Hirdetés

2020. szeptember 25., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) mjani1172


mjani1172
(addikt)

Kidobott pénz.
Sosem találtak és nem is fognak találni semmit.

[ Szerkesztve ]

(#2) Csepy


Csepy
(senior tag)

LOL. Orbánék nem tudnak nagyot nyelni, és továbblépni. :(

Regards: Csepy

(#3) tope válasza mjani1172 (#1) üzenetére


tope
(addikt)

De hát ők mindent megtettek, még eljárást is indítottak, de ha nincs semmi, akkor nincs semmi kéremszépen, különben is RS232, meg Feri, meg emút nem a mostani 8 év, hanem azelőtti...

(#4) freeapro


freeapro
(senior tag)

Érti egyáltalán valaki, hogy miről van szó?

Nekem annyit sikerült leszűrnöm, hogy a Microsoft Magyarország az eladó, de kedvezményekről nem ő dönt, hanem az Írországi központ, ami vagy adott kedvezményt vagy nem adott, ami nem jutott el a végfelhasználókig.

Nem értem a Magyar hatóságnak mit tud ebben nyomozni? Két különböző országbeli Microsoft leány közötti tevékenységet kellene vizsgálni. Ha változtatni kell valamit az miért nem a Microsoft átláthatatlan árképzési gyakorlata???

(#5) Tschubi válasza freeapro (#4) üzenetére


Tschubi
(tag)

Szia, Elég sok cikk született már itt erről, olvasd el azokat is, tisztább lesz a kép.
Nagyon-nagyon leegyszerűsítve: a kedvezményeket korrupcióra használták, az USA-ban már komoly büntit is fizetett ezért a Microsoft.

(#6) t72killer válasza freeapro (#4) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Épphogy a magyar szerveknek kéne nyomozni, mert magyar adómilliárdokat pumpáltak így magánszámlákra. (közvetítő olcsón megveszi, rendőrség/egyéb állami szerv adópénzből már drágán veszi a közvetítőtől. ja és persze dél-baranyai Kiss Jóskaként hiába próbálsz ilyen közvetítőcéget gründolni.)

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#7) freeapro válasza Tschubi (#5) üzenetére


freeapro
(senior tag)

Olvastam, de az egyetlen konkrétum, hogy megneveztek két forgalmazó céget.

A korrupció és átverés ellen transzparens működés az ellenszer. Az MS mi alapján ad valakinek kedvezményt, Ott nem lehet korrupció? Ha a működés nem átlátható, akkor honnan tudják ki tette el a pénzt, és kinek hogyan kellene védekeznie ellene?

(#8) freeapro válasza t72killer (#6) üzenetére


freeapro
(senior tag)

Szerintem valamit félreértesz, az US vizsgálat nem arról szól, hogy a te adódból miért vettek el sokat az MS viszontkereskedők, hanem azért, hogy az a pénz miért nem oda folyt be.
A viszontkereskedők pedig pont azt a gyakorlatot folytatták amit az anyacég elvárt tőlük: a kedvezmény egy részét az üzlet bebiztosítására tartották fent. Sajnos ez az általános gyakorlat, nem a kivétel.

(#9) t72killer válasza freeapro (#7) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

" A korrupció és átverés ellen transzparens működés az ellenszer." noigen, ez se utolsó szempont...

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#10) KEndre válasza freeapro (#8) üzenetére


KEndre
(HÁZIGAZDA)

Persze, a lenyúlt pénz átment adómentes személyi juttatásokba. Lehet ezt sokféle módon hívni... Majd a jogászok definiálják, ha lesz gyanúsított.

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#11) Tschubi válasza freeapro (#7) üzenetére


Tschubi
(tag)

Ezeket is olvastad?
[link]
[link]

(#12) freeapro válasza KEndre (#10) üzenetére


freeapro
(senior tag)

Köteles egy viszonteladó minden kedvezményt a végfelhasználónak átadni, vagy finanszírozhatja belőle a működést, olajozhatja az ügymenetet stb.?

(#13) t72killer válasza freeapro (#12) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Nyilván ez lesz majd a kiskapu, amivel a magyar hatóság lezárja a "nyomozást". Az meg lényegtelen, hogy több a felár, mint az áru értéke.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#14) kk75


kk75
(csendes tag)

Választások lesznek, most úgy kell tenniük mintha nyomoznának.
:U

Dominion (Uralom) c. film a nagyüzemi állattartás kegyetlenségére hívja fel a figyelmet : https://youtu.be/8wz4KVDORhc

(#15) Gargouille válasza freeapro (#12) üzenetére


Gargouille
(aktív tag)

"finanszírozhatja belőle a működést, olajozhatja az ügymenetet stb"

Jelen esetben ez már úgy meg volt olajozva, hogy kb a Szaturnuszig elcsúszott volna magától... ne röhögtess már. Az államnak adott kedvezményt egyben lenyelte a közvetítőcég (na vajon hova kerülhetett végül ez a pénz?) amihez szemrebbenés nélkül asszisztáltak az állami szervek is.

De amúgy jól adod, nem te fogsz nyomozni véletlenül az ügyben? :D

(#16) #92006144


#92006144
(törölt tag)

Jó a borítókép, de a nokiás doboz nagyobb poén volt anno. A fél Balatont vagy kastélyokat nehéz így ábrázolni.

(#17) tatararpad válasza freeapro (#12) üzenetére


tatararpad
(senior tag)

Szerintem meg a borzasztó hatalmas hozzáadott értékre ment el.

[ Szerkesztve ]

(#18) Hieronymus válasza freeapro (#12) üzenetére


Hieronymus
(őstag)
LOGOUT blog

"Köteles egy viszonteladó minden kedvezményt a végfelhasználónak átadni, vagy...."

Ezt az adott ország joggyakorlata dönti el. Illetve a gyárt és kereskedő közötti egyezmény.
A Microsoft esetében lehetséges mind a két válasz.
A kereskedő a saját eladásainak növekedése okán kapott kedvezményt nem köteles megosztani a vásárlóval.
A vásárló nagy mennyiségű vásárlása okán járó kedvezményt nem nyelheti be a forgalmazó. A nagy OEM hardvergyártók nem nyelhetik be az eladott gépeiken lévő Windows okán kapott, amúgy hatalmas kedvezményt. Azt tovább kell adni a vásárlónak.
Ezért fordult elő néhány éve, hogy egy OEM Windows 10 áráért, Windowsos táblagépet lehetett vásárolni. A Windowst a Microsoft, a processzort az Intel adta ajándékba.

Az amerikai büntetés oka vélhetően az, hogy a saját előírásait nem tartatta be a Microsoft.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#19) azbest válasza freeapro (#8) üzenetére


azbest
(nagyúr)

mintha némileg a tények torzítását érezném a naív kommentjeidben. A korábbi hírek és közzétett amcsi döntés alapján:

- az usa vizsgálat más államok korrumpálásának tilalmáról szóló amcsi törvény megsértéséről szól. Nem arról, hogy miért nem lett több a profit az ms-nél. Az egyezség és büntetés azért kellett, hogy jogilag tisztán maradva az amcsi MS ne kerüljön kizárásra az amcsi közbeszerzésből a korrupcióban való részvétel miatt.

- az amcsik azt állapították meg, hogy a magyar ms vezetők előre tudták, hogy mennyiért és melyik magyar közvetítő cég fogja megnyerni a közbeszerzést. -> közbeszerzéssel kapcsolatos magyar törvények megsértése erősen esélyes a vásárló oldalon.

- azt is megállapították, hogy a közbeszerzés jövőbeli eredményének ismerete mellett még nagyobb árcsökkentést kért a magyar ms az anyacégtől, amit viszont teljesen lenyelt a nyertes cég, mert az listaáron adta el az államnak. Nem életszerű, hogy elajándékozza az előre tudott eredmény ismeretében a profitot egy vállalkozás a közvetítőnek. Az sem életszerű, hogy közbeszerzésen az állam nem kér a listaártól kedvezményt, amit hasonló méretű beszerzéseknél simán megkap bármelyik normál cég vásárlóként. És mivel előre tudták a felek az eredményt, így ez nem lehet véletlen.

- A profit elajándékozása kiderülésekor az ms kirúgta az érintett embereket, akik ezután a közbeszerzés vásárló oldalán lévő hivatalokban kaptak pozíciókat. A nyertes közvetítő cégek tulajdonosai / vezetői is pozíciókat kaptak, a cégek beolvadtak politikusok barátainak tulajdonába azóta.

Az emberek és a pénz mozgása elég erősen arra utal, hogy némely közbeszerzésben érintett szereplő valamint némelyik politikai párthoz kötődő vállalkozó saját vagyonának gyarapítása történt az ms anyacég és a magyar költségvetés megkárosításával. Nem az a probléma, hogy vállalkozók kerestek az üzleten, hanem az, hogy az amerikai vizsgálat eredménye szerint ezt a magyar törvények szerinti korrupcióval tették, amiben való együttműködés az amcsi törvények szerint tilos az amcsi tulajdonú cégek számára.

[ Szerkesztve ]

(#20) Kékes525


Kékes525
(nagyúr)

Majd jól lecsukják a takarítónőt.

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#21) KEndre válasza azbest (#19) üzenetére


KEndre
(HÁZIGAZDA)

Hát igen. Az is sokat mond, hogy egyébként a NAV vezetője a kérdéses időszakban a kitiltási botrányban híressé vált Vida Ildikó volt, az informatikai beszerzésekért pedig Orbán Viktor miniszterelnök vejének testvére, Tiborcz Péter felelt. Simicska meg adta a szellemi muníciót. Az IVSZ elnöke vezényelte a projekteket, ő ráadásul az egyik érintett cég első embere volt. Papp István vezette a MS magyar leányát.
Lehet nyomozni, a nevek adottak.

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#22) hallador válasza freeapro (#8) üzenetére


hallador
(addikt)

Nem egészen. Ha belegondolsz akkor amiről Te beszélsz az a KGST, ha tudod mit jelent. A srácok gyakorlatilag azt csinálták, hogy akár csak a KGST esetén dotálták az árakat, csak nem lefelé, hanem felfelé. Amennyiben pedig az MS által listaárnak titulált áron adták a terméket, miközben egy szép nagy kedvezménnyel vették meg, akkor a KGST-ben ismert átalány állami árat is használták, csak itt nem jancsi bácsi, hanem az MS volt az árazó.

Az az a magyar állam bábcégei egységes áron adták az MS termékeket, miközben szépen lenyúlták a polgárok pénzét, na meg az EU-tól kapott támogatásokat.

Most gondolj bele, hogy egy MS méretű cég aki a piacgazdaság versenyszférájában van jelen, ha így működne, akkor mennyi bevétele lenne? Az MS, Red Hat, HP, IBM azzal tud érvényesülni a piacon, hogy a partnereknek kedvezményt adnak, a partner továbbadja, de annyira észnél kell lennie, a partnernek, hogy csak pont annyi haszonkulccsal dolgozzon, hogy a másik a versenyszférában működő partner alá ne vágjon árban, mert akkor az első cég bukott.

Na itt nem volt verseny. Nem csoda a mi kis karton Castro-nk is abban a rendszerben szocializálódott, majd egyedül egy személyben megdöntötte a kádár rendszer, na de a módszerek maradtak. Az más kérdés, hogy a kisember nem lophat semmit, csak az arra érdemes elvtársak.

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 20, Ubuntu 20.04, OpenSuse Leap 15.2 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

(#23) freeapro válasza azbest (#19) üzenetére


freeapro
(senior tag)

Szerintem korrupcióhoz ennél több. Eddig ez az ügy csak az MS és a beszállítói által lenyelt pénzről szól.
-A vevő tudta, hogy mennyi a SW tényleges ára ?
-Ha a vevő kért kedvezményt, mi volt a beszállítói válasz?

Ha én mint vevő csak annyit látok, hogy van egy listaár, majd a terméket végül a listaáron kapom meg, az nem bűncselekmény.

(Én csak próbálom a tényeket vizsgálni politikai szemellenző nélkül)

[ Szerkesztve ]

(#24) hallador válasza freeapro (#23) üzenetére


hallador
(addikt)

Ugye ezt most nem mondtad komolyan? Vagy Te komolyan gondoltad, hogy nem ismeri valaki a Listaár és a real market ár közötti árkülönbözetet. Eleve, ha egy ilyen beszerzés van, akkor az MS egy adott licence szám felett harmad áron adja a szoftvereit. Valamint ez azért elég köztudott dolog.

-A vevő tudta, hogy mennyi a SW tényleges ára ?

Nyilván a pontos árat nem, de ugye azt Te sem gondoltad komolyan, hogy van akkora idióta, hogy több ezres tételnél listaáron vesz szoftvert valaki?

-Ha a vevő kért kedvezményt, mi volt a beszállítói válasz?

Miről beszélsz Te? A vevő árajánlatot kér, a beszállítók versengenek,, egy egészséges piacon, de ha sz összes káder beszállítónál ugyanolyan listaár van, akkor hol a verseny?

Ha én mint vevő csak annyit látok, hogy van egy listaár, majd a terméket végül a listaáron kapom meg, az nem bűncselekmény.

Ja ez nem, csak a kérdés annyi, hogy miért csak olyan beszállító indulhatott, ami káder cég, meg miért mindegyik ugyanannyi pénzért az az listaáron adja a terméket.

Ez a KGST. Ha 5 * annyit fizettetnek ki a választópolgárokkal mert nem tudják, hogy ők fizették nem? Kb ezzel ezt mondtad.

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 20, Ubuntu 20.04, OpenSuse Leap 15.2 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

(#25) nihill válasza freeapro (#23) üzenetére


nihill
(senior tag)

Ezt nagyon szépen megfogalmaztad, látszik hogy tájékozott vagy.
Te már a nyomozás eredményéhez is hozzáférsz, abból idézted?

Ha én mint vevő csak annyit látok, hogy van egy listaár, majd a terméket végül a listaáron kapom meg, az nem bűncselekmény.

Ha nem tűnik fel, hogy többezer licensz esetén is még mindig listaáron veszed, akkor szimplán hülye vagy.
Hülyének lenni pedig alanyi jog Magyarországon, nem kizáró ok állami cégeknél döntéshozói pozícióban sem.
Ügy megoldva, nincs itt semmi látnivaló, mehet mindenki a dolgára.

[ Szerkesztve ]

(#26) freeapro válasza hallador (#24) üzenetére


freeapro
(senior tag)

MS egy monopolhelyzetben levő cég. Milyen piaci versenyről beszélünk?

(#27) hallador válasza freeapro (#26) üzenetére


hallador
(addikt)

Szerinted miért van Monopol helyzetben? Azért mert Ők is a piacról élnek, vagy azért mert KGST elvet vallanak? Ezt átgondoltad?

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 20, Ubuntu 20.04, OpenSuse Leap 15.2 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.