Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
Új hozzászólás Aktív témák
-
Coolby84
tag
csak egy kérdés: az hogy a remote gui mikori verzió és melyik az miért számít? a remote gui nem csak egy kvázi kapcsolattartó, maga a transmission fut a NAS-on a háttérben és kapcsolódik a beállított paraméterek szerint, nem? Az hogy épp a remote gui csatlakoztatva van-e vagy nem, az tök mindegy, vagy tévedek?
-
gumimaci1235
tag
Szia!
Megint gondjaim vanna.
Sikerült beállítanom a Transmissiont, hogy távolról elérjem, és a Router Setupját.
Működött még a NAS webes kezelőfelülete is, de az most nem múködik.
Mi lehet a gond, nem állítottam semmit.
Egy no-ip-s ingyenes account-hoz hány port-forwardot lehet beállítani?
-
gumimaci1235
tag
Szia!
Lenne is egy kérdésem.
NO-ips dolog beállítva a routeren. Sikerült is neki felcsatlakozni.A Port Forwadot hogy kell beállítani, és utána neten keresztül hogy kell beírni a címet a böngészőbe, ha a routert, wagy ha a transmissiont akarom elérni, wagy a helyi hálózatban egy másik gépet?
Segítséget előre is köszi!
-
madgie
titán
iPad-en indítjuk sokszor a torrenteket, ott nincs GUI. Bár lehet van valami app, aminél egyszer kell megadni és csók
Rákeresek.Még egy rinya: azonos porton megy mindkét Transmission (Popcorn Hour + ZyXEL, 9091-en). Bonyolult átlőni, vagy egyszerűen szoktassam le az asszonyt a Popcorn-ról és kapcsoljam ott ki? Csak azért mert néha a munkahelyről (vagy telefonról) indítom a dolgokat és mivel azonos porton vannak, így csak a Popcorn Hour-t érem el.
-
Zamery
senior tag
Szerintem a /ffp/tm/.transmission-daemon mappában tárol minden mentést.
Ez kell neked: /ffp/tm/.transmission-daemon/torrents! Ebben vannak a mentések. De lehet hogy így is fog ellenőrzést csinálni, már nem emlékszem nálam hogy volt...Midnight Commanderrel át tudod másolni, ill. felül tudod írni az újat.
-
kisgyerek85
senior tag
Lassan már ott tartok, hogy ezt is felveszem kamerával, mert már nem akarom elhinni. NAS-t elérem böngészőből. TM? Transmission? Hát azt a verziót már törültem a pen drive-ról.
Két pen drivem van és az egyik pár perc után kialszik, a másik meg 1 órával később is csak villog.
Tegnap is így kezdődött először, hogy telneten be akartam lépni és egyből bezárta az ablakot. Már nem tudom mit csináltam, hogy jó lett. Szerintem csak várnom kellett
rootfs.tgz fájlt ugye nem kell kicsomagolni? Én ezeket másolom fel.
-
siva
aktív tag
Lényeg, én voltam balfasz...
Az előző transmission (2.42 ) konfig állományait én az /etc/transmission könyvtárban tartottam. Az új (2.50 ) /ffp/tm/.transmission-daemon/ könyvtárba kerültek.
Ezeken belül a torrents könyvtár a *.torrent fájlokat tartalmazza, a resume könyvtár a letöltések állapotát tárolja, ezeket kellet átmásolni. -
feco93
tag
A média kiszolgáló az ftp és a webes közzététel is ki van kapcsolva.
A torrentet átmenetileg most sikerült megoldani úgy tűnik. A remote Gui-ban a hálózatnál a titkosítás ki kelet kapcsolni mert különben a bejövő port tiltva van nem igazán értem mi lehet a probléma. A CPU hoz még annyi hogy a Firmware verzió 4.23(AFD.0). Remélem van valami ötletetek. Mert nekem már nem nagyon van.
-
Blackmate
őstag
- router port forwarding
- néztem más porttal, upnp-vel is, sőt, volt hogy láttam is a router ezen szekciójában, hogy milyen véletlen porton szeretne kommunikálni a NAS
- titkosítást is kipcsoltam
- kétségbe esésemben a routeren a tűzfalat is
- több, nagy trackerekkel is néztem, mind online -
csozsi
tag
Ezekből a linuxos szarakodásokból elég régóta elegem van már, úgyhogy egy mikroszerver lesz előbb-utóbb üzembe helyezve.
MC alatt másolva az ékezetes fájlnevek tönkrementek (én magam ritkán teszek így, de ettől még érkeznek ilyenek).
Ami két pc között 50-60ezer kbyte/sec-cel megy, az a Zyxelem, és pc között max. 12ezer. -
Wendelke
senior tag
Próbáltam volna, de a Putty-ból sem értem el SSH-n. Ezért is gondoltam azt, hogy a pendrive a problémás, vagy a Transmission "döglött" meg.
Korábban beszélgettünk amikor problémás volt a 1.5 TB-os Samu merevlemezem, ami azóta elpusztult, gariba cserélik. Azóta egy WD greent használtam ami rajta van a kompatibilitási listán.
-
Anonymus23
veterán
Fix Ip ím van a NAS-nak beállítva, port forwardingon belül be van állítva a virtual serversnél, a port triggeringnél, és az UPnP-nél is a port, nem tudom ettől mi mást tudnék még tenni.
Korábban egy kisebb TP Linkes routerben ment tökéletesen, ott is hasonló beállításokkal. -
Zamery
senior tag
A Puppy Linux jóóóó!
Én a Lucid Puppyt használtam a melóban. Lupu 5.11 minden gond nélkül működik pendrive-ról Unetbootin-nal lehet az iso-ból működő rendszert kreálni, és máris van egy pendrive-ról futtatható teljes rendszered. -
Somy_
tag
Igen, én is gondoltam erre az átalakítós megoldásra, és sejtettem, hogy passzentos a belső HDD helye. Ebből vagy kókányolás lesz, vagy új vinyó, vagy "adatvesztés"..

Szerinted egy WD Black vinyót mennyire tudna hűvösen tartani a Zyxel ventillátora?
(Jelenleg hdd hűtővel 37°C-os a WD az asztali házban.) Gontolom extra hdd hűtőnek sincs hely a házban. -
Somy_
tag
A fáradozásodat előre is köszönöm!

Viszont úgy tűnik, hogy jó eséllyel megfelelne így az igényeimnek.Egy bajom van csak jelen pillanatban, hogy a merevlemez árak elszálltak. Ha egy mód van rá nem vennék újat, viszont a meglévők tömve adattal. A particionálás és formázás miatt üres vinyót kellene beletenni a NAS-ba. Nos, üres vinyóm jelenleg csak IDE-s van Erre van valami megoldás? Azaz létezik valami mód (akár átalakító, amivel beférne a NAS házába még a vinyó), amivel be tudnék tenni a NAS-rendszernek egy IDE-s vinyót? (Természetesen usb-n csatolnám később a nagyobb háttértárat.)
-
veze
őstag
bocsi, a link nem jo..
cpu es memoriaterhelés -
Somy_
tag
Köszi a gyors választ!
A neted csúcsra járatását mekkora cpu terheltséggel teszi? Gondolom van összefüggés a terheltség és az adatforgalom között, esetleg lehetne valami saccolni az értékből.
(Amúgy bánom, hogy nem fél éve jutottam erre az elhatározásra, a mostani vinyó árak elkeserítőek..)
-
Somy_
tag
Sziasztok!
Én most tervezem, hogy az asztali gép állandó üzemét leváltom egy NAS-sal. Kinéztem ezt a Zyxel NSA-210-ET (régen volt zyxel chipset-es wifi usb stick-em, meg voltam elégedve vele). Nekem főleg háttértárnak kellene a NAS (főleg torrentre és ftp-re). Olvasgattam régebbi hozzászólásokat, hogy a gyári kliens limitált, viszont biztató ez a transmission-os megoldás!
Egy fontos kérdésem lenne, milyen feltöltési és letöltési sebességet produkál az eszköz torrentezés és/vagy ftp-zés közben? Nem helyi hálós megoldásra gondolok ftp esetén se!
Azaz monjuk egy 40/20-as digis netet ki lehet vele használni? Magyarán tudja lefele a 3-5MB-ot, valamint felfele a 2-2,4MB-os sebességet hozni vagy ehhez komolyabb hardver kellene? -
dmc
aktív tag
Köszi!
Előrébb jutottam de itt már tényleg nem tudod mit csináljak!
Ezt irja ki: ........ eszköz írásvédett, csatolás csak olvashatóként
híbás fájlrendszertípus híbás kapcsoló híbás szuperblokk a ........ /szközön , hinyzó kódlap vagy segédprogram vagy egyéb hídezt irja ki
ez micsoda?Vagy az 1 TB vinyót kidobhatom?
egy ilyen könyvtárat lát hogy lost+found meg 9db fájlt és ez mind 526 MB
Valaki ötlet?Előre is köszönöm
dmc
-
dmc
aktív tag
Szia!
Tök jó a leírás csak ott megakadtam ahol az új könyvtárat kell létrehozni.Miután kiadtam a parancsot ezt kapom vissza:
bash: mkdir/mnt/xfs: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár.Előtte mindent elfogadott és jó volt innen nem tudok tovább menni sajna

Van valami ötlet vagy megoldás?
Előre is köszönöm a válaszokat.Kellemes karácsonyi ünnepeket!!
dmc
-
csozsi
tag
Belső vinyó (2). Nem rémlik a "linux alatt" dolog. Átrakjam a vinyókat, vagy csak egy linux disztrib alól nézzem meg? Beraktam a régi transmissionos usb-t, és az alól sem látszik. Minden más megvan, csak a download könyvtár, és a tartalma hiányzik. "Térfogatra" megvan, mert a nas szerint foglalt a hely.
-
dmc
aktív tag
Köszi majd lesz energiám megpróbálkozok vele.De ami jobban izgat az a következő dolog.
Ment minden rendesen torrent le - fel egyszer csak minden torrent fájlnál ezt írja ki:
No data found!Ensure your drives are connected or use "Set location" .To re-download , remove the torrent and re-add it.
Ez mi és mitől van?
Belső hálón simán elérem a NAS t a fájlokat minden.
Köszi a segítséget és a válaszokat
dmc -
danjeee
csendes tag
Ezt olvastam,ez a 210 vs 310,ez is super teszt,de nekem a 320é kellene,de már találtam kozben.Synology dupláját veri a Zyxelre,azért most picit elgondolkodtam mi legyen.NSA-320 vs Synology DS 212J? Transmission nélkul egy tapottat sem,csak nem találok Synora olyan szép értheto transmission telepítési útmutatót ,mint itt a 210-nek van!
Itt láttam eloszor puttyt,képzelhetitek mekkora orom volt amikor beindult a 210-en,és hibátlanul mukodott. -
danjeee
csendes tag
Koszi a gyors választ,akkor lehet majd frissítek.Az elozo frissítés amit aztán le is vettek,nekem a kulso USB-s HDD-n okozott gondokat a DLNA nem tallózta be,de utána le is vették a zyxel site-járól.
Egyébként a Transmissionnál van valami torrent korlát, már 81 seed felett járok, és nincs gubanc. -
csozsi
tag
Az acronisom valamiért nem látja a kisebbik pendriveot, annak win98 alá is kellett valami segédprogi.
Közben megtaláltam a hibá(ma)t.Ha megnyitjuk az .sh scriptet
akkor az elején a /transmission_home/ sort kell megváltoztatni, hogy a
beállításoknak megfelelő legyen:vi /ffp/start/transmission.sh
TRANSMISSION_HOME=/mnt/HD_02/.transmission-daemonhelyett
TRANSMISSION_HOME=/ffp/tm/.transmission-daemonEzt hagytam ki a nagy sietségben, és ahová az elérési út mutatott, az biz az az alapállapotot (127.0.0.1) hívta meg. Ekkor én hiába küzdök az általam beállított értékekkel.

-
cday3
csendes tag
Rendben, most beállítottam a 6500-as portra. Holnap meglátom működik-e?!
A routerben (TP-Link) a Virtual Servers és a Port Triggering-nél is beállítottam ezt.
Amúgy, igen a routerben van beállítva a dyndns, mert azon keresztül megy a kamerarendszer is. Ahhoz a dyndns accounthoz vettem fel még egy host címet, amin keresztül akarom elérni a Zyxel-t, de eddig csak a Transmission jött be rajt a Remote gui-n.
Holnap jelentkezem az eredménnyel.
Köszi a segítséget. -
Wendelke
senior tag
Szia Veze!
A problémás HDD-t Data Recovery-vel néztem Win7 alól, ott szépen látszik az összes letöltött film a download mappában, kár hogy csak trial verzió.
Sem az Ubuntu alatt, sem a putty-MC párosítás alatt nem tudtam megtalálni a fájlokat, a HDD-n, de lehet, hogy csak én vagyok a töketlen. Az MC alatt is csak HDD-n lévő rendszer partíció látszik az e-data könyvtárban.Na mindegy, majd még próbálkozom, ha sikerül megírom.
-
Wendelke
senior tag
Szia Veze!
Nos kipróbáltam minden lehetőséget, amit írtál de nem jutok sajna dülőre. Egyszerűen nem férek hozzá a letöltési könyvtárhoz, Az Ubuntu Live Cd-vel is próbáltam, de ott sem jött össze.
Ezt a hibaüzenetet dobta a terminál:
"root@ubuntu:~# mkdir /mnt/xfs
mkdir: cannot create directory `/mnt/xfs': File exists
root@ubuntu:~#"A W7-el is vannak gondjaim, de az Ubuntu ismeretlen terület. Nem tudom, hogy mit takar ez a hibaüzenet, de nem mountolja be a HHD azon részét amit kellene. Pedig a leírást alapján már többször is megpróbáltam az Ubuntu alatt megnézni a HDD ezen könyvtárát, de nem jött össze.
Lehet hogy megsérült a könyvtár, ezért nem lehet megnyitni?
-
Wendelke
senior tag
Újfent köszönöm Veze!
Főleg azt, hogy ilyen segítőkész vagy a problémám iránt.
Ki fogom próbálni, egyenlőre még ugyan nem sikerült a másolás, de nem adom fel. Bár ebbe az is belejátszik, hogy csak néha tudok időt szakítani erre, a családi elfoglaltságok miatt.Mindenképpen megírom majd, hogy melyik verzióval jött össze, de egyenlőre annak örülök, hogy újra megy a Zyxel, a korábbi HDD tartalmát meg majd átmásolom valamelyik leírt lehetőséggel. Ha őszinte akarok lenni akkor azt még el kell mondanom, hogy ha az itt leírtakat alkalmazni is akarom, akkor néha utána kell olvasnom a neten bizonyos dolgoknak

Az MC alatt egyébként a Zamery által leírt Midnight Commandert gondoltad?
Üdv!
-
veze
őstag
még annyi kiegészítés:
beléptem putty SSH-n root-ként, azota a TC is beenged az admin könyvtárba is ( valószínű ezt csináltam korábban is, csak azóta újra lett telepítve windows és még nem akartam sosem TC-ben az admin könyvtárba lépni azóta..
Ha így nem menne, mégse látnád, akkor putty, majd rootként belépve, MC-t elindítva biztosan mennie kell.
Megkeresed az i-data könyvtárat, itt lesznek becsatolva a belső vinyó és az a kűlső ami eSatan van hátul beledugva. (ha van)
Az e-data könyvtárban találod az USB-n csatlakoztatott eszközöket. Az eszközöket a rájuk jellemző számsorral azonosítja, be tudsz lépni, és a tartalmát látva biztos be tudod azonosítani melyik melyik is..
egyiket egyik panelben, másikat a másikban megnyitva simán lehet másolgatni ide oda..
ha putty bezárod a müveletet megszakad.
De a korábban írt hozzászolásomban leírt torrent adatáthelyezés másik meghajtokra, az akkor is végrehajtódik ha transmisionban kiadod őket, és aztán ki is léphetsz tm-ből, meg a pc-böl is ahonnan kiadtad, meg fogja csinálni akkor is.
Adatáthelyezésnél a másik vinyót szintén ezzel a rá jellemző számsorral kell megadni. majd / jelekkel a további könyvtárszerkezetet, elérési utat
pl: /i-data/fb3f06a9cbc450f11aa9d84a10eb0783/film/hd (ez esetben a hd könyvtárba fog áthelyezniszerk
TC helyett még kiprobálhatod a flashfxp -t is -
Wendelke
senior tag
Szia Veze!
"elvileg ha egy usb-s külső házba teszed a régi belső vinyót és rádugod a nas-ra, akkor kéne hogy lásd a tartalmát pl totalcommanderben is (két particiót kéne látni, egyik a rendszer a másik az adat)"
Ezt próbáltad vagy gondolod? Én most próbálkoztam a TC-vel is, meg a WinSCP-vel is, de úgy tűnik, hogy a korábbi Zyxel vinyónak csak a rendszer particióját látja mindkettő, helyesebben csak a TC. A WinSCP-ben meg sem találtam a külső vinyót, viszont nagyon kiválóan meg tudtam vele nézni a jelenlegi vinyón lévő settings.json fájlt

Hát ha ez nem jön össze akkor marad sajna az UBUNTU, legalábbis megpróbálkozom vele.
-
Wendelke
senior tag
Köszi Veze!
Az az igazság, hogy a TC nem használom, de majd kipróbálom. Azt viszont jó tudni, hogy az USB-s eszközt indítás előtt kell feldugni, ezt nem tudtam, bár az szöget ütött a fejemben, hogy leválasztani sem lehet. Ha le akarom húzni az USB-s eszközt ,gondolom célszerű leállítani és újraindítani a NAS-t.
A TC-s másolásnál egyébként egyből másol az USB-s eszköz a NAS-ra,illetve fordítva, vagy pedig a számítógépen keresztül történik a másolás? Mert ha az utóbbi, akkor rendkívül lassú.
-
hamikike
tag
Veze! (vagy aki tudja az okát)
Ugyan nem válaszolnék, hanem írnék: a Zyxel NSA210-hez kapcsolódóan lenne kérdésem.
Miután lett egy esata külső dobozom, bele raktam egy hdd-t. Nem tudtam, hogy majd hogyan kezeli, ezért megformáztam a gépen NTSF-re, mert azt szűrtem le a leírásból, így is és erre is lehet. Másrészt azért is erre, mert nem tudtam, hogy a windowsban, majd hogyan tudok hozzá meghajtót rendelni. Lásd alább, miért fontos ez (admin-ként illesztve nem tudom mit látnék!).
Gond nélkül felismerte, másoltam is rá, de a következő bekapcsoláskor (az nsa210-et ki szoktam kapcsolni mert nem folyamatosan használom) nem ismerte meg csak akkor, ha a menüjéből szoftveresen újraindítottam a nas-t. Azóta is csak így ismeri fel, ami kicsit macerás.
Kérdésem, mi az oka?
Valamint lehet-e a nas alól formázni xfs-re, mint a belső hdd-t formázta első telepítéskor, és utána a windowsban ugyanúgy lehet e csatlakoztani mint a többi usb eszközt? Már nem akarom kipróbálni, mert van rajta adat
Mert nekem a nas belső hdd-jét a Meghajtónév:\\IP cím\admin hozzárendeléssel lehetet illeszteni és jelszót kért egyszer az elején, míg az usb-ket és most is az esata vinyót a Meghajtónév:\\nsa210\kötetnév útvonallal azonosítja be a windows, jelszó és minden probléma nélkül.Köszi
-
Anonymus23
veterán
Rákerestem itt a topicban és a te ötletedet dobta ki

Egy üres TM-el fogom klónozni, mivel amúgy is tök üres a vinyó is meg a pendrive is frissen lett telepítve.
Azt viszont nem értem, hogy miért csak egy cca 20 MB-os részt kezel magának a pendrive-ból, most ott figyel majd 2 GB üresen, amivel nem nagyon lehet kezdeni semmit, vagy azt nem tudom, hogy a TM csinál-e vele bármit is.
Kell neki egyáltalán ekkora pendrive? Mert ha nem, akkor lehet átrakom inkább egy 1 GB-osra vagy egy kisebbre, mert azokat már úgysem használom semmire. -
Anonymus23
veterán
Ettől már nagyon távol vagyok
mármint port számban.
Most raktam újra a TM-et, és működik.
Azon gondolkoztam, hogy csinálok még egy pendrive-t, amit alkalom adtán csak átdugok, de lehet az lesz, hogy mint ahogy valaki írta itt, klónozom a pendrive-t és csak újrarakom ha vacakol és az újraindítás nem segít..
Most működik minden, remélem állandósul a jólét
-
Anonymus23
veterán
Hali, kösz az infókat, mindig tanul az ember, viszont nálam sajna ez sem jött be, mivel elvileg látja a benne lévő vinyót. Kipróbáltam vagy 10x, de nem volt jó.
Elkezdtem szörfölni benne, és elvileg pedig látja a vinyót, abban a mappában van egy mappa egy számsorral, és látszanak is benne a mappák, de sajna semmi.
Most reseteltem és formáztam a Zyxelt, illetve telepítem újra a TM-et, meglátjuk mi lesz vele...Csak még egy kérdés:
A NAS-nak milyen portot adjak meg? Én most nem messze a TM portjától adtam meg neki egyet, ezen működött a webes elérés is, de már össze voltam zavarodva, hogy ezek után kezdte a hülyeséget a TM vagy már ezelőtt is...
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Projektor topic
- Kuponkunyeráló
- Samsung kuponkunyeráló
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Mini PC
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPhone topik
- PlayStation 5
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- További aktív témák...
- Mini PC - HP ProDesk 405 G4 DM / Ryzen 5 PRO 2400GE / DDR4 / NVMe / HDMI / több db / számla
- ÚJ, bontatlan iPhone 17 256GB levendula KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- RYZEN 7 7800X3D 32 GB DDR5 RTX 3080 Ti 12GB 1TB M.2
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)