Samsung Galaxy Watch 4 LTE. Az esimes. Használtan már nagyon jó árban van, de újonnan is. Bár újonnan a Watch 5 értelmesebb vásár.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Essejó:] MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- [Re:] [Jack Hunter:] Közösségi tér konfliktus
- [Re:] [antikomcsi:] Ázsia Expressz 5
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [ollie:] Alsó-Középkategóriás Gamer konfig, 2024 őszén
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [Sub-ZeRo:] Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Igazából fel kell tenni a kérdést, hogy minek kell a telefon?
Egyébként pedig visszakapják, ha vége van az iskolának, és akkor tud telefonálni.
@janeszgol: a rendelet (hivatalosan) nem írja le, hogy mobiltelefon, abba elvileg beletartozik az okosóra is.
Van telefonjuk, de nem akarjuk, hogy bevigyék, pláne ha el is veszik. Viszont jó lenne tudni azért, hogy merre vannak
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
Evil Snowman
őstag
Gyönyörűen körülírtad a "gyerek követő okosórát", ami évek óta a piacon van.
Innen pl. lehet válogatni [link]
A jogszabály az összes okoseszközt kizárja, beleértve az órákat is. Iskolán múlik, mennyire nyelvcsapkodva tartatják be.
De az iskolából kilépéskor elvileg visszakapják a bármit is, így ha nem látjátok, hol vannak, akkor az iskolában.
A tej élet, erő, egészség.
janeszgol
félisten
Okostáska? Abban van akku és usb. Belevarrtok egy simes gps-t és látjátok merre van.
[link]
Továbbra sem tudom, hogy mi lenne a cél: megfigyelés vagy információ-csere?
Gargouille
őstag
Nekem úgy jött le az írásból, hogy mint szülők szeretnék látni legalább, hogy merre van a gyerek, ha akármi történik, legalább legyen valami info róla, hogy hol voltak utoljára. 10-12 éves kislányok egyedül busszal, valahol megértem...
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
(#9) lornname11
lornname11
csendes tag
Lehet, én leszek az ördögügyvédje, de nem arról van szó, hogy a mai szülök, túl tolják a biciklit? Ha kaputól kapuig van a buszmegálló és a közbiztonság elméletileg rendben van (a kormány álláspontja szerint) illetve a telefon az iskola kezdetén és végén használható, akkor mi a baj? Nem vagyok szakember, de ha buborékba zárjuk és mellette szoros pórázon tartjuk a gyerkőcöket mennyire alakul ki egy erős magabiztos személyiség? Értem, hogy aggódik a szülő, mert ez a dolga, de az a legnagyobb lépés, ha saját magában tenne rendet és kicsit lazítana a gyeplőn. Végül is lassan a lányok kamaszkorba lépnek, ha jól olvasom.
A probléma az, hogy le kell adják a telefont és aláírattak egy papírt, hogy az iskola semmilyen felelősséget nem vállal a készülékek épségét illetően. Mind a ketten a város másik végében dolgozunk, nem szoros gyeplőt akarunk tartani, de nekik is meg nekünk is adna egy kis biztonság érzetet, hogyha kell azért van lehetőség elérni egymást .Tavaly nyáron vittem haza őket a nyári táborból és ahogy felszálltunk a buszra (igaz az másik járat volt, de ugyanaz a környék) ott verte egy faszi egy lengén öltözött nő látványára.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
(#11) Gargouille válasza lornname11 (#9) üzenetére
Gargouille
őstag
Szülőként nehéz belőni jól, hogy mikor és hova engeded egyedül a gyereket. A "mai szülőket" a "mai világban" kell értelmezni, mert ez már nem az a világ, amiben mi felnőttünk.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
Szerintem itt a gond.
1984-ben 14 évesen, kikerülve az általános iskolából én is és iskolatáraim is önállóan szülői segítség nkül megoldottuk, hogy "vidékről" 1- 2 busz és 2 vonat (átszállással) + Pesten a BKV - felmenjünk a kuporgatott zsebpénzünkkel Budapestre (200 km) megvenni a hőn áhított Adidias, Puma ect magasszárú cipőt....
Ma, a gyerekek nem nevelődnek önállóságra, nem ismereik a pénzt (az "értékét")
A szülők "tulféltik". Nem is lesz önálló még 40 évesen sem.
Ma az 1 kilomáterre lévő általános iskolába kocsival viszik, majd nap végén anya átviszi a hegedűórára két villamosmegállóval arrébb ... kocsival...
[ Szerkesztve ]
gabyka
aktív tag
A problémádra tökéletesen megfelel egy bármilyen nyomigombos telefon...nálunk is bevált, bár anno nem kellett elszedni, tudták a rendet a kölykök.
Elérnek/eléred vele a gyerkőcöket, a sulis trehány tárolást túlélik bármikor, a lengéreverős meg nem a suliban lesz (remélhetőleg), így több a légy egy csapásra mint aggódás a gyerekre bízott galaxy s25brutál miatt. Hozzá tenném, szerintem...
gabyka
aktív tag
A mai szülőket mi neveltük ilyenné? Vagy maguktól lettek ilyenek?
lornname11
csendes tag
Megértelek, hogy aggódsz értük és az érveket is. Én nem vagyok szülő talán azért látom a dolgokat kicsit objektíveben, érzelem mentesebben. Tiszteletben tartom, hogy neveled a gyermekeidet, nem rossz szándékból írtam.
lornname11
csendes tag
Ez normális, hogy mindig jobb próbál lenni az ember a szüleinél, gondolom így alakulnak ki a szélsőségek.
lornname11
csendes tag
Hasonlóan nőttem fel én is, és eközben a szüleim szerettek és törődtek velem, de tény változnak az idők.
callmeakos
veterán
A kétezres évek elején 12-13 évesen már én is szeltem át fél országot Budapest és Baja között egyedül, lévén én anyummal Pesten, a család többi fele meg vidéken lakott, és nagyon sokszor ha látni akartam őket, akkor egyedül kellett mennem, mert anyu nem tudott mindig elszakadni a munkából. És megtanultam egyedül tájékozódni, okostelefon meg Google Maps nélkül. De azok más idők voltak. De nem csak azért, mert túlféltjük a gyereket, hanem mert a mai társadalom már nem olyan egyszerűen működik mint régebben. És őszintén, emiatt ma már én sem engedném a gyereket csak úgy minden nélkül, pláne ha lányokról van szó. Plusz, ha már a technika adott, jobb tudni mi történik, semmint egész nap idegeskedni, hol a gyerek. Hányszor és hányszor kaptam a verést, hogy hol a bánatba csavarogtam egész nap. Szülőként az ilyen rettenet rossz érzés.
Ezt a kobozzuk el az összes telefont, de felelősséget meg nem vállalunk rendeletet, alapelv szintjén értem, csak szokásosan a megvalósítás megint olyan kretén, hogy több kárt tesz mint hasznot.
Amúgy +1 az E-simes Galaxy Watchokra. Én nem fecsérelném a pénzt ilyen olcsójános, kínai "gyerek okosórára". Azt az meg hol működik hol nem. Használtan, olcsóbban, arra hogy a gyerek életjelet adjon magáról, és még látni is lehessen hol van, arra tökéletes.
[ Szerkesztve ]
All→M8
Én a 90-es években voltam általános iskolás. Alsósként Angyalföldön 2 buszmegállóra volt a suli, aztán költözés után már 3 percre volt gyalog. Más világ volt, lassan 20 éve vezetek villamost, a szemem láttára züllenek le az emberek, alakul a város.
Gargouille
őstag
Kábé egy idősek lehetünk, én is akkoriban voltam általános sulis. Simán buszoztam egyedül, meg egy lakáskulccsal a nyakamban reggeltől estig bandáztunk a haverokkal nyáron a környéken, szülők azt se tudták merre vagyunk. De az egy másik világ volt teljesen. Nem őrjöngtek szintetikus cuccoktól betépett elmebetegek világos nappal a megállóban meg az aluljárókban, nem késeltek meg a villamoson, mert csúnyán néztél véletlenül valakire és így tovább. Ma sokkal brutálisabb világ van.
"Ezek a mai fiatalok..." ez a lemez már akkor is lejárt volt, mi is pont ezt hallgattuk akkoriban a felnőttektől, akik azon sopánkodtak, hogy mi mennyire nyámnyilák vagyunk és életképtelenek. De emögött leginkább a generációs szakadék van. A gyerekek ma is pont olyan tanulékonyak és alkalmazkodók, mint régen, csak már egy másik fajta világ van körülöttük, amihez alkalmazkodniuk kell, ezért másmilyenek ők is. Nem rosszabbak vagy jobbak, csupán másmilyenek.
Szülőként én is féltem a kölköket és én sem engedem egyedül még tömegközlekedni őket, viszont van sok más, amiben meg sokkal több szabadságot tudok adni nekik, mint anno én kaptam például.
bejegyzés Telefonpótlék?
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- XBOX Series X, dobozában, még 1 év gyári Microsoft garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó
- Ej-ha Új Dobozos Lenovo Thinkpad X1 Carbon G9 Profi Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16/512 FHD+ IPS
- PlayStation 4 Pro/70+Game/2TB SSD/2db Joy/Mouse Keyboard Converter/2X3m Kábel
- Intel i5-11400F