Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:43:06

LOGOUT.hu

Xiaomi Mi Note 10 Lite
Mielőtt kérdezel olvasd el !
Nem fertőző :D
Android 11-hez az alex féle 3.4.x.x twrp nem használható.
Android 12 fastboot vagy cmd-vel módszerrel telepíthető ,frissíthető(xiaomi.eu rom esetén).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#951) this is life válasza Imi1981 (#950) üzenetére


this is life
Ármester

A note 9 prot nem ismerem ,nincs vele tapasztalatom, a note 10 lite nálam a 10 óra SOT-t lazán hozza ,miui eu rommal , google alkalmazások többsége kipucolva ,custom launcherrel , automata fényerő ,állandó mobilnet/wifi , 3 email fiók szinkronizálással ,viber,whatsapp,hangouts,skype messenger kapcsolattartásra , onedrive szinkronizálás a fényképek,dokumentumoknak . Annak nézz utána hogy hasonló környezetben a note 9 pro hogy teljesít .
Árban jobb mint a note 10 lite , kamerában és kijelzőben van eltérés .
A miui stabil a telefonomon , jelenleg miui 11 , de amint kint lesz az eu miui12 frissíteni fogok .

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#952) Imi1981 válasza this is life (#951) üzenetére


Imi1981
veterán

Youtube-on néztem ahol több telefon volt tesztelve egyszerre és ott a mi note 10 lite volt a második legjobb (volt note 9 pro is) ! Csak a Samsung valamelyik M szériás 6000 akksival előzte meg . Akkor nem rossz ez . Már a fuzut várom és megyek érdeklődni telenorba .🙂

Amúgy miui EU romon mennek a banki alkalmazások(otp érdekel főként)? Én rootolni nem szeretném semmiképpen ! Root nélkül is felrakható ?

[ Szerkesztve ]

(#953) vegyszer válasza Imi1981 (#952) üzenetére


vegyszer
addikt

Fél megy az EU rom root nélkül.az otp appja is. Csak működni nem fog.
Érzékeli a bootloader nyitást.
Ezt el kell rejteni. Ehhez viszont root kell.

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#954) Imi1981 válasza vegyszer (#953) üzenetére


Imi1981
veterán

Akkor marad a gyári rom . Nem variálok ilyen magisk fékekkel. Régen csináltam de már nem akarom.

(#955) Bali27 válasza this is life (#949) üzenetére


Bali27
addikt

Fr/hr mit takar? :P

(#956) Bali27 válasza this is life (#951) üzenetére


Bali27
addikt

Még még a tárcsázón kívül az van hogy amikor egy kézzel fogom és írnék, önálló életre kel a képernyő. Akár hogy állítom hogy a széle ne legyen érzékeny, az marad. Ebben talán még jobb a note 9.

(#957) Luna73 válasza Bali27 (#956) üzenetére


Luna73
tag

Ha jól értem ezt keresed? Kerülje a székek véletlen megérintését.

(#958) this is life válasza Bali27 (#955) üzenetére


this is life
Ármester

Fr=factory reset (hard reset) , a sr=soft reset (reboot).
Megnézhetnéd a cit menüben hogy produkálja e a tochpanel a fantom, önálló érintéseket, vezérlést .
Az oldalsó élekkel nincs semmi gondom, kivéve ha az ujjam nagyon rálóg , hozzáér főképernyőn . De ezt sik kijelzőnél is össze tudtam hozni . Ami hiányzik az előd telefonból , az az alsó káva , hogy ne keljen annyira lefelé b@xkódni írás közben . Szakadt volna a feje oda ahova gondolom annak aki a fullview kijelzőt kitalálta . A sony-k ebből a szempontból a kedvenceim (más kérdés hogy kamera,hw terén középkategóriában nem tudnak maradandót alkotni ).

Csinálj egy hr-t ha utána is produkálja a telefonod a fantom érintést és társait akkor miflash és gyári rom. Ha nem javul meg akkor szerviz. Megeshet hogy az uv ragasztó folyt olyan helyre ahova nem kellett volna (a szervizesek szerint benne lehet a pakliban ez a lehetőség) .

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#959) Bali27 válasza this is life (#958) üzenetére


Bali27
addikt

Citben kiderül hogy azért néha néha a képernyő jobb alsó részéhez hozzá ér a kezem... Mondjuk a lap aljára ugrást megmagyarázza..de a képernyő zoomolast még mindig nem 😁😜
Hogyan kell szimulálni a közelségérzékelő tesztnel a telefonálást? Mert ha csak simán eltakaronm stb akkor nem történik semmi

[ Szerkesztve ]

(#960) Bali27


Bali27
addikt

EEAban Miui12 ben sem lehet témàt importàlni?

(#961) rellif válasza Bali27 (#960) üzenetére


rellif
senior tag

Régió váltással próbáltad?

(#962) ProEvoFan válasza Imi1981 (#950) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

Feleségemnek redmi note 9 pro van.
Facebook durván megy, folyamat wifi/mobilnet/bluetooth/HBO go/netflix/youtube, szinkronizált email fiókok: kb 7 óra kijelző idő. Viszont ha több a filmnézés, akkor 10 óra is volt már....

[ Szerkesztve ]

(#963) this is life válasza Bali27 (#959) üzenetére


this is life
Ármester

Nekem úgy jött össze cit menüben a teszt , hogy felhívtam a szolgáltatót (hogy legyen aktív hívás) függőlegesen tartva a telefont működött teszt . Vagy fentebb linkeltem egy hw teszt információs app-ot , ott trükközés nélkül lehet tesztelni (nálam kb 1cm-ről kapcsol a közelségérzékelő). [devcheck apk gplay]
Ha lét ujjad ér a kijelzőhöz az nagyítás parancs is , mint a két ujjas zoomolás . Vagy épp a kisegítőlehetőségek valamely funkcióját indítod , indíthatod vele .

[ Szerkesztve ]

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#964) Bali27 válasza rellif (#961) üzenetére


Bali27
addikt

Nem próbáltam.. El is felejtettem hogy van ilyen lehetőség

(#965) Imi1981 válasza ProEvoFan (#962) üzenetére


Imi1981
veterán

És neked mi note 10 lite van? Ha igen akkor szerinted megéri azt a pluszt pénzben a mi note 10 lite? Bár szerintem úgyis ezt veszem mert egyszerűen jobban bejön de azért érdekel redmi note 9 pro is .

(#966) ProEvoFan válasza Imi1981 (#965) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

Nekem nincs, de a topikot olvasom, mert telefon vásárlás előtt állok, és ez a telefon a harmadik számú kiszemelt.Samsung s10 lite/A71 a másik kettő, a negyedik versenyzőről a OnePlus Nordról lemondtam már.

[ Szerkesztve ]

(#967) Bali27 válasza Imi1981 (#965) üzenetére


Bali27
addikt

Én utólag a 9prot választanám. Nagyon nehéz, és az edge miatti plusz érintések, 3 uvs védőüveg sem jött össze, karcolàs terén a Gorilla Glass 5 egy nagy nulla kamera annyival nem jobb hogy+pénzt érjen. Kb ennyi így első nekifutásra.

[ Szerkesztve ]

(#968) StarDeLuxe


StarDeLuxe
tag

Mi a haszna a termék hitelesítésnek és hol kéne lennie a Biztonsági kódnak? Mert én nem találtam ilyet a dobozán. Az imei-t beírva hivatalos nemzetközi verziót írt. Köszönöm a válaszokat!

Oneplus 3 / Oneplus 7T Pro / Amazfit GTR 2e

(#969) vegyszer válasza Imi1981 (#965) üzenetére


vegyszer
addikt

Fiamnak Redmi note 9s van (ami itthon Pro véggel jött ki)
Nekem is az új cég azt ajánlotta, hogy az pont bele férne a kitalált keretbe. Erre rá kell fizetni majd szűk harmincat. De nekem megérte.
Meg azért mégis legyen jobb telóm, mint a 12 éves fiamnak ;]
Főleg egy Mi Mix 2 után az visszalépés lett volna.

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#970) this is life válasza ProEvoFan (#966) üzenetére


this is life
Ármester

A sok jelölt közül az s10 lite kimagaslik árban és tudásban egyaránt . A note 10 lite ligája inkább az a71 és talán a nord lenne . A redmi note 9 pro egy szinttel lejjebb lévő versenyző , pár dologban lehet hogy egy picit gyengébb , de ez az árán is látszik.

Bali27
Kicsit átok az edge kijelző , de eleganciát kölcsönöz , a gg5 miatt kár bosszankodni , a kevésbé karcállóság miatt elvileg jobban tűri a az esésből származó behatásokat . Valamit valamiért .

StarDeLuxe
A xiaomi hitelesítésnek elvesztéskor ,lopáskor van értelme , idegen sim kártyával nem tudják a telefont használni , illetve nyomon is tudod követni az aktuális helyzetét ,zárolhatod, törölheted a rajta lévő adatokat ...stb

vegyszer
Csatlakoznék hozzád , a döntésem oka a note 10 lite mellett az volt hogy a mix 2-nöz lépest ne vissza hanem előre lépjek . Ez sikerült is . Na jó a miui 12 még hiányzik a teljességhez .

Imi1981
Neked kell eldönteni , hogy a picit jobb kamera , egy hangyabokányit erősebb hw és az amoled kijelző megéri e azt a plusz pénzt amit kérnek érte . Nekem a 3 évvel ezelötti csúcsról váltva nincs keserű szájízem legfeljebb az ára miatt ,mert anno a mix 2-őt olcsóbban vettem a telenornál(nulla készülék kedvezménnyel) csúcs vassal mint most a középkategóriás note 10 lite-ot .

[ Szerkesztve ]

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#971) Imi1981 válasza this is life (#970) üzenetére


Imi1981
veterán

Nekem legjobban a note 10 lite tetszik de azért megnézem élőben majd a note 9prot és az a71-et is. Samsungot azért nem akarok mert félek az A71-en is olyan gyenge a térerő mint A70-en. Xiaomival meg térerővel jó tapasztalataim vannak. A note 10 lite tök igényesnek látom videón ! Olyan jónak tűnik anyagminőségben mint az Samsung s10+ .

(#972) this is life válasza Imi1981 (#971) üzenetére


this is life
Ármester

Az anyagminőséggel nincs gond a lite-nál , a térerő a felhasználok szerint jobb mint a samunál , ha már samsung ,akkor ebben árkategoriában samsung galaxy note 10 lite . Nálam a miui és a qualcomm, bl nyitás hiánya miatt esett ki . Nem tudom milyen anyagminőség terén a s10 az üveg boritás nem rossz , de a kerámia hátlapos mi mix 2 nagyon adta magát . Ahhoz képest az üveg egy apró visszalépés . Igaz tokban tartom a telefonjaimat így aztán ez nem oszt vagy szoroz semmit sem . Attól sem fakadnék sírva ha policarbonát ház lenne a telefonon , anno a lumiás időszakban megkedveltem és az se utolsó szempont hogy kevésbé sérülékeny mint az üveg hátlapok .

[ Szerkesztve ]

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#973) StarDeLuxe válasza this is life (#970) üzenetére


StarDeLuxe
tag

És hol találom a hitelesítési címkét, a biztonsági kóddal? Én ilyet nem találtam a dobozon. Nektek van ilyen? link

Oneplus 3 / Oneplus 7T Pro / Amazfit GTR 2e

(#974) this is life válasza StarDeLuxe (#973) üzenetére


this is life
Ármester

Valamit félreértettem vagy neked sikerült rosszul értelmezni a dolgokat. Hitelesítéshez miui fiókra a telefonban lévő sim kártyára van szükség ,illetve hogy szolgáltatói oldalról engedélyezett legyen a külföldre történő sms küldés . Ezt egyszer megteszi a telefon amikor belakod . Utána a fentebb említett védelem , mi fiókból való elérés élni fog . Ami a mellékelt képen lehet , az nem a telefonokra vonatkozhat ha tippelnem kell ,hanem a hálózatra köthető okos és ,vagy biztonság eszközökre .

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#975) this is life


this is life
Ármester


Fogyasztási adatok 60%-os fényerőn wifi és egy kis mobilnet mellett .

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#976) tomboy0013 válasza Imi1981 (#971) üzenetére


tomboy0013
veterán

Én elengedném a Note 9 Pro-t. Széria hiba a porosodó kamera üveg. Nemrég derült ki az ügy, olvass utána. Bontás nélkül nem lehet tisztítani. Én is a Mi Note 10 lite-ot és a Note 9 Pro-t néztem, de aztán úgy döntöttem inkább Poco F2 lesz az F1 utódja. A lehajló kijelzővel nem tudok megbarátkozni, az a csupán 20-25 ezer Ft többlet megéri nekem a jóval erősebb hardver-ért, jobb másodlagos kamerákért és notch nélküli lapos kijelzőért a felárat.

[ Szerkesztve ]

(#977) Melorin


Melorin
addikt

A notifyuddy vajon mennyire meríti az akksit, merjem bekapcsolni folyamatosan?

(#978) this is life válasza Melorin (#977) üzenetére


this is life
Ármester

Semennyire , pontosabban nincs észrevehető fogyasztása. Nekem kb 3 mm-es körben fehéren villogva jelzi az értesítéseket az időkorlátot 12 órára állítottam be . Próbáld ki az ingyenes verziót ha beválik a fizetős verzió sem egy ökör ára 329 ft-ért vettem meg . Elvileg tudja az ikonos kijelzést is , de az nem mozgatta meg a fantáziám .

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#979) Imi1981 válasza this is life (#975) üzenetére


Imi1981
veterán

Ez nagyon jó ! A70-em is jó volt de ez még jobb! Ez most meggyőzött ! Ilyen telefon kell ! Én nem vagyok hardcore felhasználó úgyhogy szerintem nekem is hasonló értékek lesznek .

(#976) tomboy0013 Telenornál veszem és ott nincs poco teló . Xiaomi-ból is csak néhány van és a csúcs xiaomik nincsenek. Részletre veszem az előfizetésemmel . Közelben még van egy Euronics üzlet ott azért még megnézem .

[ Szerkesztve ]

(#980) this is life válasza Imi1981 (#979) üzenetére


this is life
Ármester

Az hozzá tartozik az igazsághoz , hogy miui eu romot használva ezek az alkalmazások kigyomlálva :android auto,google search,google assistant,google quick searchbox,facebook updater service,google tts,google music,filmek ,könyvek,miui mail ,gmail ( csak amiatt mert egy regebbi verzio jobban kézre-áll)google discovery ,google chrome,youtube,google file manager,google one,google drive,google fényképek,google maps,google lens, miui health,app vault(miui personal asistant). Ezek hiányától nincs működési hiba , aztán hogy mennyi pluszt jelent időben azt a jó ég tudja .

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#981) Imi1981 válasza this is life (#980) üzenetére


Imi1981
veterán

Még xiaomi redmi note 4-en én is mindig kigyomláltam ezeket . Volt egy lista mit lehet törölni . Lehet számít valamennyit de szerintem nem sokat . Bár a Google cuccok azért tudnak fogyasztani .

(#982) this is life válasza Imi1981 (#981) üzenetére


this is life
Ármester

A GMS is csak amiatt van fent , mert nélküle garantáltan hanyatt dobná magát jó néhány alkalmazás :DDD . HMS-el pedig nincs kedvem szórakozni , de ki tudja mit hoz még a jövő :U .
A gondolattal el tudok játszani , hogy xiaomi telefon gms/play nélkül és csak hms-el használni .
Ennél többet gyomlálni . nem látom értelmét , valahol ez az optimális szint , amivel nincs agyoncsapva a rendszer

[ Szerkesztve ]

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#983) Imi1981 válasza this is life (#982) üzenetére


Imi1981
veterán

Nekem gms-re azért szükségem van . Van pár vásárolt alkalmazásom amit google playen vettem és az ugrana ha nem lenne gms. Optimalizálhatna a google kicsit,hogy kevesebbet fogyasztjon.

(#984) rellif


rellif
senior tag

Gyárilag elég sok felesleges dolog van előre telepítve.
Most a Netflix sem működik, mert abból is egy régebbi volt gyárilag rajta és hiába töröltem.
Play áruházban meg sem jelenik, ha letöltöm és úgy telepítem, akkor pedig "This device is not supported by the app." hibát dob.

(#985) this is life válasza Imi1981 (#983) üzenetére


this is life
Ármester

Nekem is szükségem van a GMS-re , emiatt hagyom békén a play-el együtt , ettől még nem tartom ördögtől valónak a száműzését (ha lenne rá alternatíva) ami nincs.

rellif
Próbaképp telepítettem a netflixet , nálam gond nélkül elindul, az nem tudom , hogy mennyit számít , hogy a törlését anno twrp alól manuálisan tettem meg . Még lényegében stock rendszeren .

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#986) this is life


this is life
Ármester

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#987) Imi1981 válasza rellif (#984) üzenetére


Imi1981
veterán

Így mit dob link ? Így tudod telepíteni?

(#988) rellif válasza Imi1981 (#987) üzenetére


rellif
senior tag

(#989) rellif válasza this is life (#985) üzenetére


rellif
senior tag

Már az előre telepített sem működött, ahogy a gyárilag felrakott linkedin sem.

(#990) this is life válasza rellif (#989) üzenetére


this is life
Ármester

Miui eu-n vagy te is ? Lokalizáció és egyek stimmelnek ?

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#991) rellif válasza this is life (#990) üzenetére


rellif
senior tag

Visszaraktam a gyári global-t. Ezért is furcsa az egész.
DRM stb. minden rendben.

(#992) this is life


this is life
Ármester

Na akkor az a baj :DDD ez jut eszembe róla [youtube a paraszt és a manó ] :D

[ Szerkesztve ]

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#993) rellif válasza this is life (#992) üzenetére


rellif
senior tag

:DD Ez nagyon tetszett :C

(#994) this is life válasza rellif (#993) üzenetére


this is life
Ármester

Neked sem szabad stock romot használni :D, ez a videó mondanivalója :).
Az összes videójuk hasonlóan agyament :DDD

[ Szerkesztve ]

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#995) Sebibalu válasza this is life (#994) üzenetére


Sebibalu
őstag

Van valami uj fejlemény a eu romokkal. Érdemes már felpakolni ?

(#996) this is life válasza Sebibalu (#995) üzenetére


this is life
Ármester

Ha a miui 12-re gondolsz , eddig nyomát se leltem . Pedig erősen várós felület .

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#997) Sebibalu válasza this is life (#996) üzenetére


Sebibalu
őstag

(#998) this is life válasza Sebibalu (#997) üzenetére


this is life
Ármester

Igen, ez alap dolog , illetve lelőhely. Frissítés elvileg csütörtöki napon szokott jönni ,legalábbis a china alapú romoknál . De hátha megőrzik eme jó szokásukat most is .

[ Szerkesztve ]

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#999) rellif válasza Sebibalu (#997) üzenetére


rellif
senior tag

Többször átnéztem már ezt a listát, de én nem láttam benne a mi note 10 lite-ot :F

(#1000) this is life válasza rellif (#999) üzenetére


this is life
Ármester

Még nem készült el valamiért a mi note 10 lite miui eu verziója . Elöbb-utóbb csak meg lesz :)

[ Szerkesztve ]

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.