Hirdetés

2021. február 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Az írás címét nem értem. :U
Miért PC Land-ra mondod, hogy inkorrekt, ha ők is így kapták a kártyát nagykerből (erre bizonyíték, hogy utána vissza került megint nagykerbe).

⭐ https://wellbe.hu

(#2) bobalazs


bobalazs
veterán

Ez durva.

(#3) zack válasza radi8tor (#1) üzenetére


zack
nagyúr

Nincs semmire bizonyíték. Lehet ez nem is az a kártya, és ami a nagyker készleten volt az egy másik. Ez csak fikció, hogy lehetett akár az is. Nem vagyok én Poirot, hogy nyomozzak, kinek a hibája. Én a kiskerrrel állok kapcsolatban, és a kisker a nagykerrel. Így a kisker dolga olyan nagykert választani ahol ilyesmi nem fordul elő, és a vásárló boldogan távozik. De közel sem biztos hogy ez van. Lehet eladta a PC Land, elálltak tőle 5-6-8 napi használat után, majd úgy gondolta értékesíti, ne álljon már hátul a polcon. :U

Samsung Galaxy Note 10 Plus Black 256GB /64GB Samsung Evo Class10 <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium + Tidal HiFi

(#4) Entryy válasza zack (#3) üzenetére


Entryy
aktív tag

Ezzel csak az lesz a baj,hogy a jövőben a nagykerárra a kiskerek rádobnak 25% hasznot és úgy értékesítik a termékeket.
Amiket meg visszaküldenek a szabályzott 14 napon belül azokat fogják a most átlagosnak tekinthető 10% os haszonnal értékesíteni, de csak személyes átvétellel.

Megint mi normális felhasználók szívunk néhány okoskodó, ügyeskedő miatt.

"Nekem csak egy LAN-partyra kellett a 700e es laptop" és a társai... :(((

[ Szerkesztve ]

http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "

(#5) Dany007 válasza radi8tor (#1) üzenetére


Dany007
veterán

Érdekes egy dolog ez. Igazából én még nem találkoztam ilyennel szerencsére. De nagyon durva...
Mindegy kinek a hibája az áruháznak ami közvetlenül eladja a vevőnek meg kellett volna győződnie róla, hogy a termék bontatlan(!). Azt nem olyan nagy dolog ellenőrizni...
Egy 100 ezer forint fölötti termék esetében meg minimum elvárás, hogyha újként adják el, akkor az új is legyen, bontatlan gyári dobozban, ahogyan az a futószalagról leesett.
De egy 100 forintos rágónál se örülnék neki ha kibontott csomagban kéne megvennem...

@Entryy:
"Amiket meg visszaküldenek a szabályzott 14 napon belül azokat fogják a most átlagosnak tekinthető 10% os haszonnal értékesíteni, de csak személyes átvétellel."

Ez nem gond csak akkor írják rá, hogy "használt termék".

[ Szerkesztve ]

(#6) Shamy


Shamy
tag

Sztem igenis nagy probléma a 14 napos elállás. Nem az elvvel nem értek egyet, hanem a sok suttyóval, aki ezt kihasználja.

Ugyanakkor van ennek egy másik oldala is. A netes kereskedő nem tart fenn boltot, így árelőnyhöz jut azzal szemben, akinél pl meg lehet tapogatni a terméket (ez mondjuk nem VGA-nál kérdéses, hanem egy egérnél, monitornál, tv-nél, hangfalnál, vagy fülesnél), és utána az ügyfél neten rendeli olcsóbban, és még elállási jogot is kap 14 napra.
Tehát összességében akár még bele is férhet.

Én csinálnék egy mozgó boltot, ahol ha neten rendelsz, és postázást kérsz, akkor nem a terméket kapod meg, hanem a bolt viszi el neked, és megnézheted, és akkor baszhatja a paraszt, akinek csak a lanra kellett a 290x menőzni.

Kérdezni és tanulni mástól sosem szégyen ....

(#7) adrian360 válasza Dany007 (#5) üzenetére


adrian360
őstag

ha minden visszavett termékre ráírnák egyből hogy használt , és mondjuk így 75%-os áron kellene adnia akkor a következő lenne :
muksó megrendeli a cuccot, visszaviszi, majd félperc múlva megveszi újra csak csökkentett áron. nagy üzlet lenne,

(#8) Dany007 válasza adrian360 (#7) üzenetére


Dany007
veterán

Ez van. Nem muszáj csinálni. Be lehet csukni a boltot, el lehet menni másik állást keresni és így tovább.
Gusztustalan dolog kihasználni a 14 napos elállást bohóckodásra, ez tény.
De ugyanígy gusztustalan dolog egy jóhiszemű vevőnek egy 100 ezer forintos cuccot újként eladni, miközben az már használt!

Btw, amiről a cikk szól, az közel sem ez a történet! A cikkben említett használt(!) 290X esetében biztosra vehető, hogy nem az történt, hogy 14 nap után visszavitte az ember és elállt a szerződéstől.
14 nap alatt nem lesz csontig poros egy kártya, hogy újjal ki lehessen törölni. Ahhoz még poros helyiségben is minimum 1 hónap kell ha nem több.
És most nem a felületi porról beszélek, mert ahogy a kollega írta azt letörölték. Hanem a szűkebb résekben megbújó port talált. Az pedig 1-2 hét alatt nem gyülemlik fel.

[ Szerkesztve ]

(#9) mickemoto


mickemoto
senior tag

Én már jártam így, igaz nem vga-val hanem processzorral. Oem-et rendeltem és egy használtat kaptam,látszott a lefogató nyoma rajta. Ennek ellenére nem küldtem vissza és nem is reklamáltam a boltnál, igaz kissé mérges voltam hogy egy kitesztelt gyengébb tuning potenciálos példányt kaptam.

Az információ korában a tudatlanság az választás kérdése. A tudás hatalom! A nem tudás a hatalom vak és engedelmes kiszolgálója!

(#10) mickemoto


mickemoto
senior tag

A legújabb generációs vga-knál ha jól emlékszem szintén elég nagy a szórás tuning potenciál terén.Lehet hogy már ezeket a csúcskártyákat is előre tesztelik és válogatják még eladás előtt. ;]

Az információ korában a tudatlanság az választás kérdése. A tudás hatalom! A nem tudás a hatalom vak és engedelmes kiszolgálója!

(#11) mickemoto


mickemoto
senior tag

Igaz egy vga-nál nem két perc amíg belepi a por tehát a szóban forgó példány tartós tesztnek vetették alá. :)

Az információ korában a tudatlanság az választás kérdése. A tudás hatalom! A nem tudás a hatalom vak és engedelmes kiszolgálója!

(#12) Entryy válasza Dany007 (#8) üzenetére


Entryy
aktív tag

"Ez nem gond csak akkor írják rá, hogy "használt termék"." Dehogy nem gond! Igen is gond, mert lépni fognak és megint áremelés lesz a vége.
Az el lehet innen menni stófáddal meg inkább te menj el valami sivatagba és ne maradj jogállam közelében se. Élni és élni hagyni!

"Btw, amiről a cikk szól, az közel sem ez a történet!"

Ne legyünk már hülyék! Hogyne lenne köze hozzá! Nem a tünetet kell kezelni hanem a kiváltó okot felismerni és az ellen tenni. Jelen esetben egyensúlyba hozni!

Viszont ott a másik oldal is. Mi van ha zsír új a kártya csak ki volt téve bemutató darabnak?
Hónapokig állt az állványon és gépben sem volt soha, akkor mi van zs?

http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "

(#13) Dany007 válasza Entryy (#12) üzenetére


Dany007
veterán

" Dehogy nem gond! Igen is gond, mert lépni fognak és megint áremelés lesz a vége.
Az el lehet innen menni stófáddal meg inkább te menj el valami sivatagba és ne maradj jogállam közelében se. Élni és élni hagyni!"

Erről szól ez a fene nagy kapitalizmus, nem? Hogy a piac diktál amihez a vevő és az eladó is egyaránt alkalmazkodik. Aki meg nem alkalmazkodik az elbukik.
De továbbra is azt mondom, akinek nem tetszik el lehet menni. Eddig is volt 8 napos elállási jog. Évek óta(!)! Sőt a webes vásárlások kezdete óta létezett ilyen jog. Érdekes, hogy most mióta 14 napra emelték lett ez csak ilyen fene nagy probléma...
Egyébként szerintem is megoldást kell találni a problémára! De az nem megoldás, hogy a visszaküldött kártyát újként eladják egy másik embernek.

Mert ez konkrétan átverés / megtévesztés. És igen jogállamban élünk ahogy Te írtad! Akkor tessék:
A jelenleg hatályos törvények szerint a vevőnek joga van(!) a webáruházon keresztül rendelt terméket 14 napon belül indoklás nélkül visszavinni / elállni a szerződéstől.
Ellenben a webáruháznak nincs joga(!) újként eladni egy már felbontott és használt terméket!
Tessék, nesze neked jogállam.

"Viszont ott a másik oldal is. Mi van ha zsír új a kártya csak ki volt téve bemutató darabnak?"

És mi van ha nem? És mivan ha...? Ha...? Ha...? Bármi megtörténhet. De a legvalószínűbb magyarázat az, hogy ez már egy használt kártya volt. Amit ráadásul nem pár hétig használtak.
Ha hihetünk a cikkírónak és a por tényleg a szűkebb résekben is megtalálható volt, akkor biztos, hogy használat közben lett poros és biztos, hogy nem csak 1-2 hétig használták.
Az ok pofon egyszerű. Ha láttál már sokáig magára hagyott cuccot, akkor tapasztaltad te is, hogy olyan esetben a por a felületen a levegővel közvetlenül érintkező felületeken marad meg. De még ott is kell egy pár hét, mire "letörölhető" lesz.
A résekbe pedig jobbára csak úgy mehet be a por ha van állandó légáramlat, ami beviszi oda... Vagy pedig évek alatt...
Szóval kár széllel szemben h...ni. Mert még ha kiállított darab is lenne, akkor sincs joga újként eladni, mert már nem az.

[ Szerkesztve ]

(#14) zack válasza Dany007 (#13) üzenetére


zack
nagyúr

"Ha hihetünk a cikkírónak"

Szerinted viccből nem hoztam el? Marha jó érzés volt eljönni üres kézzel, és 2 napig VGA nélkül maradni és generálni pluszban a benzinköltséget. :(
Biztos nem azért mert odaképzeltem a port.
Eleve a Sapphire leragasztja a dobozait. Ezen rajta volt a kis kerek öntapadós záró fólia, de azt valaki felnyitotta, mert ez is látszott.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Note 10 Plus Black 256GB /64GB Samsung Evo Class10 <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium + Tidal HiFi

(#15) Danielssss


Danielssss
őstag

A monitorom, és a videókártyám a pc landtől van, mind a 2 tökéletesen működik a mai napig, azért sajnálom, hogy így jártál.

(#16) zack válasza Danielssss (#15) üzenetére


zack
nagyúr

Csak gond ne legyen velük. Tipikusan az a kisker, ahol a garanciáztatás nem úgy megy ahogy kellene mennie. Olvasd el a korábbii cikkemet velük kapcsolatban. :U

Samsung Galaxy Note 10 Plus Black 256GB /64GB Samsung Evo Class10 <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium + Tidal HiFi

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.