- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 17 – Nyári töltöttkáposzta
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hdanesz: Peugeot 3008 (2025) - 1.2 lágyhibrid - első tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: Korlátlan 'A' kategóriás motor jogsi 43 évesen?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gilfoyle: 23 éve itt...
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lord Myn
őstag
-
Silenzio
addikt
A Test Drive III felirat nem jó, mivel az inkább '87-es Test Drive (I.), a 3 már poligon grafikás volt és jó sz*rul irányítható:

Nekem az egyik kedvenc hobbim a virtuál retro, de még mindig van egy pár cím, amivel szenvedek, mert nem sikerült működésre bírnom.
Egyébként VMware és hasonlók mellett 86Box-ot is használok (sőt vretróra inkább azt preferálom), mivel 1:1-ben HW emulációt ad egy rakás régi gépre (egyelőre 8088-tól S370 Celeron-ig bezárólag, de folyamatosan bővítik), videó- és hangkártyára meg mindenféle bővítő eszközökre.
Test Drive 3. Szerintem tévedsz.
-
hcl
titán
Persze, mindig csinálok backup-ot, mielőtt nekiállok mókolni (főleg Win9x rendszereknél, néha elég egy rossz telepítés vagy mozdulat és széthullik az egész). Egyébként alapból .vhd image-t használ (VirtualPC), szóval még Total Commander-ből is meg lehet nyitni és másolgatni oda-vissza file-okat.
-
Lord Myn
őstag
"(a titkos parancs a prompt $p$g volt"
Ezt még tanultam

"Köszi, akkor mókolok vele, de az a fura, hogy az előző 86Box-ban (v5.3) nem volt ilyen hibája."
Google AI.nak pötyögd be, összeszedi a lehetséges megoldásokat.
Tudsz ebben az izében backupot csinálni a gépről? Mert akkor csinálnék, aztán neki lehet esni akármivel is, amíg jó nem lesz
(Virtuális gép sokadik előnye, könnyen csinálsz mentést... Qemu/KVM-en 2 file másolása... Már ha nem a Virt-manager snapshotját használod.)Persze, mindig csinálok backup-ot, mielőtt nekiállok mókolni (főleg Win9x rendszereknél, néha elég egy rossz telepítés vagy mozdulat és széthullik az egész). Egyébként alapból .vhd image-t használ (VirtualPC), szóval még Total Commander-ből is meg lehet nyitni és másolgatni oda-vissza file-okat.
-
DarthSun
félisten
-
hcl
titán
Szóval, a dinamikus méretű diskek miatt lehet (akkor valószínűleg ezért nem találkoztam vele régen...
), megpróbálom fixre átalakítani.#98 hcl: 6.22? Az nagyon új volt már nekem, a 3.3-ban még a prompt sem volt automatán beállítva, ennyit láttál, hogy A> vagy C> azt találd ki melyik
mappában, izé, könyvtárban vagy (a titkos parancs a prompt $p$g volt és utána megjött ott is az igazság). Egyébként az 5.0 volt a kedvencem, az full stabil volt, az volt az akkori éra Win7-ese.Köszi, akkor mókolok vele, de az a fura, hogy az előző 86Box-ban (v5.3) nem volt ilyen hibája.
"(a titkos parancs a prompt $p$g volt"
Ezt még tanultam

"Köszi, akkor mókolok vele, de az a fura, hogy az előző 86Box-ban (v5.3) nem volt ilyen hibája."
Google AI.nak pötyögd be, összeszedi a lehetséges megoldásokat.
Tudsz ebben az izében backupot csinálni a gépről? Mert akkor csinálnék, aztán neki lehet esni akármivel is, amíg jó nem lesz
(Virtuális gép sokadik előnye, könnyen csinálsz mentést... Qemu/KVM-en 2 file másolása... Már ha nem a Virt-manager snapshotját használod.) -
Lord Myn
őstag
Látom a 86Box- ban (is) ott van a dinamikus HDD méret. Lehet hogy az új verzióban változtattak a kezelésén, aztán ez nem tetszik a 98- nak
Én nem találkozhatok vele elvileg, mert PCEm alatt is fix méretű HDD- ket használtam, és mivel azok fel vannak töltve, installálva, azokat migrálom 86Box alá is. Ha valamelyik alkatrész esetleg nem kompatibilis a régi emulátor ROM- al, akkor lecserélem az eszközkezelőben, vagy reinstall.Szóval, a dinamikus méretű diskek miatt lehet (akkor valószínűleg ezért nem találkoztam vele régen...
), megpróbálom fixre átalakítani.#98 hcl: 6.22? Az nagyon új volt már nekem, a 3.3-ban még a prompt sem volt automatán beállítva, ennyit láttál, hogy A> vagy C> azt találd ki melyik
mappában, izé, könyvtárban vagy (a titkos parancs a prompt $p$g volt és utána megjött ott is az igazság). Egyébként az 5.0 volt a kedvencem, az full stabil volt, az volt az akkori éra Win7-ese.Köszi, akkor mókolok vele, de az a fura, hogy az előző 86Box-ban (v5.3) nem volt ilyen hibája.
-
hcl
titán
Helyes

@Lord Myn : 6.22 számít? Több év után lett otthon Win 3.1.

Akkoriban az iskolai gépteremben nem tudom, mi volt az XT-ken, akár 6.22 is lehetett, vagy régebbi."Because PCem acts as a literal hardware emulator, a "Red X" inside the Windows 98 Device Manager usually means that PCem's virtual hardware settings do not match what Windows 98 expects, causing the OS to intentionally disable the 32-bit driver profile."
Van javaslat registry mókolásra, stb.
-
DarthSun
félisten
Én is ebben nőttem fel (egyike vagyok azon keveseknek, akik még DOS 3.3-mal és Windows 3.0-val kezdték az MS-sel való ismerkedést...
), csak azután kimaradt vagy 25 év amikor nem kellett ilyesmivel szívni (hanem mással
).Hamár szívás...
Frissítettem a 86Box 6.0-ra és az egyik vPC-m indítás után elkezdett 16 színben driver-eket update-elni (WinME OS), frissítés után látszólag minden rendben (színek is helyre jöttek), de az eszközkezelőben ez látszik:

De ettől függetlenül mindegyik HDD működik...
Ez a 'dynamically disabled' kifejezés most nekem így hirtelen nincs meg (nem emlékszem, hogy találkoztam vele). Ez pontosan mi és mit lehet ellene tenni?Látom a 86Box- ban (is) ott van a dinamikus HDD méret. Lehet hogy az új verzióban változtattak a kezelésén, aztán ez nem tetszik a 98- nak
Én nem találkozhatok vele elvileg, mert PCEm alatt is fix méretű HDD- ket használtam, és mivel azok fel vannak töltve, installálva, azokat migrálom 86Box alá is. Ha valamelyik alkatrész esetleg nem kompatibilis a régi emulátor ROM- al, akkor lecserélem az eszközkezelőben, vagy reinstall. -
Lord Myn
őstag
Ebben nőttem fel, az ilyesmi álmomból is.
@hcl : gondolkodtam a cikken is, de egyelőre elvetettem. Pld Linux kezdőknek topikban írtam hogy lehet lesz blog a Linux alatti Windows prog/game futtatásról, aztán írták hogy minek, az csak két egérkattintás...hát nem. Persze a retró topikban pozitívan álltak hozzá...
Linux vonalon meg inkább átmentem az offtopikba, ott bármilyen elvetemült projekt mehet. Bár az ontopikban sokat segítettek hogy a kezdőknek való MINT- el boldoguljak, ez nem vitás.Én is ebben nőttem fel (egyike vagyok azon keveseknek, akik még DOS 3.3-mal és Windows 3.0-val kezdték az MS-sel való ismerkedést...
), csak azután kimaradt vagy 25 év amikor nem kellett ilyesmivel szívni (hanem mással
).Hamár szívás...
Frissítettem a 86Box 6.0-ra és az egyik vPC-m indítás után elkezdett 16 színben driver-eket update-elni (WinME OS), frissítés után látszólag minden rendben (színek is helyre jöttek), de az eszközkezelőben ez látszik:

De ettől függetlenül mindegyik HDD működik...
Ez a 'dynamically disabled' kifejezés most nekem így hirtelen nincs meg (nem emlékszem, hogy találkoztam vele). Ez pontosan mi és mit lehet ellene tenni? -
DarthSun
félisten
"Nem néztem még Linux alatt, ha bent van a szoftverkezelőben, akkor egyszerűbb persze."
Azért egyszerűbb max., mert akkor az oprendszerrel együtt frissül, az AppImage meg max. magát updateli amikor futtatod.Szerintem mindenképpen megéri leírni Logouton, sokaknak segíthet. Pont azért, mert ált. semmi nem két kattintás
Akár úgy, hogy a Google feldolgozza, és aki ilyesmire keres, az megtalálja. @Lord Myn : Ezt írtam a bejegyzésben, hogy a korhűséghez a szívás is hozzátartozik
A frissülés miatt akkor logikusabb
, majd megnézem MINT alatt hogy milyen szinten érhető ez el, ha visszakerül a helyére a szörnyecske X299, azon ki van dolgozva már a Linux rendesen.Akkor adoptálom Logoutra. Addig is itt a második postos folytatás.
-
hcl
titán
Nem néztem még Linux alatt, ha bent van a szoftverkezelőben, akkor egyszerűbb persze.
Ez már annyira élethű emulátor hogy csalós azért, erős vas kell alá. De majd kiderül, folytatom a vinyó feltöltésével, aztán egyelőre bootolok egy DOS- t.
Állítólag gyorsabb valamivel, mint az elődje, a PCEm."Nem néztem még Linux alatt, ha bent van a szoftverkezelőben, akkor egyszerűbb persze."
Azért egyszerűbb max., mert akkor az oprendszerrel együtt frissül, az AppImage meg max. magát updateli amikor futtatod.Szerintem mindenképpen megéri leírni Logouton, sokaknak segíthet. Pont azért, mert ált. semmi nem két kattintás
Akár úgy, hogy a Google feldolgozza, és aki ilyesmire keres, az megtalálja. @Lord Myn : Ezt írtam a bejegyzésben, hogy a korhűséghez a szívás is hozzátartozik
-
DarthSun
félisten
Ja, annyira élethű, hogy már nem is emlékeztem mi hiányzik az életemből: az autoexec.bat/config.sys manuális konfigurálása...

Meg hogy Win31 alatt ne akadjon össze egyik hangcucc a másikkal:

Egyébként amin javíthatnának, az az egér érzékenység, le kell vennem 500-1000 körüli DPI-re, hogy rendesen használni lehessen (hiába az akkori görgős egerek, nem voltak valami finom eszközök...
).Ebben nőttem fel, az ilyesmi álmomból is.
@hcl : gondolkodtam a cikken is, de egyelőre elvetettem. Pld Linux kezdőknek topikban írtam hogy lehet lesz blog a Linux alatti Windows prog/game futtatásról, aztán írták hogy minek, az csak két egérkattintás...hát nem. Persze a retró topikban pozitívan álltak hozzá...
Linux vonalon meg inkább átmentem az offtopikba, ott bármilyen elvetemült projekt mehet. Bár az ontopikban sokat segítettek hogy a kezdőknek való MINT- el boldoguljak, ez nem vitás. -
Lord Myn
őstag
Nem néztem még Linux alatt, ha bent van a szoftverkezelőben, akkor egyszerűbb persze.
Ez már annyira élethű emulátor hogy csalós azért, erős vas kell alá. De majd kiderül, folytatom a vinyó feltöltésével, aztán egyelőre bootolok egy DOS- t.
Állítólag gyorsabb valamivel, mint az elődje, a PCEm.Ja, annyira élethű, hogy már nem is emlékeztem mi hiányzik az életemből: az autoexec.bat/config.sys manuális konfigurálása...

Meg hogy Win31 alatt ne akadjon össze egyik hangcucc a másikkal:

Egyébként amin javíthatnának, az az egér érzékenység, le kell vennem 500-1000 körüli DPI-re, hogy rendesen használni lehessen (hiába az akkori görgős egerek, nem voltak valami finom eszközök...
). -
DarthSun
félisten
Állítólag gyorsabb valamivel, mint az elődje, a PCEm. -
hcl
titán
Logoutra se lenne rossz. Egy PII-t meg jóhogy el kell bírnia akármilyen rizses procinak.
Ahogy nézem, ebből van Appimage, az Linuxon is csak letölt-futtat.
-
Lord Myn
őstag
-
DarthSun
félisten
-
hcl
titán
Szerezz...vagy ellopják a zászlót:d
Majd leestem a székről, magyar menü, magyar nyelv) yb-on nem találtam most.negro
Én azt nem szerettem soha) nyomni neki gyiiiiii:d 1nsaneben törések is fassssák voltak, nappal, éjszaka, egy éjszaka alatt letoltam
aztán maxra kinyomtam mindent ( :
Erősen látszódott a forza4-en, hogy ebből a játékból született. 2. részét tán valami orosz csapat csinálta az 1nsane-nek, grafban jobb volt, élményben rosszabb.

-
Chaser
legenda
Szerezz...vagy ellopják a zászlót:d
Majd leestem a székről, magyar menü, magyar nyelv) yb-on nem találtam most.negro
Én azt nem szerettem soha) nyomni neki gyiiiiii:d 1nsaneben törések is fassssák voltak, nappal, éjszaka, egy éjszaka alatt letoltam
Erősen látszódott a forza4-en, hogy ebből a játékból született. 2. részét tán valami orosz csapat csinálta az 1nsane-nek, grafban jobb volt, élményben rosszabb. -
negro
őstag
-
Lord Myn
őstag
-
tlac
nagyúr
az exodos-t próbáltam korábban, de gyanítom a másik kettő is olyan, hogy van egy launcher-re, kb. mint egy store
ahol lehet szűrni, keresni rengeteg dolog alapján, plusz vannak képek, videók, leírások hozzá, szóval a többit is könnyű megismerni
-
hcl
titán
az exodos az brutális gyűjtemény, sokkal jobb, mint a dos-os játékok a gog-ról (egy rakás extra dolog van a játékokhoz, útmutatók, leírások, pályatérképek, stb.)
és elég jól meg van oldva, hogy minden játékokhoz készítve van külön profil, némelyikhez több is, attól függően, hogy milyen hangot vagy monitort szeretnénk (ega, cga, vga)
de egyébként van egy eXoWin3x és nem rég megjelent az eXoWin9x is
[link]Tök jó
Főleg a két későbbi csomag.
Nekem ez azért nem pálya, mert nagy részét úgysem ismerem, szóval inkább összekókányolom magamnak azt a párat, ami kellene is. -
wdcuccok
csendes tag
-
tlac
nagyúr
-
wdcuccok
csendes tag
az exodos az brutális gyűjtemény, sokkal jobb, mint a dos-os játékok a gog-ról (egy rakás extra dolog van a játékokhoz, útmutatók, leírások, pályatérképek, stb.)
és elég jól meg van oldva, hogy minden játékokhoz készítve van külön profil, némelyikhez több is, attól függően, hogy milyen hangot vagy monitort szeretnénk (ega, cga, vga)
[link]A win9x-et nem tudtam én sem, de majd kipróbálom, ha ingerenciám lesz olyan játékkal nosztalgiázni, melyek ilyen platformon futottak. Hirtelen nem is tudok perpillanat egyet sem, ami megmaradt volna benne.
-
tlac
nagyúr
Azért szeretem ezt használni, mert a laikusok (pl. a hugom, aki 84-es születésű), de azért imádja a Carmageddon-t, annak anno telefonon nem tudtam elmagyarázni, hogy hogyan és mit állítgasson be a dosbox-x alatt ahhoz, illetve a játékban, hogy az működjön. (Mgj: A Carmageddon 3dfx kártyát szeret.) Ez telefonon nem is sikeredett. Ámde az exodos alatt ezen beavatkozások pikk-pakk mennek automatikusan, egérkattintással. Vagy másik példának felhozhattam volna a klasszikus Doom 1-et. Ott pl. az volt az igény, hogy GUS hangzással menjen. Ennek beállításába is beletört szegény laikus hugom bicskája. Az exodos alatt meg pikk-pakk ment minden.
[link] -
negro
őstag
Én ezért állítottam össze egy portable DOSBox csomagot, ahol már minden konfigurálva van, pár száz népszerű játékkal (jórészük CD-s, ezekhez ott egy 'start.bat' ami mountolja a ISO-t/-kat, elindítja a játékot és kilépéskor unmountol), minden játék az optimális videómódra (pl. EGA, SVGA, 3DFX) és hangkártyára van bekonfigurálva (pl. SB, GUS, MT32, SC55), az egész csomag kb. 70-80GB és ezt szoktam osztogtani annak, aki csak gyorsban retrózni akar és nem szeretne beállításokkal szöszölni.
70-80GB... mikor ma egy jatek, nem ilyen kornyezetben ennyi ma.
-
Lord Myn
őstag
Azért szeretem ezt használni, mert a laikusok (pl. a hugom, aki 84-es születésű), de azért imádja a Carmageddon-t, annak anno telefonon nem tudtam elmagyarázni, hogy hogyan és mit állítgasson be a dosbox-x alatt ahhoz, illetve a játékban, hogy az működjön. (Mgj: A Carmageddon 3dfx kártyát szeret.) Ez telefonon nem is sikeredett. Ámde az exodos alatt ezen beavatkozások pikk-pakk mennek automatikusan, egérkattintással. Vagy másik példának felhozhattam volna a klasszikus Doom 1-et. Ott pl. az volt az igény, hogy GUS hangzással menjen. Ennek beállításába is beletört szegény laikus hugom bicskája. Az exodos alatt meg pikk-pakk ment minden.
Én ezért állítottam össze egy portable DOSBox csomagot, ahol már minden konfigurálva van, pár száz népszerű játékkal (jórészük CD-s, ezekhez ott egy 'start.bat' ami mountolja a ISO-t/-kat, elindítja a játékot és kilépéskor unmountol), minden játék az optimális videómódra (pl. EGA, SVGA, 3DFX) és hangkártyára van bekonfigurálva (pl. SB, GUS, MT32, SC55), az egész csomag kb. 70-80GB és ezt szoktam osztogtani annak, aki csak gyorsban retrózni akar és nem szeretne beállításokkal szöszölni.
-
hcl
titán
Lehet azért lett ideges, mert nem történt semmi gépelésre
@wdcuccok : Ez érthető, ennek is az a lényege, hogy minden össze van pakolva, hiszen úgyis ugyanazon a szoftverkörnyezeten kell futnia, megvan, mit kell emulálni, hát érdemesebb OOB megcsinálni
Amúgy ilyenkor jól jön, ha nem telefon kell magyarázni, hanem át tudod venni a gépét.@negro : Carmageddont középiskolában toltuk rengeteget

-
negro
őstag
badday.mpg a klasszikus...
A bill amugy ki van huzva...
-
negro
őstag
Sztem less rá) és....Menj a zászlóért!
:d olyan zenék vannak benne és game módok, a pályák rövidek és ha a map széléhez érsz átmenve rajta folytatod a map ellenkező részén.
Az év ótós' játéka volt ha jól emlékszem, magyar fejlesztésű. Bugacot is belerakták ( :negro
A screamer technikailag jobb, de az 1nsane egy mega arcade, tele poénokkal és pörgéssel. Nem szimulátor.
A High stakes előttieket nem ismertem. Arcade szinten nekem az volt az NFS csúcsa)
Nem b@sznának vele semmit csak a grafikát feltolnák, sztem tarolna.
Jah és a jó öreg Quake3...olyan vágóhíd sztem azóta se volt
És ahogy az 1nsane és sok régi game, mai napig vizuálban is megállja a helyét...felturbózva a motani gen is zabálná simán.Ez az oka miert 4x4 volt jobb inkabb nalam. Anno nem is volt kello eroforras szimulalasra. Mikor jottek mar ki akarcsak olyan jatekok mint Viper Racing, CMR, stb. valahogy "gagyi" volt ami arcade ha az nem egy olyan jatek mint a Micro Machines. Emlitve volt a flight simulator amit 4.0-val kezdtem innen vezetett az ut egy Falcon 4.0-hoz vagy Flight Unlimited III-hoz. Hogy tudnam megmagyarazni? Anno a Carmageddon nalam azert is volt nagy kedvenc mert erezted az autok tomeget, tapadasat... tortek. Nem tudtal fuvon 200-al elfordulni,nulla tapadas volt, stb. Q3-at is szerettem de ha arena akkor UT tobbet ment. Majd inkabb CS amit 1.0-val kezdtem.
-
wdcuccok
csendes tag
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
badday.mpg a klasszikus...
-
hcl
titán
-
wdcuccok
csendes tag
-
Chaser
legenda
Sztem less rá) és....Menj a zászlóért!
:d olyan zenék vannak benne és game módok, a pályák rövidek és ha a map széléhez érsz átmenve rajta folytatod a map ellenkező részén.
Az év ótós' játéka volt ha jól emlékszem, magyar fejlesztésű. Bugacot is belerakták ( :negro
A screamer technikailag jobb, de az 1nsane egy mega arcade, tele poénokkal és pörgéssel. Nem szimulátor.
A High stakes előttieket nem ismertem. Arcade szinten nekem az volt az NFS csúcsa)
Nem b@sznának vele semmit csak a grafikát feltolnák, sztem tarolna.
Jah és a jó öreg Quake3...olyan vágóhíd sztem azóta se volt
És ahogy az 1nsane és sok régi game, mai napig vizuálban is megállja a helyét...felturbózva a motani gen is zabálná simán. -
negro
őstag
Ha már DOS meg játékok, ezeket is szerettem:
- Screamer
- Screamer Rally
- Network Q RAC Rally Championship
- Epic Pinball
- Prince of Persia (szigorúan az első rész!)
- One Must Fall 2097Valamikor, talán 1994-ben ha jól emlékszem, a Prince of Persia miatt cseréltem le a régi Commodore 64-et egy 386-osra.
Prince of Persia ... khmmm. Az elso jatek nalam amit megsinylett a klaviatura is
-
hcl
titán
-
wdcuccok
csendes tag
Illetve nem tudom, hogy volt-e itt a hsz-ek között szó az exodos projektről. De ha nem, akkor bedobom, hátha valakinek pont ez nyeri el a tetszését!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
A Hot Pursuit-nak volt egy pár része, NFS 3: Hot Pursuit, NFS: Hot Pursuit 2, NFS: Hot Pursuit és NFS: Hot Pursuit Remaster, a többiek szerintem az elsőről beszélnek.
A 4. rész (1999) a High Stakes volt és abban volt először virtuális műszerfal (tehát 3D-s, nem csak egy bitmap) és kezdetleges törésmodell, anno rongyosra játszottuk azt is, persze a következő évben megjelent Porsche Unleashed még ezt is überelte, az volt a csúcspontja az NFS szériának.
A DOSBox, ahogy a kolléga írta is, csak környezetet emulál, illetve jónéhány videó- és hangkártyát, persze emiatt sokkal könnyebb is a kezelése, de nem tud pl. egzakt CPU-t és órajelet emulálni, így néhány kevésbé jó megírt játékot nehéz vele belőni megfelelő sebességre (általában túl gyors lesz). Egyébként az általad használt "mezei" DOSBox-ot már nem fejlesztik, megállt évekkel ezelőtt a 0.74-3-as verzión, érdemesebb a DOSBox Staging-et használni, amit jelenleg is fejlesztenek és jóval stabilabb is plusz kismillió új funkciót raktak bele (pl. videókártya függő CRT emuláció).
#60 negro: Ezzel így vagyok én is, javarészt retro és remaster megy, illetve szeretem az igényes remake-ket is (Mafia, FF7, Silent Hill 2, stb.).
Köszi, majd megnézem, de amennyit én használom, oly mindegy...
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ha már DOS meg játékok, ezeket is szerettem:
- Screamer
- Screamer Rally
- Network Q RAC Rally Championship
- Epic Pinball
- Prince of Persia (szigorúan az első rész!)
- One Must Fall 2097Valamikor, talán 1994-ben ha jól emlékszem, a Prince of Persia miatt cseréltem le a régi Commodore 64-et egy 386-osra.
-
Lord Myn
őstag
A "Need for Speed: Hot Pursuit" a 16. rész, ezt már nem játszottam... Amire gondolsz, az szerintem a "Need for Speed III: Hot Pursuit" és a "Need for Speed: High Stakes", ezek a harmadik és negyedik részek. Anno szerettem mindkettőt, játszottam velük sokat.
A Hot Pursuit-nak volt egy pár része, NFS 3: Hot Pursuit, NFS: Hot Pursuit 2, NFS: Hot Pursuit és NFS: Hot Pursuit Remaster, a többiek szerintem az elsőről beszélnek.
A 4. rész (1999) a High Stakes volt és abban volt először virtuális műszerfal (tehát 3D-s, nem csak egy bitmap) és kezdetleges törésmodell, anno rongyosra játszottuk azt is, persze a következő évben megjelent Porsche Unleashed még ezt is überelte, az volt a csúcspontja az NFS szériának.
A DOSBox, ahogy a kolléga írta is, csak környezetet emulál, illetve jónéhány videó- és hangkártyát, persze emiatt sokkal könnyebb is a kezelése, de nem tud pl. egzakt CPU-t és órajelet emulálni, így néhány kevésbé jó megírt játékot nehéz vele belőni megfelelő sebességre (általában túl gyors lesz). Egyébként az általad használt "mezei" DOSBox-ot már nem fejlesztik, megállt évekkel ezelőtt a 0.74-3-as verzión, érdemesebb a DOSBox Staging-et használni, amit jelenleg is fejlesztenek és jóval stabilabb is plusz kismillió új funkciót raktak bele (pl. videókártya függő CRT emuláció).
#60 negro: Ezzel így vagyok én is, javarészt retro és remaster megy, illetve szeretem az igényes remake-ket is (Mafia, FF7, Silent Hill 2, stb.).
-
hcl
titán
1nsane nem volt rosz de Screamer 4x4 -et jobban szerettem. Valamelyiken a terep2 megalkotoja is dolgozott.
High stakes sem volt rossz csak szinte ugyanaz volt mint HP. Pont ezert volt kedvenc a Porsche Unleashed vagy az MCO mert ujitott a szeria, illetve ha nem is volt szimulator de itt mar volt erekelheto fizika, minimalis tores model. Ahogy az UG is. De ahogy irtam Carbon utan (ami UG3 volt kb. csak nem este) elengedtem. Nem tudott mar erdekelni egy NFS. 2000-ben mar FFB kormany megvolt. Jogsit 2002-ben megszereztem. Meg 17 voltam. `98-ban mar grand prix legends, colin mcrae rally... Jottek a jobbnal jobb szimulatorok. Richard Burns rally, Rally trophy, Simbin fele turaautos Race szeriak. (Race On-ra meg egy TC1-es modot is osszeraktam 2014-ben)
Asszem az 1nsane -hoz voltköze a Terep2-nek
-
negro
őstag
Én már a kipróbálásig se jutottam az újabbakkal, mondhatni ~20 éve elengedtem a játékokat. Talán a Flight Simulator 2004 volt az utolsó amit még intenzíven játszottam, aztán a 2000-es évek második felétől már játékra alkalmas gépbe se invesztáltam, mert nem érdekelt.
Ertheto. Akiknek megvolt a `90-es es 2000-es evek sokan vannak igy. Nalam retro jatekok es remasterek mennek csak jo ideje ha jatszom.
-
negro
őstag
1nsane nem volt rosz de Screamer 4x4 -et jobban szerettem. Valamelyiken a terep2 megalkotoja is dolgozott.
High stakes sem volt rossz csak szinte ugyanaz volt mint HP. Pont ezert volt kedvenc a Porsche Unleashed vagy az MCO mert ujitott a szeria, illetve ha nem is volt szimulator de itt mar volt erekelheto fizika, minimalis tores model. Ahogy az UG is. De ahogy irtam Carbon utan (ami UG3 volt kb. csak nem este) elengedtem. Nem tudott mar erdekelni egy NFS. 2000-ben mar FFB kormany megvolt. Jogsit 2002-ben megszereztem. Meg 17 voltam. `98-ban mar grand prix legends, colin mcrae rally... Jottek a jobbnal jobb szimulatorok. Richard Burns rally, Rally trophy, Simbin fele turaautos Race szeriak. (Race On-ra meg egy TC1-es modot is osszeraktam 2014-ben)
-
hcl
titán
Nem kell hozzá feltétlenül virtuális gép, nekem DOSBox-ban van néhány régebbi játék. Teljesen jól megy minden Win11 környezetben.

Nyilván, a DOSbox dolga az, hogy DOS-t emuláljon
De az csak DOS.@Chaser : Sosem volt hozzá szerencsém
Hot pursuit mód a 3-asban is volt. -
Chaser
legenda
Én már a kipróbálásig se jutottam az újabbakkal, mondhatni ~20 éve elengedtem a játékokat. Talán a Flight Simulator 2004 volt az utolsó amit még intenzíven játszottam, aztán a 2000-es évek második felétől már játékra alkalmas gépbe se invesztáltam, mert nem érdekelt.
A forza 4-et nagyon bírtam, az hozott régi nfs feelinget. Jah meg c&c generals még régről, azt még pár hónapja is toltam, inkább fél éve. Doom 2016 is nagyon ott volt, de a legtöbb mai kalap sz@r, akkor se játszanék velük ha nekem fizetnének.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Chaser
legenda
A "Need for Speed: Hot Pursuit" a 16. rész, ezt már nem játszottam... Amire gondolsz, az szerintem a "Need for Speed III: Hot Pursuit" és a "Need for Speed: High Stakes", ezek a harmadik és negyedik részek. Anno szerettem mindkettőt, játszottam velük sokat.
Jaja ez, de sztem a High stakes volt, csak vmiért a HP is mindig beugrik, lehet az üldözés miatt. Az új HP az nyomába nem ért. Meg az NFS-ek sem, az MW volt talán amit szerettem még. A legtöbbet utána kipóbáltam aztán instant kuka.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Chaser
legenda
Erre írtam a sorost pl.
Nem IP alapú, pl. IPX meg nem hálókártya/infra szinten megy, szóval az is működhetne."Persze ha van driver hozzá a 98-ban."
A bejegyzésben írtam hogy FTP-vel másolok a '98-ba, és a KVM által emulált RTL8139, E1000-hez van
@DartShun : Nekem ez a default, retro fizikaiak nélkül
Mondjuk másfél lakásnyi lapraszerelt bútor van itt...@Lord Myn : Stunts-ot is sikerült életre kelteni
Szintén sokat játszottuk, meg rengeteg pályát építettünk@negro : NFS 1 az egyik legjobb a sorozatban, szép is volt, meg hangulatos is. 1995-96-ban meg pláne
Igazából a 3 nem is tűnik így annyira jónak, még ha akkoriban az is ütött. (Direkt a hídra besütő fényeket screenshotoltam
)4-est senki nem szereti?
Hot pursuit vagy High stakes volt a címe, vagy mindkettő:d
Ott ahogy a yardok kergettek az zseni volt, vagy ha én voltam 4-5 yarddal. Talán '99.
Itthonról meg 1nsane - insane -, az '99 vagy 2000. Az sok szempontból nagyon zseni, hébe-hóba elő is veszem. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
hcl
titán
én Android TVn RetroArch alatt telepítettem a dosbox pure coret, és azon a Windows 98SEt kernelEXel minimális XP kompatibilitáshoz. A dosbox pure jól kezelhető mai modern gamepaddal modern soundbarral és akár egy egyszerű zFast crt shaderrel (amilyen gyenge SOCt tesznek Android TVbe) egész hangulatos tud lenni. Igaz én retro visual noveleket olvasok így mint például a fate/stay night vagy higurashi/umineko szóval nem annyira nosztalgia miatt. Illetve princess maker 2 is. (Weeb lvl over 9000)
Ja, meg azok alá nem kell erős hardver sem.
@Lord Myn : Ajj, tényleg. Ebay-en némelyik mellett láttam is, de benéztem DB25-nek
-
Lord Myn
őstag
A szokásos MIDI-Gameport kábellel ment a hangkártyába + RCA-val ment vagy a hangkártya vonal bemenetére vagy direktben a Hi-Fi-re.
Messze voltunk még akkor az USB szabványtól (pláne a full univerzális USB-C-től)...
-
kilua
őstag
én Android TVn RetroArch alatt telepítettem a dosbox pure coret, és azon a Windows 98SEt kernelEXel minimális XP kompatibilitáshoz. A dosbox pure jól kezelhető mai modern gamepaddal modern soundbarral és akár egy egyszerű zFast crt shaderrel (amilyen gyenge SOCt tesznek Android TVbe) egész hangulatos tud lenni. Igaz én retro visual noveleket olvasok így mint például a fate/stay night vagy higurashi/umineko szóval nem annyira nosztalgia miatt. Illetve princess maker 2 is. (Weeb lvl over 9000)
-
hcl
titán
Nem-nem, dedikált gémerpécé egy 17 colos 1280x1024-es monitorral
Jazz2ressurection is szépen fut, openRCT2 lesz a következő célpont. Van egy XP-s netbookom, azon ezek futnak (ami done az már az n3000-en is
):Fallout 1-2, heroes 3, jazz jackrabbit 2 (done), neighbors from hell 1-2, pizza syndicate, rollercoaster tycoon 1-2 (wip), sw galactic battlegrounds, settlers 4 (done), unreal tournament (done), world of goo (done), worms armageddon (hedgewars), age of empires 2 kiegjével, warcraft 3 és frozen throne (done), stronghold, knights and merchants (done), cossacks, starcraft broodwar, no one lives forever, re-volt, tropico 1-2.
A cél az volna hogy ezeket is beüzemeljem idővel, utána jönnek scummvm-ben a point and click legendák, de van még lemezes civ4 complete edition-öm is, szerintem még bírná. Gogon mostanában kimondottan vadászom ezeket a régi címeket, rengeteget be lehet húzni párszáz forintért.
Ja, úgy nem meglepő. Ha közvetlenül a hardveren fut, akkor nyilván nem veszik el annyi teljesítmény, csak úgy nem mozgatható+kell hardver is

Meg azért a retro élményhez tartozik a szívás az autoexec.bat-os hangdriverrel, stb

-
hunluki
senior tag
Nem-nem, dedikált gémerpécé egy 17 colos 1280x1024-es monitorral
Jazz2ressurection is szépen fut, openRCT2 lesz a következő célpont. Van egy XP-s netbookom, azon ezek futnak (ami done az már az n3000-en is
):Fallout 1-2, heroes 3, jazz jackrabbit 2 (done), neighbors from hell 1-2, pizza syndicate, rollercoaster tycoon 1-2 (wip), sw galactic battlegrounds, settlers 4 (done), unreal tournament (done), world of goo (done), worms armageddon (hedgewars), age of empires 2 kiegjével, warcraft 3 és frozen throne (done), stronghold, knights and merchants (done), cossacks, starcraft broodwar, no one lives forever, re-volt, tropico 1-2.
A cél az volna hogy ezeket is beüzemeljem idővel, utána jönnek scummvm-ben a point and click legendák, de van még lemezes civ4 complete edition-öm is, szerintem még bírná. Gogon mostanában kimondottan vadászom ezeket a régi címeket, rengeteget be lehet húzni párszáz forintért.
-
hcl
titán
Nekem 3 is volt (eredeti GUS - akkor még nem hívták Classic-nak -, GUS MAX, GUS PnP). Imádtam a hangját, főleg az SB 2.0 után. Azután egyszer kölcsön kaptam egy ilyet:

Na, ezek után már nem voltak olyan jók a MIDI zenék szegény GUS-on... (erről a hangmodulról tudni kell, hogy az eredeti Roland SC-55, az MT-32/CM32-L és a CM-32P lett egybegyúrva, egyszerűbben mondva kompatibilis volt a Roland GM/GS és az MT-32 hangú játékokkal, szóval finoman szólva nem egy ligában volt a GUS-szal, csináltam is egy csomó hangszert a GUS-hoz belőle, de digitális szűrők és effektprocesszor hiányában, azért messze nem úgy szóltak). Szomorú voltam, amikor vissza kellett adni, de egy ilyen a többszörösébe került az egész akkori gépemnek...
Ez min csatlakozott?
@hunluki : Ja, de akkor az nem virtualizálva
Úgy érthető. -
negro
őstag
Nekem 3 is volt (eredeti GUS - akkor még nem hívták Classic-nak -, GUS MAX, GUS PnP). Imádtam a hangját, főleg az SB 2.0 után. Azután egyszer kölcsön kaptam egy ilyet:

Na, ezek után már nem voltak olyan jók a MIDI zenék szegény GUS-on... (erről a hangmodulról tudni kell, hogy az eredeti Roland SC-55, az MT-32/CM32-L és a CM-32P lett egybegyúrva, egyszerűbben mondva kompatibilis volt a Roland GM/GS és az MT-32 hangú játékokkal, szóval finoman szólva nem egy ligában volt a GUS-szal, csináltam is egy csomó hangszert a GUS-hoz belőle, de digitális szűrők és effektprocesszor hiányában, azért messze nem úgy szóltak). Szomorú voltam, amikor vissza kellett adni, de egy ilyen a többszörösébe került az egész akkori gépemnek...
MT32 legendas nem kerdes. En azt mar csak LAN partin lattam es hallgatam. `96- ban mar mikor jottek sorban a CD audion a hatterzenek le is fott az a kave. A Gus olyan volt mint a 3dfx. Volt ~3-4 eve...

-
hunluki
senior tag

A Rvgl benne van

Celeronon nemtom mennyire mennek a 3D igényes cuccok.
@Wdcuccok : Ja, hát a Dosbox egy céleszköz. Qemu-n csak az időt tudod manipulálni, pl. wait state-ket nem.
Virtualbox és Vmware WS/Player amúgy jobb 3D-re.@negro : Annak idején valamelyik CoV-ban írták, hogy a NFS 2 egy hasonló játék, csak más szempontokból megvalósítva. Nekem se volt kedvenc. Az 1 nem annyira azért, mert újdonság volt, hanem aRoad&Track mgazinosok pont azt tették hozzá, hogy hangulatos legyen. És az a lényeg.
RVGL szépen megy 1280x1024-ben, warcraft 3-at sikerült belőnöm lutris-al, train valley, ut és ut2004 is simán játszható, flatout is szépen fut
nemrég kezdtem bele a projektbe és nem sok időm van rá, kb ilyen dos, late 98, early XP játékok a cél vele. -
Lord Myn
őstag
Vegre vki akinek GUS volt.
Nalunk is. Illetve intengralt erosito es Orion hangfal. Ha atjott ismeros srac ahol sima SB volt, tenyer meretu hangszoro, de sok helyen PC speaker csak... nem igen tudtak hova tenni, hogy szol egy Doom vagy Duke3D, Monkey Island, stb. Ebben a MIDI korszakban Gravisz volt a #1 Nekem 3 is volt (eredeti GUS - akkor még nem hívták Classic-nak -, GUS MAX, GUS PnP). Imádtam a hangját, főleg az SB 2.0 után. Azután egyszer kölcsön kaptam egy ilyet:

-
negro
őstag
Igen, egy játéknál az, hogy mennyire addiktív, minden mást (értsd audiovizuális élményt) háttérbe szorít. A lányommal a múltkor retrogame-ltünk és C64-es játékokat vettünk elő (Inter. Karate, Wizard of Wor, Summer Games, Beach Head II, stb.), az volt az érdekes, hogy ugyanannyira élvezte (és ugyanannyira felb*szta magát rajtuk
), mint amikor a GTA5 multival játszik.#29 hcl: Nekem is az NFS 1 (abból is a '96-os Special Edition) a kedvencem, emlékszem amikor kijött csumpi 486DX2-66-om volt (8MB/S3 Trio/GUS MAX és 2x CD-ROM), hát siralmasan futott, még az átvezető mozik is szaggattak, csak kb. 1 évvel később tudtam rendesen játszani vele egy nagyobb gépfejlesztés után.
Vegre vki akinek GUS volt.
Nalunk is. Illetve intengralt erosito es Orion hangfal. Ha atjott ismeros srac ahol sima SB volt, tenyer meretu hangszoro, de sok helyen PC speaker csak... nem igen tudtak hova tenni, hogy szol egy Doom vagy Duke3D, Monkey Island, stb. Ebben a MIDI korszakban Gravisz volt a #1 -
negro
őstag
Erre írtam a sorost pl.
Nem IP alapú, pl. IPX meg nem hálókártya/infra szinten megy, szóval az is működhetne."Persze ha van driver hozzá a 98-ban."
A bejegyzésben írtam hogy FTP-vel másolok a '98-ba, és a KVM által emulált RTL8139, E1000-hez van
Mondjuk másfél lakásnyi lapraszerelt bútor van itt...@Lord Myn : Stunts-ot is sikerült életre kelteni
Szintén sokat játszottuk, meg rengeteg pályát építettünk@negro : NFS 1 az egyik legjobb a sorozatban, szép is volt, meg hangulatos is. 1995-96-ban meg pláne
Igazából a 3 nem is tűnik így annyira jónak, még ha akkoriban az is ütött. (Direkt a hídra besütő fényeket screenshotoltam
)Az elso az elso, ujdonsag varazsa es persze ha jo az indikalja a folytatasokat. Viszont nekem pl. a 2. resz csalodas volt, pedig vizualisan jobb volt mert mar volt a gepben 3dfx (Voodoo Rush) A III-at jobban szerettem itt mar Voodoo2-vel. NFS-bol amugy szamomra (elsot nem szamitva) a Porsche Unleashed, Motor City Online a kedvenc es persze jok voltak az UG reszek is, MW de ha autos jatek akkor mar boven a szimulatorokat preferaltam a 2000-es evektol. Carbon volt az utolso NFS ami erdekelt.
-
hcl
titán
Királyság, este átolvasom az egészet, most csak gyorsan átpörgettem. Re-voltra van rvgl

Én most egy vadállat celern n3000 cpu-s gépen tesztelgetek hasonlót, jelenleg opensuse tumbleweed és openbox a minimális overhead miatt, meglepően sok játékot sikerül beizzítani rajta. Ha meg tényleg retro kell van w7-es, sőt még XP-s laptop is fiókban

A Rvgl benne van

@Wdcuccok : Ja, hát a Dosbox egy céleszköz. Qemu-n csak az időt tudod manipulálni, pl. wait state-ket nem.
Virtualbox és Vmware WS/Player amúgy jobb 3D-re.@negro : Annak idején valamelyik CoV-ban írták, hogy a NFS 2 egy hasonló játék, csak más szempontokból megvalósítva. Nekem se volt kedvenc. Az 1 nem annyira azért, mert újdonság volt, hanem aRoad&Track mgazinosok pont azt tették hozzá, hogy hangulatos legyen. És az a lényeg.
-
wdcuccok
csendes tag
Érdekes írás. Ezzel én is megpróbálkoztam pár éve. Egyaránt az oracle virtual box-ával és a vmware workstation éppen akkor aktuális verziójával. Én ekkor egyetlen hiányosságot véltem csak felfedezni, mégpedig azt, hogy egy dosbox-hoz képest nem lehet állítani (vagy legalábbis én nem tudtam) az emuláció sebességét. Erre pedig k.nagy szükség lett volna több játék során is. Én pl. az Aladdin-nál futottam bele abba, hogy gyorsítani kellett volna...
-
hunluki
senior tag
Királyság, este átolvasom az egészet, most csak gyorsan átpörgettem. Re-voltra van rvgl

Én most egy vadállat celern n3000 cpu-s gépen tesztelgetek hasonlót, jelenleg opensuse tumbleweed és openbox a minimális overhead miatt, meglepően sok játékot sikerül beizzítani rajta. Ha meg tényleg retro kell van w7-es, sőt még XP-s laptop is fiókban
-
aujjobba
addikt
-
hcl
titán
Jo cucc!
Annyit tennek hozza, hogy a Revolt-hoz nem kell emulator, par hete toltottem le az ingyenes valtozatot, fel is tettem linux alatt Steam-be Protonnal, kontrollerrel is megy.mod: most nezem nativ linux valtozata is van, nem lett volna muszaj a Proton.
Ja, ha elolvasod, azt pont írtam is
(Illetve a virtualizáció nem emuláció.) -
aujjobba
addikt
Jo cucc!
Annyit tennek hozza, hogy a Revolt-hoz nem kell emulator, par hete toltottem le az ingyenes valtozatot, fel is tettem linux alatt Steam-be Protonnal, kontrollerrel is megy.mod: most nezem nativ linux valtozata is van, nem lett volna muszaj a Proton.
-
hcl
titán
-
Samus
addikt
Nem is hallottam róla

@Chaser :

@macilaci78 : Szerintem pont ott felesleges, hiszen ott a Streetrodot akár igazi XT-n is tolhatod
Ez akkor jó, amit írtam, ha nincs a lakásban helyed + költöztethető VM-et akarsz, esetleg nem akarsz egy fizikai retrogéppel macerálni. Minden más esetben DOS felett jobban jársz egy igazi VGA átadásával, vagy Virtualbox/VMware Player.A nested virtualizáció létező dolog akár iparban is, de nem túl érdemes
Játékhoz nagyon hatékonytalan 
Közben meglett, tényleg nincs köze hozzá, csak a játékmenet közel ugyanaz. Az XP-s gépen elmehetne retrónak, mert az első kiadás 2002 (Street Legal), azt követte a SL Racing Redline 2003-ban,még bőven az a korszak.
-
Lord Myn
őstag
Igen, egy játéknál az, hogy mennyire addiktív, minden mást (értsd audiovizuális élményt) háttérbe szorít. A lányommal a múltkor retrogame-ltünk és C64-es játékokat vettünk elő (Inter. Karate, Wizard of Wor, Summer Games, Beach Head II, stb.), az volt az érdekes, hogy ugyanannyira élvezte (és ugyanannyira felb*szta magát rajtuk
), mint amikor a GTA5 multival játszik.#29 hcl: Nekem is az NFS 1 (abból is a '96-os Special Edition) a kedvencem, emlékszem amikor kijött csumpi 486DX2-66-om volt (8MB/S3 Trio/GUS MAX és 2x CD-ROM), hát siralmasan futott, még az átvezető mozik is szaggattak, csak kb. 1 évvel később tudtam rendesen játszani vele egy nagyobb gépfejlesztés után.
-
hcl
titán
Scorchot szintén szerettük
Worms már középiskolában ment, nagy hot seat partikkal
-
negro
őstag
Más csapat csinálta, csak a kiadó (Accolade) volt ugyanaz, a TD2-t jegyző DSI átkerült a Broderbund céghez és ott csinálták meg a Stunts-ot, na azt gyerekként rongyosra játszottuk kismillió pályát építve (fun fact: a 2010-es évek elején, amikor a fiam még kicsi volt, vele is építettünk közösen pályákat a Stunts-ban DOSBox-ban emulálva és baromira tetszett neki a játék
).#24 Darth Sun: Itt éred el: [link] és itt van hozzá a ROM készlet: [link]
Stunts. Azt eltem en is nagyon. Szinten ment a palya szerkesztes is. (Nem autos es nalam nincs gyerek de tesomen meglepodtem mikor megmutattunk neki egy Scorched Earth-et es bejon neki. Ami azert nem egy Worms) Ezeknek jatekoknak az alap koncepcioja mai napig jo.
-
hcl
titán
Erre írtam a sorost pl.
) -
DarthSun
félisten
Más csapat csinálta, csak a kiadó (Accolade) volt ugyanaz, a TD2-t jegyző DSI átkerült a Broderbund céghez és ott csinálták meg a Stunts-ot, na azt gyerekként rongyosra játszottuk kismillió pályát építve (fun fact: a 2010-es évek elején, amikor a fiam még kicsi volt, vele is építettünk közösen pályákat a Stunts-ban DOSBox-ban emulálva és baromira tetszett neki a játék
Köszi a linkeket is !
-
Lord Myn
őstag
Jaja. Erthetetlen volt szamomra gyerekkent miert ilyen gyatra "fizika" teren. Nem is jatszottam vele sokat... Kezelhetetlen volt. Mikozben a II reszt szerettem vagy egy Street Rod I-II -ot. Hozzateszem ezek 1 even belul `93-ban erkeztek a gepre. Bele lehet gondolni mekkora terugras volt, hogy `95-ben meg mar NFS ment.
-
negro
őstag
A Test Drive III felirat nem jó, mivel az inkább '87-es Test Drive (I.), a 3 már poligon grafikás volt és jó sz*rul irányítható:

Nekem az egyik kedvenc hobbim a virtuál retro, de még mindig van egy pár cím, amivel szenvedek, mert nem sikerült működésre bírnom.
Egyébként VMware és hasonlók mellett 86Box-ot is használok (sőt vretróra inkább azt preferálom), mivel 1:1-ben HW emulációt ad egy rakás régi gépre (egyelőre 8088-tól S370 Celeron-ig bezárólag, de folyamatosan bővítik), videó- és hangkártyára meg mindenféle bővítő eszközökre.
Jaja. Erthetetlen volt szamomra gyerekkent miert ilyen gyatra "fizika" teren. Nem is jatszottam vele sokat... Kezelhetetlen volt. Mikozben a II reszt szerettem vagy egy Street Rod I-II -ot. Hozzateszem ezek 1 even belul `93-ban erkeztek a gepre. Bele lehet gondolni mekkora terugras volt, hogy `95-ben meg mar NFS ment.
-
DarthSun
félisten
Ja, de nálad fizikailag elfér a hardver
@Sonar : Az OS függvénye. A hálózat maga működik, onnantól meg... (Nyilván az se mindegy, hogy van megoldva a háló, mint írtam. KVM-en a legegyszerűbb a Xen bridge, ami kb. olyan, mintha ugyanaz a hálózat több gépbe lenne bedugva; még csak külön IP-je sincs a hídnak, pont ugyanúgy a routeremről jön az IP cím és minden is, mint a fizikai gépeimnek.)
Nagyjából. A szekrénysor előtt már annyi gép van, hogy csak oldalazva tudok bemenni.
-
DarthSun
félisten
Köszi ! Asszem egyszer már említetted, de el is felejtettem a nevét.
Jegyeztem, ki fogom próbálni. -
sonar
addikt
@Sonar : Az OS függvénye. A hálózat maga működik, onnantól meg... (Nyilván az se mindegy, hogy van megoldva a háló, mint írtam. KVM-en a legegyszerűbb a Xen bridge, ami kb. olyan, mintha ugyanaz a hálózat több gépbe lenne bedugva; még csak külön IP-je sincs a hídnak, pont ugyanúgy a routeremről jön az IP cím és minden is, mint a fizikai gépeimnek.)
Persze ha van driver hozzá a 98-ban. De ugye voltak bőven játékok amik nem TCP/IP-t használtak.
-
hcl
titán
-
Lord Myn
őstag
A 86Box a PCEm-ből lett, ugyanis az utóbbit már évek óta nem fejlesztik, 86Box-ból meg nemrég jött ki a 6.00-ás verzió, szerintem próbáld ki: gyorsabb, több hardware-t támogat és jobban kezelhető már, mint a PCEm volt (évekig használtam azt is).
-
sonar
addikt
Nem próbáltam, de miért ne lenne?
Ha adsz hálót a virtuális gépnek, akkor azon ugyanúgy van hálózat, mint egy fizikai gépen. (Nyilván ha nem úgy oldod meg, hogy csak a hostról lehessen kommunikálni a VM-el, ami amúgy XP esetén biztonsági szempontból indokolt is lenne. Nekem ezek a régi/outdated/gázos dolgok külön hálózaton vannak, egymást látják, netre is ki tudnak menni, csak nem szoktak, és kintről persze nem elérhetők.)Akár azt is lehet, hogy több virtuális gép fut ugyanott, és lehet többen egymás ellen LAN-on nyomulni. Már ha az adott játékok támogatják a direkt kapcsolatot. (Ha helyi szerver kell hozzá, azt is lehet virtuálgépként futtatni, csak legyen elég erőforrás mindennek - egy XP + szoftver render elvan 2 procin, van a host gépben 6-8 mag, úgy már elmegy.)
Soros portos dolgoknál a fene tudja, van-e olyan megoldás, hogy a KVM soros portját át lehessen adni hálózaton keresztül valahova (ez alapján valamit lehet), vagy több VM-et soroson összekötni ugyanazon a hoston. Utána kéne nézni.
XP-nél még okés, de 98-nál nem vagyok biztos, hogy működni fog. Egyszer réges-rég szórakoztam vele és akkor nem igazán jött össze, de azóta simán lehet, hogy minden jobb lett.
-
DarthSun
félisten
Remek projekt, grat !
Vmware Player/Workstation/ Virtualbox- hoz én nem értek, csak a PCEm- hez, DOS alá kiváló.
A Win98- at meg inkább natívan futtatom RyZenen. Pár év alatt kikísérleteztem, mondjuk csak elvetemülteknek ajánlom, nem kispályás. -
hcl
titán
Nem is hallottam róla

@Chaser :

@macilaci78 : Szerintem pont ott felesleges, hiszen ott a Streetrodot akár igazi XT-n is tolhatod
Ez akkor jó, amit írtam, ha nincs a lakásban helyed + költöztethető VM-et akarsz, esetleg nem akarsz egy fizikai retrogéppel macerálni. Minden más esetben DOS felett jobban jársz egy igazi VGA átadásával, vagy Virtualbox/VMware Player.A nested virtualizáció létező dolog akár iparban is, de nem túl érdemes
Játékhoz nagyon hatékonytalan 
-
macilaci78
nagyúr
Pont írni akartam, hogy szerintem egy BRSZK-n is lenne helye egy-két ilyen set up-nak. Gondolom, egy laptopon is elmegy, annak a logisztikája meg egyszerű. Nyilván távol áll attól a retrótól, amit bacsis képvisel, de sokkal közelebb van ahhoz, amit haza lehet vinni.
A másik ötlet egy igazi perverzió. Virtuális W10-ben virtuálizált XP-n virtuálizált DOS...
-
Samus
addikt
Street Rod

@ViZion : Most már tudod, hogy lehet megoldani
Amúgy nekem sincs, de néha pár kör belefér valamivel 
Különben meg ha eléggé felbosszant valami, akkor van ez
Másfél-két év volt ez a cucc, de úgy, hogy hm, jó lenne DOS. Hm, vajon XP-n elindul a LFS? Mé'nem? Jó lenne megnézni a Revoltot, mert akkoriban nem volt min. Mi az hogy nem megy?! 
Ennek volt valami 3D-s reboot verziója, nem? Arra emlékszem, hogy egy bughalmaz volt, próbáltam is, de az engine mindig szétesett, érdekes grafikai anomáliákat produkálva.
-
hcl
titán
Ebben azt hiszem volt egy rejtett segítség a játék legelején!
Nem kellett semmi különlegeset csinálni csak ugyanúgy elindítani a játékot, mint addig! Kezdetkor az újságból megvetted a legolcsóbb masinát (valami fehér csotrogányt) amire volt gubád...ha jól emlékszem, akkor azt apró darabokra szét kellett szedni (talán csak a váz maradt) és meg kellett azt a maradék valamit hirdetni 30.000$-ért...és meg is vették! Azt nem tudom, hogy a további játékmenetet mennyire befolyásolta, de így azért könnyebb volt elkezdeni...kipróbáltam, működött! Akkoriban még nem tudtam, hogy ezt később csalásnak fogják hívni...akkor kezdtem ismerkedni a PC-vel egy iskolai szakkörön és ott mutatta ezt a trükköt valaki! Már akkor sem kötött le az ilyen stílusú játék és többet nem is próbáltam...
Valaki ismerte ezt?
Hát most ha valaki megveszi, hülye lennél nem odaadni neki annyiért

@Angie : Nekem is az lett volna, ha van min

-
Undoroid
őstag
Ebben azt hiszem volt egy rejtett segítség a játék legelején!
Nem kellett semmi különlegeset csinálni csak ugyanúgy elindítani a játékot, mint addig! Kezdetkor az újságból megvetted a legolcsóbb masinát (valami fehér csotrogányt) amire volt gubád...ha jól emlékszem, akkor azt apró darabokra szét kellett szedni (talán csak a váz maradt) és meg kellett azt a maradék valamit hirdetni 30.000$-ért...és meg is vették! Azt nem tudom, hogy a további játékmenetet mennyire befolyásolta, de így azért könnyebb volt elkezdeni...kipróbáltam, működött! Akkoriban még nem tudtam, hogy ezt később csalásnak fogják hívni...akkor kezdtem ismerkedni a PC-vel egy iskolai szakkörön és ott mutatta ezt a trükköt valaki! Már akkor sem kötött le az ilyen stílusú játék és többet nem is próbáltam...
Valaki ismerte ezt?
-
DS39
nagyúr
Street Rod

Másfél-két év volt ez a cucc, de úgy, hogy hm, jó lenne DOS. Hm, vajon XP-n elindul a LFS? Mé'nem? Jó lenne megnézni a Revoltot, mert akkoriban nem volt min. Mi az hogy nem megy?! 
Köszi
-
Angie™
addikt
A Revolt hatalmas kedvenc volt
-
hcl
titán
Street Rod

-
ViZion
félisten
Mindig csodálom a kitartásod

Felmerült régebben bennem is, hogy pár régi játék miatt (Stalker, Descent, Total Annihilation, Dűne, stb...) összerakok egy jó win XP virtuális gépet, de nem még nem fajultam a tetlegességig.
Meg játszani se lenne sok időm szerintem
-
DS39
nagyúr
Ennek a játéknak mi a neve?
Régen sokat nyomtam, de elfelejtettem a nevét... -
hcl
titán

Ja, azt lehet kevertem. Asszem a mappa neve is TD, szóval gyanús
Köszi 
Amúgy ja, a KVM-nél sok minden jobb erre

@PSti :
-
Lord Myn
őstag

-
hcl
titán
-
Syl
nagyúr
-
PSti
tag
Köszi a cikket, nagyon hasznos!
-
hcl
titán
Nem próbáltam, de miért ne lenne?
Ha adsz hálót a virtuális gépnek, akkor azon ugyanúgy van hálózat, mint egy fizikai gépen. (Nyilván ha nem úgy oldod meg, hogy csak a hostról lehessen kommunikálni a VM-el, ami amúgy XP esetén biztonsági szempontból indokolt is lenne. Nekem ezek a régi/outdated/gázos dolgok külön hálózaton vannak, egymást látják, netre is ki tudnak menni, csak nem szoktak, és kintről persze nem elérhetők.)Akár azt is lehet, hogy több virtuális gép fut ugyanott, és lehet többen egymás ellen LAN-on nyomulni. Már ha az adott játékok támogatják a direkt kapcsolatot. (Ha helyi szerver kell hozzá, azt is lehet virtuálgépként futtatni, csak legyen elég erőforrás mindennek - egy XP + szoftver render elvan 2 procin, van a host gépben 6-8 mag, úgy már elmegy.)
Soros portos dolgoknál a fene tudja, van-e olyan megoldás, hogy a KVM soros portját át lehessen adni hálózaton keresztül valahova (ez alapján valamit lehet), vagy több VM-et soroson összekötni ugyanazon a hoston. Utána kéne nézni.
-
sonar
addikt
Multizás-ra van lehetőség? Vagy hát próbáltad esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Temu
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BMW topik
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óra topik
- Leradírozta a kijelzőt a Garmin fitnesz karkötőjéről
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A OnePlus Indiában él és virul
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/512GB
- Asus TUF A15 FA507 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- MSI Cyborg 15 A13VFK 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4060 24GB 512GB NVMe gar
- Erőmű munkára, AI-ra és játékra: Xeon 16c/32t RX 6800 16GB 32GB Quad-Channel
- Cambridge Audio Dacmagic 100 ezüst + CA interconnect
- Lenovo Thinkpad L13,13.3",HD,i3-10110U.8GB DDR4,256GB NVMe SSD,WIN11
- WD Black SN850P 4TB Nvme SSD! 2280 Gen 4! PS5 és PC Kompatibilis! 0 Perc, 100/100!
- Asus TUF F15 FX506 - 15,6" 144Hz - Ryzen 7 4800H - 16GB - 1TB - RTX 2060 - Win11 - MAGYAR
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 6700XT 12GB / 512 SSD / 16GB DDR4
- Poco X6 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Ugyanebből a játékból posztoltam a képet... (csak másik autóval).

, majd megnézem MINT alatt hogy milyen szinten érhető ez el, ha visszakerül a helyére a szörnyecske X299, azon ki van dolgozva már a Linux rendesen.
), megpróbálom fixre átalakítani.

).