Hirdetés
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- potyautas: Öregek napjára
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bambano: Bambanő háza tája
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
LordAthis
csendes tag
-
hcl
titán
-
hege8888
aktív tag
Szép és ritka érdekes darab!
Ha jövőre lerucannál mégis Hódmezőre hozzánk, ezt is elhozhatnád.. -
LordAthis
csendes tag
-
LordAthis
csendes tag
-
hcl
titán
-
bambano
titán
-
LordAthis
csendes tag
-
LordAthis
csendes tag
-
hcl
titán
-
bambano
titán
Igen, én is a régebbi gyártásra, vagy keleti gyártásra tippelek, vannak ennél sokkal apróbb ferrit gyűrűvel is, gyk hangya méretben...
Ahhoz képest ezek hatalmasak, abban sem vagyok biztos, hogy van-e 1024 bit, 128 byte.
Ahogy a kezembe kerül, megvizsgálom alaposan, erről is lesz bejegyzés.
Aztán tervben van egy kiegészítő elektronika tervezése, gyártása, amivel "életre keltem", még ha gyakorlati haszna nem is lesz, de 1-1 tesztet lefuttatni rajta izgalmas lenne!
Mondjuk egy butított memtest86
Viccet félretéve valamit előbb-utóbb biztosan!
Ezek ritkábban 8 bitesek, gyakrabban valami cifra szóhosszúságuk van.
-
hcl
titán
-
LordAthis
csendes tag
Igen, én is a régebbi gyártásra, vagy keleti gyártásra tippelek, vannak ennél sokkal apróbb ferrit gyűrűvel is, gyk hangya méretben...
Ahhoz képest ezek hatalmasak, abban sem vagyok biztos, hogy van-e 1024 bit, 128 byte.
Ahogy a kezembe kerül, megvizsgálom alaposan, erről is lesz bejegyzés.
Aztán tervben van egy kiegészítő elektronika tervezése, gyártása, amivel "életre keltem", még ha gyakorlati haszna nem is lesz, de 1-1 tesztet lefuttatni rajta izgalmas lenne!
Mondjuk egy butított memtest86
Viccet félretéve valamit előbb-utóbb biztosan!
-
LordAthis
csendes tag
-
LordAthis
csendes tag
Egy külföldi oldalról fogtam (legyen elég ennyi...
), ráadásul rossz kategóriába is tették!Én is teljesen véletlenül találtam rá, a szememnek sem akartam hinni!
(Elektronikai alkatrészek, tranzisztorok, ellenállások, stb közé volt sorolva, nem a számtech-hez)Alig várom, hogy a kezemben legyen!
Lesz beszámoló róla, megnézem majd azt is, hogy bármi azonosítót lehet-e találni rajta, és jobb minőségű képeket is hozok majd!
-
bambano
titán
-
hcl
titán
Ha a dolgozott vele azt jelenti, hogy szerelt/javított ilyet, akkor nem.
Ha azt, hogy dolgozott olyan számítógépen, amiben ilyesmi volt, akkor igen.
Ez vagy egy régi nyugati cucc, vagy egy nem annyira régi keleti.
Ferritgyűrűs memória, a fő tulajdonsága, hogy nem kell áram, anélkül is tárolja az infót.
Ha keleti cucc, esetleg találsz rajta valami sárisápi mgtsz vagy hasonló feliratot, akkor ez egy KFKI gyártmányú TPA gépbe való cucc.Anyám a Videotonban még szerelt ilyesmit

-
bambano
titán
Ha a dolgozott vele azt jelenti, hogy szerelt/javított ilyet, akkor nem.
Ha azt, hogy dolgozott olyan számítógépen, amiben ilyesmi volt, akkor igen.
Ez vagy egy régi nyugati cucc, vagy egy nem annyira régi keleti.
Ferritgyűrűs memória, a fő tulajdonsága, hogy nem kell áram, anélkül is tárolja az infót.
Ha keleti cucc, esetleg találsz rajta valami sárisápi mgtsz vagy hasonló feliratot, akkor ez egy KFKI gyártmányú TPA gépbe való cucc. -
sonar
addikt
Ez nem retró, ez történelem!
Szép fogás! (én is kíváncsi vagyok, hogy hogyan sikerült beszerezni) -
Oldman2
nagyúr
-
hcl
titán
Szerintem ez IBM 360-nál régebbi, óriási nagyok azok a ferritgyűrűk. (Ferritmagos memória.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- AKCIÓ! MSI SUPRIM X RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- iPad 9 - Cellular 64GB 90% (3 Hónap Garancia)
- Seagate Xbox Gaming Drive 2TB Jedi: Fallen Order Special Edition 3 hó garancia, számlával!
- 27% - ASUS TUF Gaming B760-PLUS WIFI Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R5 7500X3D 32GB DDR5 512GB SSD RX 7700 XT 12GB NZXT H5 Flow RGB EVGA 750W