Hirdetés

2024. március 5., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#151) gyulavezir


gyulavezir
aktív tag

Sziasztok!
Aki még mindig fontolgatja a vásárlást, most 40dodós akció van vásárláskor. És úgy tűnik a korábbi 100ajrós kedvezmény is megmaradt.
Szóval aki szeretne, most például ezen a linken:
[link]
keresztül vásárolni, vendégem egy sörre!

(#152) FefeeX válasza gyulavezir (#151) üzenetére


FefeeX
veterán

Mármint most, és eddig mindig, azért mentek itt a PM-ek eddig, hogy senki ne hirdesse itt a saját accountját... :U

(#153) gyulavezir válasza FefeeX (#152) üzenetére


gyulavezir
aktív tag

Maximálisan igazad van.

Mindazonáltal azt hiszem valakinek van itt nálam egy söre!

Köszönöm szépen

:R :R :R

(#154) sifaa


sifaa
csendes tag

Sziasztok!

Gyorsan szeretnék választani, mert nagy szükség lenne a gépre, ezért kérlek segítsetek dönteni vagy tippet adni a döntéshez e 2 gép között:
Onyx Air 2
vagy Onyx note 5

előre is köszi!

Maraggyáá máá

(#155) sifaa válasza sifaa (#154) üzenetére


sifaa
csendes tag

hát ha érdekel valakit mire jutottam...

A két készülék szinte megszólalásig ugyanolyan. Súlyra a vastagságra tudásra hardverre...
A különbségek: Az Air 2 olcsóbb, keskenyebb de hosszabb a kijelzője, amíg nem papír hatású hanem üveg, és jóval olcsóbb. Az air2 ben van automatikus képernyő elfordítás, mig a note 5-ben ujjlenyomat olvasó.
Írtak némi panaszt a note 5 re. A puhább anyagú kijelző alatt kidudorodik valami alkatrész.
Én most úgy döntöttem hogy az air 2 mellett teszem le a voksomat.

Esetleg ha valaki tud majd értelmes információval szolgálni szívesen veszem, mert akkor élek a 14 napos visszaküldés lehetőségével.

Uff

Maraggyáá máá

(#156) kisskd válasza sifaa (#155) üzenetére


kisskd
tag

Sajnos infóm nincs, de ha a saját tapasztalataidat megosztanád, azt megköszönném.

Rég a listán van már egy ilyen beszerzés, a főnökasszonynak sokkal komfortosabb a papír, mint a billentyűzet, viszont a papír szanaszét van + nem csoportmunka barát. Illetve őszintén, lehet korrektúrázni, kivonatolni én is örülnék egy ilyen megoldásnak, mert bár szívesen gépelek, és jobban is olvasható, egyes helyzetekben nem kényelmes.

A reMarkable eddig is túl zártnak tűnt, mindketten elég bogarasak vagyunk a megszokott szoftverekre. Nem akarnék egy n+1. alkalmazást/felületet csak arra, hogy átvigyek fájlokat/jegyzeteket, miközben erre számos bevált, használatban lévő, céges szinten is használt megoldás van Androidra, ráadásul az együttműködés jegyében a többieknek is meg kéne tanítani, hol találják az így készült anyagokat. Ez az új előfizetéses modell meg különösen unszimpatikus.

(#157) Eiki


Eiki
tag

Én a hét elején kaptam meg a reMarkable 2-met, eddig több mint elégedett vagyok. Nekem a "distraction free" megközelítés nagyon releváns, az eszköz gyors és pont azt teszi, amire szükségem van. A kézírás felismerés meglepően hatékony magyarul is, valamint szuperül megy a Live Sharing, ami kifejezetten jól jön online workshopok során. Egyetlen dolgot bántam meg, hogy nem rendeltem hozzá tokot - sajnáltam rá a 100euro-t. Sajnos nem sok alternatív megoldás van az amazon.de-n, így most vakarom a fejem, mi legyen.

(#158) sifaa válasza kisskd (#156) üzenetére


sifaa
csendes tag

Elvileg holnap megjön.
Beszámolok majd hogyha teszteltem egy picit.

Nekem a RM2 tesztek alapján esélytelennek tűnt. Plusz van egy androidos jegyzet készítő szoftver amit csak ezen tudok használni.

Majd jelentkezem!

Maraggyáá máá

(#159) FefeeX válasza Eiki (#157) üzenetére


FefeeX
veterán

alternatívának olcsón [ez nem tűnik vészesnek]

[ Szerkesztve ]

(#160) AttilaMvh válasza Eiki (#157) üzenetére


AttilaMvh
tag

Aliról vettem ezt , szállítással, román áfával öszvissz 40$ körül volt. Nem ócó, de mégse 100 euro, még ha esetleg nem is az a csúcs minőség, mint az eredeti. Meg vagyunk elégedve vele.

(#161) sifaa válasza kisskd (#156) üzenetére


sifaa
csendes tag

[kép]
Megjött. :)
Pár nap múlva beszámolok róla.

[ Szerkesztve ]

Maraggyáá máá

(#162) sifaa


sifaa
csendes tag

Amit így egy két óra próba után le tudok írni, hogy a giroszkóp fontosabb mint az ujjlenyomat olvasó, ez hasznos benne. Az üvegfelület tökéletes írás élményt ad. Bár az én macskakaparás omban egy két hibát ejt, az írás felismerés is elég jó.
Most van valami kehe a Google alkalmazásokkal, ezért azokat nem tudtam megnyitni:

https://support.google.com/android/thread/133193639/onyx-boox-nova-air-is-not-play-protect-certified-play-store-does-not-open?hl=en

haesetleg valakinek van megoldás Az szívesen venném...

Maraggyáá máá

(#163) Eiki


Eiki
tag

Köszi a tok javaslatokat! Én nagyon filigrán tokot kerestem, ami semmiben nem akadályozza a tablet használatát de védi a képernyőt és a gépet a karcoktól. Végül ez lett: [link] Jövő héten érkezik majd, kíváncsi leszek.

(#164) sifaa


sifaa
csendes tag

Csináltam egy másik topic-ot az Onyx boox-osoknak, hogy ne kelljen szétoffolni ezt: [link]

Ott leírtam rövidtávú tapasztalatomat a note air2-ről.

R.

Maraggyáá máá

(#165) Csomi68 válasza Netty (#146) üzenetére


Csomi68
újonc

Szia! 101-es posztomnál tettem fel képeket, nekem is több hiba mellett előjött olyan hiba is, hogy egy kis idő után beszürkült a képernyő! Jeleztem a cég felé, ezt is kicserélték gariban, most a harmadik készüléket nyúzom 3 hónapja, ez most működik. Ma viszont olyan hibát produkált, amit még soha! Kb délben, szinkronizálást követően hetek-hónapokkal ezelőtti véglegesen törölt rajzokat-jegyzeteket jelenített meg újra, de a mostanában használt felméréseim, jegyzeteim, rajzaim 30-40 % eltűnt a készülékről és az asztali alkalmazásokból is! Kíváncsi vagyok hogy Roland erre a problémára milyen megoldást ajánl!?

(#166) rolandg válasza Csomi68 (#165) üzenetére


rolandg
tag

Egyszer jártam így, amikor a telefonomon a sosem használt alkalmazást elindítottam, és sikerült azzal leszinkronizálni a szervert. Érdemes lenne írni az ügyfélszolgálatnak.

(#167) Csomi68 válasza rolandg (#166) üzenetére


Csomi68
újonc

Szia! Ma estére már az összes munkám 98% elveszett, folyamatosa oda vissza szinkronizálva hol eltűnik pár megmaradt rajz, hol visszatér, de mindig egyre kevesebb. A tárhely adatok szerint 1.2 gb adat nincs meg! Én mindegyik alkalmazást napi szinten használtam, tehát ez nem lehetett baj. Leg maradandóbb két mappa az amelyiket kb 2 hónapja véglegesen töröltem, de tegnap déltől kezdve a rég törölt mappák is hol visszatérnek, hol eltűnnek! A folyamatosan használt és friss rajzaim, árajánlataim, mindegyike eltűnt! :((

(#168) FefeeX válasza Csomi68 (#167) üzenetére


FefeeX
veterán

Még mindig fel vagy jelentkezve a béta szoftverekre, mint a 101-es linken látható? Csak mert az bármilyen eszköznél öngyilkosság, ha munkára akarod használni, és tárolsz rajt fontos adatot...

(#169) Csomi68 válasza FefeeX (#168) üzenetére


Csomi68
újonc

Szia! Nem, csak egyszer jelentkeztem be a BÉTA verzióra, a első két készülék garanciális cseréje után már csak a normál frissítéseket kapja meg a készülék!
Írtam az ügyfélszolgálatnak, egyenlőre csak sablon szöveget kaptam, hogy biztosan jól jelentkeztem be, meg szinkronizálta már ma? A készüléket szinte állandó szinkronizáláson hagyom, hiszen minden nap több órát használom és hagyom, hogy azonnal szinkronizáljon minden asztali és mobil alkalmazással hiszen ezért is vettem ezt, mert így mindenhol látom, látják a rajzaimat, módosításaimat! Írtam nekik választ, most várok kb megint 24 órát a válaszra, azóta nem merek dolgozni a készüléken! A hétvégi két napon vesztett el mindent!
Remélem csak sima tárhely hiba történt, és vissza tudják állítani az adatokat!

(#170) FefeeX


FefeeX
veterán

Korábban azt hittem, csak egyszeri dolog volt, de most megint előjött, hogy 20%-nál feldugtam töltőre és egyből lekapcsolt, majd újraindult...
Ez normális működésnek számít?

(#171) Eiki válasza Eiki (#163) üzenetére


Eiki
tag

Ma megjött a tok, kellemes meglepetés. Szerintem gyári minőségű, erős mágnessel, jó anyaggal, mindenféle béna branding nélkül. Ajánlom!

(#172) gabiro


gabiro
friss újonc

Sziasztok, Remarkable 2 vagy Onyx Boox Air2 vásárláson gondolkozom és kérnék egy kis segítséget a tulajdonosoktól: Lehet ezeken a készülékeken kényelmesen A4 -es méretű jegyzetlapokra jegyzetelni? Értem, hogy fizikailag kisebb, mint az A4-es, de arra gondolok, hogy elfektetve kiadja az A4-es szélességet így tele tudok írni egy kb fél A4-es oldalt, majd ha leérek a képernyő aljáig, akkor legörgetek, hogy a lap alját is teleírhassam és csak utána beszúrni egy új lapot. Nem tudom érthető-e a kérdés, kicsit le vagyok fáradva, de szóval az a lényeg, hogy egy képernyő az egy lap lesz-e a pdf-ben, vagy lapon belül fektetett módban lehet-e a lapot fel-le görgetni jegyzetelés közben.
Másik kérdés: Valaki tud segíteni egy R2 rendelési linkkel?
Köszi előre is!

(#173) Eiki válasza gabiro (#172) üzenetére


Eiki
tag

R2 eseten tudtommal nincs gorgetes, jobbrol swipe befele es uj lapot kapsz.

(#174) rolandg válasza gabiro (#172) üzenetére


rolandg
tag

Szia!
Nem A/4-es az oldal mérete, és nem is lehet lefelé görgetni az R2-t. Iagzából eddig összesen egyszer használtam a nyomtatást, pedig olyan 1000 oldalt teli írtam már. Ha elfekteted, akkor tudsz rá úgy jegyzetelni, hogy nyomtatásnál kijöjjön egy oldal (nyomtató beállítása), de nem lesz kényelmes a kezelése. Inkább úgy jó, hogy 1 A/4-en két oldal egymás mellett van.
Tudunk segíteni linkkel.

(#175) benyolc


benyolc
csendes tag

Sziasztok!
Van esetleg valakinek Remarkable 2 Debrecenben vagy környékén amit esetleg meg lehetne nézni, kipróbálni? Orvosi rendelőbe vennénk több darabot, de teljesen látatlanba azért több darab ára húzós, még ha van visszaküldési lehetőség is.

(#176) gabiro


gabiro
friss újonc

Sziasztok,
Köszi a válaszokat! Onyx tulajok közül esetleg valaki ránézne a kérdésre és megírná, hogy ott hogy működik?

(#177) FefeeX


FefeeX
veterán

Mindenkinél újraindul töltőre dugásnál? Vagy senkinél sem? :U

(#178) gyulavezir válasza FefeeX (#177) üzenetére


gyulavezir
aktív tag

Én pont most vettem észre először...

(#179) sifaa válasza gabiro (#172) üzenetére


sifaa
csendes tag

Még elég kezdő vagyok, de egyelőre nem találtam ilyen lehetőséget. Amit meg tudsz oldani, hogy egy jegyzet oldalra, ráközelítve kisebb betűkkel írsz.
Alapvetően egy jegyzetet PDF ben legalábbis, A 4 es méretben tudsz nyomtatni.

A szöveg felismerő funkció is elég fejlett, elég csúnyán írok de a nagyját felismeri. Nem tudom hogy azzal hogy lehet kimenteni a szöveget...

De alapvetően elég sokrétű, az importálási lehetőség. Evernote, Dropbox, OneNote, + nagyon egyszerű csatlakozni a géphez helyi hálózaton keresztül pc-vel.
Szóval konkrétabbat nem tudok, de a rengeteg lehetőség közül biztos van megoldás a problémára.

Maraggyáá máá

(#180) sifaa


sifaa
csendes tag

Boox Air 2 -höz milyen tollat javasoltok? Az egyetlen kritérium, hogy tudjon radír funkciót.
Nem tudom melyik jó választás illetve, hogy melyik kompatibilis a készülékkel.

Maraggyáá máá

(#181) tsilver válasza sifaa (#180) üzenetére


tsilver
aktív tag

121

[ Szerkesztve ]

AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D

(#182) sifaa válasza tsilver (#181) üzenetére


sifaa
csendes tag

Ez azt jelenti, hogy csak Boox jó hozzá?

Én találtam pl a Lamy emr-t. Azt kompatibilisnek írja.

[ Szerkesztve ]

Maraggyáá máá

(#183) tsilver válasza sifaa (#182) üzenetére


tsilver
aktív tag

Én néztem a Lamy tollat nekem nem jött be nagyon könnyű műanyag, nekem Note 3 van annak a tolla nekem tökéletes, csak olyan hülyén néz ki mintha letört volna ról. a csíptető :)

AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D

(#184) sifaa válasza tsilver (#183) üzenetére


sifaa
csendes tag

Esetleg más tapasztalat?
Ami fontos lenne nekem nagyon, az a radír, hogy ne kelljen annyit pöcögnöm az elérésére.

Maraggyáá máá

(#185) tsilver válasza sifaa (#184) üzenetére


tsilver
aktív tag

radír tökéletesen megy

ez van gyárilag nekem

[ Szerkesztve ]

AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D

(#186) sifaa válasza tsilver (#185) üzenetére


sifaa
csendes tag

És ez kompatibilis lehet a note air 2-vel?
Lehet kapni ezt a tollat külön?

Maraggyáá máá

(#187) tsilver válasza sifaa (#186) üzenetére


tsilver
aktív tag

én értem, hogy így egyszerűbb de a google a barátod :)

oldal alján egy táblázat

video

a korábbi linken külön megveheted :) vagy a Boox shopban

[ Szerkesztve ]

AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D

(#188) sifaa válasza tsilver (#187) üzenetére


sifaa
csendes tag

Köszi!

Ez sem sokat segít, mert nem tudok angolul. :D

Találomra megrendelem a boox-os tollat amit utaljara nézeget az ürge.

Köszönöm a segítséget! : :C

Maraggyáá máá

(#189) tsilver válasza sifaa (#188) üzenetére


tsilver
aktív tag

szívesen :R

van a google fordító kiegészítő teljesen jól működik, én néha orosz oldalakon használom

AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D

(#190) petercserko válasza Netty (#148) üzenetére


petercserko
friss újonc

Szia Netty!
Engem érdekelne. Én is szeretnék vásárolni, viszont előtte kíváncsi vagyok a véleményedre.
Nagyon köszi. Én is cégesre rendelném. Egy ideje 160km vagy Bp.-től, de próbálnám úgy szervezni, hogy megfelelő legyen számodra. Vagy esetleg Facebookon egy videos pár perces info is szuper lenne. Nagyon köszi.
Facebook: Cserkó Péter

(#191) FefeeX válasza Eiki (#171) üzenetére


FefeeX
veterán

Mit csinálsz a tollal? Csak mert annál úgy látom, nincs tatyija, egyébként már rendeltem volna...

(#192) Eiki válasza FefeeX (#191) üzenetére


Eiki
tag

Odaragad az eszkoz oldalara es szepen beleilleszkedik a tokba. Minimalisan log ki.

(#193) bekesizoltan


bekesizoltan
csendes tag

Sziasztok!

Rendeltem egy remarkable 2-t. Ma láttam, hogy Hong Kongbol küldik. Kell ra vámot és áfát fizetni?

Köszönöm szépen!

(#194) rolandg válasza bekesizoltan (#193) üzenetére


rolandg
tag

Szia!

Nem fog kelleni, bár meg fognak ijeszteni vele.

(#195) Eiki válasza bekesizoltan (#193) üzenetére


Eiki
tag

Erdekes, nekem Vilniusbol kuldtek par hete.

(#196) bekesizoltan


bekesizoltan
csendes tag

Köszönöm szépen!

(#197) gyulavezir


gyulavezir
aktív tag

És pénteken megérkezett az első jóváírásom a kupon felhasználásából. Köszönöm, akárki is nyomta meg, remélem legalább akkora megelégedéssel használja, mint én!
:R :R :R

(#198) thebear007 válasza gyulavezir (#151) üzenetére


thebear007
aktív tag

Én voltam, köszi :)

Isten a saját képére teremtette meg az embert. Majd megadta a számára a választás szabadságáét, így mindannyian úgy csesszük el az életünket, ahogyan akarjuk.

(#199) thebear007


thebear007
aktív tag

Meg is kaptam ma, Hong Kongból direktben. Eddig nagyon meggyőző a cucc, hétfőn élesben vizsgázik. Ami érdekes, hogy a macskakaparásom is beolvassa, minimális hibával.

Isten a saját képére teremtette meg az embert. Majd megadta a számára a választás szabadságáét, így mindannyian úgy csesszük el az életünket, ahogyan akarjuk.

(#200) Adamyno


Adamyno
tag

Sziasztok!

Fujitsu Quaderno Gen2-ről valakinek van véleménye, tapasztalata?
Nekem úgy tűnik a tesztek, összehasonlítások, cikkek alapján, hogy funkcionálisan és hardveresen is egész jó.

- Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.