Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• SDDS22

tag

Sziasztok!
    Hívő és gyerekfejjel szeretném megosztani a véleményem! Én annak idején 3 évig tanultam hittant és nem bántam meg! ;) Mondjuk valószínűleg hitoktatónk hozzáállása miatt volt hasznos (legalábbis nekem)! Ugyan hívő embernek tartom magam, de maximum papíron tartozom az egyházhoz! Hiszek a feljebb valóban, de nem tudom elfogadni azt a sok marhaságot amit az egyházak az emberek arcába nyomnak! Mindig is úgy tartottam hogy a teista hívó ugyanabban hisznek "csak másképp" ezen elméletemet egy híján minden ismerősöm cáfolja Allah-ra "mutogatva",és itt jöna kérdés: mit is jelent az Allah szó!? Na mindegy ez már személyes! Mindenesetre úgy gondolom hogy a hittan fontos lehet hisz a hit a történelmünk része, majd a gyerek eldönti hogy befogadja, elutasítja vagy (hozzám hasonlóan) szelektálja az információt! Azóta a volt iskolám katolikusra váltott, bár én inkább kaotikusnak nevezném! :/ Óriási a káosz, minden megvan tiltva, természetesen a vallásra hivatkozva. Még jó hogy elballagtam!

Erkölcstan meg elkéne, nálunk (mármint gimiben) azért próbálnak ha nem is tantárgy szerűen, de próbálnak törekedni a helyes erkölcsi nevelésre! Persze ehez hozzáértő tanár (és befogadó diák) szükséges! Azt osztom hogy ezt tankönyvből nem lehet megtanulni (ugyanúgy ahogy mondjuk a nyelvet se, de azért ott is jó ha van támpontod) de vannak olyan "ajánlott" olvasmányok, neadjisten filmek (ha már az új generáció úgy sem olvas) amik segíthetik a haladást!

(A fent leírtak a saját véleményem tükrözik nem célom flame keltés és/vagy trollkodás!)

Új hozzászólás Aktív témák