Hirdetés

2022. október 1., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) JoeYi


JoeYi
őstag
LOGOUT blog

hát ha szemérmesen pillogsz, ha nem, a pirospontjaid száma attól nem véd meg egy elektronikai eszközt, hogy postázás közben megnyekkenjen, szóval igaza van az újoncnak. Arról nem is beszélve, hogy egy újoncnak semmit nem jelent ennek az oldalnak a pontozási rendszere és a moderátori rendszerről se tud semmit, szóval az ő szemében pont ugyanolyan megbízhatatlan vagy mint ő a te szemedben :)

Nem kötekszek, csak segítek megérteni. Csak a PH univerzum és az ismerői körében jelent bármitis a rangod.

(#2) ->Raizen<-


->Raizen<-
veterán

Ezzel a stratégiával elkerülöd hogy lehúzzanak, sok a csaló.

(#3) waithEard válasza ->Raizen<- (#2) üzenetére


waithEard
őstag

JoeYi: több mint ezer postai úton szállított hardver van a gyűjteményemben. Egyetlen esetben sérült a postán, a rossz csomagolás miatt, de az is ripityára tört. Ha a VGa ram hibásan érkezik, vagy csak szimplán nem ad képet, arra mérget vehetsz, hogy a csomagolás pillanatában is ilyen volt.

Raizen: Kapiskálod mire utaltam. :)

[ Szerkesztve ]

"The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)

(#4) 8th


8th
őstag

Előre posta? Ahogy felénk mondják: "anyámnak se"

kivétel: ha személyesen is ismerem a vevőt vagy volt már több (5+) sikeres üzletem az illetővel.

Hüje malyom ...

(#5) draco31


draco31
veterán

Én is így szoktam. Nekem itt még csak pár pontom van régről és mostanról, viszont vaterán van 200-hoz közel egy szépségfolttal. Előfordul, hogy az ottani profilomat linkelem be, és akkor megnyugszik az illető.
Kicsit bevonok más oldalakat.
Már nem emlékszem, hogy ide vagy jófogásra töltöttem fel egyszer valamit. Nem nagyon akar előre utalni, én meg azért sem akartam utánvételezni, mert ráadásul nem akarta a költségét kifizetni. Kíváncsi voltam meddig megy el, feltöltöttem vaterára, belinkeltem neki, úgy már megvette, és utalt előre. Szóval nehéz esetek vannak és lesznek.

ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 9 pro /\/\ Pi 4 2GB /\/\ Switch Lite

(#6) *Mukeey*


*Mukeey*
addikt

Nehèz ügy ez...lekopogom,sok-sok üzletem volt ezeken az oldalakon,szinte mindig előre utaltam ès mindig rendben megjött minden.Bár az eladók azèrt mindig sokszáz vagy ezer +okkal rendelkeztek.

iPhone 12 Pro Max, Mi Pad 5

(#7) elithun


elithun
őstag

Ügyes módszer. Valóban megfordítva ugyanakkora kockázat előre utalni, mint előre postázni.
Plusz az mindig gyanús, ha teljesen elzárkózik valaki a személyes találkozó gondolatától.

„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”

(#8) yerico


yerico
senior tag

Hála az elmúlt időszak tapasztalatainak csakis úgy vagyok hajlandó csomagot rendelni, ha az eladóról tudom, hogy hiba esetén visszautalja a pénzem, vagy csak utánvét.
Királyi posta tavaly eltüntette egy külföldi tracking numberrel bíró csomagomat. Szerintük ők nem kapták meg, de a tracking szerint a királyi posta átvette. Természetesen ők nem tudnak semmiféle infot sem mondani, mert ilyen csomag a világon se volt. Paypal visszautalta 60 nap múlva.
Utána bort rendeltem, sikerült nekik 6-ból 2 üveggel eltörni, de azért át akarták adni azzal, hogy rendezzem le a feladóval, hogy rosszul csomagolt.
Máskor nem akarták kihozni a csomagot azzal a felkiáltással, hogy túl nehéz, menjek el érte. Igaz, hogy külön ki volt fizetve a házhoz szállítás.
GLS is egy rakat szar. Értesítést nem küldenek, hogy mikor kapok csomagot, vagy ha igen, akkor nem akkor jönnek, esetleg a sikertelen kiszállítás után jön az értesítés, hogy -4 óra múlva csomagot kapok.
Szóval inkább veszek helyben bármit, vagy utánvéttel, de előre nem utalok.
Akinek nem tetszik, attól nem veszek, és nem adok el neki. Ha nem tetszik neki, hogy a büdös nagyfalu helyett máshol is élnek emberek, és nem csak ott lehet személyesen találkozni, akkor el lehet felejteni.

(#9) 8th válasza yerico (#8) üzenetére


8th
őstag

"Ha nem tetszik neki, hogy a büdös nagyfalu helyett máshol is élnek emberek, és nem csak ott lehet személyesen találkozni, akkor el lehet felejteni."

Sokak abban a tévhitben élnek, hogy Magyarisztán = Budapesttel. Szerettem volna vásárolni hardverapróról nemrég. Elég szimpatikusnak tűnt az eladó mindenre készségesen válaszolt küldött rakás jó minőségű képet stb. Na mondom jó lesz ez. Mindent átbeszéltünk, minden oké elküldi utánvéttel DPD-vel. Direkt felajánlottam az eladónak, hogy bár úgy drágább de ha ő ettől nyugodtabban alszik nekem az is megfelel ha jófogáson át bonyolítjuk a dolgot. Ott a feladó be van védve. Nem nem, jó lesz így ahogy megbeszéltük. Majd e-mailben megkapom a csomagszámot a nyomkövetéshez. Hát... nem kaptam. Egy hét múlva ráírok, hogy mikor számítsak a futár érkezésére erre közli, hogy aludt rá egyet(?) és inkább utaljak már előre. Azt persze már a kezdet kezdetén tisztáztuk, hogy nincs bankszámlám (lassan 6éve tényleg nincs) ezért még ha akarnék akkor sem tudnék utalni. Ekkor pattant ki az isteni szikra, hogy akkor menjek el érte személyesen a fővárosba. WTF? Az nekem 240km oda-vissza. Nem baj (ja, neked) enged belőle pár ezret de menjek érte. Ember arra rámegy egy nap szabim és egy egész napom és a futárköltséghez képest nem kevés pénzembe kerül odamennem. Erre nekiáll flegmázni, hogy ő márpedig csak személyesen adja oda mert már verték így át utánvéttel. Jó oké, akkor engedj az árából egy napi munkabéremnek megfelelő összeget plusz még hatezer forint benzinpénzt és már indulok is. Erre visszaír, hogy ne nézzem teljesen hülyének és anyámmal szórakozzak meg micsoda büdös köcsög vagyok mert már hárman meg akarták venni a szarját de nem adta oda mert nekem volt eltéve. Érted. Elrakta nekem de nem adta fel és nem jelentkezett egy hétig. De ezért én vagyok a köcsög. [link]
És újabban tele van az apró ilyen ki*aszott futóbolondokkal. Ütném őket. :D

Hüje malyom ...

(#10) petipetya válasza 8th (#9) üzenetére


petipetya
nagyúr

Szerintem ez az eladó hülyesége. Nem sok dolgot adtam el a hardveraprón, de mindig kikötöttem, hogy személyes átvétel Pesten, előreutalás és postázás nincs.

"nincs rá lezsóidő"

(#11) ->Raizen<- válasza 8th (#9) üzenetére


->Raizen<-
veterán

Rettentő sok a buta paraszt budapesti, tisztelet a kivételnek. Én nagyon az elején leszűröm, érdemes e az illetővel üzletelni. Itt sajnos már nagyon régóta nem adtam el semmit, a fekete pontjaim is azért vannak mert visszamondtam egy üzletet. Makulátlan volt a profilom sok sok évig. Nem loptam de mindegy itt be lehet mocskolni bárkit. Sok a hiéna és nagyon ár alatt lehet itt eladni bármit is. Jófogás már rég übereli ezt az oldalt.

[ Szerkesztve ]

(#12) 8th válasza petipetya (#10) üzenetére


8th
őstag

Nincs azzal semmi gond ha valaki utánvéttel szeretne eladni itt csak akkor ne hülyítsen másokat és ha már megegyezik valakivel valamiben akkor ahhoz tartsa magát. De ez az utólagos variálás a halálom.

#11: az elején halál normális volt a tag csak aztán tompult be. Szerintem egyszerűen csak meggondolta magát csak nem volt benne annyi gerinc, hogy ezt kerek perec megmondja.

[ Szerkesztve ]

Hüje malyom ...

(#13) Ed3r_X_


Ed3r_X_
nagyúr

Agyhalál az apró. Kedvencem a sok nyomoronc, aki nem is válaszol. Múltkor is kaptam üzenetet, egy E8400-ra. Rakjam félre, tuti utal, még ma, stb. Azóta is várom. Ráírtam, hogy mi a helyzet, semmi. Hát én meg eladtam másnak. Nem tudom kinek milyen az anyagi helyzete, de közvetlen fizetés után, 2500 Ft, nehogy már földhöz verje, ha ez volt a gond :U

Másik meg, hogy jegelni fáradtság manapság, ezért sose alkalmazzák, 10 hirdetőből 9-re ráírok, már elvitték, vagy jönnek érte.

Nehéz egyesekkel. Kicsi az a bizonyos kerítés.

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#14) LeG3Nd


LeG3Nd
tag

Miért épp Bősárkány? :D

shorter of breath and one day closer to death

(#15) JanR


JanR
addikt

Fogós kérdés, de számomra már ott elhasalna egy ilyen dolog, hogy ha a személyes találka nem jó neki sehol és soha. Ha valaki nem mert mellszélességgel odaállni a hirdetett terméke mellé, akkor köszönöm, de attól az illetőtől semmit nem vásárolnék.

Már vásároltam külfölditől is -már mint külföldön lakott az eladó, de a termék Magyarországon volt- még ott is megoldható volt, hogy a terméket megnézzem élőben, egy ismerősön keresztül.

(#16) waithEard válasza LeG3Nd (#14) üzenetére


waithEard
őstag

LeG3Nd:
Nem tudom. Nyilván valami tudat alatti, freudi dolog miatt választottam. :)

"The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)

(#17) waithEard válasza JanR (#15) üzenetére


waithEard
őstag

Valójában nem a vásárláson vagy a találkán volt a hangsúly. Pláne nem a "Budapest-Vidék hol él a több bunkó" örök rangadón.
Hanem azt a fajta pökhendi pofátlanságot próbáltam megragadni, ahogy egyesek a különböző fórumokat tolják.
Idejön, regisztrál, böffent egyet, és máris azokat az előjogokat várja el, amiért mások megdolgoztak.
Amikor pedig felhívod rá a figyelmét, fel van háborodva.
A csalók, bunkók, bunkócsalók kérdésköre most nem foglalkoztatott. Persze időnként kávé helyett böngészem a csalók topikját. ;]

"The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)

(#18) JanR válasza waithEard (#17) üzenetére


JanR
addikt

Nem szoktam ilyen "rangadókon" gondolkodni, simán annyi írtam le, hogy nálam már elvérzett biznisz az olyan, ahol a találka semmilyen körülmények között nem kivitelezhető (persze, ha szükség van rá).

(#19) waithEard válasza JanR (#18) üzenetére


waithEard
őstag

Tudom, szerencsésebb lett volna két hozzát írni.

"The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)

(#20) janeszgol válasza waithEard (#17) üzenetére


janeszgol
nagyúr

Na igen, ott látszik, hogy a 4-8 pozitívos 30-40 naposnak több tízezreket utalnak többen is. Máshol meg a 200 pozitív sem elég, nem bíznak benned. Ezért sem hirdetek már sem itt, sem máshol.

(#21) waithEard válasza janeszgol (#20) üzenetére


waithEard
őstag

Sajnos a bejegyzés alapból elég borúlátó lett, noha nekem többnyire pozitívak a tapasztalataim. Mivel sokat üzletelek itt, nyugodtan mondhatom, hogy 95 %-ban normális, becsületes és segítőkész emberek járnak ide.
Persze vigyázni kell, (ahogy minden más oldalon is) és akkor elég jól lehet használni az Aprót.

"The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.