Hirdetés

2018. szeptember 25., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) LaciCRM


LaciCRM
(PH! kedvence)

Ilyeneket is csinálsz ?

A madár az ász.

(#2) Shokkolo


Shokkolo
(PH! addikt)

Örök tanulásg...
... és ennek "héla" talán nem szoknak rád:

"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt"

(#3) MiklosSaS


MiklosSaS
(PH! nagyúr)

Nalam is pont igy volt...hivnak Magyarorszagrol nezzek mar ra az egyik programra mert valamiert nem megy....hivnak Szloveniabol....javitsam mar ki ezt/azt mert a faxi nem latja a hibat ( es akkor kerdem, a faxi az vak ? )....hiv a masik gyerek Romaniabol hogy valamiert nem indul a CNC ....hat mondom baxxxa meg...mi'ttom en miert...ha de neki kell es most..mit csinaljon ? Mondom csinaljon pecsenyet mert azt szeretem....faxom...megvan nekem a sajat bajom....nem hianyzik a mase.....
Ez igy ment hosszu eveken keresztul...mindenkinek segitettem...majd amikor hajnali 4-kor magamhoz tertem hogy reggel 6-kor kell meloba menjek en meg elbaxtam masert egy egesz ejszakat (koszonomert meg majd " ha Temesvaron jarsz meghivlak egy kavera"), onantol fordult a kocka. Ha szuksege van valakinek ram, nagyon szivesen, de fizesse meg.
Maszekolok, programozok...megcsinalok mindent,,,penzert. Es nem olcso penzert !!! 30 angolt font / ora, szamlaval. Kell a tudasom, akkor fizessem meg. Nem azert van 14 eves szakmai tapasztalatom hogy egy kaveert es egy sorert odaadjam. Meg azok sem adjak oda akik lapatolnak.

Miert 30 font? Azert mert a szabadidombol raboljak az idot ! Meg azert mert ha annak a cegnek maszekolok ahol dolgozom akkor megkapom a 20 font feletti orabert...tehat minden melekmunka az extra-nak van konyvelve es extra a ber is.

Ezek utan mar csak azok kerestek meg akiknek komoly segitsegre volt/van szukseguk....igy nagyon faxa.
Elotte sok munka semmi penzert (par sor, kave, cigaretta...mint egy csicskanak)...most keves munka eleg jo penzert.....megvan havonta a minimum 10-14 ora....amibol vihetem a csaladomat szorakozni !

Tehat kedves melyen tisztelt baratom, tegyel te is igy. Valamit valamiert !!!

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#4) bambano


bambano
(Jómunkásember)

jártunk már úgyis, hogy egy rokon szívességet kért, majd utána ő mondta meg az árát...
rokont verni nem szép dolog, de néha nagyon hasznos :P

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#5) Shokkolo válasza bambano (#4) üzenetére


Shokkolo
(PH! addikt)

A rokon az az állatfaj amit nem lehet megválogatni... de lehet idomítani :DDD

Ha már itt tartunk én a "rokonság" gépeit szervizelem / karbantartom.
Sosem kértem tőlük semmit ha 1-2 évente elhozták, mondván jó, belefér...

Aztán elkezdtek szemtelenedni, már az ismerős gépét is, meg szalad j már át és nézd meg, akkor mondtam h. állj. Ezt már ingyen NEM.
Volt pofahúzgálás és egy pár hónapig nem csörgött a telefonom.
Hívtak nyagy bőszem "szerelő - IT szakit":
- helyszíni kiszállás 10e
- minden megkezdett "munkaóra" további 5e (win telepítés 4 óra ?!)

Amikor kicsengettek egy laza 30-ast egy vadidegennek amire én akkor egy 5öst mondtam, újra csörgött a telefon :DDD
Úgy látszik az emberek a maguk kárán tanulnak... :(((

"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt"

(#6) tope


tope
(PH! addikt)

Aki az kisujját nyújtja, annak a karját is elkapják, avagy szíveséget tenni szép dolog, de minek, ha kihasználnak ezáltal.

https://hardverapro.hu/apro/fujitsu_fsc_esprimo_e5626_gep_fujitsu_p17-2_monito/friss.html

(#7) 7


7
(PH! addikt)

Nagyon egyszerű a megoldás, meg kell tanulni nemet mondani. :P

(#8) Dany007


Dany007
(PH! kedvence)

Huh nekem is kéne már írni egy ilyen blogot. :D Lehetne röhögni össze-vissza. Vagy inkább szörnyülködni. :)

Rokonnak, havernak, ismerősnek dolgozni amúgy a legrosszabb. Ott nincs nagyon pofája az embernek elhajtani az illetőt ráadásul ezt sokan ki is használják. A másik meg, hogy az illető csak azt látja, hogy értesz valamihez a számítógépen. Na innentől kezdve te leszel a rendszergazda a hálózati mérnök a grafikus, a tervező, a programozó, de talán még a tévészerelő is.
Szóval sokan nem képesek felfogni, hogy attól még, hogy valaki ért valamihez a "számtech" fogalomkörön belül, az nem azt jelenti, hogy az ég világon mindenhez ért.

No, de azért jó ez a téma. :D imádom hallgatni az ilyen story-kat. Jó érzés tudni, hogy nem csak engem szívatnak ilyesmivel... Persze a PS topikot azóta se sikerült "megtalálni." :D
De most csakazért is rákeresek. : )

(#9) Zoltn


Zoltn
(fanatikus tag)

Ismerős szitu mind!

És igen, végletekig idegesítő tud lenni.

De valóban leszoknak az emberről, ha egy idő után elkezd pénzt kérni érte! :C

"Music is your only friend. Until the end!"

(#10) bambano


bambano
(Jómunkásember)

nekem annyival szerencsém volt, hogy elköltöztem otthonról, és a rokonság viszonylag könnyen megérti, hogy többszáz kilométert nem fogok autózgatni a marhaságaik miatt.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#11) ViZion válasza bambano (#10) üzenetére


ViZion
(PH! félisten)

...akkor szkájpójá! :DDD
Nekem még csak nem is rokonok a legtöbben... bár azokkal is voltak kalandok :(((

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#12) bambano válasza ViZion (#11) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

láthatod, más is a rokonnal kezdte :)

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#13) Dany007 válasza bambano (#10) üzenetére


Dany007
(PH! kedvence)

Teamviewer! :D En azzal csinalom anyam gepet...

(#14) Cthulhu Dawn


Cthulhu Dawn
(őstag)

Ah, az édes-drága rokonság. Legjobb volt amikor tőlem kérdezték meg mi a jelszavuk xy oldalra.

"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy

(#15) ViZion válasza Cthulhu Dawn (#14) üzenetére


ViZion
(PH! félisten)

Jah, olyan is volt, h menjek ki, mert a laptopon nem jó a wifi. Kimentem az ügyfélhez, mondom akkor ide kell a jelszó.
Na, Mi is itt akadtunk el! :W
Persze a routert mástól vették, ahhoz se tudtak se kódot, semmit. Reset volt. Szerinte nem is mondták meg mikor beszerelték, h mi a jelszó... nah, ez azért gyanús, persze mindíg a szerelő a hülye.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#16) Huma


Huma
(PH! addikt)

Ismerős történet. A legjobb mikor megcsinálom valaki gépét aztán egy hónap múlva mondja hogy szarul csináltam meg mert lassú meg fagy. Aztán mikor ránézek akkor látom hogy az egész gép tele van minden vacakkal. Egy rakás malware meg egy halom idióta program. Kamuvírusirtók, automatikusan induló marhaságok. A böngészők tele mindenféle toolbar-ral és reklámokkal.
De persze vírusirtót és tűzfalat ne rakjak fel mivel folyton felugrál mikor valami káros be akar mászni. Neki az nem kell mert nem tudja kezelni.

Aztán a nagy gépvásárló is én vagyok. Ha venni kell valami számtech cuccot akkor engem hív ez az illető. Természetesen mindenből csakis a legolcsóbb kell neki. Aztán meg a szememre veti hogy már megint milyen szart vetettem meg vele és, hogy legközelebb majd inkább ő vásárol. Hozzáteszem olykor havi háromszáz lepedőt ver el hülyeségekre. Azokra nem sajnálja a pénzt.

Karácsonyra pl egy tabletet akart venni a gyerekének. Kinéztek (a feleségével együtt) valami 10e-s borzadályt. Mondtam nekik hogy inkább szánjanak rá többet ha nem akarnak vele szívni. Sikerült meggyőznöm őket és egy 23e-s prestigio-t vettünk végül ami ebben az árkategóriában az egyik legjobb vétel. Persze erre is jöttek a megjegyzések hogy nem az igazi. De persze a 10e-s szutyok jó lett volna amin még egy amőba is akad és kétpercenként lefagy.

Az ilyen emberek menthetetlenek. Energiavámpírok. Elveszik a szabadidődet és még csak meg sem hálálják, hogy önzetlenül segítesz nekik.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#17) bambano válasza Huma (#16) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

egyszer akartak velem gépet vásároltatni, letettem eléjük egy aktuális ibm árlistát, kiszaladtak tőle a világból.
azóta ezzel sincs semmi gondom.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#18) ViZion válasza Huma (#16) üzenetére


ViZion
(PH! félisten)

Nah, egyik ismerős megkért anno, hogy segítsek laptopot venni. OK, mi a keret? 200k. Az jó, abban amire nekik kell már lehet bőven tartalék is, valami i5 lapos, etc...
de kellene tablet is. OK, hát nem a szakterületem, de nézegettem, stb. Mire beértek a boltba, a 200 k-ból jóval kevesebb lett, amibe a tabot is akarták belepréselni. Mondom az úgy már rizikó. De olyan ajánlatot kaptak, hogy az 50k tab mellé 85 k a laptop. De az harmatos fos. De az FEHÉR (!!!NÉGY!!!) és toshiba. Mondom: na az csak HIBA, ne azt. Végül találkoztunk, öröm, mert 85 k-ért odaadták a Toshibát... :W

...erre mehettem, mert hol-ez, hol az nem jó, akad a világ rajta, még a kis játékaik sem az igaziak.

Másik, amit korábban írtam valahol talán: boltból a szomszéd elhozott 3 routert, mert melyik legyen? 5k, 8k, 10k. Mondom a legkisebb ne, a két antennást 8k-ért üzemeljük be. De a kicsi nem lenne...? NEM. Lassú, régebbi, egy antennás, itt az egyik antenna helyére az udvarit rátekerjük (tanyán lakunk, kint is kell wifi a réten!), kész. :DDD de az 5k-s nem elég??? NEM B+ NEEEM.

Zárójelbe a konyha gránit, egy-egy kör szeszre a hétvégén a dupláját kivágja zsebből. :K Ettől függetlenül jó srác, csak ilyennel a világból kikerget. Könyörgöm a routert, laptopot, hasonlókat nem egy-két hétre vesszük (már a többségünk), abból olyan kell, amiből nem lesz megbánt termék fél év múlva a vaterán vagy az aprón... szerintem.

bambano: PRO level. Beteg, de PRO! :R ;]

[ Szerkesztve ]

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#19) Huma válasza ViZion (#18) üzenetére


Huma
(PH! addikt)

Valahogy fel nem fogom ép ésszel hogy ha valaki minden héten elver kb 30e-t étteremben az miért sajnál mondjuk 5-7e-t egy egérre mikor multiban fps-t nyomat.
Meg általában igyekszik használt számítástechnikai cuccokat venni mert az még olcsóbb. Most is egy 5k-s 17 colos TN paneles "csodát" bámul. A tévéjét természetesen 180e-ért vette. Pedig a monitor előtt tölt el több időt.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#20) ViZion válasza Huma (#19) üzenetére


ViZion
(PH! félisten)

Az a baj, hogy a PC "csak egy doboz" az átlag emberek szemében... azzal nehéz felvágni. Viszont egy TV! Az látványos, na azzal lehet villantani! Ez sokaknál szempont.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#21) Huma válasza ViZion (#20) üzenetére


Huma
(PH! addikt)

Lehet benne valami. De mégiscsak nevetséges hogy pont arra a dologra nem költenek amit a szinte a legtöbbet használnak. Inkább szenvednek vele, ha akad, lassú vagy meghibásodik.
Nekem pl nincs tévém és nem is igazán vágyok rá. Ha lenne egy rakás pénzem amit nem tudnék semmi értelmesre költeni akkor vennék egyet, de addig minek? Hogy hetente egyszer bekacsoljam? Inkább veszek egy normális monitort ami előtt a szabadidőm java részét töltöm és egy normális gépet hogy minden flottul menjen.
No mindegy. Megszoktam már hogy ne keressek ésszerűséget az emberek viselkedésében.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#22) Shokkolo válasza ViZion (#20) üzenetére


Shokkolo
(PH! addikt)

Főleg ha havonta 1x megy vendég és az se jut el a nappaliig :DDD
Eszméletlen "üzemórát" ülnek az emebrek a gép // lapos előtt... inkább azt tegyék konfortosabbá, ha már talán a "mos used" kütyüjük!

"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt"

(#23) mickemoto válasza Shokkolo (#5) üzenetére


mickemoto
(senior tag)

"rokon,rokon, ne vedd zokon" :D

(#24) Tirexi


Tirexi
(PH! kedvence)

Nálam is van ilyen jelenség de a poén, hogy pont egy fórumon. :D
Miért poén?
Mert itt az egész fórum, ahol jóval többet tapasztalt emberek vannak mint én és akkor jön a PM a tegnap regelt emberkétől, hogy "látom te értesz hozzá szóval szeretném megkérdezni..".
Nehogy megkeresd a megfelelő topic-ot inkább engem bombázz a PM-jeiddel... :((

Ilyenkor két dolog szokott lenni:

Ha nem válaszolsz akkor egy idő után vissza ír, hogy de bunkó vagyok még válaszolni sem tudok.

Vagy visszaírok neki azzal, hogy ember egy fórumon vagy keresd meg a topic-ot és oda tedd fel a kérdésedet. Erre az esetek 80%-ban az szokott vissza jönni, hogy de bunkó vagy bla bla..

Tehát vagy segítek és az IDŐMBŐL áldozok rá vagy bunkó vagyok.

Yeeeee :C

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.