Hirdetés

2018. december 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [wesder:] HTPC

Hozzászólások

(#1) pet007


pet007
(fanatikus tag)

Szia! Ennel kicsit bovebb leiras fog kelleni, mind htpcrol mind halozatrol. Milyen oprendszer fut htpc-n? Tavoli eleresre pedig legegyszerubb talan az ftp.

(#2) wesder válasza pet007 (#1) üzenetére


wesder
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Kodi Androidos Boxon fut. A PC-n W10 van. FTP-n nem csak fájlcsere lehetsèges?

"Minden, aminek kezdete van véget is ér Neo."

(#3) blackrulz


blackrulz
(PH! nagyúr)

Ott valami jogosultság vagy más probléma lesz, nfs megosztással mennie kéne pl win 10 alatt is. Hivatalos wiki.

Egyébként van viszonylag jó megoldás a gondodra...

Első körben a pc-re teszel egy plex szervert. Viszonylag egyértelmű mit hogy kell belőni utána.

Megadod a mappákat, hogy hol vannak a filmek, sorozatok, etc. A szerver beállításokban library alatt látsz majd ilyet, Update my library automatically, bepipálod, ha változás lesz a mappákban, automatikusan felnyalja a dolgokat hozzá, és bekerül az adatbázisba, ha nem, akkor kézzel tudod frissíteni, pl a filmek mappára ráhúzva a szerveren az egeret a 3 pötty, és scan library files. Ez lesz a "back end", a szerver winen futva szolgálja ki a klienseket.

Utána egy pkc-t telepítesz a lejátszós boxodra.

Innentől a kodi felületén a plex szerverről tudsz lejátszani. A plex szerver meg ha a routerben forwardolod a portot (szerver beállítások, remote connection) kívülről is elérhetővé teszi a filmjeidet. Ehhez viszont kell plex kliens a külső eszközeidre, az meg fizetős -ingyenesnek néz ki, de a lejátszás valami 1 percre limitált, utána kilép). Pc-n tudod használni távolról a plex.tv alatt elérhető webes klienst is, az ingyenes.

A külső lejátszás azért lehet nyűgös pl telefonon, mert limitálja a feltöltési sebességed, ha az nem elég, akkor a szervernek transzkódolni kell, real time "butítja le" az anyagot. Ez procit eszik rendesen. Egy 1080p-s transzkódra kb 2000 passmark pont kell, a procid típusával + passmark point kereséssel meg is tudod nézni mit bír. Értelem szerűen ha 720p akkor kevesebb kell neki, ha 4k akkor jóval több. Más miatt is lehet transzkódolás, pl felirat, vagy mert a kliens azt hazudja, hogy nem tudja lejátszani a formátumot...

A történetet elvben meg tudod trükközni, bár nem próbáltam még úgy, hogy a telefon/tablet plex kliensében external playert állítasz be. Ott pl egy vlc vagy akármi is lehet. Így kikerülhető a transzkódolásból vagy másból fakadó limitáció sok esetben (ha pl nem a sávszél limitálna) de nem követi a szerver, hogy mit néztél meg és hol tartottál.

Én ilyen igényekkel leginkább erre indulnék el. Ha nem akarsz a kliens vonalon ennyire bonyolódni, akkor a boxra leszedheted a plex klienst, és azzal direktben a szerverrel tudsz lejátszani, de amennyire tudom ezek a megoldások nem tudják a kadenciahelyes lejátszást...

Ha natívan kodizni szeretnél, és a boxod amlogic procis, akkor érdemes lehet ezt megnézni. Libreelec telepíthető ezekre viszonylag fájdalom mentesen, és az egy natív kodi os egy sd kártyán...

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#4) wesder válasza blackrulz (#3) üzenetére


wesder
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszönöm megpóbálom :R

Tehát így menni fog otthon a Mi Boxon, meg ha páromhoz megyek vidèkre, akkor a boxxal ott is elèm a filmeket ha jól èrtem.

"Minden, aminek kezdete van véget is ér Neo."

(#5) blackrulz válasza wesder (#4) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)

Ha van a szerver oldalán rendes feltöltési sebességed a párodnál meg le... Akkor igen. Sőt, haverokkal is meg tudjátok osztani egymással a videókat, ha meghívod őket meg tudod mondani, hogy melyik mappákat láthatja és melyiket nem.

De mondom, jellemzően függ a géped teljesítményétől, sávszéltől, és minőségtől... A cimborám csak sd anyagot szed, azt asszony rendszeresen tőle nézi üzemszerűen, mert az én nasom nem tölt szex és newyorkot :D

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#6) wesder válasza blackrulz (#5) üzenetére


wesder
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszönöm a segítsèget :R

"Minden, aminek kezdete van véget is ér Neo."

(#7) Savageboy válasza blackrulz (#3) üzenetére


Savageboy
(fanatikus tag)

+1 a Plex-re, PKC-n kívül elvileg van már hivatalos, ingyenes addon Kodihoz (bár nem próbáltam még), illetve amit még tudok ajánlani, az az OpenPHT (ez nem Kodi bővítmény, hanem egy önálló szoftver).

(#8) SunMount3r


SunMount3r
(PH! kedvence)

A Plex-et, és egyéb félmegoldásokat én hanyagolnám. Használj SMB-t, itt egy leírás hozzá.

Ha bármi kérdés merülne fel, a média lejátszós Topic-ban is érdeklődhetsz.

Amúgy miért HTPC a cím? Ez a Box még csak messziről sem az.. :N . Sőt, ha ilyen gondjaid vannak, akkor alapból jobban jártál volna egy 10K-s Amlogic Box + LE-vel.

Szerk.: ja, látom a Plex a távoli eléréshez kell. Ahhoz lehet "kényszermegoldásként" ez is jó, de a Topic-ban lehet tudnak jobbat is ajánlani.

[ Szerkesztve ]

Na, mit tanultunk ma?! Első észrevételem: A téli-fagyin nincsen gombóc!... A második: Viszont, ennek megvan az az előnye, hogy így össze lehet tapasztani kettőt anélkül, hogy összenyomnánk a gombócokat!... Igaz, vagy nem igaz?!

(#9) wesder válasza SunMount3r (#8) üzenetére


wesder
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem fogalomzavarom volt. :)) Az hittem a HTPC gyüjtőnèv olyan mèdiaboxokra amit kifejezetten csak filmnèzèsre használunk.

MiBox 3-mam van, arra is felmenne a Libre?

[ Szerkesztve ]

"Minden, aminek kezdete van véget is ér Neo."

(#10) blackrulz válasza SunMount3r (#8) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)

Kenyszermegoldas? Mivan? Szerverként miért kényszer? Miben kevesebb egy kodi+pkc+ plex szerver, mint egy kodi+smb+ db a szerveren, ha nem csak egy lejátszó van? Azért ez a plex felmefoldas, ez pont nem igaz azt remélem érzed.

Egyébként nem hiszem hogy itt igazad lenne, a mi boxon futó plex kliens is rohadt korrekt, két éve semmivel nem volt baja nálam... Kodi is van rá, szóval ha nem jön be neki lokheti azt is.

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#11) Savageboy válasza blackrulz (#10) üzenetére


Savageboy
(fanatikus tag)

Ezt én sem igazán értettem, szerintem ha valami itt "félmegoldás" az az SMB/NFS/FTP stb. hálózati fájlmegosztásra szolgáló megoldások használata mikor a megfogalmazott igény egyértelműen médiaszerverre vonatkozott, abban meg nem ismerek kiforrottabbat a Plex vagy esetleg Emby kettősénél...

(#12) molnartibor válasza Savageboy (#7) üzenetére


molnartibor
(tag)

Én át is álltam Kodi + Plex hivatgalos addon-ra és nagyon meg vagyok elégedve vele, nem transkódol semmit szinte (nálam RPI3 faternál valami androidos boxra lett felrakva így). Csak sajnos a T nél lévő 10Mbit felfelé semmire nem elég. Még annyi hogy a PKC_ben asszem nem lehet szervert választani a hivatalosban meg lehet, de ha nem jól tudom valaki majd úgyis kijavít!

Ja és ami nagyon jó még (bár gondolom a okc is tudja) hogy Kodi indulással autómatikusan is lehet indítani a hivatalos plex addon szóval egyből már a plex felület jön be.

[ Szerkesztve ]

OP2

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [wesder:] HTPC
Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.