Hirdetés

2021. február 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Alexios


Alexios
addikt

Én anno úgy vettem a Battlefield 1942 anthology-t, hogy a Secret Weapons of WW2 kieghez gyárilag rossz serialt adtak, aztán alig sikerült elintéznem velük, hogy esetleg ezt azért nem kéne.. :DDD

(#2) zack válasza Alexios (#1) üzenetére


zack
nagyúr

Ez is kemény szitu. Vastag a bőr a pofájukon az biztos, és utána még ők tesznek neked szívességet hogy méltóztatnak kicserélni egy olyan kódot, amit nem tudsz használni, és amiért fizettél. :U

Samsung Galaxy Note 10 Plus Black 256GB /64GB Samsung Evo Class10 <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium + Tidal HiFi

(#3) Thome


Thome
addikt

Kíváncsi leszek, a gyökér mit fog válaszolni e-mailben... Undorító az EA (is)... :((

(#4) Móci


Móci
addikt

Elég nagy taplóság az EA részéről, az biztos. Vagy manapság az a divat, hogy le van ejtve a tisztelt vásárló?
Igaz nem vásároltam sok eredeti játékot, de ami megvan, és valóban játszom is vele, azzal nincs fejfájás.

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#5) nike_ válasza Móci (#4) üzenetére


nike_
addikt

sajnos igen...

(#6) zack válasza Thome (#3) üzenetére


zack
nagyúr

Engem a "gyökér" válasza nem érdekel. Vele lezártam a témát. CryTek aspektusból leszek kíváncsi a leírtakra, mert ez rájuk is kihat nem is kicsit. Főleg a Crysis 2 megjelenése előtt.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Note 10 Plus Black 256GB /64GB Samsung Evo Class10 <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium + Tidal HiFi

(#7) #65675776 válasza Móci (#4) üzenetére


#65675776
törölt tag

Jó nagy taplóság, hogy a saját szabályuk alól már háromszor adtak felmentést... Mekkora gyökerek, hogy negyedjére már nem hajlandóak.

(#8) Thome válasza #65675776 (#7) üzenetére


Thome
addikt

Arról a szabályról, amiről nem értesítették vásárláskor a tisztelt vásárlót, aki így naivan megvette a játékot.

(#9) Móci válasza #65675776 (#7) üzenetére


Móci
addikt

Pontosan! Követ rájuk!

Viccet félretéve azért az a szabály, ami miatt van a baj, nem semmi taplóság azért. Pláne úgy, ha nem tudod vásárlás előtt, hogy ez lesz.

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#10) zack válasza #65675776 (#7) üzenetére


zack
nagyúr

Saját szabály? Velem ezt hol közölték milyen szerződésben amikor megvettem a játékot hogy limitált a telepítési szám?? Sehol. Sztem Crysis 1-ben nem volt még ez a védelem, mert ott nem futottam bele hasonlóba. Uram bocsáss meg, hogy 2 év ami ugye nem kevés idő, sokszor volt olyan hogy így úgy de nem lett uninstallálva amit le is írtam. Emberek vagyunk és hibázunk. Ez a játék a gépemen kívül nem volt másik gépre telepítve 1x sem.
Mint ahogy a többi játékom se, pedig ott nincs limit.
De persze adhatsz nekik igazat, lehet elnézést is kérek tőlük, hogy bocsánat hogy a kasszájukat gyarapítom a mostani MoH játékkal együtt. Ez a 3 játék csak a részemről 26k. Az pedig hogy kapok megint esélyt a telepítésre egy fillérjükbe sem kerül.

Samsung Galaxy Note 10 Plus Black 256GB /64GB Samsung Evo Class10 <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium + Tidal HiFi

(#11) #65675776 válasza Thome (#8) üzenetére


#65675776
törölt tag

Igazából azt sem értem miért kell mindent össze vissza telepítgetni...

Akkortájt jelent meg a Spore, amivel bevezették mindezt. Nyilván nem lehetett akkor számítani rá, hogy más játékokban is alkalmazni fogja az EA a védelmet. Lehet csak rá kellett volna kérdezni.

[ Szerkesztve ]

(#12) Thome válasza #65675776 (#11) üzenetére


Thome
addikt

Egy hibás telepítés után újratelepítés, vagy bármi kavarc van. Volt már rá példa, hogy egymás után 3x újratettem a Starcraft II-t, mert valami baj mindig lett vele. Ez már user fail, speciel.

És ha valaki épp nem játszott a Spore-val, vagy nem tudott erről a "védelemről"? Ha valamiről nem tudunk, és eddig sem volt benne ilyen, akkor nem kérdezünk rá.

[ Szerkesztve ]

(#13) zack válasza #65675776 (#11) üzenetére


zack
nagyúr

"Igazából azt sem értem miért kell mindent össze vissza telepítgetni..."

Bár nem nekem címezted...
Azért kell, mert ha van egy játék ami állandóan a gépeden van a rendszer meghajtón, és kifogsz egy olyan periódust, főleg Vista korszakban hogy instabil lesz az OP rendszer és úgy omlik össze hogy csak az új telepítés segít, sokat nem tudsz tenni.
Persze volt ebbe Norton Ghost rendszer visszaállítás is, és közbe jutott eszembe hogy b@ssza meg, nem szedtem le. :U

Thome írására válaszolva nem követtem a Spore-t, azt se tudom milyen műfajú játék. Erről ennyit.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Note 10 Plus Black 256GB /64GB Samsung Evo Class10 <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium + Tidal HiFi

(#14) keIdor válasza #65675776 (#7) üzenetére


keIdor
félisten

Most nem azért, de ez a játék már csak 1.990Ft, a Steam-en talán olcsóbb is volt.
Aki akarta már megvette, igazán eltörölhetnék ezt a baromságot... ha 13k lenne még megérteném (á, dehogy érteném meg) de így...

Az már csak hab a tortán, hogy erről valóban nem szólt senki akkor 2008-ban vásárlás előtt, hogy "te hülye fogyasztó, ezt lezárjuk ám, ha nem uninstallálod rendesen". Nekem is le van tiltva, nem oldattam fel, inkább kapta a cracket... nem fogok ezeknek könyörögni.

Igazán rájöhetnének már, hogy ezekkel a szarokkal csak a vásárlókat zavarják el (most: zack) de a warez meg ugyanolyan erős marad, sőt... növekszik.

(#15) Dany007 válasza #65675776 (#11) üzenetére


Dany007
veterán

Azért ez elég érdekes dolog. A Crysis nekem is megvan eredetiben, én is előrendeltem anno.
Bár ha jólértem ez csak a Warhead-től érvényes.

A legnagyobb gond ezzel a szabállyal az, hogy a tisztességes vásárlót is - igaz elég extrém esetben, de - rákényszeríti a warez használatára.
Abban egyetértek, hogy én se omlasztottam össze (így) egyik rendszeremet se ennyiszer az elmúlt 10 évben, mint ahogy az író kollega pár év alatt :), de ettől függetlenül ez egy lehetséges következmény / lehetőség, amit a szabály kitaláláskakor figyelembe kellett volna venni.

Mind1, a gond megtörtént, megtörténhet újra, (még) hozzánemértő(bb) júzerek esetében akár sokkal többször előfordulhat. Sőt, az idő előrehaladtával az esélye is megnő az ilyesfajta problémáknak.
A lényeg a lényeg, a játékos ~ 2 év és sok baklövés után odáig jutott, hogy csak a warez verzió segítségével tudja játszani azt a játékot, amiért esetleg kiadott 12-16 ezer forintot.
Ezen a ponton viszont már akaratlanul is felvetődik az emberben, hogy akkor mi értelme tízenezreket kiadni egy játékért, amikor "héj hát most is a warezzel játszok, amiért fizetni se kellett volna".

Ilyenkor érzem tényleg igaznak azt a ma már közhelynek minősülő megfogalmazást miszerint az eredeti megvásárolt játék nem hogy több előnyt adna a vásárlónak a warezzal szemben, hanem pont ellenkezőleg, még meg is nehezíti a dolgát!

Az ilyen és hasonló esetek számomra akaratlanul is azt a mondanivalót hordozzák, hogy héj inkább töltsd le a warez verziót, azzal nem lesz semmi gubanc X év múlva se, és még fizetni se kell érte.
Szóval az ilyen megoldásokkal inkább elveszik az ember kedvét a vásárlástól, nemhogy elősegítenék vagy akármilyen előnyöket nyújtanának.

- persze azért azt meg kell jegyezni és el kell ismerni, hogy ennyiszer összeomlasztani egy rendszert külön kategória, erre biztos nem számítottak a szabály kigondolásakor.

[ Szerkesztve ]

(#16) szablya


szablya
tag

Utálom az ilyet.

Madarat tolláról, embert desktopjáról. | Inni és inni adni. | Ellopták az alisok a tankot. | Az igazi tuningos Prescott kávét iszik. - all by szablya | "Igazat az igazaknak, zárják be a hazugokat!" \m/

(#17) Elmör


Elmör
senior tag

Nem gondoltam volna, hogy ezért (legális játéktelepítés) ennyit kell gürcölni, számomra is csalódás lenne ha ez megtörténne, megértelek. :(((
Ám azt nem tudtam, hogy a telepítés limitet ki lehet küszöbölni uninstallal, ezt jó tudni, bár sok EA játékot nem vettem, inkább még nagyon régen az igazi újdonságot felvonultatókat. Szerintem nem fogja meghatni őket a leveled, tudják hogy milyen kis ország ez a magyarisztán, meg aki akarja úgyis megveszi, max jobban fog vigyázni. Köszönöm hogy leírtad, lehet nekem is meg kellene írnom az "autószerelőm" csodás munkásságát, mert behúzott rendesen pénzzel és ahogy ők lenézik az egyszerű vásárlót úgy Ő is nagyívben tojik rám, ilyen ez a mai világ. :(

RYZEN 7+ RTX Powa@1440p IPS

(#18) Motaba78


Motaba78
őstag

hello

most hogy olvastam az előzményeket, rögtön gondolkodóba estem ahogy a mellettem lévő polcra néztem, ahol a játékaim vannak.

Összeszámolva 12 db EA logóval ellátott játék figyel itt mellettem,
ebből egyről tudtam hogy uninstallálós, különben gond lesz. (ez a Battlefield: BC2 itt 10 lehetőség van rá) és mostmár a warhead2 is hasonló sorson van. :W

ilyen nincs feltüntetve a csomagoláson sem a kézikönyvben, hogy a nem megfelelő eltávolítás esetén sz@pni fogsz a későbbiekben. :Y

megj.: a crysis és warheadhoz még kézikönyv sem volt.

[ Szerkesztve ]

(#19) djculture


djculture
félisten

Amúgy is már a mai játékok felérnek egy demóval lassan,felét kiszedik aztán eladják dlc ként majd annyiért darabját mint a teljes játékot.Én már azon se csodálkozék ha eljönne az idő hogy az első pálya végén kiírná vedd meg a dlc-t a tovább játszáshoz:)

(#20) zack válasza Dany007 (#15) üzenetére


zack
nagyúr

Pont azért voltak gépösszeomlások mert túlságosan is power júzer vagyok. ;] Nézd meg az adatlapomat. ;) A másik hogy ez nem csak a gépösszeomlások miatt volt, hanem inkább nagyobb részben a Norton Ghost rendszervisszatöltések miatt, ami tény hogy nem átlagos felhasználás, dehát ez van.
Erre is gondolniuk kellett volna amikor a szabályt meghozták.
Úgy tudom LaraXior fórumtárs is crackesítve használja mert neki is elfogytak a lehetőségek ahogy Keldornak is. Szóval nem egyedül vagyok ezzel a problémával, csak talán én adtam hangot ennek előszőr. Így pedig már más a leányzó fekvése, hogy lehet igen sokan vagyunk akik eredeti játékot warez módszerekkel vagyunk kénytelenek használni... :U

Samsung Galaxy Note 10 Plus Black 256GB /64GB Samsung Evo Class10 <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium + Tidal HiFi

(#21) gamek!ller


gamek!ller
senior tag

Nekem is megvan a Crysis Warhead eredetiben, de én még egyszer sem tettem fel.. :D :DDD

(#22) Allien


Allien
veterán

Most akkor mi számít "MEGFELELŐ" eltávolítási módnak??? :(( Tehát, mikor nem von le uninstallért/telepitésért ebből? :B

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Pentax K-5 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#23) Gyusz


Gyusz
őstag

EA Download Manager segítségével nem regisztráltad be a játékot? Én minden új EA szoftvert így szoktam letölteni, és szerintem védelem nélküli telepítőt szed le, mert pl.: indításkor nem kell DVD-t berakni.

[ Szerkesztve ]

(#24) cskamacska válasza zack (#20) üzenetére


cskamacska
addikt

Securom. Mert megérdemeljük. :K

EA onlány boltját akkor messze kerüld el, mert alap esetben csak fél évig töltheted le a drága pénzen megvett játékokat, +7 dollárért játékonként(!) ez 2 évvel meghosszabbítható, de mekkora fetrengős sírógörcsös poén, hogy tudod előre mikor fog kimúlni a 10k-s játék? :DDD
Persze a Securom sem maradhat el, szóval lehet izgulni, hogy a telepítési, vagy a letöltési korlát nyírja előbb ki a drága pénzen megvett jáékodat. :D

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#25) cskamacska válasza cskamacska (#24) üzenetére


cskamacska
addikt

Oh drat, elrontották a háborgásom. :( Megváltozott a hozzáállás tavaly óta, letöltés korlátozás egyelőre nincs, de a szerződés még mindig csak 1 évet garantál vásárlás után, utána lesz, ami lesz. Securom persze maradt, ahol volt. :U

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#26) zack válasza Allien (#22) üzenetére


zack
nagyúr

Elvileg úgy kell, hogy a programoknál az uninstall-ra kattintasz, és akkor elvileg visszaadja ill. nem von le a még meglévő lehetőségekből.
De basszus. Emberekből vagyunk. Nem egyszer volt hogy elfelejtettem, mert nem non-stop ez jár a fejemben...És mindjárt oda van 1 lehetőség. :U

Samsung Galaxy Note 10 Plus Black 256GB /64GB Samsung Evo Class10 <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium + Tidal HiFi

(#27) dabadab


dabadab
titán

DRM is theft

(#28) Crystalheart válasza zack (#26) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Banyek, akárhányszor újratelepíti az ember a rendszert, előbb az uninstallal szórakozzon? Most képzeljétek el, hgy mondjuk van telepítve négy-öt ilyen játékotok, vagy több, és akartok egy új rendszert...

:(

(#29) zack válasza Crystalheart (#28) üzenetére


zack
nagyúr

Ez van. Sokat nem tudok csinálni. MoH-nál nem tudom mi lesz, de ha ez, akkor tuti itt is ki fogok futni egy idő után a limitből. Elkeserítő. :(
Ezért öljek pénzt a PC-be és a játékokba? Lehet ha nagyon berágok, a MoH lesz az utsó pc-s játék amivel játszani fogok. Van XBox-om is, 120db játékkal. Igaz a Live-ot nem használom, de baromi sok a jó játék, mert ez a 120db már válogatott. Max. teljesen átállok Xboxra ha nem változik a hozzáállás. :U

Samsung Galaxy Note 10 Plus Black 256GB /64GB Samsung Evo Class10 <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium + Tidal HiFi

(#30) katt777


katt777
félisten

Nem ez az első játék, amelyik így jelent meg, egyre elterjedtebb a lenyúlásnak ez a módszere, és akkor arról nem is beszéltem, hogy a pénzünkért hányszor kapunk olyasmit, amit max. egy kupac szar-nak lehet nevezni nem játéknak.
Ahány régebbi játékot én újra és újra végigjátszottam, és egyetlen gyártónak sem volt baja vele! :D Persze akkor még - gondolom - feltételezték, hogy a user - esetleg éppen a játék miatt - konfigot cserél, v. lehet OS-összeomlása v. vírusfertőzés a gépén, stb., és ezért nem akarták többször megfizettetni a programot. Persze, akkor még jó játékokat írtak, ami ma felettébb ritka, hiszen ma már gépi cheat pótolja az AI-t.
Warezolni persze nem szabad, meg crackelni, a megoldás, ha letöltöd a NoDVD-fixet, az a gyári vírusok és kémprogramok okozta potenciális károktól is megvéd. ;]
Sose feledd az alapigazságot: A törvény mindig azt védi, aki megfizeti.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#31) proci985 válasza Dany007 (#15) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

3 nekem is elment volna.

meghalt két bootvinyóm utóbbi három évben (maxtor 80g, avagy a backup OS és egy 5 hónapos terás stateofart seagate), további kétszer kilazult a raptor satacsatija szerelés közben és vitte magával az OSt... ez már magában négy alkalom. tervezett újrarakásoknál uninstallal kezdek.

EAnál egyébként a Spore idején (tehát amikor kijött a Warhead is) enyhén magas volt a user nemtetszés: ld pl amazonos topikjaikat, meg esetlet a Bioshockét. konkrétan eléggé sokan bojkotálták.

mondjuk jelenleg van fent securom a gépen, de az a sacred2 spec védelme, ami nem piszkál, hogy rakjam már be a lemezt.

egyébként az amazonos topik. 2/5 a játék értékelése, és egyetlen dolog miatt...

bónusz: egyébként a securom a jogosultságai miatt garantáltan képes kinyírni az OSt/hardvert, szóval az is benne lehet abban, hoy sokszor kellett újrahúzni a rendszert. gyakorlatilag egy malwaret/security holet pakol fel a játék. Dirtnél ilyen okokból nem volt használva az eredeti cdm...

[ Szerkesztve ]

Social distancing in lagom amount.

(#32) sbazsi


sbazsi
veterán

nem szoktam játszani. de vicces, hogy előbb uninstall, majd install.
notim van, rendszer újratelepítésnél ugye d2d recovery van. miután felment a gyári állapot, mindig a felesleges programok uninstallálásával kell kezdeni. ezek szerint format előtt néhány programnak kell az uninstall... :W

egyébként ha felteszek egy játékot a gépre, akkor lesz +1 telepítés.
Majd csinálok egy ghost image-t, és mondjuk 5x csinálok recovery-t, és mindig csak uninstallálom, akkor mi történék? :F

mint a viccben:
A rendőr negatív számokra tanítja a fiát:
Ha egy buszon hárman utaznak és a következő megállóban öten leszállnak, akkor legközelebb két embernek kell felszállni, hogy a buszon üres legyen... ;]

(#33) #65675776 válasza zack (#13) üzenetére


#65675776
törölt tag

A következő kérdésem az lenne, hogy miért kell ilyesmit a rendszerpartícióra telepíteni... De mindegy.

(#34) zack válasza #65675776 (#33) üzenetére


zack
nagyúr

Azért, mert jó ideig nem volt SSD-m, csak egy árva 10000rpm WD Raptor ami a rendszer vinyó is volt egyben. Mivel a többi vinyóm nem tudott ennyit teljesítményben, így mindent ide telepítettem. Amióta van SSD, azóta ezen van a rendszer, és a Raptorra mennek a játékok. De ez nem régóta van.
Egyébként kissé furcsállom, hogy csak te akadékoskodsz, és csak neked van ellenvéleményed a szituval kapcsolatban. Mindenki más vastagon nekem ad igazat.
Persze ez egy fórum, ahol mindenki kifejtheti normális keretek között a véleményét, még ha az mindenkiével ellenkezik, akkor is. Még mindig azt érzem, hogy keresed a fogást, mit és hol hibáztam, holott a többi hsz-ből - amit gondolom olvastál - rá kellett volna jönnöd hogy a felhasználók egy irányba húzzák azt a bizonyos szekeret és mindenki velem ért egyet, és átérzik a problémámat.
Ebből én arra következtetek, hogy valószínű EA alkalmazott vagy, mi több te találtad ki a DRM védelmet... Ezért innen is, rajtad keresztül azt üzenem a játékfejlesztő työtyőknek az EA-nél hogy kapják össze magukat. ;] :P

Samsung Galaxy Note 10 Plus Black 256GB /64GB Samsung Evo Class10 <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium + Tidal HiFi

(#35) zack


zack
nagyúr

Rövidesen (még ma) ki fogom egészíteni a cikket, mert amit az EA művel az már-már a full blamázs szinten képviseli. :( :(((

Samsung Galaxy Note 10 Plus Black 256GB /64GB Samsung Evo Class10 <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium + Tidal HiFi

(#36) bLaCkDoGoNe


bLaCkDoGoNe
veterán

Az EA eljárását nem minősítem hosszasan, de maradjunk annyiban, hogy nem tartom korrektnek. Sőt.

Ellenben: nem érzed magad nevetségesnek, amikor leírsz egy ilyen mondatot: "Természetesen az egyik legnagyobb közösségi oldal és fórum tiszteletbeli tagja vagyok, ahová ezt a sztorit és eljárást blog formájában továbbítom"? Az egész levél olyan otrombán modoroskodó, hogy egyszerűen nem lehet komolyan venni, még akkor sem, ha az említett probléma valóban súlyos. (Egy arany farmermellényre azért jó lehet Modor Tibiéknél.)

Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy a szoftver végfelhasználói szerződésében (amit elvileg elfogadtál a telepítés előtt) valószínűleg szerepel az uninstall szükségessége, és az egyéb dolgok, melynek közlését hiányoltad. (Más kérdés, hogy mi a bánatnak kell egy szoftver mellé 20 oldalas EULA-t rakni, amit valószínűleg csak az olvas el, aki megírta.)

Összefoglalva: igazad van, de nem biztos, hogy a Tékozló Homáros vonal az, amin el kellene indulni.

"The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

(#37) zack válasza bLaCkDoGoNe (#36) üzenetére


zack
nagyúr

Nem akarok én elindulni semmilyen vonalon. Az hogy vannak az írásban modoroskodó bekezdések, mindenképpen helyénvaló.
Ha a stílusommal kieszközöltem egy olyan garanciális ügyintézést (ViewSonic-nál) hogy Taiwan-ból a ViewSonic utalata vissza a teljes vételárát a monitoromnak ami kb. 800 USD volt, akkor hidd el, a stílusom lehet hogy füleket sért, de hatékony, mert mást elhajtottak volna a pics@ba. Engem is próbáltak, csak én kitartottam. Bár ott még inkább alpáribb stílust kellett eröltetni és fenyegetőzni minden levélben.
Ha beletörődöm akkor nem egy 32" Philips 7404 lenne előttem hanem egy fos 24"-es monitor ami egy hajítófát se ér. :U
Sok idegeskedés volt amíg le nem zárult az ügy de mindenképpen megérte foglalkozni vele.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Note 10 Plus Black 256GB /64GB Samsung Evo Class10 <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium + Tidal HiFi

(#38) 8zabi válasza #65675776 (#33) üzenetére


8zabi
őstag

teljesen mindegy hova telepíti, aktiválni mindig kell os telepítés után, mert rengeteg dolog változik motorháztető alatt, teljesen más lesz az új rendszer "ujjlenyomata" amely alapján az ilyen drm-ek dolgoznak

(#39) dabadab válasza #65675776 (#33) üzenetére


dabadab
titán

Az igazán lényeges kérdés szerintem az, hogy miért kell a vásárlókat szivatni.
Ha zack szépen lewarezolja a cuccot, akkor egyáltalán nincs ilyen szívás, hanem játszik nyugodtan, senki nem tesz fel neki kérdéseket, hogy miért akarja akárhányadszor aktiválni, vagy hogy miért az akármelyik partícióra rakta. Viszont így, hogy megvette, plusz pénzért plusz szivatást kap.
Mi lesz a következő? Az EA "hülye, aki megveszi" matricákat ragaszt a játékai dobozára?

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#40) r-chee


r-chee
őstag

Te, ezt p*csajól összefogalmaztad, igazi felfrissülés volt így éjjel olvasni, odavágtad neki a frankót ;) ...bár ettől még ugyanúgy tojnak a júzerek fejére... A zseton a lényeg, pár tucat szívrohamos gamer meg nem lóg ki a szürke ködből.

(Khm...bocs, túl sok filmet néztem :U )

[ Szerkesztve ]

Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája

(#41) zack válasza r-chee (#40) üzenetére


zack
nagyúr

Köszi! :R
Most volt update. Olvasd el azt is amit a végéhez hozzátettem. ;)

Samsung Galaxy Note 10 Plus Black 256GB /64GB Samsung Evo Class10 <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium + Tidal HiFi

(#42) zack


zack
nagyúr

Update 2010.10.10

Samsung Galaxy Note 10 Plus Black 256GB /64GB Samsung Evo Class10 <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium + Tidal HiFi

(#43) kraftxld válasza zack (#42) üzenetére


kraftxld
nagyúr
LOGOUT blog

Menj inkább ki kicsit a szabadba bicajozni, mászkálni mint ilyen hülyeségeken eszelni :)

🇳🇿 | MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#44) keIdor válasza kraftxld (#43) üzenetére


keIdor
félisten

Nem sértésből..., de úgy bírom ezeket a hozzászólásokat, most ennek mi a farok köze van a bejegyzéshez? Jön a tél ember! Menjen ki bicajozni majd a -10°C jeges útra is? Jóhogynem már azt mondod menjen a Balatonra... :C :C
Ez nem NZL, emlékeztetnélek, mi az egyenlítőtől északra vagyunk... :U

[ Szerkesztve ]

(#45) kraftxld válasza keIdor (#44) üzenetére


kraftxld
nagyúr
LOGOUT blog

Itt is 10-15 fok van most, nem a trópusok. Csak arra akartam célozni, hogy nem kell ezeket a dolgokat ilyen komolyan venni, létezik világ a játékokon kívül is. Ha az EA meg szívózik nem kell tőlük játékot venni azt a pénzt simán el lehet tölteni kirándulásra, bármi másra.

🇳🇿 | MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#46) #65675776 válasza zack (#34) üzenetére


#65675776
törölt tag

"a felhasználók egy irányba húzzák azt a bizonyos szekeret és mindenki velem ért egyet"

Ez egy okra vezethető vissza: mind egy szemszögből vizsgáljátok a problémát, a másik fél esetleges érdekeire pedig nagy ívben tesztek. Így nem is lehet soha konszenzusra jutni semmiben, csak elbeszélni egymás mellett. Talán kicsit megértőbbnek kellene lennie mind a két félnek. Neked pl el kellene ismerned (nem felém, mert engem nem igazán érdekel), hogy nem olvastad el az EULA-t. Viszont telepítéskor elfogadtad. És ez is olyan, mint a bolt: pénztártól való távozás után... Ahhoz képest, hogy az EULA-t nem tartottad be, kaptál ingyen licencbővítést. Ezt meg leginkább megköszönnöd kellene, és nem elégedetlenkedni, hogy miért nem kapsz többet.

Az EA ott hibázott, hogy nem közölte a korlátozás létét előre. Viszont bővítette ezen lehetőségeid. Nyilván úgy gondolják (szerintem jogosan), hogy mindennek van határa. (A buszjegyen is ott van, hogy egyszer használható fel, és ez a hirdetményben is ott van. Ezt sem olvassa el mindenki (pontosabban szinte senki), mégis be kell tartania. Ahogy a törvények ismeretének hiánya sem mentesít azok hatálya alól senkit.)

Egyébként tévedsz, semmi közöm az EA-hez.

dabadab: A legális beszerzés gyakorlatilag minden esetben valamilyen szintű szívatással jár, legyen szó bármiről. Érdekes módon csak a sw-ek / zenék / filmek (nevezzük őket összefoglalva szellemi tulajdonnak) esetén van ezek ellen ekkora ellenkezés, mert ugye ezeket rém egyszerű ellopni. Amit nehéz lopni, azok esetén az emberek sokkal jobban elviselik a korlátozásokat.

(#47) cskamacska válasza keIdor (#44) üzenetére


cskamacska
addikt

Mekk mester csak annyit akart kifejezésre juttatni, hogy fölösleges ilyen semmiségeken fennakadni, take a chill pill, lazulj, örülj az életnek, písz, láv, haverok, buli, detox. Éés tényleg, egy átlag felnőtt életében a Securommal való szívás inkább a "bár csak ez lenne a legnagyobb gondom" kategória. A updatelt fegyversirámon meg még viszonylag aktív játékosként is csak somolyogni tudok. ;)

Egyébként télen nem lehet sportolni? :P Mint ha az őszi hideg eljövetelével kötelező lenne behibernálódni a panelba, és ki sem jönni tavaszig. :)

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#48) keIdor válasza cskamacska (#47) üzenetére


keIdor
félisten

Én csak úszni szeretek, de azt télen a hátam közepére sem kívánom, így igen, én téli álmot alszom a panelban. :DDD Egyébként mind ez világos, de ennyi erővel a fél logout "bár csak ez lenne a legnagyobb gondom" kategória...

(#49) dabadab válasza #65675776 (#46) üzenetére


dabadab
titán

"A legális beszerzés gyakorlatilag minden esetben valamilyen szintű szívatással jár, legyen szó bármiről."

Például miben nyilvánul meg ez egy zsömlénél?
Mert ha ott is olyan lenne a helyzet, mint az agyondrmezett szoftvereknél, akkor kb. az úgy nézne ki, hogy aki zsemlét akar lopni, az besétál a boltba, berakja a zsebébe a zsemlét aztán kisétál - aki viszont megveszi, azt fizetés után alapos testüregvizsgálatnak vetik alá, aztán a zsemlét csak úgy eheti meg, ha közvetlenül az elfogyasztása előtt felhívja a boltot (csak nyitvatartási időben) és engedélyt kér rá.
Kb.

"Érdekes módon csak a sw-ek / zenék / filmek (nevezzük őket összefoglalva szellemi tulajdonnak) esetén van ezek ellen ekkora ellenkezés"

Igen, mert csak ott van az, hogy ennyire feltűnően tudják szivatni a vásárlókat.

Tényleg nem értem én ezeket a cégeket, pedig hát én is ebben az iparban dolgozom: egy csomó pénzt elköltenek olyan eljárásokra, amikkel egyrészt baromira kényelmetlenné teszik a fizető vásárlók életét, mindeközben viszont a nominális célt, a kalózkodás megakadályozását csak minimális mértékben szolgálják.
Amikor a tört verzió nem csak ingyenes, hanem a használati értéke is jóval magasabb, mint az eredetié, akkor szerintem komoly baj van a kiadók hozzáállásával.

DRM is theft

(#50) zack válasza kraftxld (#45) üzenetére


zack
nagyúr

Köszönöm a felvilágosítást. Nem azért írtam a blogot mert ez a legfőbb problémám. Azért írtam, mert ígéretet tettem annak a kis f@sznak. Ők megtehették velem azt hogy nem hosszabbítanak, én meg megtehetem azt hogy a rossz hírüket keltem, teljesen jogosan.
Elég sokan olvasták eddig a blogot, ahhoz képest hogy 2-3 napja van fent. Ez nekem bőven elég. Az pedig hogy van 3 fajta játékverzió és megjelenés előtt az EA sem tudja mi a különbség közöttük, újabb blama, ezért ismét jár a "sárdobálás".

Egyébként pedig valószínű hogy aktívabban sportolok (küzdősport 17 éve) mint a PH júzerek 98%, tehát ez a kimenni a szabadba, meg kirándulni, jó példa lett volna, csak nem az esetemben, mert nem az a tipikus kocka vagyok, aki eret vág ha megél egy ilyen szitut. :U
Melóval most nem vagyok leterhelve annyira (semennyire :DDD ), tehát valószínű ezért is foglalkozom ezzel a szituval most ennyit. Ráadásul azoknál a logout bejegyzéseknél hogy "hányszor fostam egy nap" mindenképpen tanulságosabb, és értelmesebb.

Samsung Galaxy Note 10 Plus Black 256GB /64GB Samsung Evo Class10 <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium + Tidal HiFi

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.