Hirdetés

2020. december 5., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#23) Egon válasza Tapsi (#18) üzenetére


Egon
nagyúr

Roppant egyszerű. Ütöttem már el majdnem gyalogost zebrán, és azt kell mondjam, nem tartottam volna hibásnak magam, ha megteszem.
Ki akartam kanyarodni jobbra, elsőbbségadás kötelező táblánál, tőlem jobbra zebra a főúton átmenőn. Sajnos balra az út szélén kisteher parkolt, nem láttam tőle semmit. Szépen lassan csorogtam kifelé, természetesen balra tekerve a fejem, hogy lássam: nem jön-e egy Fittipaldi, aki elsőbbsége biztos tudatában letarol. Ezenközben persze jobbra, a zebra irányába nem tudtam nézni. Mikor megkezdtem a manővert, még nem volt gyalogos a zebra környékén (mögülem jöhetett valahonnan). Ahogy visszakaptam a fejem, 1 m-re lehettem a gyalogostól. Satufék, megálltam, elnézést kértem, a gyalogos anyázott. Sajnos egyszerre kétirányba továbbra sem tudok nézni. Ilyen szituációban nem gondolnám hogy ne lenne felelőssége a gyalogosnak is (jogi értelemben lehet hogy nincs).
Summa summarum: néha nem árt józan paraszti ésszel is végiggondolni a dolgot, ha már a jogszabályok idézése ilyen jól megy... :U

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.