Én a sütőben készítem a rizst. Nem menedzselem, megcsinálja magát.
Agglegényrizs 2 személyre
- előveszek egy nagy jénait
- sűrű szűrőben folyó víz alatt megmosok pontosan egy bögrényi rizst
- beleborítom a jénaiba
- megsózom
- melléteszek mindenféle zöldséget és fűszereket, amikhez épp' kedvem van
(pl. kukorica, egész paradicsom, brokkoli, szeletelt sárgarépa, stb...)
- egész hagymát is (ez a végére édes lesz)
- rá két bögre vizet --> a rizses bögrével
(ekkor a rizsen kívül minden felúszik a víz tetejére)
- ráteszem az üvegedény fedelét
- be a sütőbe!
- kb. 250 - 300 fokra tekerem
- leülök gépezni
- mikor a szobában érzem az illatát dinamós elemlámpával bekukkantok...
(...a sütőajtó üvegén keresztül)
- mikor elfőtte a vizet és nagyon picit megpirult; két fogókesztyűvel kiveszem
- elég szexi, mert szép színes a teteje a zöldségektől
- megégetem a szám, mert olyankor még forró.
Előkészítés 5 perc, sülés 20 - 30 perc.
Megjegyzés:
Frissen fogyasztandó! Ha kevés lett a víz másnapra megkeményedik kicsit a rizs. Jó úgy is, csak "bele kell harapni". Minden jénai és minden sütő más és más, ergo ki kell tapasztalni az összeállítást. Ugyan ez igaz a só mennyiségére is. A jénai méretétől függően lehet kreatívkodni az agglegényrizzsel. Csajozáshoz (ha vendéged van és mást is megkínálsz belőle) frissen fogyasztva ajánlom.
Jó étvágyat!
u.i.: ...írjátok meg, ha sikerült, ha ízlett...
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...