Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ZolaMan: Nincsen bírás! Avagy sérülés a 3. rétegben. Javítsuk meg!
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbx
aktív tag
Most cseréltem le az Airpods3-at egy Redmi buds pro 5-re.Szerintem szebben szól mint az apple fülese ebben a kategóriában, és árban csak a 1/3-a.
-
donnie.d
aktív tag
-
szkaroly
senior tag
Nekem sima Buds 5 van. A Poco X3 pro mellett néha voltak apró kihagyások, főleg fejmozgás esetén. A Poco F6 esetében viszont atombiztos, augusztus óta semmi.
Két telefon közötti különbség:
- BT 5.0 ill. 5.4
- MIUI 14 ill. Hyper OS 1 és 2A Redmi elég régi, de a Xiaomi 14 még elég új. Esetleg megpróbálkozhatsz egy factory reset-el és utána még a szűz rendszeren kipróbálni hátha úgy működni fog.
-
ÁdámR
csendes tag
Üdv!
Nem találkozott valaki esetleg olyan hibával, hogy szakadozik a hang? Redmi Buds 5 Pro a füles. Próbáltam asztali gépen, ami kicsit talán elavult már, ott nagyon gyakran szakadozik. Munkahelyi laptopon szintén, és próbáltam Redmi 10 2022 és Xiaomi 14 telefonokon is. Telefon esetében előbbinél nagyon gyakran, utóbbinál kicsit ritkábban, de csinálja. Egyszer elküldettem szervizbe, persze visszakaptam hogy az eszköz megfelelően működik. Lehetséges, hogy az én cuccaim túl elavultak a füleshez? -
Soulfly842
addikt
válasz
tobias88888 #60 üzenetére
Nem is tudom hirtelen HP Envy, vagy Spectre széria.
Itt rosszabb a helyzet. Más eszközre nincs felcsatlakozva éppen (az egyetlen telefon, amire csatlakozva van azon nem aktív a bluetooth) és csak a párosítás megy, de utána már a csatlakozás nem.
-
tobias88888
őstag
válasz
Soulfly842 #59 üzenetére
Lenovo laptop? A buds 5 pro-m mindennel is megy egy gombnyomásra, kivéve a céges lenovoval. Ott ha telefonról váltanék mindig újra kell párosítani. (de legalább az megy)
-
Soulfly842
addikt
Feleségem új redmi buds 5-t szeretne használni a céges laptopján. Rácsatlakozik, bluetooth aktív, de csak kiírja, hogy párosítva viszont csatlakozni nem lehet, magától nem csatlakozik, rákattintva külön nem lehet csatlakozást indítani. Ki-be kapcsolással (bluetooth) szintén nem csatlakozik. Mi lehet a gond?
-
tobias88888
őstag
Linkbud s-t is kiprobaltam most, 1 másodperc alatt vált a két eszközött, szóval a redmi a hibás.
-
tobias88888
őstag
válasz
JohnDoe_Hun #56 üzenetére
Próbáltam így is úgy is, mindegyikkel jött a probléma
-
JohnDoe_Hun
tag
válasz
tobias88888 #55 üzenetére
Azt nézd meg, hogy a füles beállításánál engedélyezve van-e a több eszközhöz csatlakozás.
-
tobias88888
őstag
Lett új céges laptop, Lenovo thinkpad t14 gen3. Valamiért a buds 5 pro-t nem szereti és csatlakozás után 1 másodperc és lecsatlakozik, és ezt megcsinalja párszor. Minden alkalommal újra kell párosítani, ha előtte a telefonnal használtam a buds-ot. Másnál van ilyen? Laptoppal sennheiser fülesem tökéletesen megy és a buds is jó másik laptoppal
-
donnie.d
aktív tag
...és akkor a végeredmény_
Tegnap megjött az sms, ma bementem.
Ahogy az sms írta, hogy a szerviz jóváírta a fülhallgatót, mely szerint a termék valóban hibás és nem javítható, így cserélhetem, levásárolhatom vagy visszakérhetem az árát. Mivel 2-ből 2 rossz volt, s a sima Buds 5 remekül szuperál december eleji vásárlása óta, így visszakértem az árát. Csalódás volt ebből a szempontból a PRO.
Tényleg ennyire rossz fizikailag vagy én fogtam ki egyből kettő rosszat vagy pedig a BestByte-nál nem stimmelt valami és már használtat árultak. Nem tudom. -
donnie.d
aktív tag
Nem próbáltam, de a laptopra való csatlakozás után is ugyanezt produkálta. Továbbá egy sima Buds 5-öt vettem december 1-jén, amit két hétig használtam, majd ahogy leadtam a hét elején újra ezt használom és az ég világon semmi baja sincs. Nem hiszem, hogy a telefonomnak lenne baja továbbá elég gáz lenne, hogy minden tökéletesen működik a telefonommal, csak épp egy Buds 5 Pro nem.
-
donnie.d
aktív tag
A BestByte-ban vásároltam itt Budapesten az Allee-ban.
Az első fekete volt. Amíg a sima Buds 5-öt azonnal tudtam párosítani a készülékemmel, ami egy Samsung S23 Ultra, addig a Pro változat elég nagy szenvedés volt. Majdnem két órámba telt, mire működésre bírtam az applikációban is, és tudtam beállítani a gesztusokat. Aztán olykor előfordult, hogy "elfelejtette" a beállításokat, mintha visszaállt volna alapértelmezettre. Három nap múlva pedig elkezdett a bal füles sisteregni egyik pillanatról a másikra. Ez a dolog akkor szűnt meg, amikor kikapcsoltam az adaptív hangszűrést. Ha az ugyebár ki van kapcsolva, akkor viszont a füles telefonálásra alkalmatlan zajos környezetben. Elég volt, ha egy autó elment melletted, és már nem hallottak a másik oldalról. Majd aztán meg is adta magát a bal füles. Hangosabban, de tompábban szólt az applikációban a tesztnél azt jelezte, hogy nincs a fülemben a bal füles, amikor benne volt.Visszamentem, elmondtam részletesen, hogy mi volt és azt is, hogy mindent letöröltem, gyorsítótárat is, az applikáció újratelepítése is megvolt, valamint a füleseket is reseteltem, de meghalt. Szó nélkül kicserélték, de egy fehéret hoztam ki. Ezt szinte azonnal tudtam párosítani a telefonommal és még az applikációban is minden rendben volt. Örültem is, mint majom a farkának. Erre szintén eltelik három nap, ekkor viszont ennél a jobb füles kezdett el sisteregni szintén ugyanúgy. Ha adaptív hangszűrőt kikapcsoltam, akkor működött, ha bekapcsoltam sistergett, és az applikáció a tesztnél azt jelezte helyezzem be a fülembe a jobb fülest. Visszavittem, de mivel a munka miatt megcsúsztam, így szervíz lett a vége. Kérdeztem a csajt, aki átvette, hogy mi van akkor, ha visszakapom és ismét elkezdi ezt, akkor azt mondta újra szervíz a vége valamint leállás van, így január közepe, mire vissza fogom kapni.
Mindezt úgy, hogy a sima Redmi Buds 5-nek semmi baja, amit megvettem december 1-én. Persze olvasgattam mikor előjött a hiba, de megoldás nem volt rá neten, csak az, hogy vigyem vissza. -
donnie.d
aktív tag
A SoundMagic E10 nekem tökéletes volt, de a megnövekedett használat a messengerbeli hívások miatt kénytelen voltam mikrofonos változatot vásárolni belőle, ami már a második példány volt, mert elődje sajnos sokadik beakadás utáni kábeltörést szenvedte el.
A Black Friday és árzuhanások annyira vonzó árakat generáltak, hogy megjelent bennem a vásárlási ösztön. Harmadik alkalommal mertem beruházni egy ilyen fülesre, de a terv az volt, hogy headset-ként fogom használni, ha zsebemben van a másik fülhallgatóm vagy megsérülne és a másik kettőt használnám kizárólag zenehallgatás lévén azokban nincs mikrofon. Csak kipróbáltam milyen zenével aztán csak lestem. Hiába böngésztem a netet sajnos vezetékes fülhallgatót vezeték nélkülivel összehasonlítani nem lehet hangzás szempontjából.
Első BT fülesnek árcímke szempontjából nekem ez volt a jó megoldás. Ha nem nyűgözött volna le, akkor keveset buktam volna, ha pedig tönkre megy még mindig rengeteg helyen árulják ezt vagy a Pro modellt megbízható boltok.
Annyival javítanám az előző hozzászólásomat, hogy végül az applikációban is megtalálható a töltőtok töltöttségi szintje. -
donnie.d
aktív tag
Az ünnepek közeledtével elég sok helyen vannak akciók, s elég kecsegtető árzuhanások is. Eddig eléggé idegenkedően álltam hozzá a BT fülesekhez főleg, hogy nagy zenerajongóként iszonyatosan nehéz megtalálni azt a fülest, amelyiken szinte hangalapú orgazmusa lesz az embernek, ha meghallja kedvenc zenéit felcsendülni. Mai nappal az árukeresőn látott több, mint 60 pozitív értékelés után végül véleményem szerint elég korrekt 13 ezer forintos árcímkét látva a Media Markt-ban végül megvásároltam életem első BT fülelést, amely nem más, mint a Redmi Buds 5.
Ha valaki törné a vásárláson a fejét:
Nagy zenerajongó voltam és vagyok és sajnos nagyon nehéz megtalálni azt a fül és fejhallgatót, amivel tényleg egy igazi élmény a zenehallgatás olyan ársávban, amire még az ember azt mondja, hogy belefér vagy hajlandó áldozni rá. Legalább háromszor mentem vissza a fent említett üzletbe, s nagyon nézegettem őket, de nem mertem megvásárolni egyiket sem. A vásárlás ötlete a csábító árcímke, és az olykor zavaró kábel jelenléte volt, ami inkább akkor okozott nehézséget, amikor sietni kellett valahová vagy tömött tömegközlekedési eszközön került sor arra, hogy használjam a fülhallgatóm.
Pár éve átnyálazva több "szakoldalt" a Hi-Fi díjas SoundMagic E10-re jutott a választásom, ami teljesen lesokkolt hangzásával. Mindig kerestem az utódot az annak idején a walkman mobilok mellé kapott fülhallgatónak, de addig a pontig nem is találtam meg. Jött az E11 szintén ebből a márkából, de sajnos többet nem tudott. Majd szép lassan, de egész biztosan megérkezett a korlátlan mobilnet világa, s szépen lassan, de egyre többet kezdtem el beszélni, s kénytelen voltam a fent említett E10 mikrofonos változatát megvásárolni, melyből már a másodikat használom elődje kábeltörése miatt miközben még két tartalék van mikrofon nélkül.A SoungMagic E10 mikrofonos változata egyre inkább kopik ki a boltok polcairól, s mivel két tartalékom van mikrofon nélkül, így végül úgy döntöttem, hogy a 13 ezer forintos Redmi Buds 5 jó lehet nekem. Futni nem szoktam. Túrázni, sétálni, kirándulni igen, de akkor pedig nincs zenehallgatás, telefonálás. Egy Samsung Galaxy S23 Ultra lett a gazdája. Kijöttem a Media Markt-ból, s azonnal letöltöttem az applikációt. Pár panasz volt a nehezen való párosításra/kapcsolódásra, de nekem szinte azonnal megtalálta a telefon a fülest, s ahogy a fülembe tettem azonnal használni lehetett. Nem kell mondanom, hogy totál ledöbbentem, amikor meghallottam a hangvilágát. Hangosabb és jóval teltebb volt, mint a vezetékes Sound Magic E10, ami lassan négy éve piacra dobott termék, tehát nem meglepő, hogy ennyi pénzért lekörözte a kedvenc fülesem. Nem kell mondanom, hogy tartalék füles lett belőle a táskámban.
Az applikációban remekül testre lehet szabni, semmi panaszom nincs rá. A vezérlők használatát ki kell tapasztalni, nekem elég volt nagyjából egy óra, hogy megtanuljam hogyan és hová "koppintsak", hogy hangerőt szabályozzak, zeneszámot ugorjak/leállítsak. Mivel volt megbeszélt hívásom azonnal teszteltem. Nekem kényelmes a viselete, nem esik ki a fülemből, nem mozog, meglepően stabilan áll a fülemben, s kialakítása is olyan, hogy nem lehet rosszul betenni. Azt a visszajelzést kaptam, hogy sokkal jobban értették a beszédem, s tisztábbnak tűnt a vonal is és én is tisztábbnak hallottam a másik oldalon való résztvevőt. Az applikációban több minden testre szabható, egyetlen negatívumot tudok felhozni, hogy ha valaki alapszinten se ért angolul, akkor bajban lehet, mert nincs benne magyar nyelv.
A zenehallgatással nekem nem volt problémám. Teljes hangerőn is elég szépen szólt. Én a Musicolet alkalmazást használom, amiben alapból van hangszínszabályzó, így a fülhallgató applikációjában lévő elég szerény nekem nem jelentett problémát, mert a zenelejátszó applikáció ezt korrigálta. Teljesen stabilnak éreztem a fülemben, s semmilyen zajt nem hallottam beszűrődni. Egész napos tesztelésen nem vagyok túl, de szinte majdnem maximum hangerőn hallgattam a zenéket, s fél órányi használat után 5% merülést mutatott a telefon. A tokba helyezve azonnal elindul a töltés, így ez szerintem korrekt akkumulátor használat, ha valaki nem 6-8 órányira tervezi a használatot egyben. Mindezek a panaszok többsége a PC csatlakozásról szólt. Nekem azzal sem volt probléma, bár meg kellett néznem egy videót, hogyan is kell. Míg a telefon megtalálta PC-n annyi volt, hogy a tokban kellett tartani, s megnyomni a tartó oldalán lévő gombot addig, míg az elkezd villogni, s ezután probléma nélkül megtalálta a Windows 10.Egyetlen negatívumként talán azt tudom felhozni, hogy a sem a tok sem pedig a telefon/PC nem jelzi a tok töltöttségét. Töltőre helyezve addig világít a LED lámpa még fel nem töltődik. Nekem eddig korrektnek tűnik főleg a 13 ezer forintos árcímke tudást és hangzást. De hozzáteszem, hogy nekem ez az első BT fülesem, s egy vezetések SoundMagic E10-et váltott.
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Ha 2 telefonra akarom csatlakoztatni, akkor hogy lehet váltani a 2 telefon között, hogy melyikre csatlakozzon?
Üdv: Fishor
-
Petyka3
aktív tag
Akit érdekel a készülék belvilága:
https://www.52audio.com/archives/188129.html
Ma ruháztam be én is egy darabra, nagyon meggyőző. Ahogy észrevettem, a custom eq beállítást a füles tárolja, így a 2. eszközön is megmarad a beállított hangszín. Ja, és mindkét párosított eszközön LDAC marad a kodek, ilyenkor se butul vissza SBC-re.
-
balees
tag
A tok töltöttsége nem látszik az applikációban. Vagy csak nálam?
-
Kotvanyovics
kezdő
Sziasztok!
Akinek van Redmi Buds 5 pro verzió és szokta használni iPhone-al teams meetingekre, illetve gsm hivasoknal:
mik a tapasztalatok, szoktak panaszkodni a hivas tuloldalan, hogy erthetetlen az amit mondotok?Nekem van egy EarFun Air 2 pro fulesem, az nagyon szuper sok szempontbol, viszont ha pl utkozben csendes vonaton, combino villamoson vagyok, akkor nem hallanak a tuloldalon.
Szoval tervezek valtani, mert ez eleg gyakori szitu amikor ez problema szamomra.
Szoval kerlek, irjon akinek van ilyen felhasznalasi tapasztalata.
Koszonom segitsegeteket!
-
tobias88888
őstag
-
facsong
csendes tag
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy ha csak a füles egyik fele van a füledben, akkor kiadja-e mind a két oldal hangját egyszerre? Előre is köszi
-
szkutyi
addikt
Sziasztok! Szerintetek ez(buds 5 pro) felér a Huawei freebuds pro 3-hoz?
Mert adatok szerint igen...árban viszont 3x olcsóbb... -
LQRT
csendes tag
Sziasztok, Érdemes lehet váltani Redmi Buds 3 Pro-ról?
Cserélnem kéne de nem tudom hogy vegyek-e még egy Buds 3 pro-t vagy frissítsek buds 5 re vagy a pró-ra... -
Joe.36
addikt
válasz
tomika1988 #33 üzenetére
Most vettem a Redmi Note 13 pro hoz egy Redmi bus 5 . Nagyon jó telefonálásra, zenére, számomra eddig ez a legjobb ! Ajánlom mindenkinek !
-
tomika1988
csendes tag
Sziasztok!
Redmi buds 5 pro t használok. Olyat tapasztalatom van vele, hogy az Adaptive sound kikapcsol ha megállítom és elindítom a zenét. Van hogy a következő zeneszámnál pár másodperc után bekapcsol, de nem mindig. Valaki tapasztalt ilyet? Adaptive sound nélkül élvezhetetlen a zene. -
freeapro
senior tag
válasz
yodamastah #31 üzenetére
Még irodában nem tudtam kipróbálni az 5 prót, de nagyon jó hangja van.
Santana Ultimate-el tesztelek
A mélyeket tényleg kicsit túltolja. -
-
szkaroly
senior tag
Meglepően jó hangja van a sima Buds-nak. Mondjuk én nem vagyok egy audiofil, de pariban van a kábeles fülesemmel.
-
njnl
aktív tag
A Redmi Buds 3 Promat gondoltam, hogy lecserélem majd erre az új szériára, de számomra inkább csalódás. Alapból, hogy csak száras kivitel van, nekem kizáró ok. Elhagyták a vezetéknélküli töltést amibe nyilván nem halunk bele, de néha hasznos amikor csak a telefon hátlapja elérhető a töltéshez. Imádom a mostanit, mind hangzásban, mind kialakításban. Viszont az aksi gyengülés ellen nincs mit tenni. A gyakori napi 6-7 óra használat mindent megviselne. Várok még egy évet, hátha nem kell gyártót váltanom.
Az pedig, hogy a Xiaomi Earbuds alkalmazás nem kezeli a 3 Prot és külsős alkalmazással kell állítgatni meg megint érdekes vevő viszony...
-
Arm_64
csendes újonc
Mert tény hogy a gyártó honlapján 10 órát bír de én ezzel szkeptikus vagyok mert általában kevesebbet bír mint amit a gyártó mond.
-
Predatorr
őstag
Fizikai gombos sztem nincs, de nem is éreztem szükségét. Modell választékot nézd, mert frissül. Moripodsom volt, klasszisokkal jobb a Samu AKG vezetékesnél (meg is lepett), de tönkrement, és nem tudták cserélni, csak X1 Pro-ra (vagy gyengébb nem aptx-re), amely nem bűnrossz, de az aptx hiányát nagyon érezni, kisebb a hangsugárzó, sokat kellett eq-val is játszani (jetaudio 20 sáv megoldotta), mert nem egyenletes a hangképe. Szóval ezt nem ajánlom. A sima Moripods akkor szuper, ha illik a füldebe, ezért mondtam, h ki kell próbálni, mert ha kimozdul, vesznek a basszusok.
Beszédre mindegyiket jónak találtam, zajban is.
Izoláció nálam nem pálya, nem akarok sehol meghalni, mert a veszélyt meg nem hallom, otthonra van rendes füles. QI értelmét nem látom, mert régimódi vagyok, nekem a töltés maradjon a vezetékben.
Nekem leginkább a hangzás számít, és hogy legyen esetleg játékmód. -
Fishor
senior tag
-
eclipse19
senior tag
Engem az érdekelne, hogy akkor mi van, ha a tok töltöttsége a végére ért miközben feltöltötte a f.hallgatókat?
Bekapcsolnak olyankor, ha kiveszem őket a tokból?
Az elődnek volt (van) egy kellemetlen bug-ja ebben a tekintetben (t.i. ilyenkor nem kapcsolója be az egyébként feltöltött füleseket a tok, amíg nem kap egy kis feltöltést).Köszönöm.
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Nekem Redmi buds 4 pro van, és ezt saját igényeimhez jónak is tartom. Zajszűrés is jó, csak ha nagy a szél, az zavaró egy kicsit, de alapzajt nem vettem észre amíg nem indul el a zene addig sem. Ehhez képest az új redmi buds 5 pro zavaróan zajos lenne? A beszédhang áteresztés miatt érdemesebb ezt venni a korábbi helyett? Gondolom fülben ugyanúgy illeszkedik, ugye?
Üdv: Fishor
-
szkaroly
senior tag
Valószínűleg láma kérdés: használat után amikor visszakerül a fülhallgató a tokba akkor automatikusan elkezdődik a töltése?
-
zola899
tag
Buds-ot vennék, és sikerült leszűkítenem a jelölteket két versenyzőre:
Redmi Buds 5 Pro illetve Galaxy Buds FE...
S23+hoz venném.
Adná magát a Buds FE, de teszteket olvasva róla hááát... nem vagyok elájulva tőle.
A Buds 5 Pro jobb vételnek tűnik.
Viszont lenne olyan feature, ami Samsung telón nem működne?Nem tudok dönteni
-
freeapro
senior tag
Nekem Redmi Buds 4 vitality edition van. Munkáhához használom zenehalgatásra, és telco meetingekre. Az ANC kicsit hiányzik belőle. Ezek halk zene mellett mennyire nyomják el egy iroda zaját? Főleg a mászkálás és a beszédzaj érdkel.
-
Jelenleg egy Redmi Buds 4 Active-ot használok, könnyen lehetséges, hogy majd a teszt alanyainak egyike fogja váltani. Elégedett vagyok vele.
Bízom benne, hogy nem lesz változás a párosítás egyszerűségét illetően, mert a jelenlegi fülesem minden zökkenő nélkül tudott csatlakozni iPhone-hoz, a bölcső első felnyitásakor. Dani ugyan nem tért ki erre, de úgy gondolom, ez a továbbiakban is könnyen fog menni, nem csak Android alatt. -
OSERANSKY
junior tag
Tegnap érkezett meg, épp mStore.hu-ról az Égkék változatban rendeltem.
Szerintem ennyiért teljesen megérős vétel / választás volt, Redmi Buds 3-at váltotta.
Sok panaszt láttam a Xiaomi Earbuds app-ra kb. 2 hete, de nálam tökéletesen működik minden.
Csak ajánlani tudom, nagyon rendben van a cucc, külön tetszik, hogy végre egy arra fejlesztett appban tudok mindent beállítani hozzá.
A Bluetooth beállításoknál ki kellett kapcsolni az Abszolút hangerőt, mert halk volt első alkalommal.
Más nyűg nem fordult elő, v. nincs vele idáig.
A basszus kiemelés funkció elég ütős, de bőséges a testreszabási lehetőség minden egyéb irányba is -
wolfman
veterán
válasz
forumpista #8 üzenetére
Térérzetről beszélsz? Hát azért a nemrég meghalt Anker Soundcore Liberty 2 Promnak volt tere, bár nem sok. Kollégának vett JBL Wave Flex-nek meg semmije nem volt. Ha vennél egy fasza vezetékes fülest 100e+ Ft-ért lehet kerekedne a szemet, ott már mit kapsz a pénzedért (de nem is igazán az ár a meghatározó, csak árban felfelé egyre kevesebb kompromisszumot kötsz). Na ezt itt TWS témában semennyire nem érzem, mert mindegyik mindenféle. Simán tesztekben egy belépszintűre adnak 5 5 5 5 5 pontokat, majd egy Bower & Wilkins 200eFt körülire meg 4 3 4 5 3 pontokat. Na akkor kategóriájában ennyi vagy nagyglobálba????
-
Predatorr
őstag
Nézegess Hayloukat. Azok itt sosem szerepelnek, pedig vannak jók, próbáltam többet is. A Buds 5 árának feléért tuti sokkal jobbat kapsz annál.
Ha itt minden alkalommal leírnák a fülesek valós teljesítményét (pl. frekv. átvitelt), semmilyen plecsnit nem ragaszthatnának rájuk, csak akkor oda a reklámbevétel. -
RedCactus
senior tag
Nem tudom mikor íródott a cikk, de azóta jelentősen mérséklődtek az árak.
-
kutyek
senior tag
TL;DR: a "térérzet", vagy térábrázolás mindig probléma a füles/fejes esetben, a működésük jellegéből adódóan...
Általános probléma amúgy minden fülessel / fejessel. Az oka az, hogy míg a zenéket alapvetően sztereo hangsugárzós rendszereken keverik, ahol mindkét hangsugárzó hangja eljut (valamilyen mértékben) mindkét fülbe, és a fülcimpák miatti visszaverődések, illetve a fejmozgás által indukált változások is hozzá tesznek a térérzethez, addig a füles / fejes használata esetén ezek közül csak az első tud teljesülni (vagyis mindkét csatorna mindkét fülbe eljut valamilyen mértékben), de csak akkor, ha ún. binaurális mixet hallgatsz. Ilyen keverésekből alig van, én pár zenei albumról tudok csak. Ezzel szemben bizonyos VR műfajokban, pont a térérzet javítása esetében, kb. etalon a binaurális hang.
Binaurális mix hiányában marad valamilyen crossfeed plugin, amikkel emulálható valamelyest a binaurális hatás (ezek a megoldások tipikusan mindkét oldalra rákeverik a másik csatorna enyhén basszuskiemelt, halkított, késleltetett jelét. -
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet
-
wolfman
veterán
válasz
bollokcs80 #2 üzenetére
Azért a kategorizálás ne legyen már szubjektív! Ha azt mondom 5 fülesre, hogy nincs terük, akkor a legolcsóbbat a legdrágábbhoz hasonlítani, hogy azért azt nem éri el minőségben kicsit összekutyulja az elképzelést.
-
bollokcs80
Korrektor
Eléggé szubjektív műfaj, szerintem nehéz leírni, hogy mit tud egy adott füles. Nekem egy Xiaomi Air 2 van, az elején vékonynak éreztem a hangját, az idő előrehaladtával valahogy mintha jobban szólna (csak sajna az akksija kezd meghalni).
Egyébként "nem-agybadugós" nincs is a kínálatban? Lassan keresném az utódot, de nem sok alternatíva van a 20-30 ezres ársávban. -
wolfman
veterán
'élvezhetően tágas a hangtér, még ha egy Sony vagy Jabra csúcsmodell szintjét nem is sikerül elérnie'
Folyamatosan zavart érzek az erőben az ilyen TWS füles teszteknél. Néha van olyan érzésem, mintha hasraütésre menne a leírás és/vagy nem igazán van megfogalmazva, hogy a jó, rossz, elfogadható, nem túl acélos, stb. megjegyzések milyen kategóriára értendőek.
Jelen esetben azért idéztem, mert nagyon sok helyen a csúcs Sony fülesekre azt mondják, hogy nagyon szépen szólnak, de terük, az ami nincs. A zene tisztán, erősen, de érezhetően az agyadban fog szólni, de legfeljebb a füledben, nagy távolságokat nem kell várni és ezt a legújabb WH-1000XM5-re is rendre megjegyzik. Na most akkor ezt a szintet térben igen könnyű megugrani, nem? Vagy ha azt sem éri ez el, akkor az nagy baj. Ha meg azért minden fülest a maga kategóriájában kellene értékelni, akkor meg ne hasonlítgassuk a Sony csúcsmodeljeihez, ahol a kis tér is nagyobb nagyobb, mint a Buds 5 Pro-nál.Most akarok én is venni TWS-t. Kinéztem magamnak párat különböző kategóriákban. Van hogy egy 20eFt-os jobb minősítést kap mint egy 120eFt-os, de ez így összevissza. És nem gondolnám, hogy amúgy a 20eFt-os jobb lenne, csak utóbbinál már ugrunk pár szintet mikor kritikát kell megfogalmazni. Így véletlenül sem lehet belőni, hogy akkor most mi mennyivel jobb vagy rosszabb adott cuccnál.
Nemrég vettem kollégámnak egy JBL Wave Flex-et. 10 pontból ilyen 7-8-as értékeket kapott. Nos, mivel semmiféle külső hangszűrése nincs, hangerőt meg nem lehetett ráadni, hogy élvezzem is amit hallgatok, így nekem ez instant kuka lett volna, minősíthetetlen kategória. Zajos környezetben már mindegy is milyen minőséget képviselne, mert az emberi beszéd is belepofátlankodik a zenébe. Ha belenyomtam a fülembe, akkor elzárta a kinti zajokat, úgy már elment, de ugye az ember nem nyomja azt oda, mert nemár!
Új hozzászólás Aktív témák
ma Majdnem pontosan kétszeres áron kerül forgalomba a Redmi Buds 5 Pro változata az alapmodellhez képest. Duplatesztünkben összehasonlítjuk őket és megtárgyaljuk, megéri-e az extra kifizetése.
- Windows XP
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T Pro 512/12GB Kék / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest