Hirdetés

2021. október 26., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) joelke HU


joelke HU
senior tag

Kb erre lehetett számítani. Csak azt nem értem eddig miért kellett azt hazudni, hogy marad az OxygenOS. Innentől kezdve azt sem hiszem el nekik amit kérdeznek.

Nokia 8 - blue

(#2) JayZ


JayZ
tag

Nem tudom a feature rich és a lightweight jelzők hogyan összeegyeztethetőek, de én azért bízok még benne, hogy valami egészséges középutat találnak a ColorOS és az OOS között. :) Ha más nem, vissza a Pixel Experience-hez meg társaihoz :DDD

Mondjuk szerintem a Realme UI is egész ízléses. Oppo még nem volt a kezemben.

(#3) Linkin1994 válasza JayZ (#2) üzenetére


Linkin1994
aktív tag

a feature rich az kb a testreszabás ebben sokkal jobb a color os.

PC:I54460+1060+16gb ram

(#4) prolad


prolad
őstag

Ezek után miért éri meg Oneplust venni? Az összes előnyük odalett az évek alatt, mostmár a szoftvernek is annyi. Persze jókat olvasok a Color OS-ről, de akkor ott vannak az Oppo jobb készülékei.

(#5) JayZ


JayZ
tag

Android Authority kicsit részletesebben hozta le a dolgot mint a Verge - [link]

"OnePlus is a unique brand in the industry and has a unique group of very tech-savvy users, so we will continue customizing the OnePlus experience to meet their needs in many ways. With the unified operating system, we will also customize the product experience for OnePlus devices, for example, keeping it lightweight and open."

Szóval, eltérések azért maradnak, hála égnek, és lesz ami differenciálja a OnePlus-t.
A common codebase egyébként nem jelenti azt, hogy 1in1 ugyanaz fog rajtuk futni. Jelentősen eltérő termékeket (szoftvereket) is lehet fejlesztni közös codebase-zel, persze itt nem arról van szó, hogy fejlesztünk egy credit rating szoftver mellett egy loan management rendszert egy banknak, DE eltérések szerintem maradni fognak.

Nekik sem érdekük lábon lőni magukat. :) Egy átlag oneplus vásárló egyszerűen nem venné meg a következő telefont, ha jelentősen változna a skin rajta (ColorOS-essé, pl).
De, azt látni kell, egy cég sem tud ennyi évig megélni egy olyan rétegmárkából mint a Oneplus. Ez az élet rendje. :(

És, ha jól értelmezem, idén még megússzuk a rendszerfrissítéseket az eddig megszokott stílusban (remélem android 12 még így jön az eligible készülékekre)

[ Szerkesztve ]

(#6) twinkiecz válasza prolad (#4) üzenetére


twinkiecz
tag

+1

https://www.instagram.com/twinkiecz/ <----> https://fototrend.hu/fotok/fotos/twinkiecz/index.html

(#7) realist válasza prolad (#4) üzenetére


realist
őstag

Aki egy nord2-t vesz az gyak már az Oppo közös verziót kapja. Nem sokan panaszkodnak rá, hogy rosszabb lenne. Reményeim szerint pont a gyakoribb frissítés várható.

(#8) Schuler888


Schuler888
senior tag

Aztaq... ez durvabb mint vmi argentin szappanopera...
Van BBK, mint anyaceg, ami ala tartozik a Vivo,Oppo,1+,Realme,IDDQD( ;] )... na most ebbol az Oppo, a 1+ es a Realme az OPLUS csoportnak a resze, aminek mellesleg alelnoke Lau, emellett a 1+ vezerigazgatoja, es ebbol a harmasbol a Realme azert kifejezi, hogy onalloan kivan mukodni, mikozben az Oppo meg egyre jobban hajaz es fonodik ossze egymasra-egymassal a 1+-szal...a Vivo es az IDDQD meg eleve nem is a tagja.... ohm. Oke... :DD

[ Szerkesztve ]

"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD

(#9) CptAdamica


CptAdamica
veterán

Hát ez már nem az, ami vót. RIP oneplus. Többé ezt se vesszük sírás, 3...2...1... és tessék.

[ Szerkesztve ]

Megyen!

(#10) Linkin1994 válasza CptAdamica (#9) üzenetére


Linkin1994
aktív tag

Aztán ha meg jobb lesz akkor meg majd megy a nyáladzás.Ők se hülyék nem fognak egy Miui szerű rendszert kiadni.Itt annyi lesz amit mondtak korábban is. Hasznos dolgokat összedobják ahogy már a Nord 2 esetében is. Persze ott nem sírt senki hogy miért vették át a color os testreszabás felületét ;] (ami sokkal jobb mint az OOS-é)

[ Szerkesztve ]

PC:I54460+1060+16gb ram

(#11) classic B válasza Schuler888 (#8) üzenetére


classic B
kezdő

Aki ilyen kínai csodákat vesz, annak mindegy.

Csak felfelé!

(#12) CptAdamica válasza Linkin1994 (#10) üzenetére


CptAdamica
veterán

Ja, szerintem ki kell várni, hogy mi lesz. Biztosan megmaradnak a oneplus jellemzők, ha 1 oprendszert húznának mindegyikra, akkor egybe is vonhatnák a 3 márkát. Szerintem én majd a következő oneplus-ra cserélem a 7 pro-t, bár még mindig olyan fürge, egyedül már az aksi gyengébb, lehet egy aksi csere lesz és kihúzza még 2 évig. :D

Megyen!

(#13) doooo válasza CptAdamica (#9) üzenetére


doooo
addikt

Mondjuk ha továbbra is megmarad egy darab a régi fan base-ből, és továbbra is istenítik a céget, akkor az csak azt mutatja, hogy tök lényegtelenek voltak a régi indokaik, hogy miért ezeket veszik, és nem más gyártók mobiljait. Az ár már magas, a szoftver teljesen más (a szoftveres támogatás is romlott az elmúlt évek során), a hardveres felszereltség korántsem olyan ütős, sőt (legalábbis nagyrészt az ár-érték arány romlása miatt)...

(#14) Essentials válasza CptAdamica (#12) üzenetére


Essentials
aktív tag

Úristen, még mindig fürge a 7Pro? Jesszusom, pedig már majdnem 2,5 éves telefon!44

Bocsi de mindig meglepődöm azon, amikor úgy állítanak be ilyen viszonylag fiatal csúcskészülékeket, mintha háborúkat megjárt veterán katonák lennének. ( Huawei-nél olvasom a legtöbbször. ) Még szép hogy fürge, hiszen az a dolga! 🤘🏻 A hardver sem outdated.

[ Szerkesztve ]

(#15) Essentials


Essentials
aktív tag

Szerintem ennek a ColorOS-nek nincs jó marketingje a OnePlus oldalára. Ez egy olyan kínai csúcskészülék sorozat, ami sikeresen befutott nyugaton, és ha szerényebb is az eladása, az emberek még Amerikában is elfogadták, megszerették a márkát, ami azért elég nagy szó, mert az USA telefonpiaca elég csökönyös jószág, nehéz újként megvetni a lábát az embernek, pláne ha az illető telefonja/tabletje kínai brandelésű.

Itt az egyesítéssel valószínűleg nem csak munkabért akarnak spórolni, hanem az Oppo-nak akarnak megágyazni a nyugati világban. Ha fejben összekapcsolják az emberek az Oppo-t a OnePlus márkanévvel, a cég reményei szerint kívánatosabb, akár érdekes is lehet ez a márkanév a befutott másik almárka támogatásával.

Az Oppo biztos hogy nem a "futottak még" kategória a kontinensen, komolyan gondolják a terjeszkedést, és nem hagyják hogy a Xiaomi egyedül szippantsa be a kínaiak közül a Huawei-től folyamatosan kipotyogó új készülék vásárlókat. Dél-Európában spanyol nyelvterületen komoly hídfőállást sikerült kiépíteniük, és most mennének tovább.

Az majd a jövő zenéje, hogy ez az egész főleg marketing szempontból fontos társulás a OnePlus és az Oppo közös sikere, vagy a OnePlus mint brand elszürkülése a gyártórengetegben, és az Oppo sikere lesz-e. Meglátjuk. :R

(#16) sheratan válasza Essentials (#14) üzenetére


sheratan
titán

Mondjuk ez egy tech fórum, itt szerintem bőven az átlagnál magasabb elvárásokat támasztanak egy telefon avulását illetően az emberek és gyakrabban is cserélgetnek emiatt (is).

(#17) CptAdamica válasza Essentials (#14) üzenetére


CptAdamica
veterán

Tudjuk, hogy vannak gyártók, akik szeretik lassítani telefonjukat.

Megyen!

(#18) >>Pussycat<< válasza classic B (#11) üzenetére


>>Pussycat<<
senior tag

Ezért megérte (újra?) regisztrálnod. Gratulálok. Amúgy ha megkérdezhetem hogy az itt nyavalygók közül hányan használnak oneplus-t? Tényleg érdekelne! Schuler? Dooo?

[ Szerkesztve ]

Régi nick: Szoknyácska. "Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal"

(#19) >>Pussycat<< válasza >>Pussycat<< (#18) üzenetére


>>Pussycat<<
senior tag

A viták elkerülése végett : Nem azzal van bajom ha valaki negatív kritikát fogalmaz meg hanem azzal aki olyan termékről alkot bármiféle véleményt amit nem is használ. Jöhetnek a fanozós kommentek :DD

[ Szerkesztve ]

Régi nick: Szoknyácska. "Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal"

(#20) Timer


Timer
addikt

Érdekes fordulat, nekem személy szerint nem tetszik az irány, de egyelőre nem temetem, majd elválik. Az OOS nálam a OnePlus kulcsfunkciója volt eddig a töltés mellett, szóval nem esne jól, ha elbasznák. Ha netán mégis sikerül, akkor ott a pixel, vagy valamelyik sony.

[ Szerkesztve ]

Azt kapod, amit adsz.

(#21) >>Pussycat<< válasza Timer (#20) üzenetére


>>Pussycat<<
senior tag

Ezzel én is így vagyok. De ha olyan rendszert kapunk mint a Nord 2-is akkor az az arany középút szerintem. Ha jobban belenyúlnak és lassabban jönnek a frissítések akkor lehet váltani fogok én is. Sajnos sok opció nincs. (Sony, Pixel)

[ Szerkesztve ]

Régi nick: Szoknyácska. "Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal"

(#22) Timer válasza >>Pussycat<< (#21) üzenetére


Timer
addikt

Így van, ez is csak egy brand, van alternatívája. Nem érdemes sokáig márkahűnek lenni, csak ezt sokan elfelejtik.

Azt kapod, amit adsz.

(#23) >>Pussycat<< válasza Timer (#22) üzenetére


>>Pussycat<<
senior tag

Sohasem voltam márkafanatikus. A 8T-m az első Oneplus-om és eddig maradéktalanul meg vagyok vele elégedve. Ha a Nord2 féle os jön rá akkor az még simán ok. Ha jobban belenyúlnak és lassabban jönnek a frissítések akkor nézek mást. De ez még a jövő zenéje. Mindenesetre előre nem temetem a dolgot.

[ Szerkesztve ]

Régi nick: Szoknyácska. "Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal"

(#24) Timer válasza >>Pussycat<< (#23) üzenetére


Timer
addikt

Nem is Rád gondoltam! ;]

Azt kapod, amit adsz.

(#25) JayZ válasza >>Pussycat<< (#21) üzenetére


JayZ
tag

Sony és Google mellett ott a Motorola is, ha vanilla android a vágyunk ;)

(#26) sheratan válasza JayZ (#25) üzenetére


sheratan
titán

Vagy Asus, kivéve ha számít a sw support, mert akkor se Motorola se Asus :N

(#27) Essentials válasza CptAdamica (#17) üzenetére


Essentials
aktív tag

Igen, az enyém például ( másodtelefon ) már a hatodik éve "lassul", most pedig megkapta az újabb 1 évet a szoftveres támogatottsága hogy még lassabb legyen, de még mindig nem akar megállni a szemtelen! :U Ugyanolyan smooth mint új korában, és szuperül használható 2021-ben is. Ami outdated benne, az a kamerája.

(#28) Essentials válasza sheratan (#16) üzenetére


Essentials
aktív tag

Attól hogy tech fórum, és sűrűn cserélnek az emberek még inkább tisztában vannak/lehetnének azzal, hogy mit tud 1-1 készülék. Sokan 1-2 éves teljesen friss telefonoktól dobnak egy hátast, hogy "még mindig működik, teszi a dolgált". 12-36 hónapos csúcstelefonokat ajnározunk ez miatt, ami felesleges. Ennek így kell lennie, ez egy standard ebben kategóriában!

[ Szerkesztve ]

(#29) CptAdamica válasza Essentials (#27) üzenetére


CptAdamica
veterán

Jól van, ne haragudj már kérlek, hogy örülök ennek.

Megyen!

(#30) Felesbandi válasza >>Pussycat<< (#19) üzenetére


Felesbandi
tag

Ha pl. telo vasarlas elott allok, akkor is alkotok velemenyt az arsavomban levo telefonokrol es az alapjan veszek egyet. Ne kelljen mar megvennem es hasznalnom egy telefont, hogy velemenyem lehessen rola.

Ennyi erovel android userkent nem lehet velemenyem az iPhone-okrol, mert nem azt hasznalom, iPhone usernek meg a droidos telokrol nem lehet mert nem azt hasznalja? Mindezt annak ellenere, hogy eleg nyilvanvalo kulonbsegek vannak a ket rendszer mukodese/filozofiaja kozt?

Nyilvan nem art, ha valaki valamilyen tenyre alapozva ervelve megindokolja a velemenyet (es mellette belatja, hogy az a sajat igenyei alapjan szubjektiv is lehet), de az eszkoz megvasarlasa es aktiv hasznalata hadd ne legyen mar elokovetelmeny.

(#31) Felesbandi válasza Essentials (#28) üzenetére


Felesbandi
tag

Ket fele kommentet latok gyakran uj telefonok hireinel.

Az egyik az, amikor az emberek megindokoljak maguknak, hogy most miert eri meg nagyon levaltani az 1-2 eves telot.

A masik az, amikor kozlik, hogy ok bizony nagyon lecserelnek mar a 3 eves telojukat, de semmi nincs a piacon, ami hozna a mostani telefonjuk altal nyujtott szintet. ;]

Meg itt vagyok en kotozkodni. ;]

(#32) Timer válasza Felesbandi (#30) üzenetére


Timer
addikt

Véleményed lehet, csak kábé az ázott kutyát nem érdekli, ha légből kapott. Az, hogy magad szempontjai alapján rangsorolsz és döntesz, az normális. Az, hogy a saját preferencia rendszered alapján hátrébb eső telefonokat esetleg lehúzol látatlanban, az meg nem. A kettő jelentősen eltér, és sokan itt cseszik el, mert kvázi tényként írnak baromságokat egy-egy készülékről. A OnePlus és az iPhone topikokban elég sok az ilyen kolléga valamiért... Ár/érték arányról lehet beszélgetni, mert a technikai specifikáció illetve az ár is ismert általában, de ennyi, ezen felül már kevesen veszik a fáradtságot, hogy mondjuk bemenjenek egy MM-be és megnézzék az eszközt (ami még mindig elég kevés a mindennapos gyakorlati tapasztalatokkal szemben).

"A masik az, amikor kozlik, hogy ok bizony nagyon lecserelnek mar a 3 eves telojukat, de semmi nincs a piacon, ami hozna a mostani telefonjuk altal nyujtott szintet. "

Sarkítva, de nekik talán még igazuk is lehet, ha nem is gyakran. Gloryhole, notch mentes készüléket például hol veszel most, miközben volt egy OP 7 Pro meg egy VIVO NEX S két éve? Cseréljek trébbre, csak mert újabb?

[ Szerkesztve ]

Azt kapod, amit adsz.

(#33) Winner_hun


Winner_hun
félisten

elé fogni márkÁit

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#34) >>Pussycat<< válasza Timer (#32) üzenetére


>>Pussycat<<
senior tag

Ez a lényeg! Jól összefoglaltad! :R Mindenkinek lehet véleménye és kell is hogy legyen. (ha pozitív, ha negatív). De itt olyan emberek nyavalyognak a változtatások miatt akik még a jelenlegi oxygen-ost sem használták soha. És ugye az ilyenkor kötelező kínaizás sem maradt el....

[ Szerkesztve ]

Régi nick: Szoknyácska. "Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal"

(#35) CptAdamica válasza >>Pussycat<< (#34) üzenetére


CptAdamica
veterán

Szerintem sem azzal van a gond, ha valaki negatív véleményt ír. Csak itt a fórumon újabban divat lett a oneplust fikázni, akárhány cikk alatti kommentszekciót olvasom, állandóan a picsogást és a nyávogást lehet olvasni olyan emberektől, akik egyáltalán nem képesek elfogadni azt, hogy változás van és mindent negatívan látnak. Bár gondolom ezen emberek nem is fognak venni oneplust, csak jó bejönni és bedobni egy fricskát. Ugyan ez ment a HTC hírek alatt is régebben.

Megyen!

(#36) >>Pussycat<< válasza Felesbandi (#30) üzenetére


>>Pussycat<<
senior tag

Egy egyszerű példa hogy miért írtam a 18-as kommentem: Bemész egy étterembe ahol még nem ettél. Nézed az étlapot hogy húsleves holnaptól új recept szerint. Te elkezdesz reklamálni hogy miért rontották el a levest mikor még a régi recept szerint készülőt sem kóstoltad soha? Na itt ezt csinálják páran már csak direkt trollkodásból. Akikre konkrétan gondoltam azokat nick szerint megemlítettem.

Régi nick: Szoknyácska. "Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal"

(#37) csizo13


csizo13
tag

Feleségem 3T-jét cserélném le, jól működik, nagyon szereti, a Nord 2-t nézegetem, csak ahol olcsóbb a 256Gb-s ott nincs belőle kék.
Ami ugye lényeges, pedig tuti, hogy tok is lesz rajta.

(#38) pdr755


pdr755
tag

Ha angol nyelvű cikkek alapján írták a hírt akkor ott volt több helyen az OP sajtótájékoztatón levetített egyik slide amin világosan rajta van hogy az R szériát az ázsiai piacra szánják.
Illetve tudtommal a sima 9R is Indiában volt csak kapható.
Tehát hivatalos csatornákon aligha lesz a 9RT Mo-n forgalmazva még akkor se ha tényleg lesz ilyen. Épp ezért forintos árakról is felesleges spekulálni.

(#39) >>Pussycat<< válasza CptAdamica (#35) üzenetére


>>Pussycat<<
senior tag

Így van! Egyszerűen érthetetlen számomra hogy miért jó egyeseknek ez a folyamatos és értelmetlen trollkodás.

[ Szerkesztve ]

Régi nick: Szoknyácska. "Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal"

(#40) Linkin1994 válasza pdr755 (#38) üzenetére


Linkin1994
aktív tag

Pontosabban az R széria Indiában és Kínában lesz elérhető.Persze Aliról stb lehet majd venni.

PC:I54460+1060+16gb ram

(#41) classic B válasza >>Pussycat<< (#18) üzenetére


classic B
kezdő

Mihez gratulálsz? :F Amit a Xiaomi meg a Oneplus leművel itt a telefonokkal... Nem túl letisztult a kép. Erre reagáltam azt, hogy aki ilyet vesz, az b.szik erre. Ahogy te is. Nincs igazam? De. Köszi. :R :)

Csak felfelé!

(#42) >>Pussycat<< válasza classic B (#41) üzenetére


>>Pussycat<<
senior tag

Vannak bajok úgy látom :DD

Régi nick: Szoknyácska. "Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal"

(#43) Schuler888 válasza >>Pussycat<< (#18) üzenetére


Schuler888
senior tag

Ha mar megszolitottal...
1. Hol a feneben olvastal te tolem itt barmilyen 1+ készülékre vonatkozo nyavalygast?! Ja hogy a szovegertesed nulla. Tobbek kozt...
2. A kollega se eppen nyavalygott
3. Itt egyedul te hisztizel, szokas szerint mint egy furdos ku... :U
4. Ahogy mar irtak masok is, bebaxna, ha csak arra lehetne velemenyt irni, amit valaki kiprobalt, ilyen fanok mint te szoktak ezzel jonni...

Legkozelebb fogd vissza magad es gondolkodj mar, nem luxus.. pofam leszakad. :(((

[ Szerkesztve ]

"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD

(#44) >>Pussycat<< válasza Schuler888 (#43) üzenetére


>>Pussycat<<
senior tag

A stílus maga az ember...

Régi nick: Szoknyácska. "Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal"

(#45) Schuler888 válasza >>Pussycat<< (#44) üzenetére


Schuler888
senior tag

Sejtettem hogy nem kersz bocsanatot a kirohanasod miatt, de hogy egy ennyire kozhellye csufolt rosszul idezett memmel valaszolsz... szanalmas. :U

"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD

(#46) >>Pussycat<< válasza Schuler888 (#45) üzenetére


>>Pussycat<<
senior tag

Ok

Régi nick: Szoknyácska. "Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal"

(#47) Timer válasza classic B (#41) üzenetére


Timer
addikt

Miért is kellene, hogy érdekeljen a gyártóval, branddel kapcsolatos tulajdonosi / szervezeti jogviszony, amikor telefont veszek? Hogy jött ide a XIAOMI? Jól van, értjük, látjuk, a kínai telefon szar. Mehetsz is tovább.

[ Szerkesztve ]

Azt kapod, amit adsz.

(#48) classic B


classic B
kezdő

@Szoknyácska.&Timer
Nem kell megsértődni. Egyáltalán nem arról van szó, hogy szar. Sajnálom, hogy nem voltam egyértelmű. Használjátok egészséggel, megelégedéssel az aktuális készülékeiteket.

[ Szerkesztve ]

Csak felfelé!

(#49) sky11 válasza joelke HU (#1) üzenetére


sky11
őstag

Segget csinálnak mindig a szájukból!
Nem lesz OP3 t. Lett!
Egy évben, csak egy telefon. Ma már ki tudja mennyi van.
Jack portról csinálták szavazást, elsöprő többség szerette volna a jack portot, aztán tudjuk mi lett...

Szerk.: azért, ha megkotlana a mostani telefonom, erősen elgondolkodnék egy OP8t- n. Az azért kitűnő ár- érték arányban van!

[ Szerkesztve ]

Auris 1,2 t

(#50) Timer válasza sky11 (#49) üzenetére


Timer
addikt

" azért, ha megkotlana a mostani telefonom, erősen elgondolkodnék egy OP8t- n. Az azért kitűnő ár- érték arányban van!"

A lényeg nekem mindig is ez volt, és ez is lesz. A többit el kell engedni, ígérgetésnek meg sohasem ülök fel. A jelenlegi OP paletta legjobb ajánlata az a telefon, szvsz.

Azt kapod, amit adsz.

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.