Hirdetés

2020. december 5., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) hombre[EU]


hombre[EU]
őstag

Én nekik (Obsidian) adnám a Fable-t. A következō konzolt azzal nyitnám.

build bridges not walls

(#2) [Prolixus]


[Prolixus]
addikt

R.I.P. Obsidian, inXile és még korábbról Ninja Theory. :(

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#3) L3zl13


L3zl13
nagyúr

Akkor most már jöhetnek az exkluzív címek Boxra.
Nem vagyok híve a teljes exkluzivitásnak (Késleltetett megjelenés ok.) de megértem, hogy nem lehet mit tenni, ha egyik fél elkezdi.

Remélem, hogy ez motiválja az Obsidiant, hogy ne csak Pillars meg Tyranny tipusú, RPG-ket gyártsanak, hanem belevágjanak egy komolyabb action RPG-be.

PS: A címben van egy felesleges "t".

Aki hülye, haljon meg!

(#4) L3zl13 válasza [Prolixus] (#2) üzenetére


L3zl13
nagyúr

Bár az MS nem áll éppen jó gazda hírében, de reménykedem benne, hogy lemásolják a Sony modellt a saját stúdiókat illetően sé megadják nekik a kellő támogatást, hogy jó játékokat tehessenek le az asztalra.

Aki hülye, haljon meg!

(#5) cyberkind válasza [Prolixus] (#2) üzenetére


cyberkind
nagyúr

Kb, nekem a Ninja csapata csalódás a kommunikációjuk miatt. :(

"Fly the Friendly Skies" "Take Me Home, Country Roads" "I shouted out Who killed the Kennedys?"

(#6) oriic válasza hombre[EU] (#1) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Azt már a Playground Games csinálja, bár mondjuk besegíthetnének nekik.

Live-Die-Respawn

(#7) hombre[EU] válasza oriic (#6) üzenetére


hombre[EU]
őstag

Isten ments,hogy ítélkezzek,de cipőt a cipésztől :)
Ha összefognak abból kisülhet valami nagyszerū.

build bridges not walls

(#8) b.


b.
nagyúr

Jöhet akkor az új Kotor :)

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#9) [Prolixus]


[Prolixus]
addikt

Mikrofos a szokásos forgatókönyvet fogja csinálni. Elmondja majd hogy a felvásárolt stúdiók tök függetlenek lesznek, ők csak pénzt adnak meg megjelentetnek a bevétel X részéért cserébe, de amúgy a stratégiai/szakmai dolgokba nem szólnak bele. Így is lesz ez...pár hónapig. Mert a stúdiókat szemmel tartják majd, aztán addig nem szólnak majd bele a dolgokba amíg olyan irányba haladnak a fejlesztők amit ők elgondolnak. Aztán jön majd a széthúzás, egyik ezt akarja a másik azt akarja...az egészből lesznek gyalázatos kompromisszumoktól szenvedő, könnyű pénzszerzésre optimalizált játékok. Aztán a korábbi független stúdió szakmai fejesei ezt nem bírják majd elviselni és kilépnek a cégről, maradnak a sima iparosok akiknek sem tehetségük sem terük nincs meg ahhoz, hogy jó játékokat készítsenek. Az következő 1-2 játék még megél majd a stúdió/korábbi rész hírnevéből, aztán 1-2 égés után rájönnek az emberek hogy ez az Obsidian/Ninja theory/inXile már nem az a csapat mint régen volt. Elkezdenek zuhanni az eladások is, a stúdió bukást bukásra halmoz majd, megágyazva az utolsó lépésnek: A Mikrofos végül bezárja a stúdiót, behinti sóval, maradék/időközben felvett fejlesztők egy részét szélnek engedi, másik részét beépíti más fejlesztőcsapatokba.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#10) SunMount3r


SunMount3r
veterán

Az első KOTOR nagyon jó volt, végig is toltam, de a másodikat, amit már ők fejlesztettek elég "közepesnek" ítélte akkoriban a sajtó. Lehet e miatt is (negatív placebo), de én sem toltam vele sokáig, valahogy sokkal gyengébbnek, unalmasabbnak tűnt. Amolyan "pótléknak" csak, azoknak akik nagyon vágytak már az első rész folytatására, de színvonal végül alul maradt. Vagy tényleg lemaradtam valamiről?

(#11) kwzatz válasza [Prolixus] (#9) üzenetére


kwzatz
őstag

És világvége mikor lesz? ;]

(#12) tibaimp


tibaimp
addikt

oriic: Bocsi, de a cím értelmes így? Nem így akartad: A Microsofté lett az Obsidian(t) vagy A Microsoft lett megvette az Obsidiant!

[ Szerkesztve ]

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#13) oriic válasza tibaimp (#12) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

De van egy felesleges T betű ott. Thx.

Live-Die-Respawn

(#14) doooo válasza SunMount3r (#10) üzenetére


doooo
őstag

Akkoriban lehet (a számtalan bug meg sürgetett fejlesztés miatt), de azóta (javítva, kivágott részek visszahozásával, stb) sok helyen jobbnak mondják a elsőnél. A történetet és a jó rossz közötti árnyaltságot mindenképpen.
Egyébként én mindkettőt egyformán szeretem, fantasztikus atmoszférát teremtenek az ember köré, és nagyon, nagyon örülnék neki, ha lenne folytatásuk,

(#15) myckey


myckey
addikt

Valóban jöhetne a KOTOR következő része....

Mindkettő szuper volt. :R

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#16) #65675776 válasza SunMount3r (#10) üzenetére


#65675776
törölt tag

Az elsődlegesen a Lucasarts sara, mert nem hagyták, hogy az Obsidian befejezze a játékot.

(#17) Cifu

Érdekes, hogy az Obsidian kapcsán (szinte) mindenkinek egy 14 éves (!) játék jut az eszébe. Ami azért annyira nem jó ómen.

Pláne, hogy a játék kiadói jogai nem a Microsoftnál, hanem a LucasArtsnál (alias Walt Disney) vannak. Persze biztos tudna a Microsoft olyan szerződéssel (és annyi pénzzel) menni a Walt Disneyhez, hogy pár játék erejéig megvegyék a jogokat, ez eléggé valószínűtlen forgatókönyv.

Ezzel együtt roppant mókás, amikor egy fejlesztőcsapat arról regél, hogy milyen jó nekik, hogy felvásárolták őket. Ilyen téren mindig a FASA Interactive / FASA Studios (Mechcommander 1-2, Mechwarrior 4, Crimson Skies, stb.) jut az eszembe (szintén M$ felvásárlás). Egy ideig csináltak tényleg tök jó játékokat, majd jöttek a "kreatív különbségek", és végül a fejlesztőcsapat szétesett, majd be is zárták.

De igen, a stabilitásról meg a pozitív jövőképről kell telibe szájjal regélni... :U

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#18) ribizly


ribizly
veterán

Ez annyira nem hat meg, de ha a Hellblade (Ninja Theory) folytatásába belekotnyeleskednek, akkor nagyon morcos leszek.

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#19) Plazmacucci válasza Cifu (#17) üzenetére


Plazmacucci
nagyúr

Inkább a New Vegas.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#20) mike1334


mike1334
veterán

Buuuhúú..ha nincs exkluzív az a baj, ha felvásárolnak stúdiókat, hogy legyen exkluzív az a baj. Persze minden szar, amihez az MS hozzányúl, tudom én, látszik is, hogy a csőd szélén állnak...nyilván ők is a profitra törekednek, és nem hiszem, hogy csak azért vesznek meg stúdiókat, hogy elrontsák a játékokat, és szétzilálják a csapatokat...elég fura elgondolás, ha valaki ebből indul ki.. :U

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#21) cskamacska válasza Cifu (#17) üzenetére


cskamacska
addikt

"Érdekes, hogy az Obsidian kapcsán (szinte) mindenkinek egy 14 éves (!) játék jut az eszébe. "

Ez nem érdekes, ez mélységesen szomorú. :( És pedig azért, mert a New Vegas mellett, annak volt utoljára akkora marketing költségvetése, hogy a nép arcába tolják, ha az nem is kíváncsi rá.
Pedig az Alpha Protocol, Pillars of Eternity 1-2, Tyranny mind jó játékok, AP még korát megelőző is, amit persze nem folytatott/vett át senki, mert túl rizikós. De ha már mélystream, az Armored Warfare is Obsidian alatt volt élvezhető, a ruszkik alatt bohózattá lett.

A sajtónyilatkozatok meg a PR részei. Nyilván nyávoghatnának hogy most mindmeghalunk, a közönség, az új tulaj, az új tulaj befektetői mind nagyon értékelnék a dolgot. :DDD

Te Cifu, biztos nem adtad át a fiókot a gyereknek pár hsz erejéig? :P

mike1334: A stúdiógyilok nem szántszándékos művelet(bár a gyíkembereknél sohasem tudni :D ), csak a profithajhászás mellékterméke. A kényszeres mindenkinek is megfelelés, az agyon-fókusztesztelt, marketinges és biznic bizottság által tervezett játék készítés a normális fejlesztőket nagyon hamar elkergeti, ha pedig a creative talent eltűnik, akkor a studió léte válik értelmetlenné, mert ipari munkás masszája, és túlfizetett semmittevője bármelyik multinak van elég.

A feladata tehát az Xbox fanatikus közösségnek az, hogy ezen indie cégek megőrizhessék a szabadságukat, és ezt mindenképp az MS tudomására kell hozni minden adandó alkalommal. :R

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#22) [Prolixus] válasza Cifu (#17) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Nemtom, nekem is inkább a New Vegas meg a Pillars of Eternity jut eszembe. SZóval nem biztos hogy lehet általánosítani, vagy hogy az itteni kevéske hozzászólás egy reprezentatív minta.

(#20) mike1334

Nyilván nem azért veszik meg őket, hogy eleve tönkretegyék, csak hát túl hülyék hogy bizonyos jelekből lássák mennyire vakvágányra raktak egy adott stúdiót. A Blizzard fiaskó pl. jó példa volt arra hogy sokszor semmi fogalmuk nincs bizonyos fejeseknek egy adott stúdióban hogy mit szeretnének a játékosok és mit gyűlölnek, miért gondolod hogy majd a Microsoft bármivel is jobb lesz? Ők is tönkretettek már 2-3 stúdiót, az EA meg notórius arról hogy amit felvásárol annak reszeltek.

Nyilván elsülhet jól is, de sajnos nagyon sok rossz ómen van a múltból, ami alapján finoman szólva is ferde szemmel nézi az ember ezeket a folyamatokat.

Exkluzívokat meg nem úgy kell csinálni, hogy egy 10-20 éves, nagyjából független, addig multiplatform címeket fejlesztő stúdiókat vásárolnak fel és akkor megmondják, hogy na mostantól kedve csak XBox és semmi. Mellesleg ezekről a stúdiókról senki nem gondolja hogy XBox exkluzívokat fognak fejleszteni...szóval még a rettenetesen gyér exkluzív palettát sem fogja orvosolni egyik felvásárlás sem valószínűleg.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#23) mike1334 válasza [Prolixus] (#22) üzenetére


mike1334
veterán

A cégek felvásárlása az exkluzívok miatti sírás miatt történt, ezt az E3-on el is mondták kb.

A Diablo mobil meg szar döntés a játékosaknak ,de nem lennék meglepve, ha több pénzt hozna a Blizzardnak, mint eddig az összes diablo együtt.

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#24) [Prolixus] válasza mike1334 (#23) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Mostanában a Microsoft eléggé nyit a PC-s piac felé (az XBox One bukása után...), szerintem ebből nem fognak hirtelen hátraarcot tolni. Nameg mondjuk az Obsidianról meg az inXile-ról sem tudom elképzelni hogy ezentúl nem fog PC-re fejleszteni csak Box-ra. Azt tudom elképzelni hogy PS4-re nem jön majd semmi tőlük, esetleg először Box-ra utána PC-re. De majd meglátjuk.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#25) mike1334 válasza [Prolixus] (#24) üzenetére


mike1334
veterán

Az exkluzív nekem a konzol exkluzívot jelenti. Azt már régen megmondták, hogy xbox only cím nem jön többet.

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#26) Polllen válasza [Prolixus] (#24) üzenetére


Polllen
nagyúr

Veszteséges az xo üzletág?

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#27) [Prolixus] válasza Polllen (#26) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Ez senki nem tudja. De nézd meg hogy hány eladott PS4-van meg hány X. Egyértelmű, hogy ezt a konzolgenerációt a Sony nyerte meg, utcahosszal. Így értettem a bukást...anyagilag lehet nem veszteséges, de biztos nem olyan számokat látnak, mint amit anno megálmodtak a konzol bemutatásánál...

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#28) Šolaire válasza SunMount3r (#10) üzenetére


Šolaire
addikt

Fura,nekem meg a 2. Rész jött be jobban. Sokkal sötétebb,darkosabb volt. Az a negatív,pozitív viszonyrendszer ami benne volt a Kotor 2-ben meg szerintem zseniális volt. Ha Lucas nem sürgeti a dolgokat akkor minden idők legjobb Star Wars játéka lehetett volna. :)

“Praise The Sun” \[T]/

(#29) Polllen válasza [Prolixus] (#27) üzenetére


Polllen
nagyúr

Az biztos, hogy nem így képzelték, az Ms akkor nagyon a majd megmondom korszakát élte és nagyon nem is jött be nekik.

Šolaire

Én először a kettővel játszottam, nagyon tetszett.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#30) gantum válasza Cifu (#17) üzenetére


gantum
aktív tag

én onnan ismerem őket, hogy ők csinálták az armored warfare-t, de nem tudtak vele mit kezdeni, majd eladták az oroszoknak.

A GAMER PC nem attól GAMER, hogy te játszottál rajta. :D http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gantum // PÜ = Gyorsabb válasz!

(#31) #80123904 válasza [Prolixus] (#27) üzenetére


#80123904
törölt tag

Elég megnézni a pénzügyi jelentéseket. Az XO több pénzt termel, mint az x360 tette (mindenséggel egybevéve - live gold - játékok - gépek - szolgáltatások).

(#32) [Prolixus] válasza #80123904 (#31) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Több pénzt vagy több bevételt? Inflációval korrigálva? Mert nem mindegy.

Konkrét adatokat szívesen látunk amúgy, annyira nem vettem a fáradtságot hogy bújjam az éves jelentéseiket. :)

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#33) RudY válasza kwzatz (#11) üzenetére


RudY
addikt

Lemaradtál bakker, 2012-ben volt a majákos, de nem sikerült, úgyhogy majd patch lesz. ;] :P

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.