Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• moonman

titán

válasz bambano #145 üzenetére

najóvan, látom, nem sokat vesztettem, hogy hanyagoltam a helyet. fél év után benézek és még mindig ott tartunk, hogy bambano eszeveszettül próbálja bebizonyítani, hogy a Windows egy szar és Linux az isten, a többiek meg a barikád mögül lőnek vissza... (ti még tényleg nem unjátok?)

a több processzor támogatásáról annyit, hogy amióta NT kernel létezik, tud multiprocesszort, elég csak megnézni egy NT telepítő lemezt, hányféle kernel választható. az XP és a Vista is természetesen támogatja a több magot, sőt a Home verziók kivételével a két processzor/több mag konfigurációt is, nem kell hozzá semmiféle SP, mindössze az alkalmazásokat kéne úgy megírni, hogy ne egy szálon fussanak, mert hát ugye azt igen nehézkes szétosztani.

a témához: szerintem a Windows Cloud nem egy új, titokzatos OS lesz (ilyeneket olvasok, hogy Win7-tel azonos kódbázis, de ezaztán a hűha...), hanem az, amit az MS már egy ideje csinál, előkészít, vagyis a Windows desktop OS, a Windows Mobile és a Windows Live össze/összébbgyúrása, de akár az is kiderülhet, hogy ez a Win7 új kód- vagy valódi neve. :) egyszóval én nem várok csoda OS-t, "mindössze" egy desktop/mobil/web platformot összekapcsoló megoldást, ami többé-kevésbé már ma is működik, ha az ember vesz egy kis fáradtságot és beregisztrál ide-oda, majd beállítgat ilyen-olyan alkalmazásokat magának. én kb. már fél éve a "felhőkben" élek, és eddig egyszer sem láttam hátrányát, nem félek attól, hogy idegen kezekben vannak adataim (minden tisztességes szolgáltatáshoz tartozik privacy policy - tudjátok az, ami a Google főoldaláról egy hónappal ezelőttig hiányzott), ellenben rettentő hasznos, hogy bárhová megyek, elérem a fontos dolgaimat, helyben meg tudok bárkinek mutatni bármit és azonnal tudok válaszolni mindenre. ja meg tisztára trendi is.

Új hozzászólás Aktív témák