Hirdetés

2022. október 2., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) ceia


ceia
őstag

Kiváló példa arra, merre tartunk. A billentyűzetekről lespórolják a numerikus padot, de vehetsz hozzá külön egységként, egy teljes billenytűzet áráért. Sőt, így még külön villódzik is, eltérően a fő billentyűzettől. Lesz, aki megveszi. :C

        it's more fun to compute

(#2) Balika911 válasza ceia (#1) üzenetére


Balika911
félisten

A diNovo Laser jut eszembe, ahhoz volt így külön. Nem volt az rossz, kisebb asztalon csak félretettem a numpadet, amikor nem kellett. Már nagyobb az asztalom, így nem látnám ezt az előnyét.

(#3) Synthwave válasza ceia (#1) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Semmi nem látszik ebből, maximum az, hogy nem vagy tisztában a miértekkel, és töprengés vagy kérdezés helyett egyből a gyűlölködő relét inicializálod. ;]

Nem "lespórolják" róluk a numerikus padot, hanem célzottan nem raknak rájuk, hogy közelebb lehessen tenni őket az egérpadhoz, és így nem kell annyira vállakkal terpeszteni a képernyő előtt gubbasztva. Hála Istennek, mert a vállaim megköszönik.

A low senses playereknek egyenesen áldás, hogy sokkal komfortosabban tudnak hadonászni, de a többiek is profitálnak a biológiai szempontból helyesebb, ráadásul kényelmesebb testtartásból. Játszani sokkal jobb egy kompakt billentyűzettel, mint egy fixált numpadossal. Van itthon pár, szóval tapasztalat is, nem csak marketingrizsa visszaböfögése.

tl;dr: Nagyon is hasznos kiegészítő ez, megspórolja a munkához jellemzően jobb, teljes értékű billencs által elfoglalt hely nagy részét, ráadásul wireless, szóval oda pakolom, ahová akarom. A "baj" legfeljebb az, hogy kissé drága, meg kár, hogy nem PBT kupakokat adnak hozzá az ABS helyett, de ennyi. Utólag meg 57432852 fajta switch-csel és kupakkal feltuningolható forrasztópáka nélkül. Szóval igen, lesz aki megveszi, és jó okkal fogja tenni.

[ Szerkesztve ]

▐▐▐▐VADI ÚJ, BONTATLAN(!) QPAD CT EGÉRPADOK korrekt áron ELADÓK! Ha érdekel, dobj egy privit!▐▐▐▐

(#4) Csandi válasza ceia (#1) üzenetére


Csandi
senior tag

Eleve nem használok numpadot tehát jó hogy nincs a billemen, legyen annyival több helyem egerezni.

De ha használnék is, akkor sem esik kézre a bill jobb oldalán, a különt meg oda teszem ahova akarom, és bal kézzel a bill bal oldalán tudnám használni.

(#5) Balika911


Balika911
félisten

Mondjuk a pcmasterrace subot olvasgattam régen, és úgy emlékszem, hogy a TKL vs 105 gombos billentyűzet kérdése is inkább tűnt két külön vallásnak, mint bármi másnak. :D

[ Szerkesztve ]

(#6) copass válasza ceia (#1) üzenetére


copass
veterán

nem spórolják le...van akinek nincs szüksége rá vagy nem esik kézre.
nekem balkezesként állati irritáló volt a beépített numpad, arról nem is beszélve hogy folyamartosan le kellett vennem a kezem az egérről.
aki CAD-ezik, excel zsonglőr az tudja miről beszélek! :D

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#7) Acélfarkas


Acélfarkas
senior tag

Meglesz ennek a piaca, ahogy Synthwave is írta, egyedüli hátráltató tényező a szerintem túl magas ár, ami még nyugaton is annak fog számítani.
Engem balkezes révén szerencsére sose zavart a jobboldalon lévő num billentyűzet, mivel bal kézzel egerészek, sőt játékok alatt arra állítgatok pár funkciót, mivel így jobban tudom őket elérni. Pl. Ugrás a num 0-ra, amit mozgás közben is elérek a kisujjammal.

"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"

(#8) Kelori


Kelori
csendes tag

Ez egy vicc számomra. Igazi first world problemek ezek hogy: játékhoz numpad nélkükit veszek istentudja mennyi pénzért, de az munkához nem jó, ezért veszek mellé egy SZÁZHARMINC dolláros kiegészítőt. A röhögőgörcs elkap csak magát a szituációt értékelve is, de nem ezzel van a baj igazából. Ha valakinek kell hát kell, whatever. De az árcédulát olvasva majdnem visszafele kezdett el verni a szívem. Annyira elrugaszkodott már a valóságtól néhány gyártó hogy az hihetetlen. Tizenhét darab szutyok gomb, egy faék egyszerűsegű PCB-n... Lehet alatta felőlem akármilyen switch is, ez még akkor is egy április elsejei vicc ennyi pénzért ha a kutyát is leviszi sétálni.

I mean like, so many positive waves... Maybe we can't loose!

(#9) Csandi válasza Kelori (#8) üzenetére


Csandi
senior tag

Fölötted levő kommentek megmagyarázzák a use-caset, semmi gond vele. Az ára valóban magas, de most mindennek :)

(#10) Synthwave válasza Kelori (#8) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ja, hát ha az ember minden nap alsó hangon 12-14 órát tölt a számítógép előtt, lehet, hogy nagyon nem mindegy, hogy mit püföl. ;) Az tény, hogy olcsóbban is találni fullos wireless keypadokat, de azok nem feltétlenül hot swapesek. Ez önmagában nem legitimizálja az árat, de nincs sok konkurenciája.

[ Szerkesztve ]

▐▐▐▐VADI ÚJ, BONTATLAN(!) QPAD CT EGÉRPADOK korrekt áron ELADÓK! Ha érdekel, dobj egy privit!▐▐▐▐

(#11) prolad


prolad
őstag

Vagy lehet ortholinear billentyűzetet venni és akkor a 60%-os lapon elfér a numpad is :D

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.