- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: LibreELEC Raspberry Pi-n - SD kártya nélkül
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: Logitech G402 egér Aliról (hamis)
- PSti: Volt már problémád az új típusú videokártya extra tápegység csatlakozásával?
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
vrob
aktív tag
Köszi.

De jó kiegészítés! Köszi a képet.
Valóban nagyon hasonló, igaz VGA BIOS sincs rajta...Lesz majd SBC-kről is blogom, majd ott előkerülhet, kíváncsi leszek milyen 386SX-ed van.
hcl: így igaz, MDA / Hercules kártyákon gyakori volt az LPT port.
bambano: itt csak a hasonlóságról van szó, ránézésre.
SBC blog hiánypótló lenne, jöhet

Láttam járt már nálad pár.
Én is akarok majd írni azokról ami nálam vannak, ha egyszer teljesen készen lesznek. De ez még elég távoli. -
UnA
Korrektor
"egy Soros-párhuzamos átalakító"
Nem is tudtam, hogy már akkor létezett a világuralmi Soros-terv.

-
hcl
titán
-
sidi
aktív tag
Köszi.

De jó kiegészítés! Köszi a képet.
Valóban nagyon hasonló, igaz VGA BIOS sincs rajta...Lesz majd SBC-kről is blogom, majd ott előkerülhet, kíváncsi leszek milyen 386SX-ed van.
hcl: így igaz, MDA / Hercules kártyákon gyakori volt az LPT port.
bambano: itt csak a hasonlóságról van szó, ránézésre.
-
bambano
titán
-
hcl
titán
Ez simán lehetne Hercules kártya is, csak azon nem szokott 188 lenni... Viszont LPT port sokon volt.
-
vrob
aktív tag
Jók ezek az SBC-k, még akkor is ha nincs rajta VGA és multi I/O.
Van egy 20 MHz-es 386SX-em, eredetileg csak alkatrésznek akartam, de azt vettem észre, hogy tökre elvagyok azzal is.
Van hozzá mrbios, így viszonylag modernek a bios opciók, nagy hdd-t is támogat.
Turbóval 10 MHz-re lassítható, 16 bites busz, nagyon király a 80-as évekre
-
vrob
aktív tag
Jó kis válogatás!
Nekem is van egy Soros-párhuzamos átalakító kártya amd 188-as procival.
A megjelenése alapján lehetne VGA kártya is.
15 pines VGA csatlakozó, 512 KByte memória, hozzá a fő csip + a ramdacnak kinéző ic - ami persze valójában a serial communication controller.
-
Szirtimorc
senior tag
-
hcl
titán
Igen. A képen látható a backplane is, ami a kártyafoglalatos NYÁK. (Csak a backplane kifejezést inkább szerverekre asszociálom.)
-
sidi
aktív tag
-
hcl
titán
Lehet hogy ez el valami ilyesmi (NG80376-16 van rajta):

Jaja, ahogy @sidi mondja, ha alaplap lenne, akkor lenne a hátulján kimenet. (Mondjuk SCSI-nak is szokott.)
-
sidi
aktív tag
Lehet hogy ez el valami ilyesmi (NG80376-16 van rajta):

-
Szirtimorc
senior tag
-
hcl
titán
Az uccsó procikártyához hasonlót láttam már valahol, egy ipari-pc-ben. Egy olyan panel való hozzá, amin csak isa-slotok vannak, azon keresztül kommunikál a többi perifériakártyával és azon keresztül kap tápot. Lényegében csak mellé kellett tűzni, ami kellet, i/o, relé, stb. Ezt így hiába dugod egy pc-be, nem oda való, max lefagyasztja.
Igen, ipari PC-kben azóta is ez a szokás, az alaplap is egy kártya. A 2000-es évek elején nagy keletje volt ennek SBC-ként
(De ez nem ipari PC alaplap, ha visszaolvasol.) -
gabyka
senior tag
Az uccsó procikártyához hasonlót láttam már valahol, egy ipari-pc-ben. Egy olyan panel való hozzá, amin csak isa-slotok vannak, azon keresztül kommunikál a többi perifériakártyával és azon keresztül kap tápot. Lényegében csak mellé kellett tűzni, ami kellet, i/o, relé, stb. Ezt így hiába dugod egy pc-be, nem oda való, max lefagyasztja.
-
nyunyu
félisten
-
Lord Myn
őstag
Régen Amigához láttam hasonló bővítőkártyákat (XT, AT vagy akár 3-486-os procikkal), hogy kompatibilis legyen a PC-vel is, de ezek, ahogy látom, más célt szolgálnak.
-
sidi
aktív tag
-
bambano
titán
-
sidi
aktív tag
Jó kis gyűjtés

"Először azt gondoltam EGA, de akkor miért van rajta RAMDAC?
Aztán találtam egy átalakító kábelt is hozzá: [kép]"
Létezett 9 pines VGA
Baromi ritka. És létezett digitális is 
Az Emulex cumó nem valami SCSI kártya lesz? A hátlapi csatlakozóból olyannak tűnik. Vagy GPIB, abból is láttam hasonlót.
A 486-os procikártya lehet ipari PC alaplap (bár azon VGA és PS/2 szokott lenni, de esetleg valami breakout kábellel is lehet)
Köszi a kiegészítést és a linkeket is.
-
hcl
titán
Jó kis gyűjtés

Létezett 9 pines VGA
Az Emulex cumó nem valami SCSI kártya lesz? A hátlapi csatlakozóból olyannak tűnik. Vagy GPIB, abból is láttam hasonlót.
A 486-os procikártya lehet ipari PC alaplap (bár azon VGA és PS/2 szokott lenni, de esetleg valami breakout kábellel is lehet)
Benéztem, az Emulex 4 soros port
(Google AI megtalálta)A 486-os kártya vagy RS-422/RS-449 adapter, vagy X.21 modem. (Csatik alapján, ezt a "gameport" csatit ezek használták, ráadásul van rajta egy X.21 loopback felirat
) -
hcl
titán
Jó kis gyűjtés

Létezett 9 pines VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Motoros topic
- Samsung kuponkunyeráló
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Szólánc.
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Rap, Hip-hop 90'
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Másfél billió dollárra perli a Facebookot Amerika
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro 16 (2019) Intel Core i7 2.6GHz / 16GB / 500GB SSD / Radeon Pro 5300M Megkímélt
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Intel Iris Xe FHD
- Eredeti DELL 330W töltők (ADP-330AB D)
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! 14TB Seagate EXOS X16 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel

Azt írtam,hogy lehetne akár Herki is.