Hirdetés

2022. szeptember 28., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5) wody21 válasza Jack Hunter (#4) üzenetére


wody21
tag

Jaj, azért nem minden úgy működik, ahogy itt megpróbáltad leírni.

2003 óta tekerek suliba, majd munkába + természetesen hobbi is (utóbbi két évben sajnos már inkább csak hétvégén sikerül gurulni). Rengeteg elkoptatott gumi, lánc, fogaskeréksor, lánctányér, milliónyi defekten vagyok túl, előfordultak kínlódások hajtással, váltással stb...

- WD-40 nem jó mindenre, tisztogatni ok, de kenni nem fog, tehát ésszel kell használni. Zsírspray totál más dolog, nem felcserélendő ez a kettő.
- A posztban leírt, hátsó váltó esetében tapasztalt tüneteket nagyon kis eséllyel okozhatja "kukázni való lánc". Simán csak a hátsó váltó beállításának kérdése. Ha a lánc elkopott, túlnyúlt lenne (ugyanúgy kopott fogaskeréksorral), akkor a leggyakrabban használt (=legkopottabb) fokozatban ugrálna erőteljes tekeréskor, vagy ha már majdnem kukás, akkor például a legkevésbé használt fokozatokban ugrálhatna.
- Ha valóban cserés' lenne a lánc (továbbra sem hiszem, hogy esetünkben az lenne), akkor a legbiztosabb megoldás a lánc + fogaskeréksor csere, illetve ellenőrizni a lánctányérok állapotát - ha cápafogas, akkor azt is hamarosan kell majd cserélni. Mivel ezen a gépen nem alu lánctányérok vannak, ezért azok nem kopnak olyan hamar.

".Na most,ha láncot cserélsz,van egy ilyen íratlan szabály,hogy első hajtóművel,váltóval,hátsó lánckeréksorral,váltóval illene cserélni.Mindenesetre egy lánccserét megpróbálnék."
- Ilyen íratlan szabály nem létezik, hajtóművet, váltót miért kéne cserélni? Ha lánctányérra gondolsz, az előfordulhat, de előbb említettem, milyen esetben lehet annak a cseréje elkerülhetetlen. Lánc cseréje önmagában viszont az esetek túlnyomó részében teljesen értelmetlen - a lánc + fogaskeréksor együtt dolgozik, és együtt kopnak össze - ha pl. 1000 km futás után próbálna valaki kizárólag láncot cserélni, akkor nagy eséllyel ugrálna akár majdnem az összes fokozatban az új lánc. Akik sokat tekernek (évi 6-8000km és efölött) azok közül vannak, akik két (három?!) láncot használnak egy soron, és párszáz km-enként rotálnak. Így OK a lánccsere, de ez meglehetősen spéci módi. :)

A poszthoz:
Használd egészséggel a Hydrát! Úgy rémlik ez a 2002-es évjáratú Magellan Hydra lehet - akkortájt ment ez a funky "Comic Sans lookalike" betűtípus az alsó vázcsövön :)
Én jelenleg is ugyanezen évi Magellan vázzal szerelt bringát hajtok legtöbbet - csak az pont a modell lineup másik végén helyezkedett el akkoriban (Easton alu csöves Pyxis Team :) )

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.