Köszi, ez kapóra jött
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Bevezetés a wokok világába
- Elemzés IGP-k az APU-k ellen
- Elemzés CPU kontra VGA: melyik a fontosabb gamer laptopnál?
- Tudástár Okos Otthon kezdőknek
- Retro Gyere el a 8. BRSZK-ra!
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Szevam:] Maradék nélkül! - Kidobod-e?
- [Re:] Bevezetés a wokok világába
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [Rowon:] Arctic Freezer 7 Pro - A feltámadás!
- [Re:] [plevips:] Építkezés 20 millió forintból?!
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [Lalikiraly:] MSI GF63 Thin - A gamer belépő
- [Re:] [leslieke:] leslieke farmerzsebe
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [btz:] Internet fejlesztés országosan!
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
GAMEPOD.hu témák
Mondjuk nekem inkább itthon tárolódik a cucc, és úgy érhető el kintről, így nem kell ilyen bika router
Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

kenand
veterán
Szuper írás köszi,
Mire nem jó egy félretett TV box, én is próbáltam már házi letöltőnek, ARM-biannal HomeAssistantnak.
Másik ami még jó lehet (én most Xpenologynak használom) egy olcsó HP Thin client (610,520, 620,530)
akár az is lehetne router is.. Giga LAN, WIFI, sok USB 3.0
Nálam egy T620 plus egy 4 portos intel lankártyával a router.
OPNSense-vel kényelmesen kiszolgálja az 1000-es DIGIT

kenand
veterán
Akkor jól gondoltam, hogy kiváló arra is:
620-ban gen1 alaplappal 1db 2.5" HDD/SSD+ egy msata/M2 SATA SSD elfér (nem router feladatnál persze) , nálam Xpenologyként így megy

xtend
senior tag
Igen, az opnsense is jó cucc! De pl én azt nem igazán ismerem ezért maradtam a jól bevált openwrt-nél Erre is van minden anyámkínja, VPN-től kezdve qbittorrent, transmission, kutyafüle, stb.
És igen persze egy tv box is simán elég, kiszolgálja a gigabitet meg a torrentet, stb de nekem ugye mint leírtam a titkosított felhő visszafejtése eszi a procit, ezért kellett úgymond bikább cucc....de szerintem ez nem volt annyira drága, egy gamer router simán a duplája de inkább a triplája!
Azért mi sem egy TV boxról beszélünk: [link]
Megnéztem az x86-os Openwrt-t, használtam elötte soho routereken, és hát inkább a pfsense/opnsense vonal, ha tűzfal/útválasztó kell.
[ Szerkesztve ]

xtend
senior tag
Persze én tudom, hogy mi az a Thin client tudom, hogy nem tv box
Csak egy kommentben próbáltam minden hsz-re reagálni.
Tűzfal/útválasztó akkor egyértelmű hogy pf/opnsense. Ugye mint írtam, nekem nem ez volt a lényeg.

kenand
veterán
Csak azért hoztam fel a tjin clientet, mert kb 1 árban vannak....(na nem az új aktuális thin client, hanem a cégetől levetett, hw apron kapható) és szépen lehet őket több célra újrahasznosítani (akárcsak a levitézlett TV boxokat)

xabolcs
őstag
Mennyi volt a bekerulesi koltseged? Fogyasztast tudsz mondani?
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
26.000 Ft volt a gép és kifogtam egy pofátlanul olcsó Intel I340-T4 kártyát itt az aprón, az 3.000 Ft volt.
A fogyasztásról nem tudok neked mit mondani, nem mérem, de nézd meg a linkelt specet, ott van fogyasztás adat is. Szerintem a videókártyás verzió fogyasztása a mérvadó a 15. oldalon.

xabolcs
őstag
Az en fejlettsegi szintem jelenleg a mt7621, mt7622 es az amlogic kozott van. Az elobbi azert tetszik mert van benne PPE, mig az SBC-knel nem igazan, az asztali x86 platformon meg vegkepp nincs.
Mivel van egy meson-g12b masinam, remelem, hogy lesz hivatalos OpenWrt tamogatas is ra.
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D

xtend
senior tag
Armvirt64 jónak kell legyen rá. Ott az Ophub féle openwrt ami van a te board-odra (odroid, khadas,stb). Én a csomagkezelőt a kínairól lecseréltem a hivatalos 21.02.1-re mert ugye openwrt alatt is van armvirt64 csomagok. Az /etc/opkg/distfeeds.conf fájlban lévőket lecseréltem a openwrt releases/21.02.1/packages/aarch64_cortex-a53/ (s912-hez ez kellett) és minden simán működött. Ajánlom az Ophub féle 5.4.x kernel fw-ket azokkal nem kell u-boot-tal bohóckodni csak dtb fájl kell azt jóccaka.
bejegyzés Asus routertől az x86 routerig, S9xx amlogic boxon át!