Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Riasztó topik

Hozzászólások

(#951) nelsonmanian


nelsonmanian
senior tag

Sziasztok! Van egy örökölt riasztó rendszerünk, amit nem használunk, nincs is bekötve.
Ma reggel és kb 1 hete is riasztásra ébredtem, úgy, hogy nem volt aktiválva.
Ezt mutatja(PC5516Z):

Annyira rájöttem a manualból, hogy szabotázs. Mi lehet a gondja? Aksi? Az egyik érzékelő kicsit meg lett piszkálva fürdő felújítás miatt, de le nem lett szerelve, működik.

Mi lehet a gondja? A legutóbb az aktiváló kóddal sikerült eltüntetni a memory bejegyzést, de most arra is csak sípol egyet.

[ Szerkesztve ]

(#952) lappy válasza nelsonmanian (#951) üzenetére


lappy
őstag

Tudjuk hogy milyen központ?

Bámulatos hol tart már a tudomány!

(#953) kisninja válasza nelsonmanian (#951) üzenetére


kisninja
őstag

Szia előbb utóbb vagy hívsz szerelőt, vagy le áramtalanítód. Ha használod ha nem akkor is kell időnként karbantartás... pl akkucsere.
Míg eldöntöd mi legyen javaslom az adott zóna kiiktatását.
(A funkció használatához legyen a rendszer kikapcsolt állapotban. Vigye be a [*][1][kiiktatandó zóna(k) száma]. A zóna szám két számjegyű 01 - 08 lehet. A kiiktatott zónák jelzőfénye ilyenkor világít. A kiiktatást megszüntetni a zóna számának újra bevitelével lehet. A programozásból a [#] billentyűvel lehet kilépni.)

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#954) nelsonmanian válasza lappy (#952) üzenetére


nelsonmanian
senior tag

POWER 864 DSC PC5020H

(#955) nelsonmanian válasza kisninja (#953) üzenetére


nelsonmanian
senior tag

Megcsináltam, köszönöm! Keresek egy szerelőt.

(#956) kabeles7 válasza kisninja (#949) üzenetére


kabeles7
újonc

Nem tudod véletlenül, hogy lehet az Insite Gold-ba installátorként regisztrálni? Hiába adom meg az adataimat, a bejelentkezésnél nem hitelesített felhasználót ír.

(#957) byson55 válasza kabeles7 (#956) üzenetére


byson55
tag

Ha installator vagy…

(#958) kabeles7 válasza byson55 (#957) üzenetére


kabeles7
újonc

Én raktam össze az egész cuccot, bár hivatalosan nem ezzel foglalkozom. Csak saját magamnak. Ez már a második ilyen szett, költöztünk, otthagytam, új helyen újat "installáltam". Ezért szeretném, ha már kifizettem egy valag pénzt, plusz az Insite Gold előfizetést, hozzáférhessek a saját rendszeremhez. Ebben kérnék segítséget.

(#959) kisninja válasza kabeles7 (#956) üzenetére


kisninja
őstag

Nem de ha időm engedi meglesem és beszámolok róla.

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#960) redingitell


redingitell
senior tag

Sziasztok!
Egy Hikvision AX HUB telepítését próbálom megoldani. Amit lehet videókat megnéztem az üzembe helyezésről, de sajnos nem jutok egyről a kettőre. Tudna valaki segíteni?

(#961) lappy válasza redingitell (#960) üzenetére


lappy
őstag

hol akadtál el?

Bámulatos hol tart már a tudomány!

(#962) redingitell válasza lappy (#961) üzenetére


redingitell
senior tag

Írtam PM

(#963) redingitell válasza lappy (#961) üzenetére


redingitell
senior tag

A HIK connect appba be vagyok jelentkezve. Rákattintok a készülékre, és ez a bejelentkezési felület fogad. Konkrétan itt nem tudom, hogy milyen felhasználó nevet kell beírni. A jelszó világos, a központ üzembehelyezése során kérte, hogy készítsek jelszót, de felhasználónévről semmi nem volt.

[ Szerkesztve ]

(#964) fjudors válasza redingitell (#963) üzenetére


fjudors
aktív tag

telepítői vagy felhasználói fiók?

(#965) redingitell válasza fjudors (#964) üzenetére


redingitell
senior tag

Felhasználó. Közben jött egy segítség, és az "admin" felhasználónévvel sikerült belépnem.
Most épp csatlakoztatnám az eszközhöz az érzékelőket, de a központ közli velem, hogy az appban kapcsoljam be a "function" gombot utána tudja csak a parancsot értelmezni.
Úgy látszik vén marha vagyok már ezekhez a dolgokhoz.......

(#966) redingitell válasza redingitell (#965) üzenetére


redingitell
senior tag

Ez az üzenet hallatszik a központi egységből, amikor az oldalán található funktion key megnyomásával szeretnék eszközt csatlakoztatni.: "operation failed! Enable the function key via Client software, before oeration"
A felhaszálói kézikönyvben említ ilyen esetet, de hiba okának azt írja, hogy az egység ap módban van. Én átkapcsoltam, szóval nem tudom mit tegyek, mert ezt a kapcsolási lehetőséget, amit üzenetként küld az eszköz, sem a mobilos appban sem a windows szoftverében, sem a web felületen nem találom.
Nagyon hálás lennék, ha valaki tudna segíteni. (reset volt, nem változott)

(#967) redingitell


redingitell
senior tag

Esetleg lenne itt valaki, aki megfelelő díjazás ellenében hozzá tudná rendelni a Hikvision ax hub központhoz a hozzátartozó érzékelőket?

(#968) lappy válasza redingitell (#967) üzenetére


lappy
őstag

ezt próbáltad

Bámulatos hol tart már a tudomány!

(#969) redingitell válasza lappy (#968) üzenetére


redingitell
senior tag

Igen ezt szerettem volna, de amikor megnyomom a központi egység oldalán a gombot, akkor közli velem a rendszer, hogy kapcsoljam be a "funvtion key-t"

(#970) lappy válasza redingitell (#969) üzenetére


lappy
őstag

az jobb oldalt van

Bámulatos hol tart már a tudomány!

(#971) Runner_fxr válasza Runner_fxr (#924) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Beszereltettem ezt a riasztó csomagot, Paradox rendszer, Lakás II riasztó csomag, 2db infra mozgásérzékelővel. Szerintem ár/értékben amúgy nem rossz. 82 ezer ft-ot fizettem érte szereléssel együtt.
Viszont van egy kis probléma, lehet csak én vagyok túl kukacoskodó, nem tudom. Én először a 3 infra érzékelőset szerettem volna. Egy műhely védelméről van szó, ami bár egy légtér, de a hátsó rész kicsit lejjebb van, meg alacsonyabb a plafon rész. Azt ajánlották ide elég a 2db érzékelő, mondom ok, ők a szakik. Aztán miután elmentek csak kiderült, hogy a műhely hátsó részében 4-5 négyzetméternyi területen, lehet kicsit több is, saccra. Nem érzékel semmit, tehát hiába élesített a riasztó, nem riaszt. A gondom ezzel annyi, hogy pont ott egy ablak, ami bár nem nyitható, de nyilván üvegvágóval nem nagy gond kivágni. Utána az ott lévő értékes bringákat el lehet tulajdonítani. Én mondtam nekik normálisan, hogy kéne akkor oda még is csak az a 3. érzékelő. Erre meg akartak győzni, hogy de az úgy biztonságos, mert a szerelő azt mondta és ő nagyon ért hozzá. Mondom elhiszem hogy jó szerelő, de az ott akkor sem érzékel hátul. Ok, ha nagyon akarom kijönnek, de újra kiszállás plusz munkadíj. Na ez az ami kis vitát generált köztünk. Én úgy gondolom ők hibáztak, kifizetem a mozgás érzékelőt és szereljék fel ingyen, mivel én egy teljes védelmet kértem. Meg azt mondja ne pakoljak oda. Érdekes nekem ez a hozzáállás. Bonyolult dolog egy plusz mozgás érzékelőt bekötni?

(#972) lappy válasza Runner_fxr (#971) üzenetére


lappy
őstag

nem bonyolult, hiszen láthatod a többinél hogy hogyan van
A programozáshoz kell már a szaki mert gondolom neked csak felhasználói kódod van
így hogy kijöjjenek az bizony pénzbe kerül vagy magad felprogramozod

Bámulatos hol tart már a tudomány!

(#973) Runner_fxr válasza lappy (#972) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Egy kábelt magam is be tudok kötni egy dobozba, ettől nem tartanék, de ha még valamit programozni is kell, az nyilván nem fog menni, nincs semmilyen kódom. Csak a jelszót tudom változtatni. Annyit mutattak.

Ezek szerint akkor leírtak alapján Te a riasztós cégnek adsz igazat és én látom rosszul a kérdést? A szerelők távozása után kb fél órával már jeleztem, hogy gondom van. És mikor hátramentem a szerelő elöl figyelte a kijelzőt, és azt mondta érzékel. Majd elmentek, beélesítem a riasztót, hátramegyek és nem riaszt. Majd én fizessek megint, hogy kegyeskednek újra kijönni és pontosabban megcsinálni? Valahogy nekem ez azért nem kerek. Én nem így dolgozom az biztos, bár más szakmában tevékenykedem.

(#974) lappy válasza Runner_fxr (#973) üzenetére


lappy
őstag

én nem adtam igazat senkinek, csak válaszoltam arra a kérdésre hogy meg tudod-e magad is csinálni
amúgy ha a megrendelő azt kéri akkor bizony kellett volna tenni még egyet - ez nem olyan ami nagy gondot okozna szakmailag vagy nem tanácsos,
esetleg még annyit tehetsz hogy áthelyezed az egyik mozgásérzékelőt vagy arra csatlakozol rá ami közelebb van (zónaduplázás lesz - nem teljesen a link szerint, de vmi ilyet kellene csinálni amikor egy zónán két érzékelő van)
van távfelügyelet? mert ha nincs kiriasztod és bekötöd igaz lesz riasztásod de azt törlöd és kész is van - nem a legjobb megoldás de ez van

[ Szerkesztve ]

Bámulatos hol tart már a tudomány!

(#975) redingitell válasza redingitell (#969) üzenetére


redingitell
senior tag

Igen persze. Az az egy gomb van a készüléken.

(#976) v.attis


v.attis
őstag

Sziasztok!

Paradox SP központoknál és Babyware-ben mire vonatkozik a pirossal megjelölt két opció?

Gondoltam bejelölöm az egyik új telepítésnél a szabotázs opciót, erre jól le is sz.patott, mert a kezelőn (lcd-s) folyamatos tamper hibát jelzett, majd amikor megnyitottam a jelzett hibát, a jelzett módon, akkor üres volt.
Minden zóna tökéletesen működik, sehol semmi hiba, jól érzékeli a tampereket, a riasztásokat, minden rendben, de ez az opció teljesen meghülyítette a rendszert.
Ja, egy SP550 központ és duplázással van bekötve.

Ugyanezen a központon érdekes jelenség történt resetelés után: a központ zónáknál 10 helyett 15 zónát engedélyezett, reset előtt pedig rendesen csak 10 volt.
Resetelés után nem is fogadta el a kezelő zónát csak 10 fölöttinek, így a duplázással 10 zónás központ akár 15 zónát is tudna kezelni bővítő nélkül. Pedig semmi buszos ügyesekedés nincs benne: vezetékkel 8 zóna és egy kezelő. Ilyet sem láttam még...

(#977) lappy válasza v.attis (#976) üzenetére


lappy
őstag

Babyware hiba is lehet

Bámulatos hol tart már a tudomány!

(#978) modflow válasza modflow (#377) üzenetére


modflow
veterán

Most megint ez van, lemerült...
Ez most mennyire normális?
Lehet még kapni ilyen dsc er34615m-t1 3.6v 14.5ah -es akksit?

(#979) modflow válasza modflow (#978) üzenetére


modflow
veterán

Akiknek esetleg van otthon riasztója, az is írja már meg, hogy neki hány évente kell akksit cserélnie a szirénában.
Köszi

(#980) lappy válasza modflow (#979) üzenetére


lappy
őstag

Általában 3-5 évig jó szokott lenni
Nem nagy egy kicsit ez az aksi a szirénàba? Milyen sziréna?

[ Szerkesztve ]

Bámulatos hol tart már a tudomány!

(#981) modflow válasza lappy (#980) üzenetére


modflow
veterán

Otthon megnéztem, a beltéri DSC Alexor.
Vezeték nélküli.

(#982) KisApám


KisApám
addikt

Telekre, ahol ugye nincs vezetékes net, milyen/melyik telefonos (GSM), mobilnetes riasztót lehet venni?

̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori

(#983) byson55 válasza KisApám (#982) üzenetére


byson55
tag

Normális riasztó, olyan sim kártyás átjelzővel, aminek jó a térereje.

(#984) v.attis válasza lappy (#977) üzenetére


v.attis
őstag

Igen, erre is gondoltam, majd próbálkozom másik verzióval.

Más:
Ugyanide vissza kell mennem, mert van egy raktárnak használt fémszerkezetes, mobilgarázs jellegű raktárhelység, amelynek a leghátsó falán van egy kb 20cm magas rés. Ez tökéletes arra, hogy macska és madarak bejussanak rajta, illetve ezen fal túloldalán a fák, bokrok is rendesen mozognak szeles időben.
Mivel sima PIR-t raktam fel, természetesen folyamatosan beriaszt. Jeleztem a megrendelőnek, hogy le kellene rekeszteni, de mivel ő is csak bérlő, megy a huzavona és nem történik semmi.
Kicserélném inkább kisállat védettre, vagy duál szenzorra. Melyiket javasoljátok?
Nem vagyok nagy pártolója a kisállatvédett eszközöknek, mert a 25 kilóba belefér egy "betanított" kisgyerek is aki apunak ki adogatja a szajrét, de ugyanakkor nekem egy megbízható rendszert kell ott hagynom.
Szerencsére nem szorultam még rá duál szenzor használatára, így nem ismerem azok megbízhatóságát sem. Eddig mindig meg tudtam értetni a tulajokkal a kiskapus eszközök kerülésének jelentőségét, de itt nem igazán sikerült.

(#985) Dani82


Dani82
senior tag

Sziasztok, vettem egy hazat, amiben van riasztorendszer Premier markaju. A szobakban mozgaserzekelokon semmi info, felirat, szoveg nincs, hogy milyen marka, pedig nagyon kene tudnom, hogy van e bennuk kisallat funkcio, mert van egy macskam
aki jon megy napkozben. Szerintetek? [link]

(#986) lappy válasza Dani82 (#985) üzenetére


lappy
őstag

Valószínűleg nem kisállat védett, de macska szeret felugralni így nem biztos hogy hibamentes lesz

Bámulatos hol tart már a tudomány!

(#987) byson55 válasza Dani82 (#985) üzenetére


byson55
tag

Biztos, hogy nem kisállat védett.
macskára amúgy sem lehet kisállat védelmet bízni, mert ugrál.
Ha felújítasz, ezt le is cserélném már nyugodt szívvel, a kép alapján. O

(#988) Dani82 válasza byson55 (#987) üzenetére


Dani82
senior tag

De akkor felesleges lecserelni, hiszen kb. ugysem fogom tudni hasznalni a riasztot, nem? :) Vagy van valami megoldas macska ‘ellen’? :D

(#989) lappy válasza Dani82 (#988) üzenetére


lappy
őstag

Kutya :DD

Bámulatos hol tart már a tudomány!

(#990) byson55 válasza Dani82 (#988) üzenetére


byson55
tag

Van. Pénz kérdése :)
Esetleg kizárod a lakásból, vagy legalábbis nagyrészéből a macskát.

(#991) v.attis


v.attis
őstag

Üdv Urak!
Paradox Evo192 és több bővítő, több kezelő.
Volt egy áramszünet ami alkalmával egy biztosítékot nem kapcsoltak vissza, lemerült az aksi is.
Visszakapcsolás alkalmával a ZX8 kommunikációs hibát dob, de a hozzá közeli kezelő jól működik, tehát kizárnám a com bus kábel szakadását. Természetesen a központ sem látja a bővítőt.

Egy sima áramszünet alkalmával nem kéne leoldjon a megszakító, tehát valami lehetett az áramellátással is.

Elképzelhető, hogy a bővítőnek kizárólag a kommunikációs része halt meg? Természetesen külön tápon van, aksival, ahogy az kell.
Hozzá teszem abban az üzemcsarnokban van még 2 bővítő, de más-más tápon, másik betáp ágra kötve, azokkal nincs gond, tehát valami túlfesz lehetett ezen a megszakító ágon.

Csak az a fura, hogy visszakapcsolás után minden megy, csak a kommunikáció nem...

(#992) kisninja


kisninja
őstag

Kösd ki a buszt a rossz bővítőből vedd el a tápját majd add vissza és kösd vissza a buszt. Kissé háklisan működik ha lemerül egy bővítő van, hogy eldobja az egész buszt. Igaz csak egy rendszerem ilyen.

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#993) v.attis válasza kisninja (#992) üzenetére


v.attis
őstag

És valóban! A sima táp lekapcsolás nem hozta vissza, de ez a technika igen. Köszönöm! :R

Egyébként az mennyire bevett szokás, hogy utp kábellel kötik a com busz-t? Én is telepítettem már bővített rendszereket, de riasztókábellel, érvéghüvellyel, ahogy az kell. Itt meg össze sodort utp érpárok, se forrasztás, se érvéghüvely.
Én várok túl sokat, hogy nekem ez kicsit kókánynak tűnik?

(#994) kisninja válasza v.attis (#993) üzenetére


kisninja
őstag

Hát utp ha tömör akkor arra én nem raknék érvéghüvelyt. Nos azt mondják egyesek az utp nem jó busz kábelnek bevallom én is csináltam már utp vel a nagy távolság miatt. Én forrasztom a riasztókábelt, de sok szerelő csak bedugja és kész. Idő pénz elven dolgoznak....
Igazándiból én azt mondom, hogy jó így is még ha nem is szép de hibás működést nem okoz. Láttam már ezeknél sokkal de sokkal durvább kókány munkát tűzjelzőm ahol 47k lezárót 10db ellenállást sodort össze amit lötyögött..... garantált hibajelzések random öröm volt megtalálni... félre is raktam. :Y Ez tűjelző ami azért komolyabb a riasztónál (ha bírósági üggyé fajulna.)

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#995) v.attis válasza kisninja (#994) üzenetére


v.attis
őstag

Az igazi az lenne, ha végre valamely gyártó rá àllna az RJ45 csatlakozós rendszerre és mehetne minden utp-n. Ugyanúgy fém dobozban, de szépen rendszerezve, krimpelve, a zónaduplázás helyett esetleg rj45 bővítőmodulokkal, stb. A kiosztásokat, szabotázst, meg valójában bármit meg lehet oldani szoftveresen, tehát 2022-ben már el lehetne szerintem hagyni az ellenállásokkal való mahinálást.
Persze tudom, ott van a vezeték nélküli technológia, de a kábel azért talán megbízhatóbb még mindig.
Mi ketten szoktunk menni dolgozni, egyikünk inkább kamerázni, másikunk riasztózni szokott. Együtt húzzuk be a kábeleket, utána mindenki csinálja a sajátját. Mire az egyik befejezi mondjuk a 6-8 kamerás rendszert, a riasztó még áram alá sem kerül. (Hozzáteszem, mindent feliratozunk, krimpelünk, érvéghüvelyekkel, zsugorcsővel dolgozunk, ahogy azt én is elvárnám fordított helyzetben.)
Sokkal kényelmesebb, gyorsabb, egyszerűbb az utp és RJ45 technológia. Csakhát nemigen láttam még riasztóknál alkalmazva ...

(#996) byson55 válasza v.attis (#995) üzenetére


byson55
tag

És szerinted miért nem láttad még riasztónál alkalmazva?
A fenti gondolatmenetet meg ne nagyon hangoztasd szakmai fórumokon, szerintem…

(#997) v.attis válasza byson55 (#996) üzenetére


v.attis
őstag

Hát ha ezzel bárkit megsértek, akkor az meg is érdemli.
A költői kérdés és eszmefuttatás a tervezői/gyártói szegmens felé irányult, nem a kivitelezők, rendszerépítők felé. Hisz velük egy csónakban evezünk, ugyanúgy blankolgatjuk egyesével a piros-fehér és egyéb színű vezetékeket. :))

(#998) koti


koti
tag

Tudna valaki segíteni egy Bosch Solution16 lakásriasztó rendszer hibakódjának javításában?

[ Szerkesztve ]

(#999) byson55 válasza koti (#998) üzenetére


byson55
tag

Sokat szokott segiteni, ha a konkrét kérdést teszed ide fel…

(#1000) kisninja válasza koti (#998) üzenetére


kisninja
őstag

Jah... nyomd hosszan az 5-öst majd csippan kettőt akkor megjelenik egy szám az árulja el mi a baja.

1 Telepfeszültség alacsony
2 Dátum és idő
3 Érzékelő őr
4 Felügyelt sziréna hiba (EDMSAT)
5 Telefonvonal hiba
6 E2 hiba
7 A 16. zóna riaszt csak partíciónált rendszerekben
8 Kommunikációs hiba

powered by: ®MAJORMÜVEK®

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Riasztó topik
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.