A film a nagyüzemi állattartás kegyetlenségére hívja fel a figyelmet.
[ Szerkesztve ]
Dominion (Uralom) film a nagyüzemi állattartás kegyetlenségére hívja fel a figyelmet : https://www.dominionmovement.com/watch
A film a nagyüzemi állattartás kegyetlenségére hívja fel a figyelmet.
[ Szerkesztve ]
Dominion (Uralom) film a nagyüzemi állattartás kegyetlenségére hívja fel a figyelmet : https://www.dominionmovement.com/watch
Volt idom ranezni erre a műhusra:
Tehat a BK-nak jelenleg ketto husmentes "hus" termeke van. Egy az USA piacon, es egy az EU piacon.
Az USA-ban Impossible burger neven furt, ami nem egyenlo a Rebel burgerrel. Az Impossible burgergben GM eleszto altal szintetizalt "heme" van (leghemoglobin). Allitolag ez felelos a husnak a "hus-izeert".
Az EU-ban a GMO tilalom miatt nem tudták egyelore engedelyezni az Impossible burgert, ezert tunt jo alternativanak a Rebel. Ez viszont tojas alapu majonezt tartalmaz, tehat nem vega, csak vegan.
Vagyis semmi ujdonsag nincs a Rebelben, csak jokor van jo helyen jo idoben, vagyis reakcio a piaci igenyekre. A muhus megnevezes pedig teljesen helytelen...
[ Szerkesztve ]
Akkor ez olyasmi, mint a tej helyett árult "reggeli ital"?
Egyébként ha kb hús ízű és állagú készítménnyel tudnak olyan milliókat etetni, akiknek az igényszintje valahol a disznó és a galamb között húzódik, máris nyert a bolygó.
[ Szerkesztve ]
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
Nem eszek egyaltalan ausztral hust, de ajanlom latogass el egy europai allattenyesztesi telepre (akar itthon is).
A reggeli ital tej permeatum, -iro, -savo amelyek a tejfeldolgozas alatt kepzodo vegtermekek. Tehat annak van koze a tejhez
Ennek a Rebel szojapogácsának semmi koze a hushoz. Egy vicc. Valamint azzal, hogy nem merik kerni sem az OKO, sem a GMO mentes bilétát, bennem ott van a kerdes, hogy:
- milyen fenntarthato gazdasagokbol szarmazik az alapanyag
- van e benne import szoja (ami ugye GM)
Nem mintha a GMO barmi negativumot jelentene szamomra, de ha az lenne benne es nem hallgatnak el, szvsz a media szepen felkapna. Ugyanakkor nem kotelesek errol nyilatkozni.
A nepesseg szepen fel van tuzelve a GM növények ellen. Igy nagy kapufa lenne, ha nem hasznalnak ki a GMT-tol mentes pogacsa marketing erteket. Tekintve hogy ezt nem teszik, feltelezem a szoja eredete vagy nem ismert, vagy kulfoldi import (is).
[ Szerkesztve ]
Hátigen, az őserdőkivágás árán termelt D-Amerikai szója ökolábnyoma felvet néhány kérdést. Valószínű jobb az ugyanonnan hozott marhánál, de még messze nem "zöld".
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
Arrol, hogy egy allam az oserdokivagast engedelyezi (vagy nem tesz ellene semmit), arrol sokat nem tehetunk, de a szoja sem tehet rola. Erdekelne, hogy egy erdos teruleten milyen termeseredmenyek lesznek, mert tudtommal erdo irtasa utan evekig nem gazdasagos szantofoldi novenyeket termeszteni. Ezen a GM szoja sem segit.
Szerintem mindegy is a szoja. Bolivia es tsi. a penzt hajtjak. Elony a fabol, a fa helyen meg olyan gazdasagi noveny, aminek piaca van.
Erőt vett rajtam a kíváncsiság és megkóstoltam a Rebel Whoopert. Mivel páran írták, hogy alig lehet megkülönböztetni ezért eredetileg vaktesztet terveztünk, de aztán végül csak úgy egyedül ettem egy szendvicset. Már az első harapásnál éreztem, hogy felesleges is lett volna, mert tízből tízszer kiszúrnám, hogy ez nem olyan. Egyébként amíg amíg a hagyma és a szószok elfedik az ízét, addig majdnem ehető, kábé a gyorsfagyasztott budget húsból sült strandburger ízélményét nyújtja. Lehet egy olyannal összehasonlítva már nem mondtam volna meg, hogy melyik a húsos, bár egy ilyen budget "húskészítmény"-ben sincs sokkal több hús, mint ebben. Az utolsó pár falatra viszont már nem jutott szósz meg zöldség, ott azért komoly kihívások elé állított a termék, de végül sikerült úgy visszaköpködnöm a papírzacskóba, hogy nem keltettem túl nagy megbotránkozást a buszmegállóban. Utánaküldtem egy sajtburgert csak hogy legyen összehasonlítási alapom is. Az se volt egy gasztronómiai élmény, de az azért rendben volt.
Marketingszempontból egyébként igazán jelesnek tartom a dolgot, hiszen az eddigi nem túl magas minőségű, de azért egész tűrhető marhahúspogijuk helyett valami budget gabonakészítményt tudnak eladni ugyanazon az áron, miközben valószínűleg a termelés felfuttásával még olcsóbbra is kijönnek majd vele mint pl: a Tesco sajátmárkás. És még (lásd az Index cikket) van aki örül is neki, hogy nem drágább, mint a rendes.
A franciák úgy tesztelik az új TGV-ket, hogy a tervezőbizottságnak kötelező egy kört mennie a vonattal. Ezesetben a marketing-osztályt és az igazgatótanácsot kötelezném rá, hogy a saját terméküket egyék.
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
Annyira nem rossz, hogy ne bírnának belőle megenni egyet. Nagyjából a strandokon árult mirelithúsból sütött burger szintjét azért megüti szerintem. Az állagjavítók, aromák és ízfokozók ízének elfedése terén azért "Magyarország jobban teljesít", mert nálunk egy kis csalamádéval is szokás tuningolni a szendvicset. Ezt még eltanulhatnák tőlünk.
[ Szerkesztve ]
Magyarosi Csaba múlt héten csinált egy nyílt tesztet. Érdemes megnézni a videojat. Ott is 28-can tudtak megmondani, hogy melyik az igazi, 7-en nem, vagy csak azért szavazott a vegara, mert az vega.
És erre még azt merte mondani a vlogger, hogy alig van kulonbseg
Majd lesz itt is limitalt kiadas, ami magyaros...ott teletoljak majd csalamadeval. "A marketing osztaly kedveli a hozzaszolasodat"
[ Szerkesztve ]
uhh, ezek a mirelit húsok még brutálisan túl vannak árazva amúgy... ha otthon arra vetemedik az ember, hogy hamburgert süssön, pillanatok alatt össze lehet rakni a húspogácsát, aminek sütés közben olyan illata van, hogy garantáltan patakokban fog folyni a nyála csomószor sütöttem már disznóhúsból és nem nagyon kellett kidobni belőle ...hagyma, tojás, só, bors, ketchup, mustár... kb ennyivel elég is fűszerezni
nálunk gyorséttermeket összehasonlítva a bk az utolsó helyen áll... mcdonalds/kfc kb egy szinten: mekiben a spicy sertésburger a nagy kedvenc, kfc-ben meg xl kosarat szoktunk néha venni (abból másnapra is szokott maradni, akkora mennyiség) ...itt ahogy pár éve megnyitott a bk, kíváncsiságból bevásároltam náluk, de végén megegyeztünk otthon, hogy "nagyon éhesen éhséget csillapítani egynek elment, de ha választanunk kell legközelebb, akkor a másik 2-re szavazunk"
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
Hagyma, tojás, só, bors, ketchup, mustár, az így bele a nyers húsba?
Azt mifelénk fasírozottnak hívják, főleg ha disznóból készül
Természetesen szubjektív dolgok ezek, a hamburger nálam kizárólag marha, sütéskor só-bors rá és ennyi.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
+63: ja, majdnem fasírozott, csak a mustár sokat módosít az ízén marhát általában pörköltnek veszünk, nem szoktam darálni... disznóból szoktam venni lapockát/combot egészben, otthon tökéletesre tisztítom és azt daráljuk/fagyasztjuk... (bolti daráltban mindig vannak porc és csontdarabok, rühellem ha ennék egy jóízűt és ezek ropognak a fogam alatt)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
Így van. Darált hús, só, bors. (A titkos összetevő egy késhegynyi kurkuma a húsba keverve.)
Már azt sem értem meg, miért vásárolnak az emberek előkészített hamburgerhúst a sütéshez.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
Kurkuma? Ezt ki fogom próbálni.
solfilo
Csak óvatosan!
Kiváló ízfokozó. Ma már egyes daganatos betegségek kezelésében is utat talált magának. De túladagolva bélproblémákat okozhat.
Minden ételhez hozzáadható, ahol nem gond a sárga szín. Nincs saját íze, csak ráerősít az eredeti ízekre.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
én is kipróbálom, nem hallottam róla, tittaszégyen' ( :
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Nem ilyen cuccokon elek.
Ugyanolyan mint az "igazi", szerintem vakteszten se mondanam meg melyik muhus az igazi hus...
Vigyázat, csalok!
Ez mitől jövő? 15évvel ezelőtt véletlen egy "reggeli ital" nevű gyönyörhöz volt szerencsém. +akkoriban is volt már a teszkóban Csízió "sajt" - elég gány ízvilággal.
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
Akkor inkább műpunci.... nem, abból is legyen valódi.
20 év múlva azt is "újrafeltalálja" valaki...
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
Sikerül feltalálni azt ami évtizedek óta létezik. Az olaj és a víz emulzióvá keverhető. Ezt használják például a gépi forgácsolás esetében kenő- és hűtőfolyadéknak.
Jó étvágyat hozzá.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
Valamit valamiért.
Ha vegán vagy, akkor csomó dolog alapból lehúzós árban van, és ez a gyártás egy elég bonyolult eljárás (éppen ezért nem tetszik nekem), vagyis ezt meg kell fizetni valahol.
Ráadásul a darált hús szerű valamiből hamburger hússzerű valamit kell préselni.
A só és a bors is drága. Ötven grammal kevesebb anyag szinte ajándék a többlet költségek mellett, azonos áron.
Jó étvágyat a next level termékekhez.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
nem tudom milyen íze lehet, de tippre karfiolból , tojásból, fűszerekből, zsemlemorzsából finomabbat csinálok
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
A só nem gond, de miért nincs orosz vodka szintetikus bors?
Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!
Na, megkóstoltam ezt a Rebel Whoppert a BK-nél. Az az igazság, hogy nem sok különbséget fedeztem fel pl. egy sima Whopperhez képest (vettem egy olyat is a biztonság kedvéért ), se ízre, se állagra.
Persze nem nyújtotta egy igazi, szaftos, húsos burger fílingjét, de hát a BK semelyik szendvicse nem nyújtja azt Úgyhogy azt is mondhatjuk, nem csalódtam.
Megnézném azért egy normális, kézműves burgerben úgy, hogy minden más ugyanolyan jó minőségű, csak a 18 dekás Angus helyett egy ilyen pogácsa lenne. Na az lenne a teszt
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
én vakteszten egyből megmondtam melyik hús és melyik nem. Még ha a sima whooper hús nem is egy gasztro élmény, azért a füstössége, zsírossága (értsd jól), azonnal kiemelte a rebelhez képest.
Ahogy írtad, a sima whooperrel együtt, ez is a nyugodtan kihagyható kategória (lehet a sima vega burgerjük többet ér, majd pár év múlva megkóstolom azt is )
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
No, megkóstoltam én is végre. Én is érzem a különbséget ez és a húsos között, de bejött, fogok még ilyet rendelni.
solfilo
Ja hogy BK... na igen, ott a normál "hús"pogácsának sincs húsíze, szóval amíg ugyanúgy fűszerezik kb. darált cipőtalpat is rakhatnának bele.
Bécsben amúgy többször ettük, szeretjük is a Swing Kitchen-féle műhús-burgert, veri is az összes gyorskajáldás megoldást, de egy jól elkészített valódi burgernek a nyomába sem ér, egyszerűen hiányzik belőle a marhahús-íz.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
Nekem továbbra is bejön a Rebel, leszámítva azt a problémát, hogy nem lakok jól vele. Kellene egy dupla Rebel Whopper, vagy valami még kiadósabb Rebel, mert egy szendvicstől falnak megyek. Tegnap habzsidőzsi volt, Bacon King menüt ettem, azzal már kibírom estig... valami hasonló kellene Rebelből.
rip and tear, until it is done
bejegyzés Műhús?!