Hirdetés

2020. december 3., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [weiss:] Dugulás

Hozzászólások

(#1) bitpork


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Van szőrös görény is amit egy kézi fúróval meghajtva csodát lehet ám tenni néha.

Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#2) weiss válasza bitpork (#1) üzenetére


weiss
őstag

Az a baj, hogy egyáltalán nem tudom már elképzelni, hogy valami klasszikus dugulás legyen.

I did nothing, the pavement was his enemy! - Eladó Pana 20/1.7 II

(#3) icemad válasza weiss (#2) üzenetére


icemad
veterán

Panellakás? Mert én laktam olyanban egy ideig, és egyszer volt ilyen esetem. A fürdőkád melletti fal a konyhafal is volt egyben, és a konyhából a szennyvíz közösítve volt a fürdőszobaival. Az én esetemben a dugulás a konyhában volt, mégis a fürdőben nem ment le a víz. A megoldás annyi volt, hogy a konyhából takarítottam a csövet, 5 méteres görénnyel.
Az eset után persze egyből rendeltem egy pár dolláros kínai endoszkópos kamerát telefonhoz. Ha van ilyen az ismerőseidnek, akkor kérd kölcsön. Sokat segíthet.

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#4) ncc1701


ncc1701
addikt

Haj összeáll mindenfélével. Szerelő nyílás most have. Amúgy dugulás oldó cuccból csak az a jó, ami zörög, és nátrium van benne. Eleve havonta érdemes egy kezelést lenyomni mindenhol vele.

(#5) Hieronymus válasza weiss (#2) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

Pedig klasszikus dugulás lesz ez is. Egyik helyről levált egy nagyobb darab dugulás, ami egy másikban megakadva lezárta a víz útját.

A lehetséges megoldások.
A lefolyó megbontása nélkül.:
kézi WC pumpa. Nem túl hatékony, de legalább olcsó.
A modernebb változata, a porpisztolyhoz hasonlóan gáz nyomással indítja el a dugulást.

A leghagyományosabb módszer, ha kevés víz "áll" a dugulás előtt, a mosószóda használata.
A művelet elvégzése alatt gumikesztyű használata kötelező. A védőszemüveg erősen ajánlott.
Például a WC-ben ajánlott, ahol a megbontás körülményesebb és csak természetes módon oldható zsíros és "egyéb" anyagok okozzák a dugulást.

A néhány liternyi vízhez be kell önteni félkiló mosószódát. Valamivel fel kell keverni, hogy valamelyest oldódjon a szóda. Hagyni kell hogy el jusson az oldószer a dugulásig. A tisztítás folyamtára kettő módon is rá lehet segíteni. Ecet hozzáöntésével. Ez heves reakcióvak jár és fel melegszik a keverék. Forró víz ráöntésével.

Ha megindult a lefogyás, a maradék még fel nem oldódott szódát nagyon vékony vízfolyással kell belemosni a csőrendszerbe.

A mosógép, mosogatógép és a kézi mosogatás a dugulások leggyakoribb forrása.
A túladagolt vízlágyítószerek ellen, amik kicsapódnak a szennyvízcsőben, csak a csőgörényt érdemes bevetni. Ha lehetséges, a porok helyett, oldott szereket használjanak a háziasszonyok, azokat sem túladagolva. (Az évtizedeken át használt Ultra nevezetű mosogatópor hatékony volt, csak a túladagolt mennyiség betonkemény dugulást okozott.)

Az szinte biztos, hogy nem csak egy dugulási zóna van a szennyvíz elvezető csőben. A csőben haladó szennyvíz folyamatosan adja le a hőjét. Több ponton kezdődnek kicsapódni a dugulást okozó anyagok.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#6) Sethdobaloah válasza ncc1701 (#4) üzenetére


Sethdobaloah
senior tag

Az elmúlt 20 évben 1 db dugulást kellet leküzdenem, alig hinném hogy hatékony lenne havonta ennek az egynek a megelőzésével foglalkoznom :)
Mondjuk ott is inkább csak az derült ki, hogy az okos mester berakott 4 db 90 fokot még a 40-es csőbe amíg beért vele a 110-esbe...

...csak én vagyok helikopter?

(#7) Lauda


Lauda
félisten

Kollégámnál családi háznál egyszer csak elkezdte a mosogató a dugulásokat. Évente többször kellett géppel mosatni, aztán egyszer megunták és feltörték az udvart, húztak új bekötést.

Kádnál és mosdónál a hajak, szőrök okoznak általában dugulást. Egyik ismerősnél tisztítottam mosdószifont és csövet nemrég, tökig volt hajjal.

(#8) weiss


weiss
őstag

(#3) icemad:

Nem panel. Ja, endoszkópra gondoltam, csak senkinek sincs.

(#4) ncc1701:

Igen, azt nem írtam, hogy ez is úgy kezdődött, hogy barátnőm mondta, hogy picit lassabban folyik el a víz, gondoltam itt az ideje a NaOH + meleg víz kombónak, aztán ez lett belőle.

(#5) Hieronymus:

Rengeteget pumpáltuk, csütörtök egész éjjel állt benne a tiret. Szerintem ha így nem lazult meg egy picit sem, akkor az nem szerves anyag okozta dugulás.

I did nothing, the pavement was his enemy! - Eladó Pana 20/1.7 II

(#9) tescodr


tescodr
tag

Klasszikus hajas dugulás... Sok türelemmel, és idővel,na meg forgatható kezi cső görénnyel feloldható.Ha kertes házról van szó, akkor nekem ez vált be: szifont kicsavarod, slagot bedugod koppanásig, mellé cső görényt is bedugod, rá engeded a vizet a slagon és közben a görényt forgatva ki be húzogatod. Próbálod jobban betolni a görényt. Ez ki szokta hozni.Néha huzd ki a görényt és ellenőrizd hogy van e a végén haj, ha igen folytasd ezt a procedúrát addig, míg le nem folyik a víz

[ Szerkesztve ]

(#10) szipipeti válasza weiss (#8) üzenetére


szipipeti
csendes tag

Fürdőszobában a leggyakoribb kért okozó kombó haj és szappan ...
A haj magában kevesebb gondot okoz...
A hagyományos szappanokat érdemes lecserélni folyékony-szappanra, de még jobb a tusfűrdő/sampon használata...
A szappanzsír az egyik aljasabb, konyhában szintén a zsírok okozzák a főm gondot

(#11) kissk86


kissk86
újonc

Csatorna kamerázás, 25 ezer Ft volt!
Nálunk kicsit más volt a helyzet, fél évente teljesen eldugult az egyik wc (közösségi ház). 10 év után már a szaki is unta és mi is, így kiegyeztünk a csatorna kamerázásban. Csatornást és a kamerást össze kellett hangolni, hogy mind ketten egy időben, egy helyen legyenek, de ez 4-5 telefonnal kb 2 óra alatt sikerült is.
A csövek lefektetésekor az egyik illesztés tömítőgyűrűje félig kiugrott és keresztben logót a csőben, összeszedve mindent, a csőgörény sosem akadt el benne.

(#12) szepko


szepko
tag

Attól, hogy van padló összefolyó,még lehet szifon a kád alatt. Az megfogja a görényt. Így látatlanba bontás, esetleg lúgkristály, ami manapság ritka vendég az üzletekben.

Bocsánat, hogy élek,én tehetek róla!

(#13) weiss


weiss
őstag

update: [link]

I did nothing, the pavement was his enemy! - Eladó Pana 20/1.7 II

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [weiss:] Dugulás
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.