Hirdetés

2021. március 5., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) aerosmith


aerosmith
senior tag

Várós. :C
Gondolom BTC meg ETH első körben?
Zölségesnél fizethetek majd cryptoval?
Azért a FIATra váltási árfolyamukra kíváncsi leszek mennyit húznak le.

[ Szerkesztve ]

6N3P elektroncsövek, többféle verzió eladó (PM)

(#2) dallasR válasza aerosmith (#1) üzenetére


dallasR
csendes tag

Komoly lesz:
- két kiflit kérnék -
- 0.0000001 bitcoin lesz Uram - :D

(#3) kelemendele


kelemendele
újonc

Finally.

(#4) Top cat válasza dallasR (#2) üzenetére


Top cat
senior tag

Ez kb 2Ft, jó lenne ha csak ennyibe kerülne 2 kifli. :D

(#5) proradeon


proradeon
őstag

Na. Akkor végre lehet majd fizetni olyan valutával, ami mögött semmi valós érték nincs. :))

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#6) htc07 válasza aerosmith (#1) üzenetére


htc07
addikt

Én azt olvastam valahol, hogy csak a stablecoinokat támogatják majd, de kezdetnek nem rossz.

(#7) Dɨngodilɇ válasza proradeon (#5) üzenetére


Dɨngodilɇ
csendes tag

Úgy mondod ezt mintha te nem Forinttal fizetnél a boltban. :D

(#8) TomMusic válasza proradeon (#5) üzenetére


TomMusic
senior tag

A dollár mögött sincs talán.
Viszont ez legalább káros a társadalomra nézve (áram pazarlás, IT cuccok (főleg VGA uggye) :U

Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

(#9) myckie2 válasza Dɨngodilɇ (#7) üzenetére


myckie2
senior tag

:C

(#10) Jhonny06 válasza proradeon (#5) üzenetére


Jhonny06
addikt
LOGOUT blog

Egyik valutának sincs semmi értéke, azt az intézmények, az állam és az emberek rendelik hozzá.

Niche parfümök szórófejes üvegben, különbözo kiszerelésekben! Tom Ford, Creed, stb. https://bit.ly/2Tz8UbE

(#11) villamos


villamos
őstag

Most már csak az a kérdés, hogy ez most jó nekünk, vagy sem... :F

muszáj... muszáj.. muszáj...

(#12) proradeon válasza TomMusic (#8) üzenetére


proradeon
őstag

"A mai kor pénzének fedezete az az áru- és szolgáltatásérték, amit az adott gazdaság előállít, illetve nyújt egy adott időszak alatt." (penziranytu.hu)

Néhány éve, mikor még semmit nem tudtam a kriptovalutákról, az a gondolat merült fel bennem, hogy a sok-sok bányászgép valami hasznosat, értékeset számol, és ez adja a az adott valuta értékét. De nem. Utánaolvasva kiderült, hogy csak számolja a "semmit". Így egyet kell értenem: A kriptovaluta úgy ahogy van egy nagy pazarlás. Őszintén szurkolok, hogy pukkanjon ki ez a lufi. Egyrészt azért, hogy ne pazaroljuk feleslegesen az áramot, másrészt azért, hogy 50 Ft-ért lehessen kapni az 5700XT-t. ;] (vagy úgy egyáltalán lehessen kapni ...)

#7 Dɨngodilɇ: Jogos felvetés. ;]

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#13) Nilnarunion válasza TomMusic (#8) üzenetére


Nilnarunion
tag

Semmi, csak az Amerikai Egyesült Államok gazdasági, társadalmi és katonai súlya és nehány száz millió amerikai állampolgár munkája. Ez tényleg semmi. :U
Szemben a bitcoinnal, ami mögött ott van... ott van... az összes... Na, de ez mind ott van mögötte. :DDD
Na, de látjuk a tőzsdén is, értéke a hitnek és a Muskizmusnak van. A fundamentumokon és a profitabilitáson a YouTube szakértő, már régen túlnőt. ;]

Nem igazam van, hanem véleményem. Mint itt mindenkinek.

(#14) kilua válasza TomMusic (#8) üzenetére


kilua
tag

Ami pazarló az a proof to work alapú nyílvántartás: munkától, lepazarolt számítási kapacitástól függ ki írhatja hozzá a blokklánchoz a tranzakciókat ezt kéne megszüntetni.

Az ethereum most akar átállni proof to stakere: azaz az írhatja hozzá a blokklánchoz a tranzakciókat akinek van bizonyos számú eth-ja és persze akar ezzel foglalkozni, ami hatékonyabb. Remélem a btc is erre áll át hosszútávon, és akkor nem lesz pazarlás.

[ Szerkesztve ]

(#15) -Skylake- válasza proradeon (#12) üzenetére


-Skylake-
addikt

"De nem. Utánaolvasva kiderült, hogy csak számolja a "semmit"

Tehát nem tudsz olvasni. Nem baj , csak jó ha tudjuk.

Skylake

(#16) proradeon válasza -Skylake- (#15) üzenetére


proradeon
őstag

Tégy okosabbá, és tudasd velem, hogy milyen hasznos, valódi értéket számol az a sok millió GPU.

Ja, semmilyet. Köszi.

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#17) btprg válasza proradeon (#16) üzenetére


btprg
tag

Mintha valaki kitalálná, hogy ha teleírsz egy A4-es lapot azzal, hogy "birka birka birka birka..." az milyen hű de értékes lesz :D És ezért egyesek elkezdik felvásárolni a tollakat, hogy megállás nélkül írhassák mekkora birkák, mert a másik birkák egyre több rendes pénzt adnak a birkás papírokért....
Na pont ennyi értelme van ezeknek a random "coin"-oknak is.

"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

(#18) Doky586


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ez a hír csak a kártyáról szól..!

Ahhoz hogy használd a bankodnak és a kifliárusnak is támogatnia kell..
Majd figyelem az OTP-nél mikor fizethetek bitcoinal.. ;]

(#19) haxiboy válasza TomMusic (#8) üzenetére


haxiboy
addikt

Áram pazarlás? Az összes kriptovaluta áramfelhasználása nagyjából megközelíti Svédország teljes áramellátását? Hol van ez nagyságrendileg mondjuk egy közepes méretű országhoz képest? Például az iparilag nagyon is fejlett Japánhoz képest? kb sehol.

Ezeknek a valutáknak az ad értéket hogy megbíznak benne az emberek, mert nem lesznek átb@szva amikor ki vannak fizetve, nem tudsz hamis cryptoval zsömlét venni a boltban stb. stb.

#12: Éppen azt a semmit számolja ami miatt megbízol benne, ezt a "lufi" pukkanós dolgot meg hagyjuk, minden évben teletolják tűvel azt a lufit mégsem durran ki.
A kereslet kínálat törvényével meg vagy együtt élsz, vagy nem, vehetsz olcsóbb videókártyát ami megfelel a zsebednek, én sem sírok mert drága az új elektromos Porsche meg amúgy is alig gyártanak belőle.

Ugyanez igaz egyébként mindenre, közgazdaságtan 101...

#14kilua Ehhez azért a bányászoknak/node-t futtatóknak is lesz 1-2 szava, én biztosan nem szavazom meg a proof of stake-t, a validátori követelmények a legtöbb esetben olyan nagy befektetést igényelnek ami csak a nagyon gazdagoknak kedvez (eth 2.0 esetében 42 eth).
Pool-ban stakelni meg mégiscsak olyan mintha bankba raknám a pénzem, tök jó meg minden hogy mindenféle befektetett cucc nélkül "kamatozik", de a PoS pont a decentralizáltság ellensége...akkor már inkább az OTP.
Eddig akiket megkérdeztem, és kicsit nagyobb vagyonnal rendelkeznek több kriptoban, ők nem szeretnék a PoS-ra váltást, noha legtöbbjük már nem is bányászik. Újabb ETH forkot érzek a levegőben, vagy épp nagyon sokan átpártolnak a classic láncra.

Bírom hogy gyakorlatilag minden poszt alatt van valaki aki azon sírdogál hogy nem kapni kártyát. Facebookon még rosszabb a helyzet :W :W

[ Szerkesztve ]

Csatlakozz az EVE Online közösséghez : http://bit.ly/JoinEVEOnline

(#20) Gargouille válasza proradeon (#16) üzenetére


Gargouille
aktív tag

Jó, de akkor mondjuk amikor épp azt számolja a GPU, hogy pistike egy virtuális térben hogyan lövöldözik nem létező virtuális polygon halmazokra, az sem hoz létre semmilyen értéket, vagy amikor valós pénzért vásárolnak virtuális kést a karakterüknek.... ezen az alapon szántsuk be a szórakoztató ipart is, nem? :C

(#21) kikikirly válasza Gargouille (#20) üzenetére


kikikirly
senior tag
LOGOUT blog (1)

Ne keverjük ide a szórakozást. Elemi szükségletről beszélsz úgy mintha az nem számitana.
Te is tudod hogy szórakozás nélkül előbb utóbb frusztrált lennél.
Ennivalón(szigorúan fűszerek nélkül hisz tápértékük lényegébe nincsen, kellemesebben elfogyaszthatóvá teszik az ételt és helló) vizén kívül minden más felesleges, azért a butcoin bányászatot kritizálók nem ezen a szinten vannak.

[ Szerkesztve ]

(#22) Gargouille válasza kikikirly (#21) üzenetére


Gargouille
aktív tag

Csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy ha abból a szemszögből nézed csak, hogy "mi hasznosat termel" akkor ezen az alapon sok minden haszontalan. Megjegyzem nem csak energia pazarló játékokkal lehet szórakozni (ha már itt tartunk), hanem ezer más módon, tehát ez sem állja meg a helyét, hogy egy számítógépes játék az "elemi szükséglet". Egyáltalán nem az, sőt a világ sok ezer évig elfoglalta magát nélküle is.

(#23) Alteran-IT válasza Gargouille (#22) üzenetére


Alteran-IT
senior tag

Ja, akkor veheted a kezedbe a kőbaltát, meg a kőásót, azt mehetsz dolgozni, szánta, meg a kőbunkóval vadászni, estefele meg visszatérhetsz a barlangba nyugovóra, meglátom mennyire jól megy majd és mennyi ideig bírod, főleg azt látva, hogy mások sokkal kényelmesebben élnek.
Nem érdemes ennyire összekeverni a dolgokat, mert a játékok meg hasonlók a valós értéket adó (dolgozó) embereknek nyújt kikapcsolódást ebben a szar rendszerben, amiben élünk és a hasonlóan ostobák miatt ilyen szar, akik mindig kitalálnak valami hülyeséget, mint pl. a kriptopénz, ugye egy hülye százat csinál, a többi felkapja, majd a hatását a felesleges energia pazarlást és az abból okozó környezeti/természeti kárt meg nyögi majd az egész világ, szóval tényleg milyen jó ez, majd az emiatt frusztrált emberek mehetnek még többet játszani, hogy ne törődjenek azzal, mennyi idióta van és hogy valamiért egyre szarabb a világ amiben élünk, szóval értem én mit akarsz mondani, csak egyáltalán nem érted a dolgok közötti összefüggést így értelme kurvára nincs annak amit mondasz, de ez ugyan így van haxiboy-nál is, látszik hogy annyira nem ért hozzá, ugyanis az idő multával ugyan úgy ahogy a normál papírpénzt és a mögötte lévő virtuális pénzt tudják hamisítani, ugyan ez lesz a kriptopénzeknél, ha arra is ráfekszenek a szakértők, szóval felesleges rajta hülyeséget beszélni, na meg persze, pont az olyan pénzben bízok majd meg, aminek a "termelése" még jobban tönkrevágja a világot, mondjuk ha az a lényeg, hogy tönkrevágja, akkor megbízok benne, mert biztos sikerülni fog ha így megy tovább, persze most még csak kismértékben megy, de ha így megy tovább ez az idiótaság, akkor jóval nagyobb káros hatása lesz.
Egyébként meg a hamisításra visszatérve, meg lehet akadályozni azt is, hogy hamis pénz kerüljön a forgalomba, legalább is a nagyobb részébe azzal, hogy olyan pénzelfogadó gépeket helyeznek a boltokba, amik vizsgálják, a Tesco önkiszolgáló automatáiban is lehet pénzzel fizetni, mennyibe kerülne ha végigfutna pluszba egy ellenőrzésen és ez minden fizetőhelységnél így lenne, rögtön nem kerülhetne be a pénz a nagykereskedelembe, max. a felhasználók között mozoghatna, de egy ilyen volumenű vásárlás során rögtön kiesne, aki meg beszopta, az nem fogadna el többet mástól kp-t ellenőrizetlenül és ez egyfajta felelősségre is tanítaná az embereket.
A "normál" virtuális pénzt meg nagyon egyszerűen lehetne ellenőrizni, csak anno nem kellett volna hagyni, hogy ennyi kis bank legyen, vagyis a pénzt gyakorlatilag privatizálják, de ugye a sok értelmes közgazdász, jogász meg egyéb bohóc "szakember" ide juttatta a világot, hogy ezért most új hülyeséget kelljen kitalálni, aminek több a negatív hatása, mint a pozitív, de sebaj, mert pár balek egy ideig majd ebben is megbízik.

(#24) omfgk válasza haxiboy (#19) üzenetére


omfgk
őstag

Az összes kriptovaluta áramfelhasználása nagyjából megközelíti Svédország teljes áramellátását?

Szerintem az eredeti példában Svájc szerepelt.
Mármint évekkel ezelőtt...

Mostanra már bizony elég tetemes a világ bányászfarmjainak az összfogyasztása.

De a Svéd példánál maradva és látva a növekedést már lassan elérjük egy nagyobb ország teljes áramfogyasztását. Van az már 3-4 Svédországnyi áram is lassacskán.

[ Szerkesztve ]

May the forces of evil become confused on the way to your house. - GC

(#25) Wilks válasza haxiboy (#19) üzenetére


Wilks
kezdő

--Ezeknek a valutáknak az ad értéket hogy megbíznak benne az emberek, mert nem lesznek átb@szva amikor ki vannak fizetve, nem tudsz hamis cryptoval zsömlét venni a boltban stb. stb.

Hangos rohoges :B

(#26) -Skylake- válasza proradeon (#16) üzenetére


-Skylake-
addikt

Konyhanyelven a blokklánc lényegében egy megmásíthatatlan és manipulálhatatlan főkönyv. A számolás ennek a főkönyvnek a hitelesítése, ez az a hitelesítés ami garantálja többek közt azt, hogy a rendszeren belül minden coin kizárólag egyszer létezik. A coin pedig a hitelesítés mellékterméke, tehát itt nem coint bányásznak és ezáltal tranzakciókat hitelesítenek , hanem itt tranzakciókat hitelesítenek aminek egy "eredménye" a kieső coin.

Figyi , elvi tévedéseid vannak. Nem baj ha kurvára fogalmad sincsen arról amiről beszélsz , csak ne erőltesd már ennyire kérlek. Fogalmad sincs róla, hogy hogy működik ez a rendszer , szemmel láthatóan fogalmad sincs még arról sem, hogy miért számoltatják a gépeket. Ez azért viszonylag durva kontrasztban áll azzal, hogy mennyire magas lóról osztod azt a semmit , amit. Fogadd el, hogy nem érted és vagy kérdezz normálisan (és akkor elmagyarázzák neked normálisan) hogy miről van szó, vagy akkor szard le és go next , de annak amit itt leművelsz a világon semmi értelme , csak magadat hozod kínos helyzetbe.

[ Szerkesztve ]

Skylake

(#27) bokapeter válasza TomMusic (#8) üzenetére


bokapeter
tag

Nagyon egyetértek veled. Az a környezetszennyezés ami a kriptovaluták bányászásával jár egyszerűen nem elfogadható.

BP

(#28) Gargouille válasza Alteran-IT (#23) üzenetére


Gargouille
aktív tag

Nagyon sok okos gondolatot írtál, megpróbálom lényeget összefoglalni:

- Aki nem játszik számítógépes játékokkal, az kőkorszaki körülmények között él és halászó-vadászó életmódod folytat. Én pedig amúgy sem bírnám, mert megenne az irigység, hogy mások milyen jól élnek közben.

- Számítógépes játékokkal csak "valós értéket adó (dolgozó) embereknek" játszanak, tehát mondjuk bűnözők, munkanélküliek, naplopók (ne adj isten kriptovaluta bányászok) nem.

- Az mostani egész világrend (de lehet, hogy itt csak a hazai viszonyokra gondoltál?) szar, rossz benne élni és ezt a kriptovaluta bányászok okozzák.

- Tulajdonképpen a környezetünk pusztulását is ez okozza és ennek eredményeképp még többet kell játszani számítógépes játékokkal, hiszen nincsen már más ami örömet lenne képes okozni.

- Nem értem az összefüggéseket és nincs értelme annak amit írtam (ebben akár igazad is lehet, adom)

- Ha ráfekszenek a szakértők akkor áthágva a matematika szabályait és a talán a fizika törvényeit is, egyszerűen majd meg fogják hamisítani a blokkláncot. (Tulajdonképp ez csak elhatározás kérdése, ha jól értem.)

- A pénz hamisítás egyszerűen megszűntethető a boltokba kihelyezett automatákkal (hogy ez eddig miért nem jutott senkinek az eszébe?), ebben a Tesco már nagyon jól áll.

...hát köszönöm. Átgondolom még, amúgy is nehezen értem az összefüggéseket és ez sok magvas gondolat így egy falatra. :R

(#29) Foglalt név válasza -Skylake- (#26) üzenetére


Foglalt név
őstag

Mivel ha jól értem szerinted te értesz ehhez dologhoz, örülnék, ha meg tudnád válaszolni a következőt.
Teszem azt, vagyok én átlagparaszt, van pénzem egy viszonylag stabil pénznemben egy neves bankban. Nem érdekel az egész pénzügy, nekem mindegy, hogy egy füzetbe, sql-be vagy blockchainbe írják le mennyi pénzem van, eddig még mindig tökéletesen működött a dolog, nem szorít jelen pillanatban a bakancs.
Miért szeretnék én bitcoin-t? (Félretéve a daytrading-szintű nyerészkedést.)

(#30) Postas99 válasza -Skylake- (#26) üzenetére


Postas99
senior tag

Tételezzük fel a legegyszerúbbet... Amikor elkezdődött a dolog Bitcon első napja...(tyúk vagy tojás esete) Amikor még nem volt semmilyen tranzakció... magyarázd már el hogy akkor mit számolt az az 1 gép??????????? Konkrét kérdés konkért választ várok...

(#31) -Skylake- válasza Foglalt név (#29) üzenetére


-Skylake-
addikt

"Mivel ha jól értem szerinted te értesz ehhez dologhoz, örülnék, ha meg tudnád válaszolni a következőt."

Én ehhez pont csak annyira értek, hogy random hőbörgés helyett inkább olvastam életemben 1 órát arról, hogy kb hogy néz ki ez a rendszer , meg ha szembejön velem egy ilyen témájú hír általában azt is átfutom. Se nem kereskedek coinnal , se nem bányászom azt egyébként.

"eddig még mindig tökéletesen működött a dolog, nem szorít jelen pillanatban a bakancs."

Ja értem már hol a gond. Tehát szerinted amúgy most a pénzügyi rendszer tökéletesen működik ? Picit olvass már utána mondjuk kizárólag csak annak, hogy a dollár milyen mértékben fizikai és milyen mértékben virtuális valuta. Keresd ki (meg fogod találni), hogy ha holnap mindenki besétálna abba a szupertökéletes bankba felvenni a pénzét, akkor milyen arányba tudná azt a bank kifizetni. Na ezt mondjuk pont megoldja a bitcoin. Például. Aztán ha van ekdved olvashatsz tovább is és meg fogod érteni, hogy miért értékes megoldás a blockcahin.

Skylake

(#32) -Skylake- válasza Postas99 (#30) üzenetére


-Skylake-
addikt

A genesis block-ot számolta. Konkrét kérdésre konkrét válasz. :U Egyszerűen érzem a hozzászólásodon, hogy egyedül az ismereted hiánya tette lehetővé , hogy ezt így megkérdezd. Nem érdeklődő a kérdés, hanem tipikusan "na ezt magyarázd ki" forma... De ez csak akkor tud működni, ha Te magad tisztában vagy azzal kapcsolatban amiről kérdezel. Máskor próbáld meg így :

Áhh , kezdem érteni Skylake. Viszont lenne egy kérdésem : ameddig még nem használta senki és nem volt semmilyen tranzakció , addig mit számolt ?

És akkor erre majd mondhatom neked azt, hogy maga a kérdés is tévedés. Mert vagy nem "számolt" semmit , de akkor semmiféle tranzakció nem is volt , vagy számolt , de akkor már valamit számolt.

Szerinted lezárhatjuk kettőnk közt ezt a beszélgetést ? Szerintem le kéne.

Skylake

(#33) haxiboy válasza omfgk (#24) üzenetére


haxiboy
addikt

És? Nem az lenne a célja az emberiségnek hogy első sorban lépjen egyet a civilizációs lépcsőn és legalább 1-es típusú civilizáció legyünk? Teljesen mindegy milyen formában érjük ezt el, de lényegtelen, a hasznos/haszontalan teljesen szubjektív. Szerintem az augusztus 20.-ai tüzijáték teljesen felesleges és pazarló mégis vígan nézed ahogy elég a pénzed...
Sőt, a 600LE AMG Merci is felesleges 22 colos alufelnivel, pláne itthonra de akárhova máshova is hisz a lovaskocsival is el tudsz jutni A->B.

@Wilkis : Lehet röhögni, de magát a technológiát elég sok helyen használják...a feleségem ebből írta a szakdolgozatát érdekes mód őt nem röhögték ki :U

@bokapeter: Azzal a környezetszennyezéssel együtt tudsz élni ami a fosszilis energiák felhasználásával jár? Járműipar/Szállítmányozás? Meg lehet nézni hogy CSAK a tengeri szállítás mennyi energiafelhasználással és környezetszennyezéssel jár a TELJES kriptovaluta bányászat lábnyomához viszonyítva. Meglepő számokat kapunk.

[ Szerkesztve ]

Csatlakozz az EVE Online közösséghez : http://bit.ly/JoinEVEOnline

(#34) Postas99 válasza -Skylake- (#32) üzenetére


Postas99
senior tag

Köszönöm a választ, lezárhatjuk... Továbbra sem hiszek a nulla hasogatásában...

Amennyiben a válaszod arra irányult, hogy magad sem tudod mi történt a 0-ik lépésben " Mert vagy nem "számolt" semmit , de akkor semmiféle tranzakció nem is volt , vagy számolt , de akkor már valamit számolt." akkor ezt elfogadom. Te sem voltál ott én sem voltam ott.

Tényleg nincs benne ismeretem beavallom, és továbbra nincs olyan ember aki 3 körmondatban a teljes blokklánc lényegét (a coinkat is beleértve) értelmesen eltudná modani úgy hogy minden benne van tényszerűen elmagyarázva, lépésről lépésre.
Mert : még egy atom reaktor működése (áram termelés) nagyvonalakban is elmagyarázható ennyi mondatból.

[ Szerkesztve ]

(#35) -Skylake- válasza Postas99 (#34) üzenetére


-Skylake-
addikt

"aki 3 körmondatban a teljes blokklánc lényegét (a coinkat is beleértve) értelmesen eltudná modani úgy hogy minden benne van tényszerűen elmagyarázva, lépésről lépésre."

?????????????

Konkrétan ezzel indítottam ebben a fórumban, hogy ezt három körmondatban elmagyaráztam. A blokklánc egy megmásíthatatlan főkönyv. A számítási kapacitás ennek a főkönyvnek a validálására megy el, azért van nagy számítási igénye mert ezzel garantálható, hogy magánszemélyek vagy csoportok nem tudják hamisítani a főkönyvet. Most ezt hogy lehetne még egyszerűbben elmagyarázni ? :U

~ Minden egyes lezajló tranzakció el van tárolva egy blokkban , amire a következő blokk rá van fűzve. Így ha már van 45 blokk akkor nem másítható meg a 39-es blokk , mert akkor ahhoz már nem tudna kapcsolódni a 40-es. Így a blokkokban lévő információ beton , amit egyszer validált a rendszer az validálva van. Így jutunk el oda amin rejtett zsenink Wilks a #25-ben valami megmagyarázhatatlan okból hangosan röhög , hogy olyan nincs hogy "hamis" bitcoin. Ami coin létezik , mindegyiknek pontosan végigkövethető az útja, fel sem merülhet az a kérdés, hogy "hogy került oda" mert a múltban keletkezett blokkoban a létrejöttükig vissza lehet vezetni mindent , ami azzal a coinnal történt.

[ Szerkesztve ]

Skylake

(#36) Alteran-IT válasza Gargouille (#28) üzenetére


Alteran-IT
senior tag

Úgy látom nem megy a szövegértés.

- Idézem magam, hátha még egy nekifutásra elolvasva menni fog:
"mert a játékok meg hasonlók a valós értéket adó (dolgozó) embereknek nyújt kikapcsolódást ebben a szar rendszerben, amiben élünk és a hasonlóan ostobák miatt ilyen szar, "

Kérdésem, hol látsz olyan szót, hogy "csak", vagyis hogy csak azoknak az embereknek nyújt kikapcsolódást?
Ugye hogy nem megy az értelmezés? És akkor te akarsz nekem meg másoknak a bitcoinról, meg egyébről magyarázni, hogy mi értelme van, ugyan úgy semmi, mint ahogy nekem álltál, de bírom mikor az ilyenek okoskodnak, azt ugyan ilyen okosok vannak a világ élén és próbálják előrébb vinni a világot, de ész nélkül nehéz, látszik is hogy csak bukdácsolunk, meg saját magunk alatt vágjuk a fát, azt káoszba fullad minden, még egy koronavírust sem sikerül megfékezni, sőt a gazdaság is összeomlóban van, hála a sok "szakembernek", meg annak a tákolmány rendszernek, amit nagy nehezen életben tartanak, na de mindegy.

Ami a matematika és fizika szabályait illeti a blokkláncot illetően, a fizika szabályaihoz nem sok köze van a dolognak, legalább is én az informatikába nem fektetném át annyira a fizikát, mert a virtuális térben bármi megtörténhet, határ a csillagos ég, illetve a képzelőerő és a megvalósítási képesség, mondjuk ha azt nézed, hogy a világegyetemben is a fizikai "törvényei" (ember által "alkotott", vagy legalább is kitalált, azért tegyük ezt hozzá) nem fixek, illetve álladóak mindehol, akkor ismét felvetődik néhány kérdés, de mivel úgy írtad, hogy ez benned fel sem vetődött, így inkább nem boncolgatnám tovább ezt a fonalat, viszont ha a blokklánc hamisítást nem is vesszük a képletbe, el tudok képzelni pár buktatót, bár ahhoz nagyobb szinten kellene mennie a dolognak, na de ne legyen igazam, mindenesetre továbbra is ostobaság az egész a jelenlegi konstrukcióban, hiszen továbbra sincs mögöttes értéke, igaz lassan a forintnak sincs, de azt el kellett b@szni a sok szerencsétlennek (fidesz) meg a híveinek, ez meg úgy ahogy van el van b@szva, mondjuk ha az olyan hülyék mint Musk adnak mögé hátszelet, mint most is a felvásárlással, akkor persze ebből is lesz majd valami.

Ami pedig a pénz hamisítást illeti, hogy a Tesco automatáiban van-e ilyen funkció, azt nem tudom, csak felhoztam példának, ha van akkor az jó és követendő lenne minden kézpénzes vásárlási pont számára, bár én igazából jobban örülnék ha a készpénz végre kiszorulna és átvenné a helyét a készpénz nélküli fizetés, csak ahhoz egy stabilabb és ellenőrizhetőbb háttérrendszer kellene, ami jelenleg még igen messze van.

(#37) _cHAos_


_cHAos_
aktív tag

Nekem egy kérdésem lenne:

arányban állnak -e a befektetett pénzbeli és eszközbeli(Informatikai) erőforrások a kurv@ bloccklánccal, amit bányásznak az eszközök? Nyilván nem.

Második kérdés: emellett anyagi okokból kiállt a a világ leggazdagabb embere (a Neuralink után mondjuk már nem csodálkozok semmin) és az egész nemzetközi sajtó és közvélemény majdnem, hogy állva tapsol. WTF. :U (Értem, hogy sok pénzt lehet keresni a kripto bányászattal, miért nem kereskednek inkább szervekkel, ha az etika úgysem számít... )

Az összeomlását várom (betiltani nem most fogják), idén remélem megtörténik.

[ Szerkesztve ]

(#38) _cHAos_


_cHAos_
aktív tag

Fogadni mernék rá hogy az AmEx/Visa, a többi jelentős cég, stb. nem fog kiállni a Bitcoin mellett.

(#39) htc07 válasza _cHAos_ (#38) üzenetére


htc07
addikt

A mastercard sem áll ki a bitcoin mellett.

(#40) _cHAos_ válasza htc07 (#39) üzenetére


_cHAos_
aktív tag

Az akkor micsoda hogy támogatják majd a tranzakciókat?
Csak azért nem értem az egészet, "mert nekik nem kell annyira a pénz", mint a Tesla-nak....
Nagyon komoly pénzügyi likviditásuk van. Mit látnak ebben, ami jó?:U

[ Szerkesztve ]

(#41) saabonline válasza _cHAos_ (#40) üzenetére


saabonline
csendes tag

A véges mennyiséget, és a biztonságot. A felesleges ( nekem nincs) számlapénz nagyobb biztonságban van bitcoinban, nincs jelentőssége, mikor mennyi a pillanatnyi értéke, mert felesleges a hitelpénz a számlán, kevésbé kockázatos, mint kiadni hitelbe, tartja, mig emelkedik, stagnál, elad, ha esik, visszaveszi, ha sokat esik, stb.

(#42) Silenzio


Silenzio
addikt

"A Mastercard a legújabb pénzügyi cég, amely áldását adja a kriptovalutákra."

Miért, mikori a MasterCard (így kell írni), eddig mely pénzügyi cégek fogadták el, és azokat mikor alapították?

www.pte3d.hu

(#43) htc07 válasza _cHAos_ (#40) üzenetére


htc07
addikt

Csak a cikket kell elolvasni: A vállalat csak olyan kriptopénzt támogat majd, amely megfelelően védi a fogyasztót, és olyan biztonságot ad, amit az emberek elvárnak egy bankkártyával kapcsolatban.
Ez kizárja teljesen a decentralizált coinokat.

(#44) atike


atike
nagyúr

"de csak a legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb digitális pénzek lesznek támogatottak."

Azaz? Van bármi konkrét kimondva...? Mármint konkrét "pénznem"?

(#45) bebi998 válasza Dɨngodilɇ (#7) üzenetére


bebi998
csendes tag

:DD :DD :DD

Legyen neked szerencses!

(#46) Yeffy válasza Gargouille (#28) üzenetére


Yeffy
veterán

kesz, ennyi, topik zarhato! :DDD

[ Szerkesztve ]

Big girls ride harder. || Kondi powaa'! ヅ

(#47) tonyrulez válasza -Skylake- (#35) üzenetére


tonyrulez
őstag

Ha jól értelmezem amit olvastam, a mining értelme hogy biztonságossá teszi a hálózatot azzal, hogy 64 jegyű hexadecimális számokat (hash) "keresnek" azaz random találgatnak ki, aminek egyeznie kell valamivel, ez nem tiszta. Ezen számítás után jár valamennyi BTC fizetségként. És ahhoz hogy valaki a rendszert támadhassa, a teljes rendszer "hash-erejének" 51%-a nála kell legyen, vagyis a mindenkori hash-rate-et túl kell lépnie, ami csak nő és nő. Na itt vetődött fel bennem, hogy van-e értelme egyre több és több embernek bányásznia? Jelenleg 160.000.000 TH/s a hash rate, viszonyítási alapom nincs, gondolom ez sok. Ahhoz hogy bárki bármilyen csalást hajtson végre, ennél nagyobb rate-et kell elérjen. Van erre bármi esély? Hogy lesz egy gazfickó/szervezet aki benyom ugyanannyi+1 gépet bányászni, mint amennyi globálisan megy? Inkább érzem úgy hogy a blockchain már régóta bőven biztonságos, és az emberek nem azért csinálják hogy növeljék a biztonságát, hanem kapjanak érte pénzt. Innen kezdve meg valóban nem látom értelmét annak, hogy terawattórákat fogyasztanak el.

4 8 15 16 23 42

(#48) -Skylake- válasza tonyrulez (#47) üzenetére


-Skylake-
addikt

A levezetésed helytálló, az 51% szabály is létezik. Az, hogy most bizonyos coin hasrate-je (gondolom itt a Bitcoinról van szó) mekkora , azt leginkább az befolyásolja, hogy hány gép van a hálózatban. Az nyilvánvaló, hogy egy idő után (ami talán már el is jött) akkora lesz a hálózat, hogy gyakorlatilag esélytelen az 51%-át birtokolni, de a hash nehezedése az nem bug, hanem feature. Szóval lehetséges, hogy ez már "túl van biztosítva" , de maga a modell determinálja, hogy minél többen használják a hálózatot annál nagyobb lesz az erőforrás igénye.

Egyébként valamit szeretnék még megemlíteni , ami kicsit más nézőpontba fogja helyezni szerintem ennek az egész rendszernek az értékelését : a Bitcoin mint olyan , ennek az egész technológiának az első nyílt bétatesztje. Gondoljunk csak arra, hogy a Mobira Cityman 900-től is eljutottunk az iPhone 12 Pro max-ig. Itt ugyan ez van , a Bitcoin mögött álló megoldás egy rendkívül elegáns megoldás bizonyos problémákra, de tulajdonképp az első ilyen. Ki fog ez forrni és ahogy egyre jobban reszelgetik majd ezt a technológiát , egyre több "problémát" meg lehet majd oldani.

A blockchain mint olyan előnyei a jelenleg használt megoldásokkal szemben elvitathatatlanok és nagyságrendekkel elegánsabb az egész rendszer megvalósítása. Majd elmúlik a Bitcoin is egyszer , lehet 5 év , lehet 34 , lényegtelen mert a hangsúly a mögötte lévő technológia implementálása a társadalom sok különböző területére. A blockchain nem csak arra jó ám, hogy cryptot építsen rá valaki.

"a blockchain már régóta bőven biztonságos, és az emberek nem azért csinálják hogy növeljék a biztonságát, hanem kapjanak érte pénzt."

Még egyszer : a bányászó gépek kvázi auditálják a rendszert , aminek egy rewardja a kieső coin. Nem a biztonságról van szó, a rendszer biztonságossága csak egy következménye a felépítésének.

[ Szerkesztve ]

Skylake

(#49) Hintalow


Hintalow
senior tag

Mondjuk ha jól értem nem a most menő bitcoin és tsai-ra gondolnak a cikkben.
Ez persze érthető is, szerintem élő ember nincsen aki ténylegesen fizetőeszközként és nem befektetési/spekulációs céllal használná a most futókat. Túl volatilisek a rendeltetésszerű használathoz.

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#50) Gargouille válasza Alteran-IT (#36) üzenetére


Gargouille
aktív tag

Relax, relax. Mielőtt szétgyaláznál, azért olvasd vissza azt a betűrengeteget is amit magad generáltál. :)

Én csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy mennyire álszentnek tartom mikor a gamerek a környezetvédelemre hivatkozva fröcsögnek a bitcoin bányászat ellen, miközben ők maguk is nagy fogyasztók és igazából magas ívben tesznek ők a környezetvédelemre csak az fáj nekik, hogy drágább lett a videokártya emiatt. Ha történetesen mondjuk pont lement volna a bányászat miatt a kártyák ára, le se szarnák a kérdéskört, még tapsolnának is a bányászoknak. Szerintem. :D

Kábé annyira őszinte ez az aggodalom, mint amikor szuperbio ökoanyu a 3 literes SUV-al megy a bioboltba mert ő védi a környezetet és hát ugye csak vegyszermenteset vásárol... ;)

Megnézném hányan vannak itt a nagy aggódók közül, akik mondjuk leveszik a felbontást és beérik kevesebb FPS-el, az energiatakarékosság jegyében? Vagy esetleg azt mondják, hogy inkább elmennek sétálni egyet ahelyett, hogy órákig zabálja a gép az áramot, hogy feleslegesen számolgassa ahogy egyik polygon halmaz kergeti a másikat egy nem létező világban...

Igazából minden technológia szennyezi a környezetet azzal, hogy az erőforrásaiból működik. Ez alól nem kivétel a bitcoin bányászat sem, meg a gamerkedés sem, meg az sem mikor valaki csak azért elrepül Madridba, hogy egy szelfit csináljon, hogy kiposztolhassa, hogy ő ott is járt... pocsékoljuk az erőforrásokat és nagyon sok esetben teljesen értelmetlen dolgokra. Csak hát mindenki addig áll ki ilyen nagyon a szép elvek mellett, amíg az neki nem jelent kényelmetlenséget vagy nem az ő érdekeit sérti. Peace.

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.