Hirdetés

2023. február 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Zoja™


Zoja™
őstag

Nyílj meg... :)

(#2) MineFox54 válasza Zoja™ (#1) üzenetére


MineFox54
őstag

Szia!

Ebben vannak esetleg ötletek:
http://www.instructables.com/id/eWaste-60-3DPrinter/step5/Step-5-Printer-Control-Software/#intro

vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#3) #16939776


#16939776
törölt tag

Hajrá! :R

Én csináltattam bérmunkában 12db nyomtatott kúp palást-szeletet elemet, ami a tárgy asztalhoz képest is szöget kellett bezárnia. Annyi elég volt, hogy a helyiségben (eladótér) változott a hőmérséklet ahogy nyitogatták az ajtót nyomtatás közben, és ettől már nem volt egyenletes a végeredmény.
Nagyon fontos hogy a körülmények állandóak legyenek, ha pontos méretre akarsz valamit elkészíteni, nem elég "csak" a nyomtatási sebbegéset, és az alapanyagot jól megválasztani és megcsinálni jól a modellt.

szerk: Ment a kedvencek közé!

[ Szerkesztve ]

(#4) CounterBoci


CounterBoci
senior tag

A vezérlő 20k ebayről. Sd kártyafoglalattal, kijelzővel meg amit akarsz. Nekem a komplett elektronika, szíjak, szíjtárcsák, motorok, fűthető asztal, száladagoló mechanika, jófajta e3d fejjel volt 70k. A nyomtatófej jött a gyártótól, a többi minden kína. Épp vázat tervezek, láttam pár megoldást és én kritikusnak látom az olcsó, sokszor műanyag elemekkel összefogatott mechanikát. Hegesztett váz lesz, a köszörült rudakat, szánokat a végén cnc gépen mérőórával tökéletesen beállítom. Lehet mondani, hogy túlzok, de azt nem kell utána folyamatosan utánaállítani, meg szívni vele.

(#5) Zoja™ válasza MineFox54 (#2) üzenetére


Zoja™
őstag

Köszönöm. ;)
Az instructables-t mostanában sűrűn követem, ezzel már találkoztam is. A probléma csak annyi, hogy hiába van meg az alapszoftver, ha esetleg csak valami apróságot kellene módosítani, meg lennék lőve.

(#3) Duracellm...

Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem, ezt elkerülendő, valószínűleg körbe plexizem majd a nyomtatót, ha a végső felépítés össze állt.

(#4) CounterBoci

Melyik típust építed éppen? Az a 20k-s vezérlő tartalmazza a vezérlő programot is? Ahogy én számolgattam, váz nélkül is 100k körül mozog az összköltség.
Mivel arduino alapokra képzeltem el a dolgot, így léptetőmotorból a Nema típus jöhetne szóba, annak viszont darabját 3k-ért láttam a legolcsóbban az ebay-en is,plusz ehhez való driverek is megdobják a költséget.

(#6) pomorski


pomorski
őstag

És ha majd előbb-utóbb építesz egyet, akkor mit fogsz vele majd nyomtatni?

(#7) #16939776 válasza Zoja™ (#5) üzenetére


#16939776
törölt tag

Nincs mit!

Választani kell egy hőmérsékletet amiben dolgozol és azon legyen a tárgyasztal és a levegő.(környezet)
Csak a plexizés nem biztos hogy elég, mert mondjuk 40C°-a tárgyasztal és 25C°-os a levegő indulásnál akkor gyorsabban kihűl az anyag kicsöppenve a fejből, míg egy órát járatva a gépet felmelegszik bent a levegő ~60C°-ra és csak jóval lassabban hűl ki a kicseppenő anyag, és környezete is képlékeny maradhat amire rákerül. Ezért itt-ott megfolyhat, vagy deformálódhat a készülő tárgy a modell bonyolultságától, alakjától, falvastagságától függően.

De ennek a megoldásán még bőven ráér gondolkoznod. :R

(#6) pomorski: Ez engem is érdekelne.

[ Szerkesztve ]

(#8) Zoja™ válasza pomorski (#6) üzenetére


Zoja™
őstag

Elsősorban ,,kézműves" ajándék tárgyak készítése lenne a cél. Félig meddig családi projekt az egész, mert édesanyám hobbiból ezzel foglalkozik, de kezdi kinőni a lehetőségeit, ismerősi körből elég sok megrendelése is lett. A festés természetesen kézzel készül majd, de nagy segítség neki, ha már csak a finomításokkal kell foglalkoznia.

Ilyesmiket kell elképzelni.

Persze van ötlet saját részre is, a későbbiekben szeretnék szigorúan amatőr szinten robotikával foglalkozni. Nagyban megkönnyítené a dolgom, ha otthoni keretek között tudnám legyártani a szükséges alkatrészeket. Részben ezért is erőltetném a nyomtató megépítésénél az arduino vonalat, mert a továbbiakban is azt tervezem vezérlésnek használni.

[ Szerkesztve ]

(#9) #16939776 válasza Zoja™ (#8) üzenetére


#16939776
törölt tag

Ezek nem olyan egyszerű figurák, amiket 1 részből meg lehet csinálni. Valamint nagyon finom részletek vannak a felületen, amit csak nagyon jó felbontású géppel és veszett lassan lehet csinálni.
Csak becslés: 10-20 óra gépi idő/figura.
Festéshez szépen le kell alapozni több rétegben, hogy festhető legyen, mert érdes lesz a felülete.
Erre lehet számolni mint kapott felület:

(#10) CounterBoci válasza Zoja™ (#5) üzenetére


CounterBoci
senior tag

Bocs, rosszul emlékeztem. Tokkal-vonóval, léptetőmotor-maghajtókkal 9k.

[link]

Programot számítógépen generálsz. A többit már a vezérlő tudja. Egyébként én még ilyen romás nyákot nem láttam, mint ezek, viszont nagyon olcsó :DDD Nekem is az első, csak van némi rálátásom.

[ Szerkesztve ]

(#11) Zoja™ válasza #16939776 (#9) üzenetére


Zoja™
őstag

Az utómunkálatok és a festés gondos kezekre lesz bízva, amiatt nem aggódom. A problémát inkább tényleg a felbontás jelenti, bár első körben, sufniban össze rakva nem is számítok csodára. Szerencsére nem kell sietnem a projekttel, lesz idő kitapasztalni a gépet és javítani az esetleges hibákat.

Fejlemény is történt időközben, sikerült a közelemben olyan ismerőst találni, aki már rendelkezik 3D nyomtatóval, így egyes alkatrészeket már valószínűleg a héten le tud gyártani részemre.

CounterBoci: nagyon szépen köszönöm a linket, meg is rendeltem, ennél olcsóbban nem is nagyon tálaltam. :R

[ Szerkesztve ]

(#12) DrojDtroll válasza Zoja™ (#1) üzenetére


DrojDtroll
addikt

Szeretettel várunk a 3D nyomtatásos topikba. Ott is sokan tudnak segíteni.

(#13) Zoja™ válasza DrojDtroll (#12) üzenetére


Zoja™
őstag

Köszönöm, amint lesz egy kis időm, megbombázom a topikot a kérdéseimmel. :R

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.