Hirdetés

2019. február 23., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Aweriot


Aweriot
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Profin megírt cikk :R

"War doesn't determine who's right - only who's left." Bertrand Russell

(#2) Agyturbina


Agyturbina
(tag)
LOGOUT blog

Eloszor Is koszonom :R

Masodszor is, a jozan Esz Nekem ezt mar kb 15 Eve diktalta, ezen dolgok ismerete nelkul.
Ez hogy tudomanyosani is alatamasztotad Nekem nagyon jol esik.

A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek.

(#3) T_chris


T_chris
(PH! addikt)

Köszönjük.

A nagy tudású uraknak felhívnám a figyelmét arra, hogy a Windows ugyan sok mindenre nagyon jó, de Linuxnak speciel nagyon szar. by:csfeco

(#4) MaXimiliam


MaXimiliam
(lelkes újonc)

Végre valaki le meri írni! :C
Köszönjük!

„A világnak nem nagy tudásra, hanem inkább jó emberekre van szüksége!”

(#5) sati


sati
(PH! addikt)

Tömegközlekedéskompatibilis iromány, köszi!! :R

(#6) Agyturbina válasza MaXimiliam (#4) üzenetére


Agyturbina
(tag)
LOGOUT blog

Azert Meri leirni, mert ezt Latja a kepernyon, es hallja otthoni kornyezetben, DE ha megkerdezzuk Tole melyikkel menne el hangositani egy szabadteri rendezvenyt akkor mast mondana, Tapasztalat alapjan.
Vannak dolgok amik kicsiben nem jonnek ki mig nagyban igen, ezert nem szukseges FLAC mindenhova, DE fontos szerepet tolt be ahogy a WAV is. :)

A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek.

(#7) lezso6 válasza Agyturbina (#6) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Szabadtérre mégis miért kéne veszteségmentes? Ott pont, hogy még kisebb lesz a különbség.

A veszteségmentesnek, meg főleg a 96 kHz 24 bitnek stúdióban van értelme, ahol digitális jelfeldolgozás történik, ilyenkor a forrásnak nagyon jó minőségűnek kell lennie. Lásd pl DSLR, ahol RAW-ból olyan dolgokat tudsz előcsalni, amit egy tökéletes JPEG-ből soha.

[ Szerkesztve ]

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#8) Agyturbina válasza lezso6 (#7) üzenetére


Agyturbina
(tag)
LOGOUT blog

Hat ahogy a hangero novekszik, azzal novekszenek a kulonbsegek is(amit a 0 as tesztrol irt pont azok) igy tobb lesz a torzitas SZVSZ, es kissebb a dinamika. Persze ha maskepp tapasztaltad, megertem es elfogadom.

Es igen a studio pont a masik veglet, mert ott CSEND van es nincs(nagyon keves) a visszaverodes, igy Tisztan kijonnek a "hibak"

Akkor pontositok, a Vegletek eseteben jobb a tomoritetlen, a mezei hazimozihuszarnak tokeletes az MP3

SZVSZ :)

A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek.

(#9) kammerer


kammerer
(PH! nagyúr)

Egy szándékolatlan jitter-hiba:

"a metaadatok (eladó, számcím stb…)."

(3. oldal)

Lakott sziget-Bogár a hangyabolyban-Válaszd az életet

(#10) UnA válasza kammerer (#9) üzenetére


UnA
(Korrektor)

A metaadatokban az a szép, hogy még az "eladó" is lehet az... ;)

(#11) Shyciii


Shyciii
(PH! addikt)

Az a baj ezzel a FLAC,WAV összehasonlítás MP3-al, hogy az sem mindegy, hogy a WAV, FLAC-et ki állította össze. Mert az hogy én a notebookon legrabbelem WAV-ba, az baromira nem ugyanaz a minőség, mint amikor egy 20 millás cuccon az eredeti masterről készítenek egy FLAC-et. Konkrétan ordít a minőségbeli különbség a két WAV, FLAC között. MP3-al összevetve meg pláne. Ezt egy sima FiiO+Maze 99-es pároson is hallom.

(#12) lezso6 válasza Shyciii (#11) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

A FLAC / WAV is csomószor felkonvertált kamu szokott lenni. A master meg külön dolog, nincs köze a konténerhez, jó master mp3-ban is jó lesz, egy gagyi masteren meg a flac sem segít.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#13) Callisto


Callisto
(senior tag)

Halkan jegyzem meg, hogy a jitter nem bithiba. Kétszer annyit lehetne írni, mint maga a cikk, hogy miért félrevezető ez az egész iromány, a tesztelési metódika miért teljesen hibás, de nem éri meg és felesleges.
Nálam a rendszeren magukat botfülünek nevezett haverok stb. mondták, hogy ez vagy az mennyivel jobban szól és kérdezték miért? Nem a hangrendszerrel kapcsolatban, mert az egyértelmű és azonnali álleesést okozott mindenkinél. Azt kérdezték, hogy amit elindítok számokat azok közül az egyik miért szól sokkal jobban, mint a másik (különböző formátumú azonos számoknál is). A botfülüek is 100% eltalálták, amikor FLAC szólt a 320-as MP3 helyett anélkül, hogy nem is tudták milyen formátum szól.

[ Szerkesztve ]

(#14) AMDFan válasza Shyciii (#11) üzenetére


AMDFan
(PH! addikt)

Próbáld ki a nulltesztet mielőtt ilyenről nyilatkozol. Ha két wav között különbséget hallassz akkor az egyik vagy felkonvertált vagy teljesen más masterelés. Szóval ez irreleváns ide.

(#15) sati válasza lezso6 (#12) üzenetére


sati
(PH! addikt)

A FLAC / WAV is csomószor felkonvertált kamu szokott lenni

Ezt lehet valami progival csekkolni de már nem emlékszem a nevére...

(#16) Callisto válasza lezso6 (#12) üzenetére


Callisto
(senior tag)

Ez sajnos így van.

(#17) dabadab válasza Shyciii (#11) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Mert az hogy én a notebookon legrabbelem WAV-ba, az baromira nem ugyanaz a minőség, mint amikor egy 20 millás cuccon az eredeti masterről készítenek egy FLAC-et."

Ha nem bitre pontosan ugyanaz, akkor ott valamit elrontasz (esetleg a lemez nyomását rontották el, de ez a valószínűtlenebb).

DRM is theft

(#18) dabadab válasza Callisto (#13) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Kétszer annyit lehetne írni, mint maga a cikk, hogy miért félrevezető ez az egész iromány, a tesztelési metódika miért teljesen hibás, de nem éri meg és felesleges."

Innen már lehet érezni, hogy szakértővel van dolgunk: te jobban tudod, de a fórum közönsége nem érdemli meg, hogy ebből a tudásból részesüljön :)

"A botfülüek is 100% eltalálták, amikor FLAC szólt a 320-as MP3 helyett anélkül, hogy nem is tudták milyen formátum szól."

Ittmeg már egyértelmű. Az interneten mindenki tízből tízszer megmondja, hogy melyik a flac meg melyik az mp3, csak aztán a valós vakteszten nem sikerül ezt soha reprodukálni :D

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#19) AMDFan válasza Callisto (#13) üzenetére


AMDFan
(PH! addikt)

"Halkan jegyzem meg, hogy a jitter nem bithiba."

Olvasd el még egyszer a cikket. Én sem azt írtam, hogy a jitter=bithiba, hanem azt, hogy digitális átvitel esetén a jitter bithibát okozhat.
A többi részét nem kommentálom, ezeregy ilyen sztorit hallottam már. Vakteszten meg mindenki bukik, és könnyen belátható, hogy miért.

"a tesztelési metódika miért teljesen hibás"

Miért is? Előtted a lehetőség, hogy megcáfold amit írtam.

[ Szerkesztve ]

(#20) Shyciii válasza lezso6 (#12) üzenetére


Shyciii
(PH! addikt)

Max neked kamu, én viszont olyan helyről veszem(!) a FLAC-et, ahol külön cikkben foglalkoznak, hogy milyen eszközről, és milyen master-ről tezsik át FLAC-be. Ne torrentben gondolkodjál.

(#21) Shyciii válasza dabadab (#17) üzenetére


Shyciii
(PH! addikt)

A WAV minősége nem pusztán bitekre bontható, már itt hibázol az elméletedben, ráadásul ez nem új keletű dolog, ez már elég régi.

A vaktesztekről meg annyit, hogy amit én láttam, az egy kb 5000-es mintavétel volt mari nénikkel kitöltve. Egy hifista, vagy érzékenyebb fülű ember nem volt ott. Nem tudom miért sérti a lelkivilágodat az, hogy valakinek jobb, érzékenyebb a hallása, mint a tied. Ha ilyen egyszerű dolgot nem tudsz belátni, akkor szerintem ezt a témát hanyagold.

[ Szerkesztve ]

(#22) dabadab válasza Shyciii (#21) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"A WAV minősége nem pusztán bitekre bontható"

Hanem miben?

DRM is theft

(#23) Callisto válasza dabadab (#18) üzenetére


Callisto
(senior tag)

Pont azt írtam, hogy ezek vaktesztek. Senkinek semmi fogalma sem volt arról, hogy éppen milyen formátum szól. Szóval elbukott "a vakteszten meg elbukik mindenki" elméleted, ami nem gyakorlaton alapszik, hanem a templomi hiteden.

[ Szerkesztve ]

(#24) Shyciii válasza dabadab (#22) üzenetére


Shyciii
(PH! addikt)

A konvertáláskor használt eszköz elemei is befolyásolják.

Baromi egyszerű teszt. Soha nem lesz ugyanolyan minsőgű az írott cd-d, mint a nyomott gyári cd. Pedig ugyanaz az 1 és 0-ák sorozata van rajta. Ha te tárgyilagosnak nevezed a cikkeidet, és ezt az ezer eves egyszerű tényt sem látod be, akkor komoly gondok vannak

(#25) dabadab válasza Shyciii (#24) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Aha, tehát akkor két, bitre ugyanolyan wav szerinted tök másképp hangzik?

"Soha nem lesz ugyanolyan minsőgű az írott cd-d, mint a nyomott gyári cd."

Ja, látom, megint egy szakertővel van dolgunk, aki hallott információmorzsákat, csak nem érti őket.
Az írott CD-kkel kapcsolatos egyetlen komoly reklamáció (az élettartamot leszámítva, de az más kérdés), az a pitek hosszának az egyenetlensége - ez akkor okozhat jitterhibát, ha a CD lejátszó a lemez pitjei alapján állítja elő a DAC-nak szükséges órajelet.

Vagyis itt nem arról van szó, hogy a digitális adat lenne más, hanem arról, hogy szarul van tervezve a CD lejátszó.

DRM is theft

(#26) dabadab válasza Callisto (#23) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Pont azt írtam, hogy ezek vaktesztek"

Vaktesztnek elég hibás metodológiájúak (mert nyilvávanlóan nem ugyanannak a számnak ugyanazt a masterét hallgattátok meg FLAC-ból meg mp3-ból, így nem zártátok ki az egyéb befolyásoló tényezőket, illetve konkrét számok se kerültek elő (hány szám, abból hányszor tippeltek így, hányszor úgy, stb).
Én meg láttam igazi vakteszteket, ott soha nem akart kijönni ez a különbség, ahogy a saját tapasztalatom is azt mutatja, hogy egy 320-as mp3-at nem nagyon lehet megkülönböztetni az eredetitől.

DRM is theft

(#27) Shyciii válasza dabadab (#25) üzenetére


Shyciii
(PH! addikt)

Szarul van tervezve a CD lejátszó? Tehát azt állítod mint szakértő, hogy a NAIM CD lejátszója amin anno probálgattuk a High-End Show-n, az egy szarul megtervezett fos. Igaz, hogy olyan neves mérnökök alkották, akikről valszeg fogalmad sincs (nem-nem Győzike), és évtizedek óta a szakma jeles képviselői, és kb 5mFt volt már akkor alsó hangon, de te simán leszarozod. Nyilván ők a hülyék, és te a hozzáértő :D

Nah én itt le is zárom ezt a cikket, és szerzőjét, mert ez már olyan szinten komolytalan...

[ Szerkesztve ]

(#28) dabadab válasza Shyciii (#27) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Köszönöm szépen ellenérvekben és technikai részletekben gazdag véleményedet és ezennel felteszlek a polcra a többi önjelölt audiofil szakértő mellé, aki mindent mindenkinél sokkal jobban tud, de senki sem érdemes arra, hogy ezt a tudását megossza vele.

DRM is theft

(#29) Callisto válasza dabadab (#26) üzenetére


Callisto
(senior tag)

Master az ugyanaz volt, viszont nem olyan vakteszt természetesen, hogy most A/B kapcsolgatás meg hasonlók. Csupán akik eddig jöttek hallgatózni (számban sem nagy tizennéhány ismerős) és én lejátszottam nekik néhány számot vegyesen MP3 és FLAC beleértve pár számot mindkét formátumban, mindnek feltűnt, hogy egyik szebben szól, mint a másik. Fogalmuk sem volt senkinek, hogy éppen milyen formátum szól, de amire mondták, hogy szebben szól, azok voltak a FLAC-ek.

[ Szerkesztve ]

(#30) lezso6 válasza Shyciii (#20) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Nem azt mondtam, hogy kamu FLAC, hanem hogy sokszor az szokott lenni. Ebben persze könnyebb beletkötni. A mondandóm másik felét kihagytad: a master is számít. FLAC és WAV között semmi különbség nincsen, bitre ugyanaz, csak az előbbi tömörítve van. Ha mégsem ugyanaz az eredmény, akkor a master (forrásanyag) különbözik.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#31) arn


arn
(PH! nagyúr)

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy nem érdemes az említett üzletben 75 centi USB kábelért 70 ezer forintot kiadni, mert semmivel sem fogunk jobb hangot kapni, mint a DAC-hoz gyárilag csomagolt noname USB kábellel, és nem kell félnünk a bithibás lejátszástól sem, ha lesz bithiba, akkor azt sűrű pattogás kíséretében fogjuk hallani.

en akkoris hallok ket usbkabel kozott elterest usbs dacal... az arral gyakran nem latok osszefuggest (ez dacoknal is elofordul), de mashogy szol.

(#30) lezso6: adatszinten persze, hogy nincs elteres, viszont az proci/oprsz, etc aktualis terheltsege befolyasolhatja a kimenet pontossagat, amikor lejatszod. epp, mint ahogy mashogy szolhat ket bitperfect lejatszo is. az egesz szamitogepes audiolejatszas olyan, mint a lotto, nem tudod, hogy mit kapsz az usbs kimeneten, hiaba usb-usb.

a hifistak kaptak egy ujabb jatszoteret maguknak, hogy mibe lehet olni a penzt, es keresni az arany gralt :)

[ Szerkesztve ]

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#32) Agyturbina válasza dabadab (#28) üzenetére


Agyturbina
(tag)
LOGOUT blog

Ezt egyszeruen le lehet tesztelni, marmint hogyan szol ket egyforma tartalmu CD, berakod oket a lejatszoba, es meghallgatod. A gyari nyomott CD sokszor nehezebben olvashato mint az irt, Ez viszont sajat tapasztalat.
Amire O gondol, hogy ha szarul irod akkor szarul fog szolni hiszen egy regebbi 1bit DAC-os lejatszoban nincs puffer, es ha CD hibajavito algoritmusara van bizva a dolog akkor igen csak problemas lehet az irott CD(Ez is sajat tapasztalat, ezert irtuk az Auido CD-t max 4X-esen).
Az elso dolog, ha mar 2 dolgot hasonlitunk osssze akkor a tobbi resznek konstansnak kell lenne, na most az egyikotok valami hifishown High end Cuccon hallgatott szarul irt CD vs Gyari cd, mig MI teljesen atlagos korulmenyek kozott JO MP3 es JO FLAC.
Na ebbol konkluziot levonni eleg nehezkes...De valakiknek Sikerult :)

Ezt az egeszet nekem anno az AC 97 hangkartya inditotta el, amikor fejhallgaton hallgattam nem volt egetveroen rossz, aztan raengedtem egy 2X100W-os rendszerre, es nem ertettem mi a baj eloszor. Aztan adtam ala egy SB Live kartyat es megertettem a kulonbseget, kb 3 mp alatt, es ekkor meg a 192 bites mp3 jo volt. Ezek utan a rosz minosegben levo MP3 fajlokat kezdetem lecserelni FLAC ra (JMJ rajongokent megertitek remelem), es erdekes modon megduplazodott a hallhato hangszerek szama, es hirtelen olyan dolgokat hallotam a Zeneben amit azelott NEM. De nekem kimaradt a 320kbit MP3 igy NEM tudok arrol velemenyt mondani sajnos.

A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek.

(#33) SaGaIn válasza Shyciii (#27) üzenetére


SaGaIn
(senior tag)

Amikor valaki egy vitában elkezd tekintélyekre és tekintélyelvre vagy árakra hivatkozni, na akkor lesz egyértelmű hogy kifogyott a tényszerű méréssel ellenőrizhető érvekből, és nem tudja pontosan hogy működik az az eszköz amiről beszél...

Ha veszel két bitre egyforma cd-t és két jól működő cd olvasót, legyen az egyik 3millió a másik meg 4000 Forint a két forrásból bitre ugyanaz a waw készül.
Hogy mást hallasz az nem digitális jeleknél kezdődik, hanem a DA átalakítón, az erősítőn és (jól árnyékolt vezetékek esetén) a hangszórón múlik semmi máson.

Itt azt állítják a szakemberek hogy két bitre azonos wavból grabbelt 320-as mp3 vagy 320-as aac és Flac között ugyan azon az eszközön nem hallani a különbséget. Ezen lehet vitatkozni de tekintéllyel érvelni felesleges.

Saját tesztem alapján tesztoldalról letöltött mp3 és flac között éreztem némi különbséget, viszot az AAC és flac között nem tudtam különbséget tenni egyszersem.

AMDFan örülnék neki ha kibővítenéd a tesztet legalább az aac és lehetőség szeint az ogg formátummal is. Kiváncsi lennék, mennyi a különbség ugyan azon a bitrátán mp3-ogg-aac között a Flachoz képest. Az aac-t személy szerint jobbnak érzem.

Más mi van akkor ha a nem legnagyobb biten csinálsz változást hanem csak egyel arrébb rakod az "1-est"?
Mert a jittler korrekció valós dolog és egy rossz olvasásánál (hibás/karcos cd) megpróbálja kitalálni mi lehetett ott és általában úgy van megírva hogy nem csinál ilyen pattogást

[ Szerkesztve ]

"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.

(#34) lezso6 válasza arn (#31) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Ja, hát szoftver szintjén igen, random lehet a dolog. :K

Nálam eleve nincs USB, optika van. De a DAC-ban amúgy is van anti-jitter, szóval probléma megoldva. :D Hifit pont ezért utálom, vallási fanatizmus egy bizonyos szintről. Persze maga az audio eleve nem egy exakt valami, a nagy részét nem tudjuk számszerűsíteni, de pont ezért előbb bízom meg egy profi hangmérnökben, aki ezzel dolgozik, mint egy hifistában, aki csak vásárol.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#35) arn válasza lezso6 (#34) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

rengeteg buktatoja van a szamitogepes lejatszasnak egy bizonyos szint felett, sok user jobban jarna egy spdif kimenettel vmi "buta" eszkozon, nincs oprsz, ami beledisznozzon a kimenet pontossagaba. en kb a 90es evek ota kotom gepre a hifit, de baromira megcsomorlottem az egesztol, katyvasz az egesz. az ilyen tobbszaz euros usbs kartyak csodavilagaba meg eszem agaba sem volt belemenni.

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#36) arn válasza SaGaIn (#33) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

a digitalis audiotransporton tobb elcsuszhat, mint mogotte - ha ott szetcsuszik idoben, megette a fene.

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#37) SaGaIn válasza arn (#36) üzenetére


SaGaIn
(senior tag)

Ezt fejtsd ki, mert ez igy csak puffogtatás, ha végén bitre ugyan azt a file-t kapod mi csúszhat el...

Ha van két gépem két különböző szobában, és az egyiken lejátszok egy Waw-ot és a digitális adatfolyamot kilököm hdmi portra, és azt egy kábelen átviszem a másik géphez, ott pedig egy hdmi-t fogadni képes digitalizáló kártyával waw-ba legrabbelem, akkor a két file bitre meg kell hogy egyezzen.

[ Szerkesztve ]

"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.

(#38) lezso6 válasza arn (#35) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Kell exkluzív ASIO / WASAPI aztán meg van oldva, hogy más ne pofázzon bele a dolgokba. D szvsz tök felesleges az ilyen nüanszokkal foglalkozni, ez már a kényszerbetegség kategória. Sokkal fontosabb például a szobaakusztika, amit 99% telibe szokott kakkantani.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#39) lezso6 válasza SaGaIn (#37) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Jitterre gondol szeirntem. Annak elég fájdalmas hangja tud lenni.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#40) AMDFan válasza SaGaIn (#33) üzenetére


AMDFan
(PH! addikt)

Más mi van akkor ha a nem legnagyobb biten csinálsz változást hanem csak egyel arrébb rakod az "1-est"?
Mert a jittler korrekció valós dolog és egy rossz olvasásánál (hibás/karcos cd) megpróbálja kitalálni mi lehetett ott és általában úgy van megírva hogy nem csinál ilyen pattogást

Szándékosan a legnagyobb helyiértékű biten változtattam, mert az hallható. Minél kisebb helyiértékű biten történik hiba, annál kevésbé, vagy egyáltalán nem hallható a jelenség, de ha hallható, akkor mindig valamilyen anomáliát fogsz hallani, tehát pattanás, sercenés, ilyesmi. Ráadásul nagyon ritka az hogy USB Audio esetén bithiba lépjen fel, ha pedig tömegesen lép fel bithiba, rossz kábel vagy rossz csatlakozó miatt, akkor egy szakadozó hallgathatatlan valami lesz az eredmény.

AAC-t és OGG-t megnézem majd ha lesz időm. Ritka formátumoknak tűnnek számomra. De amúgy Te is megnézheted, az Audacity egy ingyenes és könnyen kezelhető szoftver ;)

[ Szerkesztve ]

(#41) SaGaIn válasza AMDFan (#40) üzenetére


SaGaIn
(senior tag)

Az AAC pont hogy nem ritka...

"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.

(#42) AMDFan válasza Shyciii (#21) üzenetére


AMDFan
(PH! addikt)

Kérlek mutasd meg ezt a vaktesztet. Ha valaha életedben vetted volna a fáradtságot és megcsináltál volna egyetlen egy ilyen vaktesztet is, akkor nem írnál ilyen dolgokat. De nem tetted. A cikkben ott vannak a tesztzenék és a szoftver amivel magad is meggyőződhetsz a leírtakról, csak ehhez rá kellene szánnod az időt. Az írásod amúgy kontraproduktív, mert pont, hogy a Te hifista önérzeted sérti az, hogy el kellene fogadnod, hogy amit hallassz azt valójában nem hallod, csak úgy hiszed, hogy hallod. Sajnos ez van. Kicsit olyan ez, hogy azért nem mernek a hifisták vaktesztelni, mert lerombolná a világképüket. Vagy olyan mint amikor az ember nem akar elmenni orvoshoz, inkább a boldog tudatlanságot választja.

(#43) arn válasza SaGaIn (#37) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

bitre ugyranaz, csak az idobeli resze csuszik el, nem konstans a kimenet. ez mashol baromira nem lenyeg, de audional igen. usbnel is nem veletlenul pakolnak ra pontosabb orajelgeneratorokat. de ez mindig csak a kimeneti resze, az async usbnel is befolyasolja a kimenet minoseget, hogy mennyi dolog fut a hatterben, mennyire van lecsupaszitva az os, milyen a lejatszo. elvileg az usb kabelnel sem lehetne semmi differencia, de megis hallhato elteres.

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#44) Toncsi


Toncsi
(fanatikus tag)

Mivel nem volt sok időm, csak két fájlt hasonlítottam össze, azt is csak bele-bele pörgetve (flac és high mp3) és egy szaros 10e Ft-os fejhallgatóval is hallottam különbséget több helyen is, ha akarod leírom hol.
Néhány megjegyzés:
Ez a szám tipikusan olyan, ami arra alkalmas, hogy a nézeteidet megerősítse és nehezen vegyünk észre különbséget (trackerrel, ki tudja milyen minőségű hangmintákból, ki tudja milyen minőségű daw-al és konverterekkel/effektekkel összeállított) mesterséges "zene".
Egy jó minőségű élő felvétellel (legutóbb én pl. Zorán egy élő felvételével csináltam hasonló tesztet (ami nem is a legjobb minőségűek közé sorolható)), komoly különbség volt a flac javára. Ráadásul kevés hangszeres zenén, ugyanis "hangszertömegeknél", pl szimfonikus zenekarnál (nem kell egyből "komoly"zenére gondolni, van pl. jó pár jó minőségű filmzene is) sokkal markánsabban tetten érhető az mp3 rontása...

[ Szerkesztve ]

(#45) SaGaIn válasza arn (#43) üzenetére


SaGaIn
(senior tag)

Időbeli része csúszik el? Mondjuk egy szám nem lesz két másdoperccel hoszabb vagy ilyesmi ha erre gondolsz...

"Az USB zenelejátszás folyamán nyolc fontos probléma jelenik meg, melyek rontják a hangminőséget. Az iFi Audio szerint a micro iUSB3.0 mindet kezeli, az alábbiak szerint: Elmozdítja az audio jel egyenáramú összetevőit, elnyomja a keret* és a csomagzajt*(Az interneten keresztül a fájlok keretekbe szervezve, csomagokban érkeznek). Ultra-tiszta tápfeszültséget ad, megszünteti a földelésből eredő zajt és megoldja az impedancia problémákat, továbbá megszünteti az USB órajel bizonytalanságát (jitter) és visszaállítja a jel eredeti állapotát." forrás [link]

Ennél nagyobb badarságot rég olvastam már...

Egészségére annak aki ezért fizet..
Sima impedancia illesztő lehet analóg techikához... annak a digitális adatokhoz semmi köze..

[ Szerkesztve ]

"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.

(#46) Toncsi válasza SaGaIn (#45) üzenetére


Toncsi
(fanatikus tag)

[link]
[link]
[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

(#47) SaGaIn válasza Toncsi (#46) üzenetére


SaGaIn
(senior tag)

ÉS? attól az 1 még egy marad a nulla meg 0, különben nem tudnád végén visszaállítani ez eredeti file pontos mását. erre van a korrekció.

össze mossátok a szezont fazonnal.

"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.

(#48) arn válasza SaGaIn (#45) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

mi? dehogy... dekoder oldalon nem ugyanolyan idobeliseggel fogja megkapni az adatot, mint ahogy elkuldtek, mas lesz a vegeredmeny egyik es masik esetben, mashogy fogja atalakitani. nem vagyok a szakertoje a temanak, de hallom, ha valami nincs rendben, es valtozas van. amit en a gyakorlatban tapasztaltam, minden szirszar befolyasolja sw es hwoldalrol is, raadasul gyakran megjosolhatatlan, hogyan.

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#49) lezso6 válasza SaGaIn (#45) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Egymáshoz képest csúsznak el, pl nem folyamatosan pontosan 23 us-ként jönnek a samplék, hanem ingadozva, pl valamikor 16 us, máskor meg 30 us. Vagy periodikusan feltorlódnak a minták.

Hallgasd meg a jittert! :)

Amit idéztél az ordas fasság, marketingszöveg, nem ilyenről van szó. :D

[ Szerkesztve ]

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#50) AMDFan válasza arn (#48) üzenetére


AMDFan
(PH! addikt)

Ne haragudj de olvasd el a cikket még egyszer. Az időbeliség digitális átvitel esetén nem akkora probléma. Ha hiba van, bithiba keletkezik. A D/A konverziónál mintavételezés közben előfordulhat jitter, ez az analóg jelben okoz problémát. A jitter egy összefoglaló elnevezés, ne mosd össze a különböző átvitelek vagy konverziók esetén fellépő jittert, mert nem ugyanarról van szó és a hatásuk sem ugyanaz.

(#48) arn: az látszik hogy nem vagy a szakértője, de el sem olvasod amiről itt eszemecsere folyna. A DAC puffereli a csomagokat. Tehát nem számít az hogy a digitális oldalon milyen időbeliséggel érkeznek a csomagok.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.