- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Geri Bátyó: Régi VGA, HDMI és a felbontás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibcsi0407
félisten
Bővíthető 2.5" HDD-vel? Valós Gb LAN van benne, vagy valami USB buszra kötött mókolás? Jogtiszta Windows van rajta? RAM bővíthető 8GB-ig?
Ezekkel a passzív hűtős kínai kütyükkel általában több a throttling probléma.
Nézegettem egyébként ezt is, de a fenti okok miatt nem ezt választottam. -
syler123
veterán
Ennél a doboznál van azért jobb deal is. Pl a Beelink AP42
Tesztek alapján ez sem melegszik túl, full passzív és n4200 procival van

-
Somatom
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Ezt nem értem. Nálad nem plusz bővítő hely az a 2,5 -ös? Az enyémen van egy belső, 64GB -os EMMC. Arról fut a gyári Win 10. A SATA hely pluszban van. Az oda berakott adathordozóra bármit telepíthetek. A Win attól teljesen független. Csak a BIOS -ban kell átállítani a boot sorrendet. Nálam most belsőn a Win, SATA SSD -ről indul a Remixes Android, microSD -ről pedig a Puppy. Lehet azt is, hogy a Linux meghajtót tesszük alapértelmezetté, és annak a betöltőjébe konfigoljuk a többi rendszer indítását.
Nemsokára nálam is jön egy Ubuntu telepítés, mert a következő projectem Linuxot igényel. Nagyon kezdő vagyok benne, és a leírások Ubuntura készültek, úgyhogy jobb, ha követem a "kitaposott ösvényt". -
pengwin
addikt
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Próbálkozhatsz Manjaróval, Antergos-szal vagy openSUSE Tumbleweeddel is, mert ezek elég friss csomagokkal jönnek, jó eséllyel felismerik a hardvert, ha van rá linux támogatás.
Ha ezekkel menne most, akkor egy Ubuntu 17.10 vagy 18.04 simán kezelni fogja majd a hardverét.
Mint-et én hanyagolnám, az utóbbi időben leginkább a fingot reszelik fejlesztés címszó alatt és egyre jobban lemaradnak technikai oldalon mivel csak az Ubuntu LTS-re építenek. -
-
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Ezen leírás alapján lehet tenni egy próbát, csak nem tudom, hogy a Win10 Home-ot vissza lehet rakni az SSD törlése után?
-
Somatom
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
De, az símán lehet. A "küzdelmem" símán fakadhat abból, hogy amióta miniPC -zek (az Allwinner A10 -es MK802 volt az újdonság amikor kezdtem), azóta vágytam arra, hogy a kedvenc Puppylinuxomat használhassam. Csak sajnos, a Puppy némi "fáziskésésben" van az újabb hardverelemek kezelését illetően. Egy "felkapottabb" disztró lehet, hogy csípőből lekezel mindent a kütyün.
-
Somatom
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Sokat nem kellett küzdenem vele. Pikkpakk bebootoltattam mikroSD -ről egy Puppylinuxot, csak nem volt HDMI -n kép, és nem ment a 4G modem. Kiderült, hogy régi a kernel. Kerestem egy újabb kernelest, és azzal már az alap dolgok működtek. A probléma alapja a HD Gaphics400 kezelése, A tiedben meg még ehhez képest is újabb van, 500 -as.
Interstate76:
Szia! Én töröltem. Ezért. -
tibcsi0407
félisten
Szia,
A CNX soft oldalán olvastam, hogy a Linux beüzemelése nehézkes, de a LibreElec már működik szépen.
Még sajnos nem volt időm komolyabban nekifutni a dolognak, mert a tesztre is úgy loptam el a munkából az időt, hogy megírjam, de mindenképpen érdekesek a dolgok, amiket írtál.
A tápellátásnál kérdéses, hogy a kütyü tápja nem elég, vagy áramkörileg kevés alaplapi szempontból?
Rápattintok majd egy külső winyót és megterhelem picit, ha időm engedi. -
Somatom
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Szia!
Köszi a bemutatót! Kb. egy éve használok egy Vorke V1 -et, ami hasonló kütyü. Ezen szerzett tapasztalatok alapján a necces pontok, amiken elhasalhat egy elképzelés:
-Az enyémen van ac -s Wifi, de a hotspot üzemmódot csak Win alatt sikerült életre keltenem (a Lan -t is osztotta, és a 4G USB modem netét is, viszont bizonyos modemekkel dupla NAT lesz).
-Gyenge a portok tápellátása. Ha egy nagyobb energiaigényű perifériát kell kiszolgálnia (pl.USB modem), akkor hajlamos a dobálásra. Szóval, kell egy aktív HUB.
-Az enyémen van VGA is, de Android alatt (Remix OS) nem tudok változtatni a felbontáson, és a 4:3 -as képarányon.
-Android alatt nincs hang HDMI -n. Linux alatt a médiakimenetet (VLC) át tudtam állítani, de a rendszerhangok nem mennek (szóval, mókolós).
-Most kezdtem körüljárni a NAS lehetőséget (Open Media Vault). Személyes tapasztalatom még nincs, de az infók szerint a standby mód kezelése problémás lehet.
Ha gondolod, akkor ezeknek nézz utána a tieden. -
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76
üzenetére
Bizony. Kiemelkedő munkát végeznek ezen a téren.
-
interstate76
addikt
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Hallottam már róla, más is dícsérte. Nem hiába - kevés kínai gyártónál divat a szoftveres optimalizáció.
-
Clorf
tag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
-
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76
üzenetére
Igen, X1, sorry.
Kis Allwinner kütyü, brutálisan jól optimalizálva. -
interstate76
addikt
válasz
tibcsi0407
üzenetére
X1-es, nem?
Droidos vonalon egyébként errefelé érdemes nézelődni (különös tekintettel a topik összefoglalójára), ha médiaplayert szeretne az ember.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76
üzenetére
Itt is van még egy Android-os kütyü, a Zidoo Z1, de szegényke már kevés a komolyabb videók lejátszására.

-
interstate76
addikt
válasz
tibcsi0407
üzenetére
A tévén böngészés néha tényleg jól jön, de sosem fogott meg igazán. Mi is elsősorban tartalomfogyasztásra használjuk a nappaliban lévő (androidos) mini pécét, ill. a nagyobbik lányomnak tettem fel rá néhány értelmesebb játékot - ha esetleg ilyesmi szóba kerülhet nálad/nálatok is, akkor jól jöhet a HD 500-as.
-
atike
nagyúr
Nem semmi ez az ár érte. Tényleg nagyon jó... És tényleg csak maga a Windows kb ennyi itthon.... Kemény. Jó kis cucc.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76
üzenetére
Köszönöm.

Nálunk csak médiafogyasztásra van használva, de néha jó elpötyögni a TV-n is a böngészőben. Van mellette egy home-server is, így ilyen dolgokkal már nem terhelem, de ettől függetlenül alkalmas lenne rá. -
interstate76
addikt
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Igen, én is mindig a natív sata és gigabit lan portokat hiányoltam ezekről, ill. azt, hogy beléjük lehessen szerelni egy vinyót - ezen hiányosságok miatt kötöttem ki végül a kijelző nélküli laptopnál (olcsóbb volt, mint összerakni/venni egy PC-t, ráadásul itt adott a bill, az egér és az akksi is).
A te masinád viszont úgy néz ki, minden téren hiánypótló, grafikusan pedig a 610M közelében van a teljesítménye, ami azért már játszhatóvá tesz rajta ezt-azt - sok örömet kívánok a használatához!

-
tibcsi0407
félisten
válasz
Cingáriusz
üzenetére
Vannak hasonló konfigok Kínában, ha kell, akkor megoldható, hogy felvetetem a bolt kínálatába, nyitottak mindenre, ami érdekli az embereket. Gearbest-nél is van pár hasonló kütyü, ha jól emlékszem. Nyilván kicsit drágábbak, meg picivel nagyobbak is, de még mindig kompakt méretűek.
MÁS
Az ígért Cinebench 11.5 eredmény:
-
Egy ilyen gépet valami energiatakarékos i5-el és HD530-al elfogadnék.
-
tuki2200
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Gearbest-en is szokott belole lenni, tobb verzio is, lehet EU raktarat valasztani es akkor nincs vam

-
Clorf
tag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Üdv! Letudnál futtatni egy (a régi) Cinebench 11.5-ös CPU tesztet? Köszönöm!
-
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76
üzenetére
Emlékszem, erről sokat beszéltünk az Intel MiniPC topikban. Pontosan az volt a bajom a korábbi miniPC-kkel, hogy nem volt meg bennük a gigabit LAN és normális tárhelybővítés.
Ha volt is LAN, akkor valami USB bus-ra kötött lassúság volt. Ez a kis doboz most egy teljes értékű számítógép, ami nagyon pici helyet foglal el.
Szerintem nagyon jó cucc.
Koca játékra szerintem elég lehet egyébként, de nyilván nem fog a DOOM-ban FPS rekordokat döntögetni. -
interstate76
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Én egy N3520-as CPU-val szerelt, kibelezett (értsd: kijelző nélküli) laptopot használok hónapok óta és nem tapasztalok belassulást. Jogtiszta win10-zel vettem egy általam rendesen ki nem használt, kétlemezes NAS és egy wines mini PC kiváltására, és maximálisan bevált:
- optibay keretben a megosztott vinyó
- hónapok óta, gond nélkül fut rajta a Plex, amit percek alatt sikerült konfigurálni (ellentétben a NAS-sal, ahol órákig szenvedtem parancssorban, mire sikerült életet lehelni belé)
- monitorra kötve irodai gép
- Horizon Go appot futtatva set-top-box
- Xbox One appot futtatva játékgép (volt, amíg megvolt a One S-em)
- torrentezésre is használom (nem vagyok egy nagy letöltő)
- médiaplayerként én S905-ös CPU-val szerelt mini pécéket használok, de az N3520 is vitt minden, általam próbált fhd tartalmat
- teljesen passzív hűtés és nagyon alacsony (idle kb. 6, meghajtva max. 8-9W óránkénti) fogyasztásNa, a cikkben tárgyalt mini PC CPU-ja nyers erőben is jobb egy kicsit, mint az én gépemben lévő, emellett pedig az integrált videókártyája sokkal jobb. Ettől még nem lesz játékgép, de nagyon jó kis konfig!
-
lacko6
senior tag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Biztositassal 10usd ujrakuldik ha elveszik elmeletileg.
Ha valakit erdekel alin van egy bolt ahol 8,7 usd a sata kabel. -
tibcsi0407
félisten
Szia,
Igen, azt nem néztem, hogy ezen van-e 32-es EMMC. Neten láttam, hogy több példányban csak simán egy üres partícionálatlan területként megtalálható. Ma meg is nézem, ha lesz rá időm.
Gearbest-től mondjuk én többet nem veszek semmit, ami 50$-tól drágább. Ezt megfogadtam akkor, mikor elhagyták a telefonomat szállítás közben (tehát valaki ellopta) és 2,5 hónapig könyörögtem nekik, hogy küldjék újra, mivel a Paypal is elkaszált.

Gondolkoztam én is rajta, hogy Linux-ra cseréljem, de lenne értelme? Akkor, ha szervert csinálnék belőle, akkor jobban megbíznék benne Linux-szal, de kliensgépként szerintem jobb a Windows az átlagembernek.
-
lacko6
senior tag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Szia.
Nekem is most lett meg.Erdemes odafigyelni mert van 32GB eMMC+128GB M2 ssd s valltozat is.(szabadon van a 2,5 hely)Ami 156+9 usd akciosan.Euexpresszel.
De irtak tobben hagy az ujjabb modelekbe eMMC es M2 ssd helyett 2,5 ssd van benne.Ami ugye olcsobb.Amit hozza kell tenni hogy a speci sata kabel hivatalosan 20usd. Es sokan megvettek es amikor szetszedtek akkor vettek eszre hogy a dragabb m2 ssd helyett a sima ssd van benne,tehat a kabel felesleges volt.Gearbesten a sima 64gb os valltozat 150+10 usd EUexpresszel 15 nap es vammentes.(45000ft Az N3450 es.)
A 32 gb emmc re felmegy a libreelec csak nincsen cec es uhd bd konpatibilitas (meg).
Viszont Win 10 en megy halozaton az uhd bd 2 retegu.Meg tesztelem. -
tibcsi0407
félisten
Viszi a 4K-t 30p-ben.
(#6) iMaverick
Van benne hely neki a burkolat alatt, netes képek:

Bal oldalon láthatod azt a fehér csatlakozót, arra kell a SATA kábelüket rádugni. Kaptam egyet a teszthez, de sajnos elhagytam, vagy az asszony hagyta el, nem tudom. Most költözésben vagyunk, nagyon bízom benne, hogy előkerül.
-
iMaverick
addikt
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Nagyon szimpi a cuccos. Nekem az nem világos csak, hogy a 2,5"-os HDD-nek van benne hely, vagy az "kilóg"?
-
sszekacs
csendes tag
Köszi szépen az összefoglalót, szimpatikus kis kütyü
Médialejátszónak nem lenne rossz.
Mennyire jövőbiztos az ilyen? 4k videót is le tud játszani, vagy azt azért ne várjuk ennyitől? -
tibcsi0407
félisten
válasz
SunMount3r
üzenetére
A W10 azért annyira már nem lassul, mint régen. Az SSD pedig nagyon kis tempós benne. Nekem egy Celeron 847 HTPC is van itthon, de ez a kis dobozka bőven jobban teljesít.
Véleményem szerint az nagyon sokat dob a terméken, hogy a Windows benne van az árban.Az, hogy nincsenek további vámköltségek, az azt jelenti, hogy Ár+szállítás a webshopból (SPEmall) az összköltség.
A szállítás magában foglal egy prepaid TAX nevű szolgáltatást, ami azt jelenti, hogy Hollandiában vámkezelik a kütyüt és Te már EU-ból kapod a terméket leadózva, így egyéb költséged nincs.(#2) ace05
Igen, de fingom sincs milyen játékokat nézzek meg. Ha jönnek tipek (ingyenes, vagy demo) játékokra, akkor szívesen megnézem.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
tibcsi0407
üzenetére
167$-ba került, akkor nem értem mire érted azt, hogy "további vámköltségek nincsenek"?!
Amúgy érdekes darab, árában kb. egy jobb Android-os dedikált média lejátszó környékén van és amennyire tudom, az Inteles megoldásoknak már régóta nincs problémája a kadenciahelyes videó lejátszással. De az a max 2.1Ghz-es Celeron aggaszt egy kicsit... Ha gyakran lenne "médiafogyasztásra" használva (beleértve a böngészést és YT-ot is), szerintem egy idő után biztos lassulni fog a rendszer és újra kell majd rakni a Windows-t.
A másik dolog pedig a 2.0-ás HDMI hiánya, így pl. a HDR-ről biztos le kell majd mondani.
-
ace05
senior tag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Ez pont nem játékra való, de egyesek biztos kérni fogják, hogy valami játékot futtass le rajta.
-
tibcsi0407
félisten
Ha esetleg valami infót hiányoltok, akkor szívesen megnézem és válaszolok.

Új hozzászólás Aktív témák
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Fotók, videók mobillal
- 10 egyszerű trükk Samsung telefonokhoz
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Cáfolja a Realme, hogy leépülne
- Steam Deck
- Eredeti játékok OFF topik
- iPhone topik
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Fanatec Clubsport V3 pedál + Brake performance kit + Damper kit
- ASUS VIVOBOOK S14 FLIP - 14"WUXGA Érintő - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB - Win11 - MAGYAR - Garancia
- HIBÁS - Alienware 17 R5 i9-8950HK GTX1080OC 8GB
- Asztali PC , i7 12700KF , RTX 3080 , 32GB DDR5 , 1TB NVME
- Gigabyte 5080 gaming oc , 28 h gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4530, 100% Akkumulátor
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- LIDL akkumulátor és generátor teszter
- 450.000Ft HELYETT szinteÚJ OnePlus 15 egyenlő 16 ami 2 a 4.-en Sand Storm 16GB / 512GB
- HP ZBook 17 G6 i7/ 64GB RAM / 512 SSD / RTX 4000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest