bekötés már más tészta. Kövesd a telepítési utasításokat!
A fekete csatlakozóba csíptetett vezeték kell, hogy egyenesen szemben, a dokkolón átbújtatva menjen a kert felé, a piros pdig oldalt, jobbra kibújtatva. A felcserélésük hibára futtatja a rendszert -- szerintem ez van Nálad felcserélve. Nálam, az Indego 360-asnál legalábbis a fenti bekötés a helyes -- és őszintén, azzal az erővel, ahogy ezt ide begépelted, tízszer kipróbálhattad volna fordítva.

MaCS
-
válasz
Yellow73_a
üzenetére
+1
Tényleg le a kalappal a Bosch ügyintézése előtt!MaCS
-
válasz
pistutm
üzenetére
Hát, nálam távolból nem megy -- de amint hazaértem a saját wifim hatókörébe, aktív lett a Parkside alkalmazásban a gép.
A Tuya viszont még így sem igazán működik -- pedig a kapcsolat megvan a géppel, hiszen firmware-t is frissített rajta. De ha az automatikus indításra nyomok, akkor a gom ugyan kék lesz (mintha végrehajtódna), de nem történik semmi. A spot nyírásra és a hazamenésre meg azt az üzenetet kapom, hogy nem áll készen.
MaCS
-
válasz
wik_406
üzenetére
Próbáltam a Tuya appot, de nem igazán működött. Látszólag igen, a kijelzett értékek rendben voltak, de semmit sem hajtott végre.
Azt meg eleve nem találtam benne, hogy hol tudom elindítani a fűnyírót.
Pedig tetszene a HA miatt.
MaCS
Amúgy meg, mivel nem vagyok otthon, már nem is tudom csatlakoztatni...
-
Újabb kellemetlenség a Parkside háza tájáról:
Az androidos app a jelek szerint csak LAN-on belülről működik. Eljöttem otthonról, a robot pedig átment elérhetetlenbe...
MaCS
-
válasz
Yellow73_a
üzenetére
A körtemplom körül is robot nyírogat.
MaCS
-
válasz
Speederer
üzenetére
Szerintem szűk rétegigény a több helyen nyírás egy géppel. Ennek pont az a lényege, hogy nem foglalkozunk a géppel, hanem szépen elvan a beavatkozásunk nélkül is.
Ettől függetlenül tényleg illene árulni dokkolót.
A kábelmentesség klassz lenne, de egészen egyszerűen még nem tartunk ott. A filmek sem voltak kezdetben színesek...
MaCS
-
Ez ugye de facto forrasztás. Kérdés, hogy mennyi a forraszanyag az adott gyártmányban.
Amit eddig én csináltam:
Roppantós-préselős csatlakozás utólag többszörösen zsugorcsövezve;
Ha van egy kis tartalék a vezetékben, akkor kivezetem pár arasznyi szakaszon a külső területre a két szálat, és ott talajszint fölé emelve egy villanyos kötődobozban csatlakoztatom őket wagóval.
MaCS
-
válasz
jbnd-007
üzenetére
Általában nálam is befelé fordul, tehát úgy, hogy a fordulással lefedett ív a legális területen belülre esik. Csak minden sokadik alkalommal csinálja ezt a zónán kívülre rajzolt ívet. Egyébként olyan is volt már, hogy teljesen kiment, aztán, mintha mi sem történt volna nagy ártatlanul visszajött.
Egyébként megdöbbentő, hogy mennyivel nagyobb, mint az Indego, amelyik vélhetően a sokkal kisebb tengelytáv és hossz miatt is ennyivel ügyesebb.
MaCS
-
válasz
MaCS_70
üzenetére
Na, azóta tíz perc alatt kétszer is átmászott a vezetéken, mégpedig a szemem láttára! (a szégyentelen...)
A módszere meglehetősen egyszerű, és tulajdonképpen szoftverhibának is tulajdoníthatom.
Azt csinálta, hogy nagyon kis szögből, majdnem párhuzamosan érkezve gurult rá a drótra. Érzékelte is, csakhogy nem befelé, a legális terület felé fordult, hanem a dróton túli világ felé, amerre ugye majdnem 180 fokot kellene fordulnia. Ezt a fordulót meg is csinálta, tehát szabályosan a dróton belülre pördült volna meg, csakhogy az eleje egy kicsit megakadt a helyben fordulás közben, minek következtében viszont a forgatónyomaték a farát tolta egy kicsit kijjebb -- és tadamm! Már át is lépte a vezetéket.
Az egyik esetben ezt nyomban észlelte is, és "kívül" üzenettel leállt. A másik esetben azonban ehhez kellett még pár méter kalandozás a szabadság földjén.MaCS
-
Kedvenc Parkside robotom egészen kreatív hibával örvendeztetett meg!
A kert túlvégében szomorkodott elhagyatottan, amikor megtaláltam. Kikapcsolva.
Bekapcsolás után végigcsinálta a teljes gyári indítási menüt nyelvválasztással, PIN-kódmegadással.
Amikor mindezt befogadta, közölte, hogy ő most kívül van. Pedig nem volt kívül. A vezetéken állt, de még bőven belül.Azóta mintha megint rendesen nyírna
MaCS
-
A hurokellenállás szerintem rendben van, pár ohm.
A hurok megszakítása alatt azt értem, hogy teljesen leválasztom a dokkolóról.
Újabb konzultáció során megerősítést nyert, hogy másnál is a vezeték fölötti riszálás során lép ki, de az esetek többségében visszatalál -- az esetek kisebb részében pedig nálam a mélybe veti magát. Immáron 80 centis védőtávolságnál tartok...
-
-
válasz
noorbertt
üzenetére
De mint írtam: ez nem egyedi hiba!
Egyébként persze, hogy Grizzly...
Frissítés: játszottam a lecsatlakoztatással, és árnyalódott a kép.
Ha megszakítom a hurkot, akkor nem egészen úgy folytatja, mint ahogy addig működött, hanem mintha elbizonytalanodna. Rövidebb, 1-2 méteres szakaszokat fut be, mintha keresne valamit, de mikor így eléri a vezetéket, simán átlépi.
Ha viszont áramtalanítom a bázist, akkor (érdekes módon szemben az első kísérlettel, amikor nem vett erről tudomást) elkezd kétségbeesetten helyben tipródni, és úgy egy perc helyben forgolódás után "Fűnyíró kívül" hibával leáll. Ez eddig tehát rendben lenne, csakhogy ha ilyenkor visszakapcsolom a dokkolót, akkor csak fizikai gombnyomással lehet újraindítani a gépet. Egyik app sem engedi a folytatást. Ez pedig komoly szívás lehet egy távolból menedzselni próbált fűnyíró esetén.
MaCS
-
-
válasz
wik_406
üzenetére
Köszi!
Ezzel kezdtem, ebből adódott aztán a visszatérési mizériáim egy része. De bizonytalanságot nem tapasztaltam, de nem is szabadott ilyesminek előfordulnia. Ezek az átlépések minden jel szerint a fizikai elakadozást követő forgolódás nem megfelelő kezelésének következményei.
-
Éppen erről fejeztem most be egy beszélgetést egy 500 nm-es Parkside gép gazdájával. Ő is a vezetékátlépésekre panaszkodik, mégpedig két okra visszavezetve:
1. Állítja, hogy áramszünetkor nem állt le vezetékhibára panaszkodva, hanem ment toronyiránt. Ezt én még nem próbáltam ki, de ha igaz, az nagyon nagy hiba.
2. Az viszont közös tapasztalatunk, hogy ha eléri a gép a vezetéket, és ezért megpróbál megfordulni, de elakad az eleje a fordulás közben, akkor a korrekció olyan öngerjesztő folyamatot indít el, ami nagy eséllyel végződik a drót túloldalán.
Az egyébként érdekes kérdés, hogy milyen távolról érzékeli a vezeték mágneses terét. Ez a 15 méter nekem soknak tűnik. Egyrészt, mert két, ellentétes irányban vezető szálat egymástól 15 centire lefektetve már külön érzékeli, másrészt, mert a szomszédságban nagyon hosszan fut a kerítés két oldalán, egymástól kb. 30+30 centire a fűnyírójuk vezetéke, és nem zavarják egymást.
MaCS
-
válasz
wik_406
üzenetére
süti, Wik!
A vezeték teljesen előírásszerűen van letéve, nincs túl mélyre (semennyire mélyre) nyomva.
De 2-3 óra munkavégzés alatt eddig mindig átlépett rajta a gép, ráadásul mindig más helyen.
Arra tudok esetleg gondolni, hogy túl sok lehet a 200 méter vezeték, és már gyenge a mágnesen mező körülötte. 30-40 méter tartalékba félre van téve (nem feltekerve), úgyhogy ennyivel meg tudom kurtítani.
MaCS
-
Zegzugos kertbe sajnos nem igazán jó választás egyik "kaotikus" útvonalú gép sem -- oda térképes kell.
A Parkside-okat az árkategóriájukban kell értékelni. Másfélszer, akár kétszer ennyi pénzért is kaphatsz olyan gépet, amelyik semmilyen szempontból nem jobb.
A vezetékes megoldás pedig a jelen realitása. Azért "szabad" megvenni ezt a technológiát, mert jelenleg ez az általános. A kapható gépek nagyon kevés egzotikus és egyben méregdrága kivétellel vezetékesek, és nagy többségük random kóvályog a területén.
A vezeték egyébként nyár végére el fog szépen tűnni a nyesedék és egyéb növényi maradványok alatt, nem fog látszani.
MaCS
-
válasz
noorbertt
üzenetére
Minden sarkot két 45 fokos töréssel oldok meg, de a vezetékátlépések eddig kivétel nélkül egyenes szakaszokon történtek, ahol legalább másfél méteren belül nincs semmilyen kanyar.
A füvet pedig a kísérleti üzem tiszteletére előzőleg 5 centisre nyírtam kézi géppel, amiben ugyan meg tudott akadni a Parkside, de ez az én logikám szerint nem provokálhatta a menekülést a műveleti területről. Ráadásul a legutóbbi szökési kísérlet helyén már bő 60 centire növeltem a biztonsági sáv szélességét a kábel és a rézsű letörési szegélye között, a gépnek tehát jóval többet kellett megtennie a tiltott zónában, mint a saját hossza.
Szóval érti a fene, de nem tetszik a jelenség.
MaCS
-
válasz
noorbertt
üzenetére
Köszi -- ez az SSID az Asus jóvoltából nálam is csak a router AP-ján jelenik meg.
Érdekes azonban, hogy miközben az appokból nem tudtam semmi érdemi beállítást vagy lekérdezést végezni a roboton, egy értesítés azért jött, mégpedig a terület egyik legtávolabbi pontjáról. Történetesen arról, hogy a fűnyíró megint sikeresen átküzdötte magát a vezetéken és lecsúszott a rézsűn.
Pedig valahogy reméltem, hogy az új FW-rel ezt már nem fogja csinálni. Hát, csinálja... Ráadásul a jelek szerint pár óránként, tehát de facto nem lehet magára hagyni.
Sőt, kifejezetten veszélyes dolgokat is csinál. A képen az a pillanat látható, amikor éppen átlépett a dróton, és éppen sikerült leállítani, mielőtt ráugrott volna a kocsira.
MaCS
-
válasz
wik_406
üzenetére
Odatettem az AP-t gyakorlatilag a robot mellé. -82 dB-t jelzett, de nem volt hajlandó csatlakozni.
Kérdés, hogy ez most hardveres vagy szoftveres gond-e...
A telefonom egyébként a fűnyírással érintett terület legtávolabbi pontján is -70 dB-t mutat az érintett SSID-n.
-
válasz
wik_406
üzenetére
Helyzetjelentés a Parkside 1000 nm vonalról:
A Tuya app lényegesen jobbnak tűnik, mint a Parkside sajátja (leszámítva Schwarzenegger hiányát).
Az első dolga az volt, hogy frissítse a fűnyíró firware-ét 0.4.4-ről 0.4.6-ra.Ez pedig érzésem szerint érdemi javulást hozott a gép mozgásában. Most sokkal több hosszú egyenest fut be, nem nem kóvályog random a területen. (A kert túlső végébe mondjuk így sem merészkedik át. Lehet, hogy érzi, hogy az már a rókák birodalma.)
Ami viszont nem jó, az a wifi. Ugyanis a frissítést követően ugyanúgy nem működik semmi, mint a saját appban. Szerinte ugyanis nem lehet kapcsolódni, mert gyenge a jel.
Szerinte -96 dB. A telefonom szerint -72 dB. kb. öt méterre, rálátással van a router.Tehát kellene ott lennie térerőnek dögivel, oszt mégsem kapcsolódik.
Erre van ötletetek?
-
válasz
wik_406
üzenetére
Szuper! Csak lassan be kéne hergelnem a HomeAssistantet.

Az apphoz csatlakozás meg egyszer csak sikerült -- kis öröm is öröm...
(Vélhetően csak egy rövid idő áll rendelkezésre a menüben engedélyezés után...)Újabb kérdés: a másodlagos területek használata mennyire megbízható? A jelek szerint szükség lesz rá, mert a jelek szerint erősen tartják magukat a nogo zónák.
-
Egy teljesen más kérdés:
Szeretnék alternatív területhatárokat kijelölni, mivel a kert egy részét időnként ki kell zárni a nyírásból. Ez elméletileg nagyon egyszerű, csak egy váltókapcsoló kell hozzá. Persze olyan, amelyik kitelepíthető a kertbe.
Tudnátok esetleg konkrét megoldást ajánlani?
-
válasz
wik_406
üzenetére
Igen, köszönöm -- és milyen igaz!
Újabb kérdés:
App
Nem sikerül csatlakoznom. Mit csinálok rosszul?
A wifi engedélyezve a gépen, a Parkside app telepítve a telefonon. Belépek, próbálok hozzáadni új BT eszközt -- keresi, keresi, de nem találja a fűnyírót. Közvetlen közelről sem.
-
válasz
wik_406
üzenetére
Köszi -- de nálam nincs feltekert kábel.
Extra jutalom: elkezdett folyamatosan világítani a zöld lámpa. Töltés közben. Azaz szerinte kábelszakadás van. Ami mondjuk valahol egybecseng azzal, amit írtál -- csakhogy nincs kábeltekercs. Végig előírásszerű a vezetékezés.
-
válasz
MaCS_70
üzenetére
Na, sikerült körbeérnie. Szépen rá is mászott a dokkoló lapjára, aztán elvétette a csatlakozót, kicsit balra tért ki előtte, visszapattant róla. Hátrált egy kicsit, és még kétszer megismételte ezt a kapufás akciót. Aztán elindult egy újabb körre és félúton lemerült...
MaCS
-
válasz
Yellow73_a
üzenetére
Még próbálkozom!
Tényleg túl alacsonyan hordja az orrát.
A hazamenési mizériát nem értem. Mos éppen azt csinálja, hogy megindul a dokkoló felé, és előtte 4-5 méterrel minden látható ok nélkül csinál egy jobb kanyart, bevág a terület közepére, ott csinál két kört, majd a másodikat már a kábelnél fejezi be -- ott aztán elindul a kábelen visszafelé (!!!), majd gyorsan érzékeli a rossz irányt, úgyhogy gyorsan letér balra, átvág a területen, és nekivág a következő 150 méteres teljes körnek a kábel mentén.
MaCS
-
-
válasz
MaCS_70
üzenetére
Első tapasztalatok a Parkside 1000 m2-es gépével:
Mindenek előtt: rettenetesen csalódott vagyok. Lehet, hogy el lettem kényeztetve a térképes Boschsal, de ekkora minőségi különbségre azért nem számítottam.
Az mondjuk szubjektív, hogy a szisztematikus működéshez szokott szemem számára kifejezetten bántő nézni az össze-vissza kóválygást, de ez ugye vele jár. Az már egy kicsit többet számít, hogy úgy tűnik, hogy vannak számára kedves helyek, ahol már egy fél nap alatt is szinte legyalulta a füvet, míg a kert egy jelentős részébe konkrétan el sem jutott. De ehhez azért több idő kell.
A konkrét problémáim:
1.
A Bosch által hetekig elakadás, sőt, legérzékenyebb fokozaton is szinte akadályérzékelés nélkül kezelt területen az első nyolc órában a Parkside 14 alkalommal akadt el, magát elásva, és 1-2 percenként akad meg akadályt érzékelve. Ennek két oka van: egyrészt nagyon érzékeny az akadályokra. Már egy fűcsomó is megfutamítja. Másrészt kicsit a kerék kapaszkodó képessége. Simán a kert közepén is el tud kaparni, és a hülye kiszabadulási algoritmus miatt gyorsan el is ássa magát. Mindezt pedig okozza és súlyosbítja az, hogy nagyon alacsonyan van a gép eleje, ami miatt sokkal nagyobb ellenállást kell leküzdenie.2.
Sokkal komolyabb és kimondottan veszélyes probléma a kábelkezelés.
Simán át tud lépni a vezetéken! Ennek tipikus formája az, hogy merőlegesen ér el hozzá, a géptest nagyobbik része áthalad fölötte, és ekkor érzékeli, hogy meg kéne fordulni. És itt jön a probléma, ha bejön az 1. pontban jelzett elakadási hajlam. Ha ugyanis a vezeték feletti megfordulás közben első kísérletre akadást érzékel (ami ugye nagyon könnyen megy), akkor elkezdi riszálni magát, miközben lassan, de biztosan átküzdi magát a kábel fölött. Ilyenkor jó esetben simán visszafordul, mintha mi sem történt volna, de el is akadhat, és legrosszabb esetben a tiltott zónában folytatja az útját.
Öt alkalommal horgásztuk vissza arról a rézsűről, amelynek a szélétől jó fél méterre futott a vezeték.3.
A megadott biztonsági távolságok túl optimisták. Az előző ponthoz kapcsolódóan: a kábel mentén végig találtunk nyomokat 40-60 centire a tiltott területen. Vannak oszlopok a kertben, amelyeket bő 50 centis rádiusszal kábeleztünk körbe, mégis rendszeresen nekik meg a gép.4.
A hazatérés nem megy neki. A dokkoló felé menet rendszeresen letér a kábelről és elmegy világgá, és mindezt ismételgeti az akku lemerüléséig. Legalábbis egyszer ezt a forgatókönyvet követte.Az már csak nyafogás, hogy a hozzá adott 200 méter vezetékhez már nem fért bele egy spulni, csak két nylon madzaggal volt összekötve -- és persze összegubancolódott. Majdnem másfél óráig bogoztuk, pedig a nejem ebben nagy.

MaCS
-
válasz
Speederer
üzenetére
Speederer, sub71, köszönöm!
Már csak a következőkre lennék kíváncsi:
1. Mit jelent az, hogy Sadržaj?
2. Hogyan tudom ellenőrizni a robotot, ha éppen nem vagyok otthon, amikor elindul?
3. Ez a fűnyíró akkor most elektromos kéziszerszámnak minősül?
4. A kertet feltétlenül fel kell vázolnom? Ha igen, akkor hogyan, mivel? Lehet számítógéppel, vagy csak kézzel, ceruzával elfogadható?
5. Milyen messzire futnak a "párhuzamosan futó és egymástól legalább 5 cm vagy annál kisebb távolságban lévő határoló huzalok"?
6. Ha a 8 évesnél idősebb gyerek a gépet csak felügyelet mellett használhatja, akkor a 8 év alatti egyedül is?

Na jó, egyébként egyáltalán nem olyan vészes ez a leírás.MaCS
-
Próbálom beüzemelni az 1000 m2-es Parkside robotot. Volt itt már szó arról, hogy nem feltétlenül kell pontosan betartani a bázisállomás telepítésére vonatkozó leírás szerinti szabályokat.
Érdeklődöm, hogy vannak-e frissebb tapasztalatok. Esetleg sarokban működik-e valakinél?
-
válasz
Yellow73_a
üzenetére
Szerencsére nem egy vérre menő kérdés...

MaCS
-
válasz
Yellow73_a
üzenetére
25 fok? Az baromi meredek, több mint 42%-os! Nem lehet, hogy 25%? Az is szép teljesítmény...
MaCS
-
válasz
Yellow73_a
üzenetére
Köszi!
Akkor tehát a különböző vágásszélesség arra utal, hogy valamennyi hardveres különbségnek lennie kell.
MaCS
-
válasz
mikrofon
üzenetére
Az a barátom, akinek rendszeresen csinálta a jelzett hibákat a gépe, pont kifejezetten imádja, nem panaszkodik rá, hanem próbál úrrá lenni a helyzeten. Amúgy egészen hatásosan -- csak azzal nehéz mit kezdeni, amikor a szomszéd átdobálja a kerítésen a levágott gallyakat...
MaCS
-
Ehhez annyit azért hozzátennék, hogy maga a technika, és azon belül is az olcsón előállítható tömegtermékek szolgáltatásai fejlődnek annyira gyorsan, hogy egyszerűen értelmetlen, de minimum piaci öngyilkosság lenne nem beépíteni azokat az egyre alacsonyabb árfekvésű készülékekbe.
Nekem már megvolt az akkoriban istenkirálynak tartott Roomba robotporszívóm, amelyik teljesen a belső algoritmusai alapján, szenzorok adatai nélkül mászkált (egyébként meglepően hatékonyan), és arról cikkeztek, hogy 6-8 év még az a lidar, amit bele tudnak és bele érdemes építeni egy ilyen gépbe. Három év múlva pontosan a Roomba árának a harmadáért vettem meg egy Xiaomi lidaros robotporszívót, amelyik a nevétől eltekintve minden paraméterében messze felülmúlta a Roombát.
MaCS
-
"Azt írtam, kb ötből egyszer akad el. "
Szerintem ez is megengedhetetlenül sok. Egy ilyen hibaarány konkrétan azt jelenti, hogy megbízhatatlan. Ha tehát magára kell hagynom 12 napra (ami nálam elég jellemző helyzet), akkor statisztikailag biztos lehetek abban, hogy cserben hagy a gép, ami ilyentájt azt jelenti, hogy mehetek kézzel nyírni.
MaCS
-
válasz
jbnd-007
üzenetére
"Képes volt fél órán át egyhelyben kaparni, meg folyamatosan verni a fejét ugyanabba az akadályba, rendszeresen kiszökött a kábelen kívülre, stb."
Ezt meg tudom erősíteni. Egy barátom gépét én szabadítom ki rendszeresen, amikor ő távol van. Az egy helyben kaparással rendszeresen sikeresen elásta magát a gép. A srác írt is a cégnek, hogy hogyan kellene kijavítani a szoftvert...
A kábelen átszökés szerencsére csak nagyon ritkán fordult elő, de egyszer sem szabadna.MaCS
-
válasz
Yellow73_a
üzenetére
Budapest, Huszti út: az imént még volt legalább öt robotfűnyíró és kb. tíz garázs.
A garázs 12e Ft-ért szerintem bevállalható, úgyhogy be is vállaltam.
Fény derült azonban a robotfűnyírójuk egy nem publikus tulajdonságára: esőt fakaszt...

MaCS
-
-
-
Ez lehet igaz, de azok konkrétan vágják-tépik a füvet, a robot pedig gyakorlatilag koptatja a szálak végét.
Én egyébként nagyjából érzéketlen vagyok erre. Tavaly egy kisebb területet damillal vágtam le, és nem igazán észleltem a különbséget a mellette fekvő éles késes fűnyíróval vágott területhez képest. Mondjuk nem is éppen pázsit...
MaCS
-
Ezt készséggel elhiszem, de a Parkside-ot 90 napig szabadon tesztelhetem, és három év rá a jótállás is.
Az obis robottal egy barátom telkén van némi tapasztalatom (én járok rendszeresen kiszabadítani), és eléggé vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban. Szóval kell az a próbaidő...
MaCS
-
Ez a Daewoo a Tescótól vajon milyen lehet?

A montázs minősége mondjuk bámulatos...
MaCS
-
Leon, Süti, WiZARD, köszönöm!
A távoli elérés jelentőségéről van fogalmam, mivel rendszeresen én mentem egy barátom elakadt Landroidját. Távoli elérés nélkül nem menne, és én is ilyesmire számítok az én kertem esetében -- hogy távollétemben valakit oda tudok küldeni.
A beázás már elgondolkodtatóbb jelenség. Meglátom, hogy ha lesz egyáltalán Parkside, az javított verzió lesz-e.
A Rivallokról van esetleg tapasztalat?
-
süti5, WiZARD, köszönöm!
A nagy kérdés az, hogy mennyire hagyható magára, azaz mennyire lehet követni, illetve beavatkozni, ha az ember 1-2 hétig nem tud jelen lenni mellette. Önmagában az, hogy távolról követhető az állapota, már komoly fegyvertény lenne.
-
Magyarországon még nagyon sokat használnak 2G-s telefont.
Egy erről szóló szakmai rendezvényen pár éve ezzel kapcsolatban a következő hangzott el (nagyjából):
"Érdekes módon egyanaz a helyzet állt elő, mint a mobiltelefonálás elterjedésénél. Akkor maga az új kommunikációs megoldás (azaz maga a mobiltelefon), most annak a korszerűsítése eredményez hasonló problémát, azaz hogy a megoldás nem műszaki vagy oktatási jellegű lesz, hanem egyszerűen csak demográfiai. És figyelembe kell vennünk, hogy az érintett nagyon régi telefonok nagyon jó minőségűek és tartósak."
MaCS
-
Egy csomó hirdetésben azt látom, hogy három csatlakozó vezet a villanypásztorhoz. Ezt nem értem -- mi lehet a harmadik szál, és hová vezet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox tulajok OFF topicja
- LEGO klub
- Formula-1 humoros
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Apple iPhone 14 Pro Max Gold Dynamic Island, 120 Hz ProMotion, 48 MP kamera-128 GB-100%
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi